Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy Kenwood KM-108 + co ??

Kojot13

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Nie dawno kupilem sobie fajna koncowke mocy Kenwooda ( dokladnie model KM - 108), bo moj stary wzmacniacz mi nie wystarczal. Jest tam wejscie audio ( L i R) i w ten sposob od razu podlaczylem do koncowki DVD. Wszystko chodzi dobrze, tylko ze na DVD moge ustawiac glosnosc w bardzo malej sklai ( bodajze 8 stopniowej), a wiec jak wlacze 1 stopien glosnosci to juz mam bardzo glosno, a gdy wlacze 8 to wiem ze to nie jest maximum jakie moglbym z tego sprzetu wyciagnac. Brakuje mi sprzetu pomiedzy DVD, a koncowka, tylko nie wiem co tam powinienem wstawic ? Przedwzmacniacz? Ale ja tak trudno znalezc. Prosze o odpowiedz tutaj lub na mejla [email protected] . Pozdrowienia wszystkim milosnikom muzyki. Kojot

[obrazekLUKASZ-160799_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ten fajny przedwzmacniacz wystarczy czy w miejsce przedwzmacniacza można jeszcze coś innego wstawić ? Gdzie najlepiej znaleźć jakiś przedwzmacniacz, najlepiej jakiś tańszy oprócz Allegro ? Czy role przedwzmacniacza może spełniać wzmacniacz ? Jeżeli tak to jaki ?

Możesz kupić CD z regulowanym poziomem wyjściowym - variable i podłączyć bezpośrednio do końcówki.

Role przedwzmacniacza może sprawować też wzmacniacz z wyjściami pre out.

Sopalp - koncowke mocy juz mam, cd z regulacja glosnosci tez posiadam, tylko chcialbym miec wieksze pole manewru niz tylko te jakie mi daje cd, a wiec sie pytam czy przedzmacniacz lub wzmacniacz z wyjsciem pre-out to jedyne rozwiazania.

na allegro dosc czesto pojawiają się niedrogie (tak koło 300 pln) końcówki mocy.

Dobrze byłby znależć tak samo fajny pre jak fajna jest ta końcówka, czyli po prostu przedwzmacniacz Kenwooda do kompletu. W Polsce może być problem szybko to znaleźć, moze sprobuj na ebayu

• 2 miesiące później...

Kenwood C1 albo Kenwood C2

Ukryta Zawartość

Polecalbym C2 z racji tego ze to nowszy sprzet i ma calkiem niezle wejscie Phono

Ukryta Zawartość

Mam do sprzedania tanio japoński przedwzmacniacz Sansui z sześcioma wejściami liniowymi i jednym gramofonowym MM, barwa tonu, ma nawet zdalne sterowanie (potencjometr na silniczku), tylko pilota musiałbyś sobie dokupić bo ja nie mam, chcę 150zł. moje namiary w "o mnie".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.