Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

I właśnie tak prezentowano plazmy w "salonach" aby Kowalski wyszedł z lcd..... ;) :)

I Kowalski cieszy się do dzisiaj że plazmy nie wybrał bo za prund mało płaci.... ;) :)

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

A co do tego "migania" to masz chyba coś z oczami bo ja nigdzie migania u siebie nie widzę, obraz jest stabilny jak... obraz :) a z Twoich bajek wynika, że już kilka lat temu powinny mi oczy wypłynąć :D

Ale was panowie zabolało to ostatnie zdjęcie że aż się wszyscy wyznawcy plazm się zgłosili. Niestety ale tak plazma wygląda w przy normalnym oświetleniu panowie. Taka jest prawda o wspaniałej czerni plazmy.

I Kowalski cieszy się do dzisiaj że plazmy nie wybrał bo za prund mało płaci.... ;) :)

Miesięcznie z PDP wyjdzie więcej może o 2-3 złote, a że za LCD zapłacił o 50% więcej niż za plazmę to o takich szczegółach się już nie mówi, pewnie preferencyjny kredyt był.

Krzysiu tylko nie wyjeżdżaj znowu ze swoją ramką że niby taka smolista :) ;) jak twój panel... ;)

Pastą do butów pewnie pociągnięta.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A co do tego "migania" to masz chyba coś z oczami bo ja nigdzie migania u siebie nie widzę, obraz jest stabilny jak... obraz :) a z Twoich bajek wynika, że już kilka lat temu powinny mi oczy wypłynąć :D

Coś z oczami jest nie tak gdy ktoś czegoś nie widzi a nie gdy coś widzi. Takich jak ja jest tu na forum trochę więcej. Nie tylko ja widzę miganie plazmy.

Taka jest prawda o wspaniałej czerni plazmy.

Oczywiście LCD Sony jest najczarniejszy z najczarniejszych. Best of the best. Najczarniejsza Dziura ze wszystkich dziur, ever. Zasysa wszystkie plazmy.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Jak oglądasz w domu przy jarzeniówkach ("normalne" oświetlenie) to się nie dziwię, że Ci oczy wypływają :) Ale jak jest w nocy u Ciebie Krzysiu, jaką masz czerń jak wyłączysz już jarzeniówki, chciałbym się dowiedzieć ;)

Coś z oczami jest nie tak gdy ktoś czegoś nie widzi a nie gdy coś widzi. Takich jak ja jest tu na forum trochę więcej. Nie tylko ja widzę miganie plazmy.

Tak Ci powiedział Pan w Media Markt 10 lat temu i tego się trzymaj! Przecież i tak nie kupisz już plazmy, więc po co Tobie wiedzieć jak ona wygląda w domu :)

Oczywiście LCD Sony jest najczarniejszy z najczarniejszych. Best of the best. Najczarniejsza Dziura ze wszystkich dziur, ever. Zasysa wszystkie plazmy.

Ależ owszem. W tym Sony siedzą panele AMVA 6 firmy AUO. Panele AMVA 5 miały natywny kontrast 16000:1 a w AMVA 6 jest jeszcze wyższy.

Tu można sobie poczytać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale was panowie zabolało to ostatnie zdjęcie że aż się wszyscy wyznawcy plazm się zgłosili.

Nie wszyscy, bo ja dopiero teraz.

Krzysiu: przestań proszę wypisywać dyrdymały. Mam w domu obydwie technologie i na codzień widzę która czerń jest głębsza.

Tak Ci powiedział Pan w Media Markt 10 lat temu i tego się trzymaj! Przecież i tak nie kupisz już plazmy, więc po co Tobie wiedzieć jak ona wygląda w domu :)

Przecież już pisałem. Niedawno byłem w MM i spędziłem przed ostatnią plazmą w sklepie kilkanaście minut. Chciałem zrozumieć o co wam chodzi z tą jakością no i nie zrozumiałem. Jedyne co nastąpiło to myślałem że po pięciu minutach oczy mi wypłyną od tej dygawicy.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Krzysiu, żeby tylko z tym AUO nie wyszło jak z tym rozszerzonym gamutem, co mi kiedyś wpierałeś, jakie to Sony jest wyjątkowe a potem się musiałeś wycofywać chyłkiem z kocopałów, które Ci sprzedali w salonie Sony :)

Ale was ruszyło :-) Przynajmniej temat się rozkręcił.

Nie wszyscy, bo ja dopiero teraz.

Krzysiu: przestań proszę wypisywać dyrdymały. Mam w domu obydwie technologie i na codzień widzę która czerń jest głębsza.

Pewnie obie kupione w Biedronce.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Moja plazma ma po kalibracji kontrast 22.811:1 więc co znów Sony pier**li z tym Best in market? Pomijam, że i tak w te ich dane nie wierzę i idę o zakład, że te 16000 jest naciągane o ok. 3-5 razy. Realny kontrast tego LCD to pewnie między 3000:1 a 5000:1.

Ale was ruszyło :-) Przynajmniej temat się rozkręcił.

A nie mówiłem, że Krzysiu to dowcipas? Nieładnie tak kolegów podchodzić.

Moja plazma ma po kalibracji kontrast 22.811:1 więc co znów Sony pier**li z tym Best in market? Pomijam, że i tak w te ich dane nie wierzę i idę o zakład, że te 16000 jest naciągane o ok. 3-5 razy. Realny kontrast tego LCD to pewnie między 3000:1 a 5000:1.

Skoro tak napisali, to pewnie tak jest. U nich na papierze. Mogli przecież ogłosić, że Sony ma 75.000:1, ale tego nie zrobili, napiszą to w przypadku nowej serii.

Te 22.811:1 możesz sobie oprawić w ramkę i na ścianie powiesić ponieważ jest to kontrast pomierzony w ciemnym pomieszczeniu. Ekrany plazm są dużo jaśniejsze od ekranów LCD z powodu dużych problemów z wysoką luminancją co uniemożliwia zastosowanie ciemnych filtrów przed ekranem co powoduje że w normalnie oświetlonym pomieszczeniu kontrast spada na ryj grubo poniżej dowolnego telewizora LCD.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Krzysiu w końcu by wziął skalibrował to swoje cudo best in market to przy okazji by się w końcu dowiedział jaki ma faktycznie ten kontast i nie musiałby już sypać tekstami z gazetek reklamowych Sony :)

A nie mówiłem, że Krzysiu to dowcipas? Nieładnie tak kolegów podchodzić.

Ale przyznacie że wam adrenalinka skoczyła. Lepsze niż kawa.

Krzysiu w końcu by wziął skalibrował to swoje cudo best in market to przy okazji by się w końcu dowiedział jaki ma faktycznie ten kontast i nie musiałby już sypać tekstami z gazetek reklamowych Sony :)

Ten link to nie gazetka reklamowa Sony.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Te 22.811:1 możesz sobie oprawić w ramkę i na ścianie powiesić ponieważ jest to kontrast pomierzony w ciemnym pomieszczeniu. Ekrany plazm są dużo jaśniejsze od ekranów LCD z powodu dużych problemów z wysoką luminancją co uniemożliwia zastosowanie ciemnych filtrów przed ekranem co powoduje że w normalnie oświetlonym pomieszczeniu kontrast spada na ryj grubo poniżej dowolnego telewizora LCD.

I tu Krzysiu, uwaga, prawie masz rację, bo jest to kontrast w trybie NOCNYM więc w jakim k**wa pomieszczeniu mam w tym trybie oglądać? Przy jarzeniówkach?!? W trybie dziennym mam uwaga 8043:1. Żaden LCD tyle nie ma, w tym twoje "cudo".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.