Skocz do zawartości
IGNORED

żużel - niby 4 kółka w lewo !

kazek680

Rekomendowane odpowiedzi

O tak dobrze by było gdyby wyciągali wnioski ale rok temu jak Sulliwan się połamał nie miał kto jechać w tym roku to samo to już 3 rok do nauki się szykuje:) . Świetne paki są w Zielonej , Gorzowie , Leszno i Tarnów też niczego sobie więc walka o play offy cięższa niż o medal będzie .

Stawiam że jak tylko Toruń załapie się do PO to mają mistrza. U siebie papierowo nie mają prawa przegrać z takim składem. Jednak wielką niewiadomą jest forma Cryspiego i Emilka po takich kontuzjach.

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

3 przegrane mecze wystarczą żeby wypaść poza PO , wąskie pole błędu . Papier i same nazwiska nigdy nie pojadą . Spodziewam się świetnego sezonu ogólnie w EE .

Czysto teoretycznie trzy mecze przy założeniu że czwórka Zielona, Gorzów, Tarnów i Leszno pojadą na maks. Nie uważam osobiście że cała czwórka jest taka mocna. W Tarnowie wiele zależy od Grega, a on mam wrażenie myśli o odrywaniu kuponów. Gorzowa bym nie przeceniał , Zagar nigdy nie miał dwóch dobrych sezonów pod rząd, Iversen musiałby pojechać tak samo wyśmienicie. Zielona wygląda najmocniej, bo z kolei w Lesznie skrzyżowanie Pawlickich z Nickim może wpłynąć tylko gorzej na drużynę. A jak będzie zobaczymy.

Jeszcze pozostaje sprawa bonusów łatwo nie będzie w każdym razie już nie mogę się doczekać na oglądanie na jazdę parą na żywo i rozgrywanie taktyczne biegów przez Tomka .

O to też wlaśnie chodzi. Tomek potrafi jeździć parą jak mało kto. Pomaga i patrzy, czuje co się za nim dzieje. Odwrotnie jak Nicki który po prawej ręce już nic nie widzi - banda i ratujcie się.Zobaczymy bo faktycznie te drużyny mają fajne składy. Niewiadomą też jest Wrocek do którego wrócił Maciek. Widząc rękę Piotrka Barona może chłopaków bojowo nastawić

Ja

Jakoś tego nie widzę nawet w reprezentacji jeździ egoistycznie . Po prostu ten facet tak ma. Pamiętam jak Tomasz Gollob jeździł u nas i jak potrafił pomagać młodemu Kołodziejowi czy Marcinowi Rempale. Nicki raczej nie należy do tego typu rajderów.Do przodu!!!!!!!!!!!!a po prawej stronie nic

Ja

Faktycznie zapowiada się na pierwszych miejscach strasznie. Dozbrojeni praktycznie wszyscy. Mam nadzieję że znowu kontuzje nie rozdadzą kart w następnym sezonie

Ja

Nicki obiecuje jazdę parą w Lesznie :) chyba w umowie na zapis że płacą mu tylko za bonusy .

Tyle że w wywiadzie powiedział że stawia warunki takiej jazdy, tj. drugi w parze musi nadążać , bo żużel obecny nie wybacza błędów i czekał nie będzie . Tylko kto odważy się jechać obok żeby nie wylądować w bandzie?

I weź tu teraz przekonaj Nickiego ze drugi nadążał:)

Tyle że w wywiadzie powiedział że stawia warunki takiej jazdy, tj. drugi w parze musi nadążać , bo żużel obecny nie wybacza błędów i czekał nie będzie . Tylko kto odważy się jechać obok żeby nie wylądować w bandzie?

I weź tu teraz przekonaj Nickiego ze drugi nadążał:)

Kwintesencją jego jazdy parą dla mnie jest jak wpakował własnego Walaska z drużyny w płot i potem dostał bidonem w łeb w parkingu .

Co innego Tomek przymyka gaz i zwalnia blokując przeciwnika żeby ułatwić przebicie się wolniejszego potem go asekuruje . Klasa mistrzowska .

Jazda parą to wielka umiejętność. Trzeba mieć pojęcie co się rozgrywa z tyłu. I jeśli partner jest ewidentnie wolniejszy to należy uciekać bo może się to skończyć katastrofą jak się blokuje przeciwników. Niki po prostu pcha całe towarzystwo w bandę i sam ucieka. Tak potrafi zrobić w reprezentacji jak i w klubie. Sam wystawia innym koło a jak ktoś go przyciśnie to się szczela w boksie. Nie jest dobrym duchem zespołu

Ja

• 2 miesiące później...

Nie ma sensu wojować, wystarczy jeden zapis zakaz startu zawodników z GP w lidze PL. Leżą i kwiczą bo GP przestaje istnieć całkowicie. Ale jak się ktoś daje dymać to dymany będzie.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

No tak tylko co na to my --- kibice. Ja chcę oglądać Darkiego, Emilka Grega itd na polskich torach. Wystarczy że polskie miasta nie zgłosza kandydatury do Gp i BSI przyjdą do nas na kolanach. Wystarczy jak podkulili ogonek i obsrani błagali Tomka żeby nie rezygnował.

Ja

Myślisz że zawodnicy zrezygnują z ligi polskiej na rzecz GP ? Głodni by chodzili i na sprzęt nie mieli. Zobacz przykład Emila już chce unieważnienia zgłoszenia bo ma sponsora na SEC. Kasa się liczy a nie tytuły.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Ależ ja dokładnie to potwierdzam. Po prostu uważam że zakaz jady chlopakom z GP w PLŻ jest za daleko idącym krokiem.

Ja

• 1 miesiąc później...

HHHHHHuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaa! majster pokonany.

Duzers i pepe chyba troszkę słabawo

Pozdr

Ja

• 4 tygodnie później...

Jakoś średnio mi w tym roku chce się chodził na aniołki:)

Gdyby ten skład jechał bez fanaberii, to powiedziałbym że o wygranej możesz pomarzyć albo czy wszyscy w domu zdrowi:))

A tak, Łordzikowi odwala a to jedyny który coś jechał . Holder z Miedziakiem jadą piach, Gollob pojedzie , ale tylko u nas.

Szkoda gadać, dream -team już był i nikt nie wyciągnął wniosków.

Zresztą u Was też był ...

Cześć

Tylko że u nas zaskoczył. Coś musi być nie tak w takiej kapeli jak takie są wyniki.Co z Darcym????? Co z tą jego nogą? Tomasz jedzie raz super a raz kicha?? Co z Emilkiem?? Co jest grane?

Pozdr

Ja

ale tez szybko się rozsypał...

Nie chcę tworzyć teorii spiskowych ale mam wrażenie graniczącego z pewnością że Polska liga to z jednej strony eldorado dla żuzlowców, ale do kwadratu. Bo kasa ogromna a dodatkowo zauważyli że można nas zlac na maksa i nic im nikt nie zrobi , zawsze znajdzie się Prezes "działacz" co handlował skarpetami na rynku. Czyli ludzie którzy w świecie biznesowych raczej by takie stanowiska nie otrzymali.

Zawodnicy bez skrupułów podkreślają że GP jest najważniejsze, tam jada , leczą kontuzje między zawodami z pauza na ligę z której... utrzymują się w GP;)

To jest chore.

Przykład Holdera, ostatnio napisał że na ligę angielską nie ma sprzętu i jest jeden stary zdezelowany motocykl, dlatego zabiera kilku silników z Polski.

Szczyt żenującego podejścia dla Unibaksu.

Niestety mój klub się sypie, mimo dream-teamu.

Żal tylko, bo takiego składu chyba jeszcze nie było w histori, zespół złożony z mistrzów świata, i pradwopodobnie dwóch którzy nimi będą a taką padakę jadą.

[Cześć

Takie mają podejście do klubów zawodnicy w Polsce. Bankomat i tyle. Dopiero patrząc na ich postawę na torze widzimy co jest grane. Tłumaczenie się GP jest gównianym kłamstwem ( przykład Pedesena z przed roku ) bo kasa płynie do kieszonki z polskiej ligi. No nic zobaczymy. Mecz w TV oglądnę . Piękny stadion -- byłem widziałem -- tylko uszczypliwie zapytam jak Karkosik zamknie wam kurek z kasa to co dalej?????

Pozdr

Ja

Już kilku zamykało, więc pewnie klub przeżyje i tym razem:)

Poza tym rokiem to okazuje się że przy budżecie 12 mln zeszłego roku , tylko ok 2 pochodziło ok Karkosika.

W sumie chciałbym scenariusz, mniej gwiazd , mniej gwiazdorzenia.

Ostatni mecz z Wami obejrzałem na stadionie bez żadnych emocji, w sumie to szkoda mi było czasu na tym meczu.

A co do rzeczonego sponsora, problem z jego sponsoringiem jest większy. Swego czasu wykupił Elanę Toruń. Potężny teren w centrum Torunia. Masa gruntów sprzedana, sporo jeszcze hal i działek do sprzedania . Wszystkie objęte wieczytsą dzierżawą której nie wykupił . Jakieś 80zł do każdego metra sobie życzy miasto oprócz ceny działki. Działki już się nie sprzedają , a parędziesiąt baniek leży odłogiem które z dwa lata leżą. I chętnych nie ma . Znam temat do byłem tam działkami zainteresowany. Dodatkowo Elana , Elana Pet, część Boryszewa, Unibax , polokowani na tym terenie. A wiec podatki od bardzo dużych obrótów.

Gdyby więc dostać status strefy ekonomicznej , można by sprzedać działki, przenieść centralę Boryszewa, i nie płacić miesięcznie kilku milionów zł w podatku mniej.

A miasto nie chce się zgodzić...

Wiesz już o co idzie z tym szantażem o sponsoring?

Bo przecież nie o 4,5 mln zł które w tym roku wyłoży.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.