Skocz do zawartości
IGNORED

do użytkowników bluray Panasonica

Kriso81

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli występują w dwóch rzędach,to są na powierzchni filmu.Jakoś nie pamiętam w którym filmie,są trzy linie napisów.Podeślij jakiś link,np.z napiprojekt,to sprawdzę.

przepraszam a w czym to przeszkadza , no chyba , że znikają na tym czarnym pasku , wszystko zależy jak zrobione są napisy , bo jeśli jest długa wypowiedź to może byc jedna linijka na całej szerokości ekranu lub dwie takie albo ktoś zrobi trzy krótsze i wtedy znajdująca się najniżej linijka "wchodzi" na czarny pas ale powinno byc ją widac , czasami są tak długie linijki , że litery znikają poza bokami ekranu . Jednak w oryginalnych napisach nie ma z tym żadnego problemu . Jeśli znika najniższa linijka to w TV powinna byc funkcja obrazu wyświetlającego napisy i jest on nieznacznie podwyższany tak , żeby je było widac , nie wiem czy wszystkie TV mają coś takiego mój soniak ma

chcę zrobić ekran dla proja w formacie 2.40.1 czyli taki szeroki jak w kinie, chcę pomalować taki ekran na kolor szary a dookoła na czarno, czyli wtedy jakby napisy były wyświetlane na tym czarnym psie to byłyby słabo widoczne. Wiem, że niektóre philipsy mają przesuwanie tekstu do góry np: 7500, ale wolę panasonica bo przeczytałem z wypowiedzi użytkowników, że mają lepszy obraz od philipsa, dlatego zależy mi czy panas wyświetla napisy zawsze na obrazie filmu

No raczej pozostaje Philips ale, opcje podnoszenia obrazu były popularniejsze w starszych modelach , w nowych w wysokich nie ma albo dopiero się pojawić /to było z rok temu/ bo wcześniej było sporo na to reklamacji i ta funkcja nie sprawdziła się , o szczegóły nie pytałem /informacje pozyskane na infolinii Philipsa/. nie wiem czy od tego czasu coś wypuszczono ale na tamten moment tylko oppo miało tę opcję i dlatego go kupiłem bo mam dwa ekrany w tym własnie 2.4:1. Mogę potwierdzić że działa bez zarzutu podnoszenie napisów. W pozostałych musisz liczyć się z tym że sporej części teksu nie zobaczysz albo będzie słabo widoczny , zależnie od ustawień ekranu i czarnej ramki.

Mam też Panasa, nie wyświetla w w obrazie więc w Twojej planowanej konfiguracji nic z tego. Nie przeceniał bym też tych różnic jakościowych obrazu, jeśli puszczach obraz z dvd to skaler Panasa może coś polepsza bo jest po prostu dobry, ale zapewniam że nawet w oppo szału nie ma ze skalowaniem tzn. może i jest ale na ekranie 2.4:1 nie oczekuj cudu, będzie kiszka i będziesz oglądał dvd z musu /bo zakładam że ten format dostanie jakies porządne przekątne:)/. w przypadku BD no cóż, różnice oceniam na te subiektywne wynikające z innych ustawień odtwarzaczy i inne początkowe wrażenia. Nie pokusiłbym się o ocenę różnic mając na stałe oppo, panasa i soniaka. ceny od 400zł do 3500zł .

Tak więc pozostaje sprawdzenie Philipsa albo zakup za 3 kz oppo, wybór wielki:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.