Skocz do zawartości
IGNORED

Jak.... w instalacji kina

Bronco66-77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam następujący problem do rozwiązania...

Instalacja kina oparta na : Onkyo SR 875 i projektorze InFocus IN78 + PS3 jako żródło BR/DVD i ew. DLNA.

Wymarzyłem sobie rozwiązanie umożliwiające odtwarzanie muzyki z urządzenia typu DUNE HD (płyty cd w związku z duża ilością dzieci muszą na razie zostać zamknięte na klucz - bo lista porysowanych płyt wzrasta z dnia na dzień).

Najpierw uruchomiłem Media serwer na komputerze + PS3 jako player (DLNA) - i to rozwiązanie byłoby satysfakcjonujące gdyby nie konieczność uruchamiania projektora - w celu wyboru płyty (nie mam TV i mieć nie chce).

Następnie kupiłem prosty adapter BT(Belkin) i poza wyraźnie słyszalnym "elektronicznym przydźwiękiem" z niektórych urządzeń (telefony) - to rozwiązanie byłoby ok - ale jak potrzebuje zabrać laptopa to w domu zalega głucha cisza.

Stąd pomysł na serwer (np. DUNE) - ale ... musi byś sterowalny z poziomu iPada albo innego popularnego Androida - bo włączanie projektora co chwila nie służy mu najlepiej.

Moje pytanie: Jakie urządzenia (poza rozwiazaniami za XXXXXX,XX Zł (Olive) będzie najlepiej spełniało pokładane w nim nadzieje. Oczywiście odtwarzalność filmów z plików z HDD też jest pożądana.

https://www.audiostereo.pl/topic/105657-jak-w-instalacji-kina/

Podłącz splitter hdmi.

U siebie by nie męczyć projektora kupiłem monitor komputerowy z wejściem hdmi (jakiś najtańszy full hd benq) i podłączyłem pod drugie wyjście amplitunera (Marantz sr6006) - sprawdza się idealnie.

• 2 tygodnie później...

Playstation 3 jest tańsze od Popcorna i pewnie na tym samym poziomie klasy. Instalujesz na komputerze PS3 Media Server, kompilujesz całą swoją filmografię na komputer, chyba że masz dostęp do innych filmów. Jak wiadomo ps3 jest wybredne i nie odtwarza wszystkich formatów filmowych. Po zainstalowaniu programu tworzysz w domu sieć, a komputer służy do przetwarzania filmów do formatu w jakim czyta playstation. I od tej pory ps czyta wszystkie formaty jakie są na świecie. Komputer robi za serwer i nie musisz zawalać dysku plejki.

Oczywiście możecie też tak słuchać muzyki, cała płytoteka na dysk komputera, a odtwarzasz na playstation i jest pięknie (oczywiście skompilowane w najwyższej jakości)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.