Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrac ? B&W CDM-9NT vs. B&W 804 matrix

giuseppe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam uzytkownikow :)

Jestem swiezym uzytkownikiem, dlatego wypadaloby sie najpierw przywitac, tak wiec Witam :) Chcialbym zbudowac calkiem przyjemnie grajacy zestawik, a jako ze jestem slabo zorientowany, licze na pomoc innych maniakow dobrego brzmienia ;) ktorzy maja duzo wieksze rozeznanie niz ja i przez puszcze audiofilska przeprowadza mnie prawie ze za reke :)

Otoz w lokalnym serwisie ogloszeniowym znalazlem podlogowki jak w temacie w calkiem przystepnych i zblizonych do siebie cenach (ok. 3000 PLN za kpl.) Jest to sprzet uzywany, gdyz taki bym preferowal, jako ze nie musze juz tracic czasu i cierpliwosci na "wygrzewanie" i "docieranie". W oparciu o jeden z wymienionch kompletow chce dokupic odpowiedni wzmacniacz no i grajka sacd. Gatunki muzyczne ktore preferuje nierzadko sa mocno rozrzucone, uwielbiam tak samo np. Nick'a Cave'a and The Bad Seeds czy Tom'a Waits'a jak The Knife czy Westbam'a badz Fisz'a/Emade. Dlatego tez potrzebuje sprzetu uniwersalnego, ktory jak trzeba bedzie sprawi ze poczuje sie jak bym mial Nick'a Cave'a na prywatnym koncercie , a gdy trzeba bedzie to zamiecie basem po salonie przy sluchaniu Westbam'a :)

Nie jestem typem audiofila, ktory rozkoszuje sie wylapywaniem kazdego detalu w utworze, odsluchiwanie muzyki ma mi po prostu sprawiac przyjemnosc a nie przyprawiac o wzwod :)

Calosciowy budzet za zestaw kolumny+wzmak+grajek+okablowanie moze sie miescic w granicach do ok. 7000-8500 PLN.

Co poczac koledzy i kolezanki audiofile ? :) Czy wybrac jeden z wymienionych w temacie kompletow a moze isc w inna strone ?

Dziekuje za pomoc :)

https://www.audiostereo.pl/topic/105676-co-wybrac-bw-cdm-9nt-vs-bw-804-matrix/

jak jeszcze nic nie masz to ciezko cos powiedziec

ale chyba najlepiej kupic najpierw kolumny

tak w skrocie najdrozsze na jakie Cie stac

Witam

Tak sie zlozylo, ze dosyc okazyjnie (wg. mnie) wszedlem w posiadanie klumn Dali Skyline 1000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . I teraz pytanie, jaki wzmak cd'ek itp od nich ? Z tego co zdazylem wyszperac w internetach, wzmacniacz nie moze byc jakies male chuchro, tylko kawal dobrej pradownicy :)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ależ tu się nie ma co zastanawiać. B&W 9NT są zdecydowanie lepsze.

Wzmacniacz :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (może być trochę jasno)

Ukryta Zawartość

SACD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

CDM-9NT za tą cenę to fajna rzecz, ale to koniecznie musi mieć wzmacniacz o bardzo dobrej wydajności pradowej i chyba jedyne co mi na myśl przychodzi w Twoim budżecie to używany Krell. Koniecznie będzie też dobre barwne źródło, bez cienia jazgotu.

Wczoraj miałeś mieć B&W, dziś już masz (?) Dali. Zdecyduj się ...

A i owszem, trafila sie okazja kupna Dali z dobrej reki w dobrej cenie, wiec skorzystalem. Poza tym wydawaly mi sie najlepsze z calej trojki, a kosztowaly dokladnie tyle samo, co dwa pozostale zestawy, wiec je zakupilem. Miejsca wydaje mi sie za mam odpowiednio duzo na ich postawienie (salon ok. 40 m2), potrzebowalbym teraz pomocy w doborze odpowiedniego wzmacniacza, jako ze czytalem iz musi byc on konkretnej mocy, oraz dobrego odtwarzacza (zrodla, tak?).

Pomozesz cos dobrac ? :)

Pozdrawiam.

KAV300 broń boże nie z CDM9NT ani żadnymi B&W z metalowymi tweeterami.

Chyba że ktoś ma b.wytłumione pomieszczenie i ciemne okablowanie typu VdH to taka kombinacja może jako tako zagrać.

B&W potrzebują dużo mocy żeby się rozbujać, zagrają praktycznie ze wszystkim ale basu będzie jak na lekarstwo.

Skyline'ów spróbowałbym z jakąś niedużą lampką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.