Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner i dvd do 4000zł

server18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie, posiadam zestaw B&W SERIA 603 S3 i poszukuje do tego amplitunera ponieważ posiadam aktualnie YAMAHA RX-V630RDS i w momencie kiedy zmieniłem DVD na blu-ray dźwięk się stracił i potrzebuje zmienić dvd na porządne i amplituner żeby miał wejscie hdmi cyfrowe możliwość ustawiania głośników ipt. co moglibyście mi zaproponować.

Mam pare pozycji ale nie wiem czy to się nada:

Denon AVR - X2000

ONKYO TX - NR 626

ONKYO TX NR 818

MARANTZ SR 5007, 6006, 6007

https://www.audiostereo.pl/topic/105752-amplituner-i-dvd-do-4000z%C5%82/

Witam,

podaj proszę, jakie jest wykorzystanie systemu (muzyka, filmy, koncerty), jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Każdy z wymienionych amplitunerów to urządzenie, funkcjonalnie spełniające Twoje wymagania, jednak oferujące inne brzmienie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ogolnie jest wykorzystywane do wszystkiego muzyka koncerty filmy ale przede wszystkim filmy, jeżeli chodzi o muzyke i koncerty to np pink floyd czy koncert j jean michel jarre, co do filmów ty jest różnorodność od bajek po dramaty filmy akcji i horrory lecz zwracam dużą uwagę na dzwięk dlatego i jakość dzwięku tak że filmy też muszą być odpowiednie i obowiązkowo 5.1

Ogolnie jest wykorzystywane do wszystkiego muzyka koncerty filmy ale przede wszystkim filmy, jeżeli chodzi o muzyke i koncerty to np pink floyd czy koncert j jean michel jarre, co do filmów ty jest różnorodność od bajek po dramaty filmy akcji i horrory lecz zwracam dużą uwagę na dzwięk dlatego i jakość dzwięku tak że filmy też muszą być odpowiednie i obowiązkowo 5.1

Jeśli chodzi o barwę dźwięku, scenę i muzykalność wybrał bym któregoś marantza.

Ze wspomnianych przez Ciebie osobiście decydowałbym się na Onkyo 818. Ten model jest dla mnie po prostu kultowy. Spisuje się pod każdym względem.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.