Skocz do zawartości
IGNORED

Vintage dobrej jakości

RS1973

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj

Jeśli jesteś zdecydowany/uparty na powyższe kolumny, to wg. mnie do pełni szczęścia potrzebujesz czegoś takiego :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Powyższe Infinity mają spadki impedancji w okolicach 2 Ohm, dlatego dobrze jest mieć do nich wzmocnienie, które toleruje takie wahnięcia.

Z piecem jw. z marzeń i snów :-) ( 2x 300W przy 8 Ohm) te kolumny pokażą na co je stać i będą grały w okolicach 85-90% swoich możliwości jeśli chodzi o to, co można z nich wycisnąć w temacie jakości ogólnie pojętej.

Sama końcówka przy trafieniu na okazję oraz dogłębnym rozeznaniu tematu to +- 10.000PLN.

Przedwzmacniacz średnio 150-230% ceny końcówki mocy w zależności od stanu techniczno-wizualnego.

Dobre kable, interkonekty, dwie pary + głośnikowe od 1,500$ w górę, można taniej i z czasem piąć się w górę.

Jakieś źródło, można bez przedwzmacniacza jeśli będzie miało wyjścia regulowane (zmiana głośności) CD lub DAC, dobry stary kompakt od 600Eu w górę, dac więcej (dobry).

Kolumny między 3500 a 6900PLN w zależności od stanu i wybranego modelu.

Lepiej dobrze rozgryźć temat na czynniki pierwsze, a potem kupić to co jest naprawdę dobre, niż potem odsprzedawać ze stratą i zawiedzioną miną.

Odkładaj pieniądze, zdobywaj wiedzę, nie kupuj nic pochopnie ;-)

Pozdrawiam

Pygar

P.s.

Oczywiście można słuchać na tych kolumnach za dużo mniejsze pieniądze ale w ten sposób nie będzie Ci dane usłyszeć ich pełni możliwości, to tak jakby jeździć sportowym autem po mieście przy ograniczeniu do 50 km/h.

Prywatnie mam Renaissance 90, napędzane bardzo mocno ulepszonym AU-X911DG :-).

Ja słucham Kappa 8.2i (500 euro) z końcówką nakamichi pa-5IIe (500 euro) i z pre sansui 717 (250 euro). Kable na pewno za mniej niż 1500$ (zwykłe). W odpowiedniej akustyce (adaptowany pokój). Z efektów jestm bardzo zadowolony, Niedoborów nie stwierdzam. Dlatego myślę, że można taniej niż to co Pygar napisał (bo to opcja full wypas all inclusive ;-) ).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

• 8 miesięcy później...

Witajcie.

Gram na tym.

Szpulaka nie używam oczywiście codziennie, ale końcówka cieszy ucho i oczy cały czas.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Takie Sansui, to ja .... rozumiem :-)

Pełny wypas po sam pas, szczególnie kompakty po prawej stronie.

Od razu widać, że Pani zna się na dobrym audio.

Pozdrawiam

Pygar

takie sansui to ja też rozumiem :P:)

-font-b-SANSUI-b-font-E11S-Colorful-lights-Bluetooth-Speaker-Blue.jpg

do tego praleczka z 7kg wsadu !

sansui-7-kg-front-loading-washing-machine-ss-mfa70.jpg

do tego wiatraczek:

1323772793319.jpg

dzięki niemu znacząco poprawia się scena, pierwszy plan zostaje bardziej wypchnięty do przodu (gdy wiatrak dmucha w naszą stronę) i pokazuje się delikatny analogowy szum :):P

?

Nie wiem jak sonicznie, ale z technicznego punktu widzenia Sansui jest zbudowany bardzo dobrze, można powiedzieć że wzorowo. Naprawiałem kilka wzmacniaczy tej marki.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Nie wiem jak sonicznie, ale z technicznego punktu widzenia Sansui jest zbudowany bardzo dobrze, można powiedzieć że wzorowo. Naprawiałem kilka wzmacniaczy tej marki.

Z tym trzeba sie zgodzic, ale tylko topowe modele, to w sumie podobnie jak z reszta japonskich produncentow z tamtego okresu. Chociaz np Sony zachwyca budowa juz nawet w srednim modelu 670ES czy 690ES

Puściłem go właśnie do sprzedania, ale ładny jest :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile to duzo?

Taki Pioneer A-858 zbudowany wzorowo, wazy cos ok 25kg a gra tragicznie, bas leje sie jak smoła

Kiedyś chciałem go kupić, zachęcony prospektem i widokiem wnętrza :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.