Skocz do zawartości
IGNORED

Czym się różi w praktyce starsza wersja kabla Albedo Monolith od nowej?

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, czy ma ktoś porównanie czy są jakieś różnice słyszalne między

nową wersją a starą kabla Albedo Monolith?

Nową wersję słyszałem i bardzo mnie urzekła, natomiast starej nie słuchałem, ale można ją sporo taniej kupić.

Proszę zorientowanych o wypowiedzenie się.

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Bierz nową.

Stara ładnie czarowała dźwiękiem ale nie była tak rozdzielcza jak nowe taśmy.

Krótko mówiąc, pierwotne brzmienie zostało a doszła bardziej otwarta góra (nie mylić z ostrością).

Dzięki Masza za odpowiedź, spodziewałem się tego, że coś poprawili w nowym kabelku.

Jeszcze mam jedno pytanie.

Czy każdy kabel głośnikowy Albedo Monolith jest wykończony przy widełkach lub bananach taką czarną folią termokurczliwą?

Powiem szczerze, że jak na taki kabel za tą cenę to te wykończenie go szpeci.

imagesjpg_nswhwhq.jpg

Nom. lepiej to się u Ciebie na fotce prezentuje.

Zworki w kolumnach też masz zrobione na kablu Albedo Monolith?

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Dzięki Masza za odpowiedź, spodziewałem się tego, że coś poprawili w nowym kabelku.

Jeszcze mam jedno pytanie.

Czy każdy kabel głośnikowy Albedo Monolith jest wykończony przy widełkach lub bananach taką czarną folią termokurczliwą?

Powiem szczerze, że jak na taki kabel za tą cenę to te wykończenie go szpeci.

imagesjpg_nswhwhq.jpg

jak dla lansu te kabelki podpiąłeś,to jeszcze kolumny odwróć frontem do ściany,żeby znajomi widzieli co za druty tam są wpięte.Zklockami też bym tak zrobił he he ;)

jak dla lansu te kabelki podpiąłeś,to jeszcze kolumny odwróć frontem do ściany,żeby znajomi widzieli co za druty tam są wpięte.Zklockami też bym tak zrobił he he ;)

Nie rozumiem, jak dla lansu człowieku :-(

Chodzi o ich unikalny wpływ na dźwięk, a nie wygląd.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

temat dzwięku zostawmy :) to po co się czepiasz szczegółów że koszulka taka a nie inna.Jak dodadzą bardziej wypasioną to zapłacisz 500pln więcej-a drut nadal ten sam-no a jak jeszcze 2 strzałki kierunkowości by były zamiast jednej to już w ogóle będzie duuuużo lepiej- zagra lepiej .Rozumiesz teraz o co mi biega z lansem. ;)

temat dzwięku zostawmy :) to po co się czepiasz szczegółów że koszulka taka a nie inna.Jak dodadzą bardziej wypasioną to zapłacisz 500pln więcej-a drut nadal ten sam-no a jak jeszcze 2 strzałki kierunkowości by były zamiast jednej to już w ogóle będzie duuuużo lepiej- zagra lepiej .Rozumiesz teraz o co mi biega z lansem. ;)

A cena ? Może warto by było na kablach ją drukować -jak będzie audiofilsko wysoka to od razu "zagrają" lepiej bo przeciez kable grają ......

Gość masza1968

(Konto usunięte)

@ Neonix

po prostu zbanuj trolla !

@ Neonix,

i kolejnego !!

Odkąd im słoik z formaliną zakręcili (voodoo country club) to się rozpierzchły po całym forum :)

@ Neonix,

i kolejnego !!

Masz rację więcej na tym forum jest osób nie wnoszących nic do tematu niż wnoszących.

Nie czepiam się, gdyż dźwięk jest dla mnie najważniejszy, a te kable wnoszą wiele do mojego systemu.

Ale za tą kwotę jaką się płaci za Monolitha, mogliby bardziej się postarać z ich wykończeniem. O to mi chodziło.

A cena ? Może warto by było na kablach ją drukować -jak będzie audiofilsko wysoka to od razu "zagrają" lepiej bo przeciez kable grają ......

Widocznie jesteś mało obsłuchany i nie porównywałeś różnych kabli w swoim systemie, gdyż odpowiedni kabel może wpłynąć na efekt końcowy.

Masza1968 miałeś jakiś inny tańszy kabelek który zbliżył się do poziomu Monolitha?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Miałem o wiele droższe kable, które w moim systemie muzykalnością nie zbliżyły się do poziomu Monolithów :)

A jeśli chodzi o tańsze to tak, ukraiński (też srebro) YP Souud Argentum. Tak samo barwny przewód tylko trochę traci kontrolę przy bardzo niskich rejestrach za to górę może i ma lepszą od Monolitha i średnica odrobinę wycofana ale to nie są jakieś diametralne różnice między tymi kablami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.