Skocz do zawartości
IGNORED

Magico czy Rockport

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ciekawy tekst. Krótko i rzeczowo o dwóch czołowych firmach produkujących kolumny ultra high-end. Czy autor ma rację? Ktoś miał okazję je porównywać w jednym miejscu? Mam na myśli Kolegów mieszkających w USA, bo w Europie chyba ciężko to zrobić?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na szczęście wkrótce Rockporty będą już i w Polsce, więc posiadacze wolnych 100 tyś PLN będą mogli porównać u siebie nowy model Atria z S5.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/106140-magico-czy-rockport/

Słuchałem w Monachium drugi od góry model Altair Rockporta. Były super.

Magico S5 teź słuchałem i dla mnie nuda. Ale uczciwie trzeba przyznać że takie słuchanie nie jest miarodajne bo i warunki średnie i konfiguracja reszty toru też niekoniecznie najlepsza. Poza tym nie moźna porównywać S5 z 4x droższymi Altair.

Co ciekawe Altair grały z transportem CD Metronome Kalista i DAC-iem też Metronome. Kilka poważnych osób z branży po cichu mówiło, że te Rockporty z Metronome to dżwiek wystawy. Być może. Na pewno jeden z kilku najlepszych które mnie się podobały obok TAD, Leonardo, Focal Stella Utopia z Soulution i Raidho 4.1.

Taaaa Hi Fi Club jest fantastyczny. Umawiałem się na odsłuch VPI tylko jakieś 5 razy. Zawsze już sprzedali, albo jeszcze nie dojechał. Za każdym razem brali telefon, że oddzwonią. Potem jeszcze chciałem tą miniwieżę Maca. Podobna sytuacja (to było w okolicy ostatniego audioshow). Ci goście nie chcą sprzedawać. Albo raczej, mają jakąś stałą klientelę o charakterze towarzystwa wzajemnej adoracji i tylko ich obsługują

Słuchałem w Monachium drugi od góry model Altair Rockporta. Były super.

Magico S5 teź słuchałem i dla mnie nuda. Ale uczciwie trzeba przyznać że takie słuchanie nie jest miarodajne bo i warunki średnie i konfiguracja reszty toru też niekoniecznie najlepsza. Poza tym nie moźna porównywać S5 z 4x droższymi Altair.

Co ciekawe Altair grały z transportem CD Metronome Kalista i DAC-iem też Metronome. Kilka poważnych osób z branży po cichu mówiło, że te Rockporty z Metronome to dżwiek wystawy. Być może. Na pewno jeden z kilku najlepszych które mnie się podobały obok TAD, Leonardo, Focal Stella Utopia z Soulution i Raidho 4.1.

Jesteś nieobiektywny przecież najlepsze granie to żydowska parka Magico i MSB...ponoć najlepiej słuchać w soboty. Taki szba daba szabas duuu.

Taaaa Hi Fi Club jest fantastyczny. Umawiałem się na odsłuch VPI tylko jakieś 5 razy. Zawsze już sprzedali, albo jeszcze nie dojechał. Za każdym razem brali telefon, że oddzwonią. Potem jeszcze chciałem tą miniwieżę Maca. Podobna sytuacja (to było w okolicy ostatniego audioshow). Ci goście nie chcą sprzedawać. Albo raczej, mają jakąś stałą klientelę o charakterze towarzystwa wzajemnej adoracji i tylko ich obsługują

Hi FI Club ma to do siebie że w przeciwieństwie do wielu dystrybutorów sprzedaje urządenia a nie tylko odkurza z kurzu. Jak tam jestem to zawsze mają pełno pudeł z nowym sprzętem, z kolejnej dostawy.

Co do miniwieży McIntosha to widziałem ja stojącą u nich na półce kilka dni temu.

Skoro sklep i dystrybutor istnieje to znaczy że dobrze sobie radzi. Znasz innego dystrybutora który od 10 lat nie stracił ani jednej firmy jaką otrzymał w dystrybucję? Oni mają i mieli McIntosha, Electrocompaniet, VTL, VPI, Transparent Audio, Thiela. Wszystko to sa poważne amerykańskie marki a nie wynalazki powstałe dwa lata temu. Aby otrzymać dystrybucję takiej marki nie wystarczy napisać że się chce. Skoro mają je od lat to znaczy chyba że ktoś w USA jest zadowolony z tego ile i jak sprzedają?

moreno1973 - ale mogliby więcej sprzedawać i z lepszym customer service'm. Miejsce jest fajne lokalizacyjnie, marki też, ale na miejscu właściciela obsługę bym pogonił. Im się 5 km do mnie do chałupy nie chce przyjechać (to również miało miejsce) ale z Niemiec widać bliżej, bo potrafią podesłać do odsłuchu (i to bez kaucji). Ale ja tam się nie znam na handlu.

moreno1973 - ale mogliby więcej sprzedawać i z lepszym customer service'm. Miejsce jest fajne lokalizacyjnie, marki też, ale na miejscu właściciela obsługę bym pogonił. Im się 5 km do mnie do chałupy nie chce przyjechać (to również miało miejsce) ale z Niemiec widać bliżej, bo potrafią podesłać do odsłuchu (i to bez kaucji). Ale ja tam się nie znam na handlu.

Obsługę byś powiadasz pogonił............czyli samego właściciela-dobre,dobre!!

Takie marudzenie z Twojej strony jest w tym watku nie na miejscu,bo zapytam kupiłes coś kiedyś z tego sklepu,czy Cie obsługa moze zniechęciła??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.