Skocz do zawartości
IGNORED

Przekażnik do selektora wejsć-kontrakonowy

asta

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję do selektora wejsć dać przekażnik czy ktoś prubował dać przekażniki kontraktonowe np. k-8 dostępne na allegro,fizycznie jest to para styków w cewce,czyli może pojawić się brum.

W pre phono na wejściu mam normalne az850. Nic nie brumi, nie buczy. Mają małe wymiary.

Jeszcze mniejsze są rsm957.

Kontaktronów nie używałembo były za duże.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Są małe, nawet do smd.

Niemniej, raczej nie ma bistabilnych;)

A bistabilne dają mozliwość, by prąd przez cekę płynął jedynie w momencie przełączania.

Sterowanie przekaźników będzie sterowane przełącznikiem obrotowym napięciem stałym z osobnego mostka prostowniczego.

To nie zmienia faktu, że ten prąd cały czas przez cewkę będzie płynął, aby przekaźnik był cały czas na ON,

Asta, kontaktrony doskonale nadają się do tego celu. W swoim wzmacniaczu mam kontaktrony podwójne do przełączania wejść, sterowane dokładnie tak jak piszesz. Jeśli zasilisz je nap. stałym i wyfiltrowanym to o zakłóceniach zapomnij. Zaletą jest dobry styk (złocenie i próżnia lub gaz obojętny).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja zastosowałem takie i też nie zauważyłem by coś brumiło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Dzięki za podpowiedź.Poszukam zatem kontraktonów 24v,i pozostaje mi zrobić prostą stabilizacje napięcia z 40v na 24v do tych kontraktonów,bo tylko takie mam dostępne nap. we wzmacniaczu.

To nie zmienia faktu, że ten prąd cały czas przez cewkę będzie płynął, aby przekaźnik był cały czas na ON,

Ale jak prąd stały i dobrze odfiltrowany to bez znaczenia - nie ma co brumić.

Tu nie chodzi o brumienie z tetnień z niefiltrowanego zasilania. Pole magnetyczne cewki wprowadza zawsze zakłócenia ale nie jako brum. Reguła trzech palców albo prawej dłoni...

Coście się tak uczepili tego brumienia? ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.