Skocz do zawartości
IGNORED

Solidny kabel Ethernetowy do NAS-a w rozsądnej cenie .

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Wadliwy ? Dlaczego ekran nie może wisieć bez podłączania ? Ekranu wówczas nie ma.

Różnica jest tylko we wtyku. Powinien być cały z tworzywa bez metalowej opski.

Wadliwy w takim sensie, że nikt nie produkuje takich kabli i nie może produkować, bo napis na kablu sugerowałby ekranowanie, a ono by nie działało. To nie znaczy, że kabel by nie działał (w zalezności od klasy oczywiście).

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Opublikowano · Ukryte przez palton, 24 Października 2013 - trolling
Ukryte przez palton, 24 Października 2013 - trolling

@Top HiFi Nowogrodzka 44

Ale zmiana jest większa czy mniejsza niż w przypadku ayranu?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

rdzo fajną propozycją i w dodatku w przystępnej cenie jest kabel AudioQuest rj/e forest. Ceny od 140 zł za odcinek 1,5m, 3m 200 zł, 5m 280 zł.Słychać delikatną zmianę na plus,a i wydana kwota nie jest wysoka.Oczywiście jeśli finanse pozwalają (i system jest tego wart) to w ofercie jest jeszcze model cinnamon,vodka no i wywyłany do tablicy diamond.

Byłem pewny w momencie przeczytania legendarnej już recenzji mistrza Wojciecha, że to tylko kwestia czasu, gdy hi-end usłyszy kable LAN. Czas najwyższy na audiofilskie powietrze w sprayu. Przecież wi-fi teraz jest popularniejsze od kabli. A może audiofilskie anteny do routerów, access pointów i kart radiowych?

Czas najwyższy na audiofilskie powietrze w sprayu

Tak, a przed wejściem do takiego sterylnego pomieszczenia koniecznie trzeba dać taki znak :)

zakaz_pierdzenia.gif

OK. Załóżmy, że wymieniam wszystkie kable ethernetowe pomiędzy moim dyskiem a odtwarzaczem. Po drodze mam switch oraz router, które korzystają z typowych, standardowych gniazd przeznaczonych dla wtyków rj45 pod kategorię 5/5e/6. W środku switcha nie ma również prowadzonych srebrem ścieżek. I co teraz mam z tym zrobić?

Audioquest ma bardzo ładne przemysłowe wtyki pod kategorię 7-mą, co powoduje, że spełniają wyśrubowane, ale zupełnie niewykorzystywane w tym momencie normy (przynajmniej do zastosowań domowych). Wielki wtyk powoduje, że łatwiej nam go uszkodzić lub jeszcze gorzej uszkodzić gniazdo w sprzęcie sieciowym lub odtwarzaczu / serwerze. Takie wtyki wymagają najlepiej identycznych rozwiązań po stronie urządzenia. A przecież wystarczy poprosić Neutrika o dostosowanie swoich wtyków Ethercon, przypominających XLRy (mają blokadę).

W środku switcha nie ma również prowadzonych srebrem ścieżek. I co teraz mam z tym zrobić?

Chyba pozostaje Ci jedynie czekać aż producenci zajmą się i tym elementem toru ... a kiedyś się zajmą.

To tak jak zapytałem kiedyś jednego producenta co mam zrobić, jeśli chciałbym kabel ethernetowy dłuższy niż 2 m (taki najdłuższy produkowali). Jak to co? Użyć łączówek rj45 <-> rj45... oczywiście kablowanych srebrem. Do dysku mam z 40 metrów. Geniusze.

Skrętka może być ekranowana. Ważne aby ekran nie był wyprowadzany na wtyk. W takim przypadku ekran powinien "wisieć w powietrzu" nie podłaczony..

Niepodlaczony ekran tez moze dzialac jak antena.

Byłem pewny w momencie przeczytania legendarnej już recenzji mistrza Wojciecha, że to tylko kwestia czasu, gdy hi-end usłyszy kable LAN. Czas najwyższy na audiofilskie powietrze w sprayu. Przecież wi-fi teraz jest popularniejsze od kabli. A może audiofilskie anteny do routerów, access pointów i kart radiowych?

Ludzi nie nauczysz, a WP jest w swojej technicznej niewiedzy tak zadufany, że cięzko polemizować."Bo jak ktoś coś słyszy, to widocznie teoria jest zła, albo nie wiemy gdzie badać".

W tym momencie przypomina mi się, jak pewien doskonały polski alpinista Wojtek Kurtyka, opowiadał jak schodząc z K2 słyszał pulsujący rytm jakiejś piosenki Barbary Streisand. Oczywiście to jego mózg płatał mu figle z powodu choroby wysokościowej i zmęczenia organizmu. I tak własnie jest z kablami USB i ethernet - by je usłyszeć, trzeba wejść na K2.

To tak jak zapytałem kiedyś jednego producenta co mam zrobić, jeśli chciałbym kabel ethernetowy dłuższy niż 2 m (taki najdłuższy produkowali). Jak to co? Użyć łączówek rj45 <-> rj45... oczywiście kablowanych srebrem. Do dysku mam z 40 metrów. Geniusze.

Am co ma piernik do wiatraka? ;-) i od kiedy dyski łączy się rj45? i po co srebrem? mimo osłabienia sygnału, na niewielką odległość i taka łączóka dałaby radę.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.