Skocz do zawartości
IGNORED

HooDoo Band - taka świetna muzyka !

justas32

Rekomendowane odpowiedzi

HooDoo Band odkryłem wczoraj. Przez pomyłkę. Surfowałem sobie po YouTube. A tu takie odkrycie :

Zespół gra od kilku lat. Doczekał się jednego albumu , paru koncertów (jeden w Trójce) i kilku nagród. Pod ich klipami na YouTube po kilkaset wyświetleń (!!!). I to jest absolutny skandal. Dlaczego nikt nie zna tak świetnego zespołu ? Dlaczego ich muzyka nie leci na okrągło w Polskim Radiu ?

Dlaczego Miley Cyrus świecąca bielizną ma miliony wyświetleń a świetnie śpiewająca Ala Janosz ... kilkaset ??? Ludzie - q... co się w tym kraju dzieje ?

Co się z nami dzieje ??? Dlaczego słuchamy nędznego blichtru albo tysiące razy odgrzewanych kotletów a nie słuchamy takich świetnych rzeczy ? Kto z nas ma ich płytę ?

A jeżeli nie my - to kto ???

https://www.audiostereo.pl/topic/106624-hoodoo-band-taka-%C5%9Bwietna-muzyka/

Rzeczywiście grają fajnie może to nawet za mało powiedziane .Kiedys przypadkiem byłem na mini koncercie Ali i rzeczywiście ma kawałek głosu.To prawda nie zawsze potrafimy docenić rodzimych wykonawców.

Co do Miley to Hameryka Panie i no słuchać trzeba ...

HooDoo Band odkryłem wczoraj. Przez pomyłkę. Surfowałem sobie po YouTube. A tu takie odkrycie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zespół gra od kilku lat. Doczekał się jednego albumu , paru koncertów (jeden w Trójce) i kilku nagród. Pod ich klipami na YouTube po kilkaset wyświetleń (!!!). I to jest absolutny skandal. Dlaczego nikt nie zna tak świetnego zespołu ? Dlaczego ich muzyka nie leci na okrągło w Polskim Radiu ?

Dlaczego Miley Cyrus świecąca bielizną ma miliony wyświetleń a świetnie śpiewająca Ala Janosz ... kilkaset ??? Ludzie - q... co się w tym kraju dzieje ?

Co się z nami dzieje ??? Dlaczego słuchamy nędznego blichtru albo tysiące razy odgrzewanych kotletów a nie słuchamy takich świetnych rzeczy ? Kto z nas ma ich płytę ?

A jeżeli nie my - to kto ???

Ja mam:)

Byłem na zajefajnym koncercie tej grupy wydaje się, że jakieś 2-3 lata temu w Lesznie (z cyklu "Leszno czuje bluesa").

I Ala też śpiewała w chórkach...

Jednak płyta CD (słuchana dawno dawno temu) na mój gust już nie ma tego "żywiołu". Dość blado wypada w porównaniu do tego, co muzycy wyprawiają w wersji LIVE.

Ale fakt, pamiętam, że koncert był FANTASTYCZNY!

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Martwi mnie to że współczesna kultura karmi nas gów...m a my to łykamy jak bocian żabę.

O takiej Dodzie słyszał każdy ...

Ala Janosz to prawdziwa, rasowa wokalistka, śpiewająca do prawdziwej, świetnej muzyki. Dlaczego nikt jej nie zna ? Dlaczego ich piosenki nie lecą non-stop w radio ?

Co jest nie tak z NASZYMI głowami ? Przecież to dla NAS leci to cale gów...o w radio i telewizji !!!

O takiej Dodzie słyszał każdy ...

Ala Janosz to prawdziwa, rasowa wokalistka, śpiewająca do prawdziwej, świetnej muzyki. Dlaczego nikt jej nie zna ? Dlaczego ich piosenki nie lecą non-stop w radio ?

Sorry, ale po tym co leci non-stop w radio to 100x bardziej wolę Dodę niż Janosz.

Ukryta Zawartość

Bonnie Tyler aka gówno łykane jak bocian żabę :)

Ukryta Zawartość

Jajecznica z glutami aka 'prawdziwa, rasowa wokalistka, śpiewająca do prawdziwej, świetnej muzyki'.

Porównajcie sami, zachęcam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ala wygrała chyba jakiś program w Polsacie (chyba jeszcze jako dziecko ?). Idola ? Więc pewnie Polsat produkuje taką polsatowską papkę w której Ala śpiewa dla pieniędzy i z marzeń o karierze solowej. Mam nadzieję że nie takiej jak Doda.

Tym niemniej to co Ala robi z HooDoo Band - to jest prawdziwa muzyka :

Zaprzeczyć się nie da , że "o Dodzie słyszał każdy". Dody - już niekoniecznie. Ja na przykład - znam jedną piosneczkę tego czegoś:)

Mam wrażenie że w Polsce muzyka jest grana dwutorowo. Po pierwsze jest mainstream czyli to co jest grane przez radio. I to są albo starocie z lat 60 / 70 / i 80-tych albo współcześnie produkowana papka o której spokojnie można zapomnieć. Odtworzenie tej papki na moim sprzęcie audio byłoby jego profanacją.

Z drugiej strony mamy mnóstwo dobrych muzyków którzy grają jakieś koncerty i o których pies z kulawą nogą w mediach nie słyszał. Kilka lat temu odkryłem że mamy w Polsce świetną scenę rockową o której istnieniu nie miałem zielonego pojęcia. Myślałem że takiej muzyki w Polsce się nie tworzy. Bo nie ma jej w mediach ! A okazało się że mamy świetne zespoły jak Abraxas, Quidam czy Collage. Slucham Trójki - ale nawet tam taka muzyka była kiedyś puszczana sporadycznie.

Byłem ostatnio na koncercie Urszuli Dudziak z zespołem Jana Smoczyńskiego. Też świetna muzyka - i nie mówię tu o Pani Urszuli ale właśnie o zespole Smoczyńskiego !!!

Mam wrażenie że wszystko co ciekawe w Polskiej muzyce - odbywa się w jakimś medialnym "podziemiu", bez pieniędzy i promocji. I jako takie jest skazane na niepoznanie - a więc artystyczny niebyt i niemożliwość zarobienia pieniędzy na graniu dobrej muzyki !!!

Wrzucałem tu jakiś czas temu temat o koncercie Hoodoo Band w Krakowie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Super - ale wiesz jak jest - tu na forum KAŻDY deklaruje że interesuje się muzyką. Ale w zakładkach muzycznych masz po kilka, kilkanaście postów na temat.

A na Bocznicy wystarczy że jakiś oszołom wpisze że high end to oszustwo, kable mu nie grają albo że recenzenci w prasie audio kłamią - i ma tysiące postów a temat ciągnie się latami.

Dla pocieszenia HooDoo Band :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Osobiście nie byłem in US ale parę lat temu gościła tam moja rodzinka, której naopowiadałem, że Prince, Toto, Steely Dan czy SRVaughan, że odlot i w ogóle. I co; mieli posłuchać w radio, bo mało znają tych wykonawców, a z sieci "nie biorą". Przez trzy tygodnie słyszeli wszędzie ( no może nie wszędzie , bo na zachodnim wybrzeżu ) tylko country i nic więcej, mimo iż szukali i stacje radiowe ciągle zmieniali, a jakże. Twoje, justas zmartwienia są więc chyba nie tylko udziałem Polaków. Chcesz słuchać, kup płytę, tyle, że w US o płyty czasem niszowych wykonawców nieco łatwiej - i taniej. Pewnie tak, jak z filmami np. Woody'ego - są bardziej znane i lubiane w Europie niż za Wielką Wodą...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.