Skocz do zawartości
IGNORED

Smoleńsk - na czysto

skynyrd

Rekomendowane odpowiedzi

wladziu zdążysz dwa razy się urodzić nim ktoś Ci na pytanie odpowie.

ktoś napisał "prezes kazał a pilot wykonał" i dalej wiem co było

ktoś napisał ..... nie ktoś , i nie musiał pisać . Takie wnioski same się nasuwają albo uznamy pilotów za samobójców .

wybieraj zanim ktoś coś napisze

Nieprawda. Karę ponieśli prawie wszyscy którzy decydowali o przebiegu tego nieszczęsnego lotu.

1. I ten który się spóźnił (gdyby się nie spóźnił to pół godziny wcześniej jeszcze można było lądować) a później naciskał na konieczność wylądowania.

2. I ten który stwierdził że polscy piloci nie będą się uczyć na ruskich symulatorach sytuacji niebezpiecznych i obciął na to fundusze. Który przygotowywał ten lot od strony organizacyjnej.

3. I ten który dopuszczał by politycy naciskali na załogę i sam w ich imieniu na załogi "naciskał". Który pozwalał aby latali ludzie bez koniecznych zezwoleń, stażu wylatanych godzin, doświadczenia itp.Który przygotowywał ten lot od strony załogi i procedur lotniczych.

4. I ten który "chciał dobrze" i usiłował za wszelką cenę wylądować. Który nie miał dość siły charakteru żeby powiedzieć "spie...j", choćby nawet wiązało to się z końcem jego kariery w siłach powietrznych RP.

Wszyscy ponieśli karę. Ale tłuszcza chce więcej ...

Kto naciskał i jakie są na to KONKRETNE DOWODY poza domysłami?

to ma być wytłumaczenie ich samobójczego zachowania , nie mój problem udowodnić tylko twój wytłumaczyć dlaczego to zrobili jeżeli nacisków nie było

ja poza naciskami nie znam wytłumaczenia bowiem nie uważam ich za samobójców

jak rozumiem generał z nadania prezydenta Kaczyńskiego specjalnie skompletował załogę z kamikadze

Proponuję przeczytać zapis rozmów z kokpitu. Naciskał i generał i szef protokołu dyplomatycznego. Rzeczywiście były prezydent nie wszedł do kokpitu i nie powiedział : niniejszym na was naciskam żeby lądować. Miał od tego swoich ludzi ...

to ma być wytłumaczenie ich samobójczego zachowania , nie mój problem udowodnić tylko twój wytłumaczyć dlaczego to zrobili jeżeli nacisków nie było

ja poza naciskami nie znam wytłumaczenia bowiem nie uważam ich za samobójców

jak rozumiem generał z nadania prezydenta Kaczyńskiego specjalnie skompletował załogę z kamikadze

Tak to sobie możesz tłumaczyć na podwórku do kolegów. Naciski są zarzutem a każdy zarzut trzeba udowodnić. Póki nie ma dowodów to są jedynie domysły wynikające z takiej a nie innej sympatii politycznej.

Proponuję przeczytać zapis rozmów z kokpitu. Naciskał i generał i szef protokołu dyplomatycznego. Rzeczywiście były prezydent nie wszedł do kokpitu i nie powiedział : niniejszym na was naciskam żeby lądować. Miał od tego swoich ludzi ...

Nie ma dowodów na naciski. Także w zapisach rozmów z kokpitu. Sama obecność generała w kokpicie nie jest do końca jasna. Wiadomo że był szef protokołu dyplomatycznego. Kwesta rzekomych nacisków to domysły ludzi o konkretnych poglądach politycznych albo raczej pobożne życzenia.

Tak to sobie możesz tłumaczyć na podwórku do kolegów. Naciski są zarzutem a każdy zarzut trzeba udowodnić. Póki nie ma dowodów to są jedynie domysły wynikające z takiej a nie innej sympatii politycznej.

Nie ma dowodów na naciski. Także w zapisach rozmów z kokpitu. Sama obecność generała w kokpicie nie jest do końca jasna. Wiadomo że był szef protokołu dyplomatycznego. Kwesta rzekomych nacisków to domysły ludzi o konkretnych poglądach politycznych albo raczej pobożne życzenia.

bzdura x 3

wypowiadali się psychologowie w tej sprawie, że jeśli założyć, że ktoś z pasażerów jak wspomniałeś był w kokpicie, to MIAŁO TO RÓWNIEŻ WPŁYWA NA PODEJMOWANE PRZEZ ZAŁOGĘ DECYZJE,

nie mieszaj poglądów politycznych z faktami

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

bzdura x 3

wypowiadali się psychologowie w tej sprawie, że jeśli założyć, że ktoś z pasażerów jak wspomniałeś był w kokpicie, to MIAŁO TO RÓWNIEŻ WPŁYWA NA PODEJMOWANE PRZEZ ZAŁOGĘ DECYZJE,

nie mieszaj poglądów politycznych z faktami

Wiesz psychologowie to sobie mogą domniemywać i tak w zależności od tego gdzie i dla kogo się wypowiadają to taką będą głosić prawdę. Dowodem byłby zapisany w stenogramie rozkaz lądowania. Nic takiego nie ma więc wszystkie te tezy to są jedynie domysły i pobożne życzenia.

Wiesz psychologowie to sobie mogą domniemywać i tak w zależności od tego gdzie i dla kogo się wypowiadają to taką będą głosić prawdę. Dowodem byłby zapisany w stenogramie rozkaz lądowania. Nic takiego nie ma więc wszystkie te tezy to są jedynie domysły i pobożne życzenia.

Twój tok myślenia określę jednym słowem,

B E T O N

Proszę - z samej końcówki lotu :

Wcześniej była rozmowa o generale - czas 8.03

8.04. Z czym do nas przychodzi ?

Nie będzie chciał ?

Nie ?

8.06.57 Pytał z którego idziemy ?

Przecież wiesz jak jest ...

Tak tylko pyta ...

Mhm ...

8.26. Panie dyrektorze, wyszła mgła...

08:26:19 KBC W tej chwili, w tych warunkach, które są obecnie, nie damy rady usiąść.

08:26:26 KBC Spróbujemy podejść, zrobimy jedno zajście, ale prawdopodobnie nic z tego nie będzie.

08:26:26 I pilot mówi do dyrektora protokołu MSZ:

"Tak że proszę pomyśleć nad decyzją"

08:26:31 KBC Jak się okaże (niezr.), to co będziemy robili?

08:26:38 KBC Paliwa nam tak dużo nie wystarczy do tego (niezr.)

08:26:43 A No, to mamy problem... {dyrektor Kazana}

...

08:30:32 A Na razie nie ma decyzji prezydenta, co dalej robić. {dyrektor Kazana} ...

A to było 10 minut przed tragedią !!! Trudniej już to wprost wyrazić ? Decyzji Prezydenta !

Ale najbardziej zdołował mnie tekst pilota :

8.11. " Nie no, ziemię widać... Coś tam widać... Może nie będzie tragedii... "

abo

08:04:11 A To będzie... makabra będzie. Nic nie będzie widać.

Blad

nie mam ochoty cokolwiek Tobie udowadniać , tak sam przekonanym o potworze z Loch Ness . Stworzyliście biznes smoleński i inaczej podobnych do twoich wpisów nie traktuję . Gówno Ciebie obchodzi jak było , korzystałbyś z dokumentów opartych o wiedzę naukową potwierdzoną dowodami z zapisów urządzeń w samolocie , wiedzy psychologów i zwykłego rozsądku .

może się mylą , więc skąd twoje wątpliwości . Jak sobie tłumaczysz lądowanie w tych warunkach , dlaczego zeszli dużo poniżej krytycznej granicy 100 m ?

Raport Millera podobnie jak Raport MAK pełen jest niedomówień i złych interpretacji. Że choćby wspomnę rzekomą obecność Błasika w kokpicie. Tymczasem jego tam wcale nie było.

taaa , więc na ich poziomie wiedzy o katastrofach lotniczych wytłumacz popełnione przez nich błędy albo nie pisz , że nie wiedzą o czym piszą natomiast są specjalistami od PR a nie ekspertami od katastrof lotniczych.

wypowiadali się psychologowie w tej sprawie

A nie wypowiadali się w sprawie po kiego ch*ja zakładać drugi identyczny wątek

i znowu memłać w nim to samo bla bla bla do wyrzygania?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A nie wypowiadali się w sprawie po kiego ch*ja zakładać drugi identyczny wątek

i znowu memłać w nim to samo bla bla bla do wyrzygania?

bo on koniecznie chce memłać ten wątek...

Blad

nie mam ochoty cokolwiek Tobie udowadniać , tak sam przekonanym o potworze z Loch Ness . Stworzyliście biznes smoleński i inaczej podobnych do twoich wpisów nie traktuję . Gówno Ciebie obchodzi jak było , korzystałbyś z dokumentów opartych o wiedzę naukową potwierdzoną dowodami z zapisów urządzeń w samolocie , wiedzy psychologów i zwykłego rozsądku .

może się mylą , więc skąd twoje wątpliwości . Jak sobie tłumaczysz lądowanie w tych warunkach , dlaczego zeszli dużo poniżej krytycznej granicy 100 m ?

Przepraszam kto stworzył biznes smoleński i co to w ogóle jest? I dlaczego mnie do tego mieszasz? Swoją drogą jesteś dziwnym przypadkiem: forum audio a Ty tylko na bocznicy i tylko o polityce. Dyżurny agitator PO. Było już na forum o takich jak Ty. Władza inwestuje. Za nasze pieniądze.

Prezes nakazał , brat wykonał rozkaz a pilot nie mógł odmówić . Tak w skrócie historia tragicznego lotu

Sam w to nie wierzysz.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Przepraszam kto stworzył biznes smoleński i co to w ogóle jest? I dlaczego mnie do tego mieszasz? Swoją drogą jesteś dziwnym przypadkiem: forum audio a Ty tylko na bocznicy i tylko o polityce. Dyżurny agitator PO. Było już na forum o takich jak Ty. Władza inwestuje. Za nasze pieniądze.

argumentów na poparcie swojego smoleńskiego bełkotu zabrakło więc należy oponenta zbanować , Typowe dla pewnych typów

Sam w to nie wierzysz.

w szerszej wersji z niuansami związanymi z początkiem kampanii prezydenckiej L.Kaczyńskiego jak najbardziej

Jakich argumentów człowieku? Używasz stwierdzeń których sam nie rozumiesz. Każdy kto szuka prawdy a nie wierzy w mainstreamowe dyrdymały jest dla Ciebie związany z przeciwną opcją polityczną i chce zbić jakis kapitał (biznes). Nie przypisuj innym swoich przywar. To że Tobie płacą nie znaczy że każdemu innemu. Ludzie mają prawo do prawdy. A nie do wersji wygodnej dla władzy. Zbyt wiele zaniedbań, zbyt wiele niewiadomych jest w tej sprawie. Tylko ciemnota wierzy ślepo w to co władza chce.

dowiem się nareszcie z jakich materiałów korzystasz snując swoje smoleńskie opowieści i dlaczego piloci zeszli dużo niżej niż pozwalały warunki atmosferyczne skutecznie narażając pasażerów na śmierć . Ja zgadzam się , że właśnie presja wywołana przez notabli i pobyt generała Błasika w kokpicie była powodem decyzji .

okladka_w_sieci._600.jpeg

f6b3757e7652d92f5b3a039d25715118_1270695761.jpg

z7756989Q,Donald-Tusk-i-Wladimir-Putin-na-miejscu-tragedii.jpg

4bbd82e189f1e_g1.jpg

Smoleńsk po angielsku

Tu w Anglii, nie mogli zrozumieć, o co mi chodzi z ta polską demokracją, więc im opowiedziałem taką bajeczkę: Wyobraźcie sobie, że Rosjanie podczas II wojny mordują skrytobójczo kilkadziesiąt tysięcy Waszych jeńców, nie przyznają się do tego i zwalają winę na Niemców. Po latach prawda wychodzi na jaw, a królowa, wraz z całym sztabem generalnym, szefem Banku Anglii, szefami najważniejszych instytucji państwowych i arcybiskupem Canterbury leci w rocznicę tego mordu do Rosji, żeby uczcić pamięć pomordowanych brytyjskich żołnierzy. Tam samolot królowej rozbija się w niewyjaśnionych okolicznościach. Rząd nie tylko nie podaje się do dymisji, ale powierza śledztwo Rosjanom, którzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , że do sterów dorwała się królowa wraz z naczelnym dowódcą lotnictwa i po pijaku rozbili samolot. Rząd angielski potwierdza tą wersję, BBC i Reuter w komentarzach przypominają ogólnie przedtem znaną lekkomyślność i pychę królowej oraz jej zamiłowanie do ginu, wytykają angielskim pilotom nieudolność i braki w wyszkoleniu, ubolewają nad degrengoladą moralną rodziny królewskiej i pijaństwem w silach zbrojnych, a w lotnictwie w szczególności. Ale jednocześnie Parlament rekomenduje ministra obrony narodowej do Izby Lordów, a premier składa wniosek o awansowanie szefa Intelligence Service na generała dywizji itd,itd. Nie ma najmniejszego znaczenia, że w sprowadzonej do Anglii, a zaplombowanej przez Rosjan trumnie królowa ma trzy nogi i jest ubrana we frak i męskie kalesony (niektóre tabloidy nawet nawołują z tego powodu do odmówienia królowej prawa do godziwego pochowku i sugerują, ze królowa miała skrywane inklinacje transseksualne), niektóre ofiary maja po dwie cudze wątroby zamiast jednej własnej, inne kupę śmieci w brzuchu... Nieważne, że cały teren katastrofy zaorano i pokryto

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) płytami, ślady zatarto, drzewa wycięto w pień, a wrak samolotu zniszczono i umyto, a na dodatek Rosjanie odmawiają jego zwrotu. Rząd angielski jest tym wszystkim zachwycony, wysyła w świat komunikaty o znacznej poprawie stosunków z Rosją, katastrofę nazywa punktem zwrotnym tych stosunków i nowym otwarciem na dialog z narodem rosyjskim i potwierdza oficjalnie przy każdej okazji, że winę ponosi pijana królowa z trzema nogami. Przez dwa tygodnie nikt ze mną nie rozmawiał, wszyscy się odsuwali, jak od zadżumionego. Po dwóch tygodniach, jeden z Anglików mnie przeprosił. Powiedział, że myśleli, że jestem chory psychicznie i mnie izolowali. Ale zapytali innego Polaka, który im potwierdził to, co mówiłem, a jeszcze inny sprawdził sobie w internecie hasło Katyń i Smoleńsk. Stwierdzili, że nie mieli pojęcia, że coś takiego jest w Europie możliwe. To tyle odnośnie rosyjskich "ekspertów" w mediach. Ładnie ta Wasza Polska od Tuska wygląda. Z perspektywy angielskiej niczym rosyjski bantustan.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hyuna+4minute+Sexy+in+Troublemaker+MV+GIF+%284%29.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dowiem się nareszcie z jakich materiałów korzystasz snując swoje smoleńskie opowieści i dlaczego piloci zeszli dużo niżej niż pozwalały warunki atmosferyczne skutecznie narażając pasażerów na śmierć . Ja zgadzam się , że właśnie presja wywołana przez notabli i pobyt generała Błasika w kokpicie była powodem decyzji .

Nie ma żadnych dowodów na to że Błasik w ogóle był w kokpicie. Lansowaliście na początku teorię że nie tylko był ale i był pijany co jest wyjątkowo żenujące. Ty i Twoi mocodawcy. Wszystkie internetowe pierdy to są jedynie domysły. Podobnie jak naciski ze strony prezydenta są również jakże wygodnymi politycznie domysłami.

Nie ma żadnych dowodów na to że Błasik w ogóle był w kokpicie. Lansowaliście na początku teorię że nie tylko był ale i był pijany co jest wyjątkowo żenujące. Ty i Twoi mocodawcy. Wszystkie internetowe pierdy to są jedynie domysły. Podobnie jak naciski ze strony prezydenta są również jakże wygodnymi politycznie domysłami.

Naciski na pilotow sa tylko poboznym zyczeniem milosciwie tu panujacych gderaczy PO.

Zawsze sie zastanawialem skad do diabla bierze sie u nich taki goracy zapal by kazdemu wklepywac to co podaja w TV.

I chyba rzeczywiscie cos jest na rzeczy z tymi "datkami" dla trebaczy....

Bo niech zaloza sobie wlasny watek pt. "Smolensk czemu MAK i MIller" sie nie myla i tam agituja sobie na wzajem ale nie...szczekaja w watku ktorego juz tytul sygnalizuje o czym bedzie tresc "teorie spiskowe". Wiem wiem to nie ten watek ale ta sama metoda....dajcie sobie spokoj i tyle.

Wracajac do smolenska to 747 dobrze to nakreslil...trzeba bylo dodac ze samolot byl rosyjskiej prod. i remontowany niedawno "tez u Rosjan".

Co wiecej " opozycjoniści " w stosunku do jedynej i sluszej wersji uzgodnionej na plenarnym zjezdzie KPZR (pardon...republik radzieckich) zostaja seryjnymi samobojcami !

A dzieki rosyjskiemu bloggerowi Amielinowi mamy praktycznie gotowa wersje zdarzen w kilka dni po katastrofie dzieki ktorym komisja MAK jak i Millera (Ci ostatni to nawet zdjecia skopiowali) robote mieli uproszczona.

Ale oczywiscie...polacy nic sie nie stalo

Ehh...cuda Panie

naciski nie są pobożnym życzeniem tylko udokumentowanymi naukową wiedzą psychologów analizujących zachowanie pilotów wnioskiem pozwalającym zrozumieć ich zachowanie

czekam na inne racjonalne wytłumaczenie tragicznej decyzji o zejściu w strefę śmierci

może tego świadka Antoni przesłucha , patrzy w niebo mógł wybuch samolotu dostrzec

naciski nie są pobożnym życzeniem tylko udokumentowanymi naukową wiedzą psychologów analizujących zachowanie pilotów .

Podaj mi linka do tego co napisales powyzej o naciskach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.