Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 500 zł.

maslo66698

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie do was. Obecnie chcę kupić sobie wzmaka do ok 500 zł, do pokoju ok. 10m2. Posiadam głośniki Jamo 120 limited Edition. Interesuje mnie brzmienie z wysoką lecz nie kującą górą i mocnym niskim, ale nie dudniącym bassem.Póki co zastanawiałem się nad NAD'em C320BEE. Najlepiej żeby to były wzmaki europejskie aczkolwiek jeśli macie jakieś fajne japońskie to też możecie podesłać. Co możecie mi polecić??? :)

https://www.audiostereo.pl/topic/107106-wzmacniacz-do-500-z%C5%82/

Gdybyś ponegocjował trochę ze sprzedającym, to niedokładając wiele więcej polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Najlepiej żeby to były wzmaki europejskie aczkolwiek jeśli macie jakieś fajne japońskie to też możecie podesłać.

A co jest sekretem tej myśli?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ukryta Zawartość

Nic lepszego w tej cenie nie istnieje na tym świecie. Po wymianie kondensatorów zasilających (Jamicony po 15 latach...) wszystkie budżetowe Japońce i Nady mogą się schować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nic lepszego w tej cenie nie istnieje na tym świecie. Po wymianie kondensatorów zasilających (Jamicony po 15 latach...) wszystkie budżetowe Japońce i Nady mogą się schować.

Nie słyszałem ani tego, ani wszystkich budżetowych japońców, ale zaryzykowałbym cokolwiek byle nie wyglądało w środku jak magnetowid. To wzmacniacz cyfrowy?

Ukryta Zawartość

MF to nie japoniec a anglik, i nie nie wymiecie innych wzmaków:) Słyszałem i E10 i E11 z tej lini w tym E10 w swojej konfiguracji. Z tych wzmaków masz dużo basu, sporo góry lekko wycofany środek więc może Ci podejśc. Góra jednak potrafi uderzyć w uszy, a dół jest zwyczajnie słabo kontrolowany (usłyszysz to dopiero po zestawieniu z innymi wzmakami), jednak może się podobać i nie powiem gr dosyć czarująco. Tylko do MF dosyć jasne/neutralne kolumienki.

Głównym atutem E1 jest średnica i jej żywość, barwa, dynamika, przejrzystość. Góra jest czysta, bas lekko snujący się, ale nie aż tak jak w E11 i w E10. Wzmacniacz jest o tyle wymagający dla kolumn, że nie ma w nim regulacji zakresów, jest tylko gałka wzmocnienia i wybór źródła. Mam E1 od 15 lat. Relacja jakość-cena, nie do pobicia. Wymieniłem niedawno kondensatory zasilające i zapomniałem o jakichkolwiek chęciach wymiany E1 na coś lepszego.

Tak się składa, że moja E1 brała udział w wielu porównaniach wzmacniaczy kina domowego, nawet za 3-4 tys. Lała je pod każdym względem.

Ukryta Zawartość

W srodku jedna wielka pustka, z czym do ludzi.

W porównaniu do Sony TA-F570 lub Yamahy A-720 to on w srodku nie ma nic

Już mój tuner w środku lepiej wygląda.

Ukryta Zawartość

W srodku jedna wielka pustka

Cóż, ty słuchasz oczami, ja uszami. Mój E1 zlał Yamahę A-1000, nie, nie pokonał, tylko znokautował pod każdym względem. Bez grzebania te stare japońce po prostu nie grają, tylko buczą, wszystkie. Zero barwy, przestrzeni, sceny. Podobnie jest ze współczesnymi wynalazkami typu Marantz lub Pioneer ... zero muzykalności, sztuczne, plastikowe barwy instrumentów, nienaturalne wokale.

Nie slucham oczami, ten MF nawet nie wysteruje dobrych monitorów, moje oversized monitory zaczynaja grac jaj dostana prawie setke w, ten mf predzej sie spoci niz tyle odda, o kontroli nie wspominajac.

Oczywiscie to o czym piszesz wzgledem japonców to rowniez nie prawda, polecam troche sie osluchac i nie oceniac marek po niskich modelach.

Nie slucham oczami, ten MF nawet nie wysteruje dobrych monitorów

Gram tylko na monitorach, i to 20 litrowych, DIY Morel+Seas, obudowa zamknięta. Ale to prawda, że nie wszystkie głośniki napędzi te skromne 30W na kanał (mierzone). Ok, słuchaj sobie japońców, dla mnie to kicha, muły bagienne z wysuszoną średnicą.

Jeżeli jako źródło dalej masz te soniacze, zmień to. Kiedyś bawiłem się nimi, modyfikowałem latami, daremne. D500SE - polecam, zagra cudownie ze wzmakami "japońcami".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaden denon, sony ktorego mialem do 500zł nie był mułem, wzmacniacz z zajebista scena i pazurem.

Jedynie Pioneery muliły

Ok. Polecam wyrzucić te CDP. Ja do swojego CDP-590 wpakowałem kondy Black-Gate, różniaste opki Burr-Brown, złocone gniazda itp. Gdy kolega podłączył mi D500SE zapłakałem nad roztrwonioną kasą.

Ok. Polecam wyrzucić te CDP. Ja do swojego CDP-590 wpakowałem kondy Black-Gate, różniaste opki Burr-Brown, złocone gniazda itp. Gdy kolega podłączył mi D500SE zapłakałem nad roztrwonioną kasą.

Wiem ze te CDP to slabizny, docelowo ma tu byc cd ES i jeszcze jedna integra 670 lub 700ES

wlasciwie to maly update, ta-f490 spzredany, cdp 411 w trakcie spzredazy, chwilowo kupiony cdp 970 z zamyslem tuningu (koszty zadne mam tony elektroniki w domu)

• 3 tygodnie później...

A co jest sekretem tej myśli?

Nasze europejskie ucho jest inaczej skonstruowane niż uszy Japończyków i przez to jest większe prawdopodobieństwo, że dźwięk wzmaka będzie nam nie pasował. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.