Skocz do zawartości
IGNORED

Hobbit cz II

lolek126

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...coś na ścianę dla zwaśnionych fanów Hobbita :)

Ukryta Zawartość

Na wrocławskim oldtimer bazar jeden gość na swoim stoisku ma tego pełno ;)

A tak z ciekawosci w jakiej cenie ten ala zegar?

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Wklejam link , bo chyba rozszerzona wersja bedzie tylko z nazwy tak naprawde nie liczac dodatkowych 25 min soundtracow i innej okladki ... chyba ze cos nie tak z tym komunikatem...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Komunikat jest jasny - będzie 25 min. dodatkowego materiału filmowego, zobrazowanego nową muzyką.

Tak na to wychodzi - niestety... wiec jesli film bedzie np drozszy o 50-60 zl to mysle ze malo chetnych bedzie na te dodatkowe 25 min..

Te 25 min. to i tak znacznie wiecej niż dodano przy reżyserskiej wersji "Niezwykłej podróży".

To inaczej rozumiesz to , na innym forum kolega napisal ze te 25 min to nie ze bedzie o tyle dluzszy film, tylko dodatkow bedzie wiecej o 25 min... dla mnie to nie normalne, ale tez gdzies w sieci wyczytalem ze ludzie tak jakby w ten sposob rozumowali. Dla mnie to o 25 min wiecej filmu powinno byc, a w kwestii samych dodatkow to juz inna bajka i mysle ze jedna wiecej plyta to bedzie ... ale teraz to juz zglupialem sam.. :-). Jesli bylby dluzszy film o 25 min to wiecej jak w I cz. bo tam bylo 13 min , ale i dluzszy film byl w porownaniu do Hobbita II.

Dlatego piszac poprzedni post odnosilem sie do tych 25 min jako dadatkow, a nie samego filmu .. ale ja bym osobiscie obstawial jednak ze to film bedzie dluzszy o te 25 min.. Wiec jest nas dwoch :-)

Gość

(Konto usunięte)

...coś na ścianę dla zwaśnionych fanów Hobbita :)

Gościu, który sprzedaje takie zegary na wrocławskim Oldtimer Bazar nie zdradził mi nazwy producenta, ale znalazłem stronkę, na której są podobne zegary z winyli. Może robią też pod indywidualne zamówienie.

Link: http://www.zdrugiegotloczenia.pl/notatniki/category/20/zegary-winylowe/zegary-winylowe-wycinane

Gościu, który sprzedaje takie zegary na wrocławskim Oldtimer Bazar nie zdradził mi nazwy producenta, ale znalazłem stronkę, na której są podobne zegary z winyli. Może robią też pod indywidualne zamówienie.

Link:

Ukryta Zawartość

Super ten zegar

Ukryta Zawartość

Lolek126 dopisuję się do was czyli 3...;-) dlatego iż ja poniższą informację: ,,Jednocześnie Jackson zapowiedział, że wersja reżyserska "Pustkowia Smauga" zostanie poszerzona o 25 minut dodatkowego materiału, któremu towarzyszyć będą nowe kompozycje muzyczne autorstwa Howarda Shore'a". rozumiem tak: wersja będzie poszerzona o 25 minut filmu=materiał dodatkowy=dłuższy film, którego w normalnej wersji nie ma, w którym poszczególne momenty ścieżki dźwiękowej są autorstwa Howarda Shore'a. Ja to tak rozumiem... ;-) Poczekamy i zobaczymy kto ma rację.

Lolek126 dopisuję się do was czyli 3...;-) dlatego iż ja poniższą informację: ,,Jednocześnie Jackson zapowiedział, że wersja reżyserska "Pustkowia Smauga" zostanie poszerzona o 25 minut dodatkowego materiału, któremu towarzyszyć będą nowe kompozycje muzyczne autorstwa Howarda Shore'a". rozumiem tak: wersja będzie poszerzona o 25 minut filmu=materiał dodatkowy=dłuższy film, którego w normalnej wersji nie ma, w którym poszczególne momenty ścieżki dźwiękowej są autorstwa Howarda Shore'a. Ja to tak rozumiem... ;-) Poczekamy i zobaczymy kto ma rację.

Ja tak zrozumialem jak tylko przeczytalem, ale ze jakos to innym nie podpasowalo - moje przemyslenie :-) to sobie pomyslalem ze moze sie jednak myle,,,, ale jak jest nas trzech to juz nie jest zle. Ja i tak czekam do listopada. W kinie bylem wiec przezyje .

Sprawa rozwiazana wersja rozszerzona dluzsza o 25 min..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To było jasne od samego początku, po prostu wystarczy czytać ze zrozumieniem.;-)

Niby tak, ale niektorzy inaczej rozumowali... nie istotne, wazne jest to ze jest 25 min wiecej filmu i mam nadzieje ze jedna wiecej plyta dodatkow bedzie..

Kiedy premiera tej wersji?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

uuuuuuuuuuu no to przed ostatnią 3 częścią będzie maraton u mnie, a w sumie po premierze ostatniej części mam zamiar strzelić trylogie hobbita i władcy pierścieni.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

uuuuuuuuuuu no to przed ostatnią 3 częścią będzie maraton u mnie, a w sumie po premierze ostatniej części mam zamiar strzelić trylogie hobbita i władcy pierścieni.

Ale ostatnia cz Hobbita rozszerzona to dopiero bedzie w listopadzie 2015 roku - troche dlugo tyle czekac, ale jak w kinie byles to troszke lepiej mozna to zniesc :-)

• 2 miesiące później...

Tak będzie wyglądało rozszerzone wydanie Hobbit 2:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam przedstawiam scenę z rozszerzonej wersji

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Trailer sceny z filmu...Nie ogarniam już tego.

Bo tu nie ma nic do ogarniania :-) Pozdrawiam.

• 1 miesiąc później...

film jest przekombinowany, u Tolkiena sprawna wartka akcja, Smaug zdenerwowany rozmową z Bilbo uderza na miasto a w filmie ta cała scena we wnętrzu góry, walka ze smokiem, na szybkiego wylanie rzeźby ze złota aby utopić gada......... o, matko, ziewałem na tym serdecznie i modliłem się o koniec. A tu ma się ukazać wersja rozszerzona, czyli jeszcze dłuższa???????????

Filmowa wersja Hobbita przypomina mi prozę Pratchetta czy też Goodkinda a z podwórka muzycznego - późniejsza twórczość Dream Theater - trzy miliony pomysłów na raz, hej i byle szybko do przodu aż do zawrotu głowy i do utraty tchu, szkoda że klimatu i tak naprawdę prawdziwej treści w tym wszystkim po prostu brak...

ostatnią cześć sobie raczej już odpuszczę, aż się boje pomyśleć jaką to ekwilibrystykę i sztuki prestidigitatorskie zostaną pokazane przy okazji bitwy pięciu armii, elfy będą pląsać po głowach zdezorientowanych goblinów, legolas zjedzie z góry na tarczy i wybije jak nic połowę przeciwnika, drugą załatwi beorn ciskając orkiem z prędkością światła w tłum zgromadzonych.

u Tolkiena królował rozsądek i wyważenie akcji, w filmie Thorin stoi na nosie Smauga. Ratunku i na pomoc ;)

film jest przekombinowany, u Tolkiena sprawna wartka akcja, Smaug zdenerwowany rozmową z Bilbo uderza na miasto a w filmie ta cała scena we wnętrzu góry, walka ze smokiem, na szybkiego wylanie rzeźby ze złota aby utopić gada......... o, matko, ziewałem na tym serdecznie i modliłem się o koniec. A tu ma się ukazać wersja rozszerzona, czyli jeszcze dłuższa???????????

Filmowa wersja Hobbita przypomina mi prozę Pratchetta czy też Goodkinda a z podwórka muzycznego - późniejsza twórczość Dream Theater - trzy miliony pomysłów na raz, hej i byle szybko do przodu aż do zawrotu głowy i do utraty tchu, szkoda że klimatu i tak naprawdę prawdziwej treści w tym wszystkim po prostu brak...

ostatnią cześć sobie raczej już odpuszczę, aż się boje pomyśleć jaką to ekwilibrystykę i sztuki prestidigitatorskie zostaną pokazane przy okazji bitwy pięciu armii, elfy będą pląsać po głowach zdezorientowanych goblinów, legolas zjedzie z góry na tarczy i wybije jak nic połowę przeciwnika, drugą załatwi beorn ciskając orkiem z prędkością światła w tłum zgromadzonych.

u Tolkiena królował rozsądek i wyważenie akcji, w filmie Thorin stoi na nosie Smauga. Ratunku i na pomoc ;)

Po co się modlić wystarczy wyłączyć film bo rozumiem że film z netu ściągnąłeś, a nie kupiłeś w sklepie, bo już dawno byś o tym napisał. Nikt nikomu nie karze oglądać na siłę filmu szkoda się męczyć.. a co dopiero tak się poświęcać żeby się aż modlić o koniec filmu..

Po co się modlić wystarczy wyłączyć film bo rozumiem że film z netu ściągnąłeś, a nie kupiłeś w sklepie, bo już dawno byś o tym napisał. Nikt nikomu nie karze oglądać na siłę filmu szkoda się męczyć.. a co dopiero tak się poświęcać żeby się aż modlić o koniec filmu..

kolega raczy zaproponować administracji audiostereo punkt w regulaminie mówiący o tym w jakim terminie od daty premiery można zamieszczać wrażenia po seansie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.