Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha rx-v 673 a głośniki Logitech z906

piter21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Mam takie pytanie...czy ja podepnę te głosniki pod ten ampltuner....gdyż wiem że to są głośniki aktywne

Będzie z tym jakis problem ? Czy jest wogule sens kupować ampltuner pod te głośniki ??

Nie ma sensu i nie ma możliwości podpięcia głośników aktywnych bez ( " specjalnej przeróbki " , dzielnik napięcia ) , gdyż ampli nie posiada wyjścia wielokanałowego analogowego pre-out 5.1 .

Ogólnie to nawet nie jestem pewien czy to wejścia na każdy kanał , a gdzie wejście dla suba , a gdzie wyjście dla aktywnego suba ?

Nic nie kombinuj , to nie ma sensu . Lepiej nazbieraj kasy na pełny system .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie ma możliwości podpięcia głośników aktywnych bez ( " specjalnej przeróbki " , dzielnik napięcia ) , gdyż ampli nie posiada wyjścia wielokanałowego analogowego pre-out 5.1 .

Da się tylko po co?

Jest możliwość:

1 - 5x satelity podpinasz bezpośrednio do ampli. przewodami głośnikowymi

2a - do suba puszczasz sygnał z AUDIO OUT ampli. Przy czym sterownik od zestawu z906 również musi być podłączony do suba i włączony do sieci i nim będziesz sterować samym subem

2b - do suba puszczasz sygnał z Subwoofer OUT ampi. Przy czym sterownik od zestawu z906 również musi być podłączony do suba i włączony do sieci i na nim ustawiasz niski poziom głośności ponieważ sygnał pójdzie przez dwa przedwzmacniacze i wówczas z poziomu ampi, sterujesz całym zestawem.

Nie ma sensu

I tu się w 100% zgodzę takie podłączenie nic nie wnosi i nie ma sensu.

Faktycznie całkiem pokićkało się mi i pomyliłem wyjścia głośnikowe wysokopoziomowe z niskopoziomowymi .

Pytający zmylił mnie pisząc o :

czy ja podepnę te głosniki pod ten ampltuner....gdyż wiem że to są głośniki aktywne

.

A czy jeśli bym kupił ampli yamahy rx-v 773 to będzie problem z podłączeniem tych głośników....jest tam wyjście pre-out...i czy pod to wyjscie spokojnie podepnę suboofer..

Tak dla jasności ja jestem laikiem w tych sprawach i sie kompletnie nie znam....dlatego liczę na waszą pomoc :).....dzięki

A czy jeśli bym kupił ampli yamahy rx-v 773 to będzie problem z podłączeniem tych głośników....jest tam wyjście pre-out...i czy pod to wyjscie spokojnie podepnę suboofer..

Te głośniki są pasywne i możesz pod 673 podpiąć , co do suba to tak jak kolega napisał , tu model amplitunera nic nie zmieni . Jeśli chcesz koniecznie kupić na gwiazdkę ampli to bierz tego 773 ( jest rozwojowy gdyż ma wyjście pre-out 7.1 ) , podepniesz tymczasowo same głośniki pod wyjścia głośnikowe , z czasem kupisz porządniejsze i sub , tylko w przyszłości napisz jakie głośniki masz kupić , to ważne .

A jaki amplituner podeszedł by mi pod te głosniki...bo wiem że są bardzo dobre i dobrze graja...ewentualnie jakie głośniki polecielibyście do tego kina...

Kup ampli 773 i odpowiednie głośniki , tego było na forum dużo , czytaj , Adek ma taki ampli i chyba Tagę.

Nie kupuj Prims , VK , M Audio ( nie mylić z MA tzn. Monitor Audio ) .

możesz podpiąć tego Logitecha w całości pod ampla w sensie pod wyjście optyczne ampla do wejścia optycznego w subie od Logitecha ( satelitki jak do tej pory , podłączone pod suba ) i będziesz miał wykorzystany cały zestaw a dekodowaniem zajmie się dekoder Logitecha , wprawdzie tylko podstawowe dekodery DD i DTS ( bez HD ) ale to już dużo i zestaw znowu będzie wykorzystany dopuki nie kupisz kolumn i suba skoro Ci odpowiada i wcale nie musi to być tak wysoki model ampli , żeby je podłączyć , wystarczy , żeby ampli miał wyjście optyczne , jednak jeśli myślisz o kupnie kolumn to ten ampli (773) jest b.dobry w swojej klasie

i jak napisał czester15.30 rozwojowy ,

Jeśli chcesz koniecznie kupić na gwiazdkę ampli to bierz tego 773 ( jest rozwojowy gdyż ma wyjście pre-out 7.1 )

czester15.30 ma zupełną rację , zawsze można podpiąć wzmaka pod pre-outy a pod niego kolumny przednie , które będą grały i jako same stereo ( wtedy pracuje tylko wzmak i kolumny frontowe ) i jako przody w kinie ( pracuje i wzmak i ampli , napęd do słuchania muzy w stereo bezpośrednio do wzmaka analogowym stereo RCA , np CD ) i jest dobre stereo i odciążony od frontów amplituner i dobre kino .

Do tego ampla mam podpięte Tagi 606 v.3 zestaw 5.0 i jest fajnie .

.ewentualnie jakie głośniki polecielibyście do tego kina...

wszystko zależy od Twoich preferencji brzmieniowych bo kolumn jest na rynku z tak przeróżnym brzmieniem tyle , że nie wiadomo które Ci podejdą i ja "powiem" to samo przed czym przestrzega Cię czester15.30

Nie kupuj Prims , VK , M Audio ( nie mylić z MA tzn. Monitor Audio ) .

Adek , a dlaczego podpinać ampli optycznie do tego urządzenia ? Co to da przepuszczać sygnał cyfrowy surowy optycznie ze źródła np. BD DVD przez ampli , przecież można bezpośrednio , ampli nic nie wniesie .

No pewno , że nie wniesie gdyby chciał tylko oglądać/ słuchać ze wspomnianego przez Ciebie BD lub DVD a jeśli będzie chciał posłuchać czegoś z satki lub z TV a ma je podłączone do ampla lub skorzystać z dźwięku głośników gdy gra na konsoli to co , będzie przepinał kabelek za każdym razem chyba , że wiesz o takim połączeniu o jakim ja nie .

Ten Logitech ma dwa wejścia optyczne i jedno koaxialne wiec ma duże pole manewru jeśli chodzi o podłączenie jednak wydaje mi się , że takie będzie najbardziej optymalne i bez kombinacji z kablami

zawsze może podpiąć bezpośrednio do czegoś tam , np do BD , DVD lub TV czy satki żeby ominąć i nie włączać ampla więc po co tak w ogóle ten amplituner

skoro wystarcza Ci dźwięk z tych Logitechów i nie masz zamiaru w najbliższym bądź dalszym czasie rozbudować kino domowe o właśnie ampli i kolumny to po co w ogóle go kupować , w subie jest na tyle dużo wejść , że spokojnie możesz je podłączyć pod co chcesz ,

i może czester15.30 masz rację , po co podłączać je do ampla .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.