Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz DVD czy Odtwarzacz CD

mkondrat28

Rekomendowane odpowiedzi

Zachowujesz się jak zwykły cham.

I vice versa. Poczytaj sobie swoje teksty, tak jakbyś czytał teksty kogoś innego.

Może wtedy do Ciebie dotrze, że to Ty jesteś cham, który prowokuje takie kontrreakcje.

A jeśli tego nie zrozumiesz, to pozostaje terapia.

Boze,Sound chlopie,

Proponuje bys Denona potraktowal jako naped! Myslisz,ze on lepiej gra po analogu niz po cyfrze plus dac jw?

Nic nie rozumiesz...

Sorry, ale to co piszesz to jakieś brednie. Nie jesteś w tym temacie, to nie pisz bzdur.

Denona 3910 traktować jak napęd do gęstych??

Idź już spać. ;-)

I vice versa. Poczytaj sobie swoje teksty, tak jakbyś czytał teksty kogoś innego.

Może wtedy do Ciebie dotrze, że to Ty jesteś cham, który prowokuje takie kontrreakcje.

A jeśli tego nie zrozumiesz, to pozostaje terapia.

Chamstwem nazywasz powiedzenie że ktoś nie ma doświadczenia? Dobre ;-) Wiesz żyjemy w świecie gdzie zwrócenie komuś uwagi że nie potrafi pisać po polsku kończy się atakiem personalnym i Ty się znakomicie w ten świat wpisujesz. Twoje zachowanie jest identyczne. A cyferki to suche fakty. Do tego odpowiednia interpretacja która okazuje się również dla Ciebie za trudna.

Chamstwem nazywam całokształt Twojej działalności na Audiostereo.

Ile razy byłeś banowany za to chamstwo?

Potrzebny Ci kolejny?

Nigdy ani razu nie dostałem bana.

Ja wiem że pisanie prawdy burzy Twój obraz świata. To już Twój problem. Jak chcesz dobre monitory aktywne kup Ancient Audio z serii Oslo. To naprawdę gra i kosztuje niewiele. Od Twoich pierdziawek dwie klasy lepiej grają głośniki komputerowe AA dostępne grubo poniżej 1000 PLN. No ale żeby to wiedzieć trzeba mieć minimum osłuchania.

Sound,

Jestes niegrzeczny.Oczywiscie,ze Denon twoj jako naped do gestych,k$urwa! Masz wyjscie cyfrowe coax? Wkladasz plyte dvd-a i puszczasz dzwiek na ww wyjscie cyfrowe.Dac typu MF M1,Arcam rdac czy Peachtree(ten chyba tylko 96kHz,ale jest swietny).Pokazuje tylko najnizsza dobra polke.Robilem tak niejednokrotnie z odtwarzaczami uniwersalnymi dvd-a Meridiana,Marantza,Yamahy z najwyzszej polki.

A teraz mnie przepros,k$utasie:)

Jak chcesz dobre monitory aktywne kup Ancient Audio z serii Oslo.

Jasne... zwłaszcza, że produkuje je pewnie jakiś Twój kolega z Krakowa, któremu

napędzasz klientów. ;-)

Dzięki, ale nie skorzystam. Może dobre są na biurko do kompa. Yamahom daleko im do pełnego brzmienia.

Właśnie dałeś świetny przykład swojego chamstwa i ignorancji. Z jednej strony sugerując moje rzekome kontakty z producentem i rzekome naganianie klientów a z drugiej wydając opinię o czymś czego nie słuchałeś (na podstawie zdjęć w sieci). Prawda jest taka że monitory aktywne Yamaha które posiadasz to bardzo złe głośniki które kaleczą słuch suchym i jazgotliwym dźwiękiem. Twoje szczekanie na forach tego nie zmieni.

PS Teraz możesz jak zwykle odbić piłeczkę bo na nic innego Cię nie stać. Zresztą przy takiej "wiedzy" sprowadzającej się do "mnie się podoba" to wcale się nie dziwię. Też mi się podobała Unitra i Altusy tyle że nawet wtedy nikogo nie atakowałem.

Twoje zdanie na temat monitorów Yamaha mnie naprawdę nie interesuje, tym bardziej że piszesz głupoty,

które tylko świadczą o tym, że ich nie słuchałeś, a kieruje Tobą zwykła złośliwość. Z tej strony dałeś się już poznać wszystkim użytkownikom tego forum także jak Accu, Discomaniak i pewnie pod paroma jeszcze innymi nickami.

Ta Twoja nagonka akurat na te monitory, podobnie jak na Denona 3910, którą tu uskuteczniasz przy każdej, nadarzającej się okazji

jest wręcz groteskowa i świadczy o jakimś strasznym zakompleksieniu, a to już Twój problem.

Tym bardziej dziecinne to z Twojej strony, że paru innych posiadaczy tych sprzętów podzielało na forum moje zdanie, a nie Twoje,

ale Ty jesteś jak ten komunistyczny zatwardziały beton, który udaje osłuchanie i superwiedzę na każdy temat.

A teraz napisz znów że jestem zwykłym chamem, jeśli sprawi Ci to frajdę. ;-)

Właśnie że mój wzmacniacz yamaha ax 700 nie posiada pilota i dlatego szukam jakiegoś odtwarzacza do słuchania muzyki. Posiadam daca, który maksymalnie obsługuje pliki 48kHz więc nie trzeba mi odtwarzania 96. Chcę coś bym całą swoją bibliotekę muzyczną zgrał na dysk bądź na płytkę DVD i mógł słuchać i regulować głośność pilotem a nie kupował tysiąc płyt CD żebym nagrywał piosenki w formacie CD. I dlatego powtarzam swoje pytanie czy lepszy DVD czy odtwarzacz multimedialny?

Sound

Twój Denon pochodzi sprzed wielu lat.Jednak cyfra poszła mocno do przodu. Spróbuj podłaczyć doń min daca jw lub lepiej i zaobserwuj jaki będziesz dżwięk z dvd-a, dvd-v czy cd. Zachęcam !

Twoje zdanie na temat monitorów Yamaha mnie naprawdę nie interesuje, tym bardziej że piszesz głupoty,

które tylko świadczą o tym, że ich nie słuchałeś, a kieruje Tobą zwykła złośliwość. Z tej strony dałeś się już poznać wszystkim użytkownikom tego forum także jak Accu, Discomaniak i pewnie pod paroma jeszcze innymi nickami.

Ta Twoja nagonka akurat na te monitory, podobnie jak na Denona 3910, którą tu uskuteczniasz przy każdej, nadarzającej się okazji

jest wręcz groteskowa i świadczy o jakimś strasznym zakompleksieniu, a to już Twój problem.

Tym bardziej dziecinne to z Twojej strony, że paru innych posiadaczy tych sprzętów podzielało na forum moje zdanie, a nie Twoje,

ale Ty jesteś jak ten komunistyczny zatwardziały beton, który udaje osłuchanie i superwiedzę na każdy temat.

A teraz napisz znów że jestem zwykłym chamem, jeśli sprawi Ci to frajdę. ;-)

Nigdy nawet nie zadałbym sobie trudu żeby posłuchać Twojego Denona i aktywnych kolumn Yamaha gdyby nie to że zacząłeś swoje pierdzenie na forum i bicie piany na temat tych klocków które w segmencie budżetowym dają podobno nirvanę. Nie byłoby też nawet rozmowy na ten temat. Ot zwykła przeciętna budżetowa konfiguracja i tyle. Jednak jej posiadacz z miną znawcy zaczął wygłaszać teorie na temat spraw o których nie ma zielonego pojęcia. Warto czasem uzmysłowić mniej doświadczonym czytelnikom z kim mają do czynienia. A że inni są zadowoleni i popierają Twoje zdanie to wcale się nie dziwię. Dzieje się tak z dwóch powodów: po pierwsze podobnie jak Ty nie mają doświadczenia, po drugie w Polsce panuje zasada że każda pliszka swój ogon chwali. Nawet (a może zwłaszcza) dotyczy to ludzi którzy mają mało do powiedzenia w temacie a mówią najwięcej. Nie odwracaj więc kota ogonem. To nie ja zacząłem.

Sound

Twój Denon pochodzi sprzed wielu lat.Jednak cyfra poszła mocno do przodu. Spróbuj podłaczyć doń min daca jw lub lepiej i zaobserwuj jaki będziesz dżwięk z dvd-a, dvd-v czy cd. Zachęcam !

Nie zachęcaj. Szkoda czasu. On już ma najlepszy sprzęt na świecie i niczego innego nie potrzebuje. Choć z drugiej strony czy cyfra aż tak mocno poszła do przodu? W segmencie budżetowym pojawiły się tanie i w miarę poprawne urządzenia (choćby rDAC) i to chyba tyle.

Widzę, że chcecie mnie na siłę uszczęśliwić.

Tylko nie bardzo rozumiem po jaką cholerę, skoro tyle razy pisałem, że jestem zadowolony

ze swojego brzmienia i g..... mnie obchodzą pseudoopinie "osłuchanego" Balda jak to ten sprzęt gra sucho i kaleczy uszy. ;-)

Bald - powtórzę jeszcze raz, bo nie dociera do Ciebie - na Denonie 3910 nie słucha się płyt CD, tylko gęste formaty.

Wtedy nie ma mowy o złym brzmieniu.

Skoro masz takie zdanie o tym sprzęcie to są możliwe tylko trzy warianty:

1. nie słuchałeś i wyrokujesz w ten sposób przez złośliwość,

2. słuchałeś płyt CD,

3. miałeś źle skonfigurowany zestaw.

Żadne osłuchanie nie ma tu nic do rzeczy.

Za te pieniądze ze świecą szukać tak dobrego brzmienia.

Z mojej strony EOT.

wydaje mi sie,ze tak.po okresie renesansu TDA Philipsa i zachlystywaniu sie nim takze na tym Forum poszedl do lamusa.nie proponuje mego daca Nad M51,a obwachanie tanszych urzadzen wraz z dobrym okablowaniem.juz dawno Arek 67 zwracal na to moc uwagi,a mnie spadly gacie po podlaczeniu niedrogiej sieciowki SoundArta do daca.

Jeszcze niektorzy paluja sie starym BB 1704.Oslawiony model Kenwood mial ich osiem-8,a brzmial fatalnie.Dalej,nowoczesny przetwornik w dosc tanim Peachtree polozyl u mnie slynnego u nas rdaca.kultura i wciagajacy dzwiek.

Sound

a ja Ci wlasnie probuje uzmyslowic jak to brzmienie gestego dvd-a mozesz jeszcze podrasowac.dac i kabel sieciowy.

wydaje mi sie,ze tak.po okresie renesansu TDA Philipsa i zachlystywaniu sie nim takze na tym Forum poszedl do lamusa.nie proponuje mego daca Nad M51,a obwachanie tanszych urzadzen wraz z dobrym okablowaniem.juz dawno Arek 67 zwracal na to moc uwagi,a mnie spadly gacie po podlaczeniu niedrogiej sieciowki SoundArta do daca.

Jeszcze niektorzy paluja sie starym BB 1704.Oslawiony model Kenwood mial ich osiem-8,a brzmial fatalnie.Dalej,nowoczesny przetwornik w dosc tanim Peachtree polozyl u mnie slynnego u nas rdaca.kultura i wciagajacy dzwiek.

Nie myl pojęć. Co innego DAC a co innego aplikacja.

Żadne osłuchanie nie ma tu nic do rzeczy.

Za te pieniądze ze świecą szukać tak dobrego brzmienia.

Jestes pewny, czy tylko znow teoretyzujesz? Bo zdaje mi sie ze zakupiles go przypadkiem lub za namową kolegow z forum i nic innego wiecej nie slyszales. Watpie by byl to wybor poparty wieloma odsluchami i porownaniami. Wpades w nirwane i tak w niej tkwisz. Nikt, nic do tego nie ma ze ci to brzmienie odpowiada i sie podoba, bo przeciez kazdy slucha na tym co uzna za stosowane i na co go stac, ale po glosic herezje takie ja wyzej?

?👈

dobrze wiem o co Ci chodzi.niestety mimo genialnych aplikacji nie da sie przeskoczyc pewnego poziomu.Troche gratow przerobilem i malutki Peachtree,gdzie polowa wnetrza to powietrze,byl dla mnie b.milym zaskoczeniem.szli na rozmiary MiniMaca.

Sound

rzeczywiscie jako s/h dvd musial kosztowac prawie grosze.mialem za ok 1/10 ceny nowego naped dvd-a+v/cd pieknego Meridiana.wrocil do UK,bo sprawowal sie gorzej na cd niz moj modyfikowany Pioneer,zreszta nie tylko on.

dobrze wiem o co Ci chodzi.niestety mimo genialnych aplikacji nie da sie przeskoczyc pewnego poziomu.Troche gratow przerobilem i malutki Peachtree,gdzie polowa wnetrza to powietrze,byl dla mnie b.milym zaskoczeniem.szli na rozmiary MiniMaca.

Moim zdaniem sprawa wygląda zupełnie inaczej. Pułap jakościowy potrzebny do poprawnego odtworzenia wszystkiego co zapisane na płycie CD i wszystkiego co mieści się w spektrum słyszalnych częstotliwości został osiągnięty bardzo dawno temu. 18-bitowe przetworniki robiły to znakomicie a 20-bitowe dawały spory zapas. Zobacz co robi Audio Note. Nadal od lat w topowych modelach stosują 18-bitowe AD. Czy w związku z tym odtwarzacze AN są w jakikolwiek sposób ułomne? Nie. Czy mogą konkurować z najlepszymi współczesnymi urządzeniami? Tak i spokojnie dają sobie radę. To nie współczesne przetworniki są takie dobre. Przeciwnie. Jakościowo mimo dużej rozdzielczości (przynajmniej teoretycznej) sporo odstają. Wielobitowców już w zasadzie się nie stosuje. Większość jest 1-bitowa z delta-sigma. Posłuchaj dobrej aplikacji PCM 63. Naprawdę warto. A to że jakiś Kenwood nie grał to... Właściwie się nie dziwię.

ale macie problemy z jakimiś wynalazkami typu dacek, odtwarzacz multi coś tam, jak coś jest słabe, to już będzie, koniecznie z malucha ma być mercedes, bo Polak potrafi. radzę isć do dobrego sklepu, posłuchać dobrego sprzętu i porządnie ulokować pieniądze. zwykły Ayon załatwi u wielu sprawę

Shane

Najpierw 16bitowe TDA byly przedmiotem westchnien,teraz piszesz o 18bitach w AN.Podobnie starszy Naim.Za jaka cene? I prosze nie wymieniaj najtanszych,bo te w ogole nie znajduja uznania i nie wytrzymuja konkurencji z nowszymi urzadzeniami,ktore gdyby zlampizowac porzadnie za nieduze pieniadze... Odjazd.

Ja staram sie przekonac Sounda by jego ulubione dvd-a ulepszyc zewn dacem.Przerabialem to i zachecam.

Jeszcze niektorzy paluja sie starym BB 1704.Oslawiony model Kenwood mial ich osiem-8,a brzmial fatalnie.

Nigdy nie było żadnego kenwooda na tych przetwornikach a tym bardziej na 8

Inna sprawa że można zepsuć wszystko ale jeśli się zrobi dobre urządzenie na takich kościach to biednie jest go doścignąć czymkolwiek.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

elektronicznie dzisiejsze przetworniki A/C a przetworniki sprzed kilkunastu lat to przepaść. W części cyfrowej to tak jak w PC-tach. O ile analogowy sprzęt się broni to nie wciskajcie kitu o starych genialnych przetwornikach bo to jak A8/D2 i A8/D4 taka mniej więcej różnica w technologii. Aplikacja może tu troszkę pomóc zwłaszcza w dobrze zrobionej części analogowej ale prawidłowo zaaplikowany nowoczesny przetwornik bije na głowę stare. I cena.. tak jakbyśmy porównywali słynnego XT z dzisiejszym I7, przecież ten dzisiejszy jest kilka razy tańszy a nikt nie powie że gorszy. Dlatego rację ma Zildjian w swoich propozycjach, chociaż nie jestem pewny czy wolałbym do CD transport dvd za którym optuje, bo częstotliwość nie ta.. ja nie miałem okazji dużo porównać dvd jako transportu ale na tych BD i DvD które próbowałem transport CD jest lepszy.

Shane

Najpierw 16bitowe TDA byly przedmiotem westchnien,teraz piszesz o 18bitach w AN.Podobnie starszy Naim.Za jaka cene? I prosze nie wymieniaj najtanszych,bo te w ogole nie znajduja uznania i nie wytrzymuja konkurencji z nowszymi urzadzeniami,ktore gdyby zlampizowac porzadnie za nieduze pieniadze... Odjazd.

Ja staram sie przekonac Sounda by jego ulubione dvd-a ulepszyc zewn dacem.Przerabialem to i zachecam.

Wydaje mi się że za dużo czytujesz pisemek lub dajesz się ponieść peanom na temat nowości. Miałem na myśli topowe współczesne urządzenia AN które nie wiedzieć dlaczego robione są na 18 bitach.

Wydaje mi się że za dużo czytujesz pisemek lub dajesz się ponieść peanom na temat nowości. Miałem na myśli topowe współczesne urządzenia AN które nie wiedzieć dlaczego robione są na 18 bitach.

pisemek nie czytam, najlepszym sędzią jest własne ucho ,a nie opinia znafców na AS

elektronicznie dzisiejsze przetworniki A/C a przetworniki sprzed kilkunastu lat to przepaść. W części cyfrowej to tak jak w PC-tach. O ile analogowy sprzęt się broni to nie wciskajcie kitu o starych genialnych przetwornikach bo to jak A8/D2 i A8/D4 taka mniej więcej różnica w technologii. Aplikacja może tu troszkę pomóc zwłaszcza w dobrze zrobionej części analogowej ale prawidłowo zaaplikowany nowoczesny przetwornik bije na głowę stare. I cena.. tak jakbyśmy porównywali słynnego XT z dzisiejszym I7, przecież ten dzisiejszy jest kilka razy tańszy a nikt nie powie że gorszy. Dlatego rację ma Zildjian w swoich propozycjach, chociaż nie jestem pewny czy wolałbym do CD transport dvd za którym optuje, bo częstotliwość nie ta.. ja nie miałem okazji dużo porównać dvd jako transportu ale na tych BD i DvD które próbowałem transport CD jest lepszy.

Błędnie rozumujesz, nawet najstarsze kości przekraczały granice ludzkiej percepcji słuchu w warunkach domowych a my przez te kilka lat wcale nie rozwinęliśmy tego zmysłu więc co chciałbyś poprawić? Jedynie można poprawić funkcjonalność i zmniejszyć rozmiar urządzenia oraz obniżyć koszty.

Szukałem zeszłego lata do 3,5kzł jakiegoś używanego DAC-a, chciałem USB, obsługę gęstych formatów bo używam też foobar-a (no jak już kupuje to niech ma...) i zgadnij co? Ganiałem, pożyczałem, raz nawet kupiłem i musiałem oddawać, nie chciało nic grać nawet na akceptowalnym poziomie (Audiolab 8200CD z mega nowoczesnym 32bitowym Sabre, opiewany rDAC, Stream Magic 6 i ostatnio słuchałem Audiolab M-DAC-to samo co 8200cd/q). Jak mi w ręce wpadł ten którego mam aktualnie to nie zostawił suchej nitki na NOWOCZESNYCH SUPER POPIERDÓŁKACH. Tam może i jest postęp z punktu widzenia rozmiaru, wagi i kosztów wytworzenia urządzenia ale nie w brzmieniu. Przeznaczyłem resztę kasy na coś innego a zostawiłem po prostu to co lepsze...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Inna sprawa że można zepsuć wszystko ale jeśli się zrobi dobre urządzenie na takich kościach to biednie jest go doścignąć czymkolwiek.

moglbys mnie uprzejmie skorygowac,ze chodzi o 1702,kultowe

fxy

jesli dvd jest rowniez dvd-a,podaje na przetwornik odpowiednia do plyty czestotliwosc probkowania,o ile dac obrabia takowe plyty.np nowa Rega nie ,bo przyjmuje tylko 44,1

moglbys mnie uprzejmie skorygowac,ze chodzi o 1702,kultowe

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.