Skocz do zawartości
IGNORED

Metallica Warszawa 2014-07-11

eddielublin

Rekomendowane odpowiedzi

Plotki stały się faktem - kolejna edycja sonisphere festival.

Miejscówka w Golden Circle już wykupiona, biorę się za tworzenie setlisty. !7 z 18 kawałków będzie granych na podstawie głosowania fanów.

Czekam z niecierpliwością na uzupełnienie listy wykonawców...

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

https://www.audiostereo.pl/topic/107689-metallica-warszawa-2014-07-11/

Błagam, nie głosujcie na oklepane kawałki!!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Błagam, nie głosujcie na oklepane kawałki!!!!!

Ukryta Zawartość

są już efekty głosowania

Ukryta Zawartość

dla mnie najlepiej byłoby jakby zagrali cały ...and justice for all, a reszta tak jak w głosowaniu. Cieszy wysoka pozycja Oriona, to baaaardzo rzadko grany na koncertach utwór...Fixxxer-owi niewiele brakuje by wejść do setlisty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Jakoś nie ciągnie mnie ostatnio na koncerty.Ceny biletów,pokonanie przeważnie dużej odległości, problem z załatwieniem urlopu,często nie najlepsze nagłośnienie to czynniki, które skutecznie odstraszają od tego typu imprez..Istnieje jeszcze jeden zespół, na który bym pojechał pokonując wszystkie trudności i na pewno nie jest nim Metallica:)

Też się wybieram. Szkoda, że można wybrać tylko 7 kawałków. Ale lepsze to niż nic....

Można wybierać 17 utworów, ten wykrzyknik przed 7 to 1 z shift-em...

Jakoś nie ciągnie mnie ostatnio na koncerty.Ceny biletów,pokonanie przeważnie dużej odległości, problem z załatwieniem urlopu,często nie najlepsze nagłośnienie to czynniki, które skutecznie odstraszają od tego typu imprez..Istnieje jeszcze jeden zespół, na który bym pojechał pokonując wszystkie trudności i na pewno nie jest nim Metallica:)

wszystko się zgadza, tzn ceny biletów konieczność dojazdu ale...taka okazja nie trafia się często. Dla mnie to 4 koncert na którym będę. Jadąc tam nie spodziewam się jakiś spektakularnych wrażeń "audiofilskich", raczej liczy się atmosfera, "zdarte" gardło, pamiątkowy t-shirt i możliwość obcowania z gwiazdą światowego formatu :-). Na szczęście koncert jest w piątek więc tym razem obędzie się bez urlopu...

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Narodowy...nagłośnienie... ale dla Seek & Destroy na żywo chyba warto, i dla atmosfery jak wspomniał eddielublin

ceny... ongiś na Śląski bilety do tzw. "Golden Circle" kosztowały ok. 120 zł, jeśli dobrze pamiętam.

A do tego jeszcze prawdopodobnie Slejersi :)

no to już było by double double...raz już na Bemowie widziałem taką konfigurację, powtórka jak najbardziej wskazana :-) Może jakaś spontaniczna akcja zawiązałaby się w sieci - jakieś "tribute to Jeff Hanneman" od polskich fanów

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Pewnie KISS, co?

Ja zobaczyłbym chętnie Van Halen.

Pewnie KISS, co?

Ja zobaczyłbym chętnie Van Halen.

nie pewnie a napewno.

daję sobie odciąć wszystko co mam, że chodzi o nich.

poza tym pomysł z VH jest świetny.

tylko chyba nie u nas;-)

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Na Śląskim nie było chyba Golden. Kto pierwszy - ten lepszy.

pamiętam, że dostawaliśmy papierowe bransoletki przy wejściu, dedykowane pod odgrodzony sektor pod samą sceną, ale masz rację, wedle zasady kto pierwszy - ten lepszy.

• 2 tygodnie później...

są już efekty głosowania

Ukryta Zawartość

dla mnie najlepiej byłoby jakby zagrali cały ...and justice for all, a reszta tak jak w głosowaniu. Cieszy wysoka pozycja Oriona, to baaaardzo rzadko grany na koncertach utwór...Fixxxer-owi niewiele brakuje by wejść do setlisty.

Orion był na zakończenie filmu

Ukryta Zawartość

zapewne stąd wysoko pozycja . Utwór zaje...

Nigdy nie zapomne ,, ONE " na żywo .

Na Metallice raz w żuciu trzeba pójść koniecznie .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Orion był na zakończenie filmu

Ukryta Zawartość

zapewne stąd wysoko pozycja . Utwór zaje...

Nigdy nie zapomne ,, ONE " na żywo .

Na Metallice raz w żuciu trzeba pójść koniecznie .

Chętnie usłyszałbym też na żywo Call of Ktulu. One - o tak, w Spodku eksplozje i stopy niemalże zmasakrowały mi narządy wewnętrzne

Ukryta Zawartość

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

• 1 miesiąc później...

Byłem w wawie na "wielkiej czwórce" świetna impreza. ANTHRAX spędziłem na spożywaniu nektaru bogów i rozmowach jak to SLAYER nam skopie dupę swoim popisem. W tym roku słaba obstawa dla Metallicy. Chyba po to, żeby wiary jak najwięcej ściągnąć. Mogliby Boys doczepić zyskaliby trochę fanów:)

Byłem w wawie na "wielkiej czwórce" świetna impreza. ANTHRAX spędziłem na spożywaniu nektaru bogów i rozmowach jak to SLAYER nam skopie dupę swoim popisem. W tym roku słaba obstawa dla Metallicy. Chyba po to, żeby wiary jak najwięcej ściągnąć. Mogliby Boys doczepić zyskaliby trochę fanów:)

Slayer byl tam gownianie naglosniony, ze pozal sie boze.

Może w złym miejscu stałeś he he. A tak poważnie, pomimo tego zabawa była przednia (pisałem, że na ANTHRAX było piwko). Wolę zajebistą kapelę trochę gorzej nagłośnioną niż wycie kota na SACD. Nie zapominaj jak te kapele zaczynały. Wiem, teraz wszystko da się lepiej tylko czasami słuchając np. Psycroptic jest to jakieś takie - odhumanizowane.

Nie zapominaj jak te kapele zaczynały

nie wiem, co to ma do rzeczy. Koncerty Slayera w normalnych warunkach (nie mowie o warunkach idealnych, chocby kilka lat temu w Berlinie) przewaznie nie biora jencow, nie trzeba cudow, ten na Bemowie byl po prostu dramat.

nie wiem, co to ma do rzeczy. Koncerty Slayera w normalnych warunkach (nie mowie o warunkach idealnych, chocby kilka lat temu w Berlinie) przewaznie nie biora jencow, nie trzeba cudow, ten na Bemowie byl po prostu dramat.

Dla ciebie był dramat, ok (może ktoś z metallicy coś nabroił, he he). Ja spędziłem miło czas. Niestety nie miałem okazji być w Berlinie. Pisząc w tym temacie chciałem zaznaczyć, że nie podoba mi się polityka wrzucania do wora kapel grających inne rodzaje muzyki, a tu zaraz Slayer był źle nagłośniony. Nie ma jak fora, no cóż pisząc coś trzeba się liczyć, że ktoś czai się by znaleźć dziurę w całym.

Uziel

Moon ma rację

NA koncerty chodzi się żeby odczuć power z muzy lepiej niż u siebie w domu .

Byłem na Slayerze w stodole i na Bemowie i wysiedziałem do końca tylko dlatego że słucham tej kapeli 20 lat ale jak widać spierd...ć power tej muzyki można skutecznie .

Na bemowo pojechałem na Slayera i zagrali tak jakbym próbował na domówce na malutkim jamniczku pokazać że metal to power :) , zero dynamiki za to po zmianie nagłośnienia Metallica zagrała właśnie z tym czymś po co się chodzi na koncerty i nie chodzi o samą głośność .

P S Kto ma kasę niech posłucha kiedyś metalu na porządnych Tubach ma się konert LIVE w domu .

• 1 miesiąc później...

Nowe nagranie Metallic'i (demo), nie powala:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Jak dla mnie Metallica skończyła się po wydaniu And justice for all, raz wybieralem się na koncert, ale jak looknalem na YouTube jakiś ich nowy gig to mi się odechcialo, wokalnie dramat, nowe utwory porażka. Jak dla mnie powinni zakończyć działalność tak jak stocznia gdańska, a tak przyjeżdżają raz na dwa lata grają to samo w kolko , tylko coraz gorzej (relacje znajomych), strata czasu i pieniędzy. Co do Slayera, byłem w zeszłym roku i koncert był super, Behemoth został zmieciony ze sceny

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

• Redaktorzy

Byłem na kilku koncertach Metalliki. Najlepiej wspominam ten z 1 czerwca 1999 roku - stadion Gwardii w Warszawie.

Kto nie był, niechaj jedzie na koncert tej kapeli. Warto! Nie ma co słuchać znajomych ;)

Muzyka jak wszystko na tym świecie ma swoją rolę, miejsce i cel. Czemu ma służyć muzyka tego zespołu? Jakie emocje i uczucia wywoływać?

Trudna kwestia. Poza pewnymi walorami tekstowymi (które nie każdemu mogą podejść) jest w tej muzyce wyjątkowy rytm, energia, pazur. To trzeba poczuć. Ja poczułem majac 8 czy 9 lat. Kuzyn puścił mi z taśmy magnetofonowej Kill'em All i And Justice for all. Nie znając tekstów poczułem ten rytm i energię.

Dzisiaj mój gust muzyczny trochę się zmienił, ale pozostały wspomnienia.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Muzyka jak wszystko na tym świecie ma swoją rolę, miejsce i cel. Czemu ma służyć muzyka tego zespołu? Jakie emocje i uczucia wywoływać?

W wieku 15 lat przeczytałem Komu bije dzwon Hemingwaya,tylko dlatego,że chciałem zrozumieć tekst For Whom The Bell Tolls.

Taka więc rola...trochę edukacyjna;)

l'enfant sauvage

Moje pytanie było prowokacyjne. Każdy artysta tworząc muzykę znajduje się w określonym stanie nie tylko psycho-fizycznym ale i duchowym. Zazwyczaj świadomie a czasami nie tworzy określony przekaz, który na nas działa. Czasami nie wiedząc o tym próbujemy arszeniku i mimo naszego braku świadomości trucizna działa. W przypadku muzyki mówimy o truciźnie duchowej. Sączy się powoli. Zespół Tool to bardzo konkretny przykład ...

Kolega Cavalera podsumował kiedyś Hetfielda, albo całą Metallicę, już nie pamiętam dokładnie, mniej ważne o to, bardzo trafnie.

Ciekawe jakie to uczucie, gdy konto pęka w szwach a weny twórczej brak.

Nie kończyłbym ich na And Justice for all , śmiało uznałbym jeszcze czarny album. Idąc takim krokiem można by ich skreślić już po Kill'em All, albo najlepiej zanim w ogóle się zaczęli 

Black był ich szczytem, zrobili tym albumem bardzo dużo dla muzyków późniejszej generacji. Można by ten album porównać do „Second life syndrome” Riverside, oczywiście nie pod względem sukcesu itp. ale momentu w którym zespół się znalazł. Później już było coraz gorzej.

A na żywo, zawsze warto ich zobaczyć aby się oderwać od codzienności.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.