Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR 3300 kino do 3.5 tys

Sławomir

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od pewnego czasu rozmyślam nad kupnem kina domowego i mam

dylematy,które mam nadzieję pomożecie mi rozwiać

Posiadam amplituner denon avr 3300, który jest jeszcze w dobrym stanie,

aktualnie chodzi pod starymi unitrami a 40 dlatego

trochę się marnuje i chciałbym coś z tym zrobić,dobra koniec tych ciężkich

historii przejdę do konkretów.

Zestawy nad jakimi się zastanawiam to:

-Indiana Line 5.1 Nota 5551

-TONSIL MAESTRO II kino domowe

-Pearl Front - kino domowe

-Taga Harmony Azure 5.1 Set F-60+c-40+s-40

-Jamo C 405 Hcs 3

-Mission MX-4 MX-C1 MX-S

Jest jeszcze parę propozycji,ale to nie o to tutaj chodzi,budżet mam na to 3,5

tysiąca i czy nie lepiej sprzedać amplituner i kupić coś lepszego innego z

większymi możliwościami (kalibracja equalizer nowe systemy dźwiękowe)jeśli tak to jaki.

Pokój ma 17 m2 przy czym jest bardzo niski ma 2 m wysokości,słucham głównie rapu, ale jak mnie złapie to rocka czy trance,kolumny chciałbym bardziej "uniwersalne",zestaw miał by być tak 60\40

z przewagą na muzykę,ale w kinie też musi zaskakiwać efektami.

Mam jeszcze kilka pytań do was,ale poczekam na odpowiedź odnośnie amplitunera.

https://www.audiostereo.pl/topic/107783-denon-avr-3300-kino-do-35-tys/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znam doskonale i w Twoim metrażu sprawdzą się znakomicie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Witam

Od pewnego czasu rozmyślam nad kupnem kina domowego i mam

dylematy,które mam nadzieję pomożecie mi rozwiać

Posiadam amplituner denon avr 3300, który jest jeszcze w dobrym stanie,

(...)

Pokój ma 17 m2 przy czym jest bardzo niski ma 2 m wysokości,słucham głównie rapu, ale jak mnie złapie to rocka czy trance,kolumny chciałbym bardziej "uniwersalne",zestaw miał by być tak 6040

z przewagą na muzykę,ale w kinie też musi zaskakiwać efektami.

(...)

Na Twoim miejscu, głównie z uwagi na wymiary pomieszczenia (wysokość!) zwróciłbym uwage na taki (lub podobny zestaw):

Wharfedale Diamond 10 HCP ( http://www.whathifi.com/review/wharfedale-diamond-10-hc )

Witaj,

jeśli funkcjonalność, wyposażenie amplitunera wystarcza Ci, to zostaw go i skup się na doborze optymalnych kolumn. Moim zdaniem zdecydowanie najlepiej sprawdzi się zestaw Indiana Line Nota 5551 (http://q21.pl/indiana-line-nota-5551.html) lub jeśli budżet pozwoli, to seria wyższa Tesi 5651 (http://q21.pl/indiana-line-tesi-5651.html). Konfiguracja taka zapewni Ci dobre, dynamiczne, przestrzenne brzmienie i optymalne spasowanie z Twoją elektroniką.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Co do Wharfedale to wydaję mi się,że będzie brakowało basu.

Ciekawią mnie również te siesty tylko czy w kinie nie będzie brakowało basu?

Jeśli chodzi o amplituner to właśnie myślałem,że wy mi powiecie czy nie będzie za słaby do na przykład siest czy indian line,i czy kalibracja dźwięku jest tak istotnym elementem,który pozwoli ominąć nie prawidłowości wynikające ze złej akustyki pomieszczenia?

Amplituner chodzi pod komputerem filmy również lecą przez kompa czy jak na przykład podłącze ampli do karty dźwiękowej przez kabel optyczny to nie straci to wszystko na jakości?

Jeśli masz tylko 3,5 tys a ampli już Ci nie odpowiada to to jest mało żeby kupić dobry amplituner i zestaw klumn , wszystko będzie marnej jakości choć muszę przyznać , że sam mam zestaw kolumn za 1100zł a ampli za ponad 2 tys i nie narzekam w sumie wszystko zależy od naszych preferencji i zdolności finansowych . Ten amplituner można połączyć ze współczesnym sprzętem za pomocą wyjść komponent obraz a optykiem lub coaxialem dźwięk , większość urządzeń umożliwia takie połączenie ,

możesz zrobić jeszcze coś takiego , że zakupić do niego jakiegoś DAC-a i sam ampli będzie robił jako wzmacniacz wielokanałowy i będzie pogodzona dobra jakość i nowe dekodery ,

co do kolumn , próbowałeś z jakimiś monitorami ? , między 400 a 600 zł można kupić dobre monitory a resztę kasy włożyc w suba do zestawu a z racji małego pomieszczenia nie musi być bardzo mocny i duży , coś podobnego do tego zestawu co zaproponował dziadekwłodek ale na mocniejszych monitorach , chociaż na przody dać mocniejsze i z większym głośnikiem średnioniskotonowym , np. z 16-tką , np jak już Wharfedale Diamond to 10.2 a te z zestawu monitorki 10.0 na tyły , kosztują po ok 200-220 zł za sztukę więc za ok 2 tys miałbyś zestaw 5.0 , zostałoby 1,5 tys na suba , lub całkiem mocne , takie 100W w sinusie jako fronty ale to już wyjdzie drożej i nie wiem czy zostało by coś na suba .

Takie coś jak proponuje marekw76 z Tonsila też mogło by się sprawdzić , zobacz też na Pylon Audio i zestawik złożony z Pearl za który wychodzi ok 2 tys , też są podłogówki na frontach , zostało by 1,5 tys na suba , kwestia posłuchania i doboru brzmienia .

Ciekawią mnie również te siesty tylko czy w kinie nie będzie brakowało basu?

Nie powinno. Ewentualnie w przyszłości możesz dokupić suba.

Jeśli chodzi o amplituner to właśnie myślałem,że wy mi powiecie czy nie będzie za słaby do na przykład siest czy indian line,i czy kalibracja dźwięku jest tak istotnym elementem,który pozwoli ominąć nie prawidłowości wynikające ze złej akustyki pomieszczenia?

Ampli za słaby nie będzie.

A po kalibracji automatycznej (przynajmniej ja) zawsze poprawiam manualnie.

Amplituner chodzi pod komputerem filmy również lecą przez kompa czy jak na przykład podłącze ampli do karty dźwiękowej przez kabel optyczny to nie straci to wszystko na jakości?

a jak masz teraz połączony komp z amplitunerem?

Nie straci. Jedynie co to nie będziesz miał dźwięku HD .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.