Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki sennheiser HD 598 do Arcama alpha 10

oasisliam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
z racji nadchodzącego potomstwa zastanawiam sie nad zakupem sluchawek sennheiser HD 598.
Moje pytanie, czy beda dobrze graly podlaczone bezposrednio do wzmaka arcam alpha 10? czy jednak nieunikniony jest zakup wzmacniacza sluchawkowego?.
Drugie pytanie czy jak moj system gra w bi-ampingu (alpha 10 + alpha 10P) to czy podlaczenie sluchawek wchodzi w ogole w gre? bez ciaglej koniecznosci przelaczania stref( 1 lub 2 lub "neutral") na obu urzadzeniach celem odtworzenia dzwieku przez sluchawki a nie przez kolumny?
uff , dzieki z gory za pomoc :)

Pewnie zamiarujesz używać słuchawek przy dziecku śpiącym, usypianym ect. Słuchawki te to konstrukcja otwarta i całkiem konkretnie dają czadu do otoczenia. Już gałka wzmacniacza na godz 9-9:30 powoduje konkretny hałas w pokoju. Szukaj zamkniętych to i Ty posłuchasz w komforcie, a i domownicy niekoniecznie razem z Tobą. Miałem rzeczone HD 598 w domu, oj głośno było głośno. Wzmacniaczowa dziurka da rady bo słuchawki efektyne i napędza je byle co. Oczywiście z dobrym wzmacniaczem słuchawkowym mówią, że zawsze będzie lepiej :)

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

[quote name='robin102' timestamp='1386941268' post='3019257']
Pewnie zamiarujesz używać słuchawek przy dziecku śpiącym, usypianym ect. Słuchawki te to konstrukcja otwarta i całkiem konkretnie dają czadu do otoczenia. Już gałka wzmacniacza na godz 9-9:30 powoduje konkretny hałas w pokoju. Szukaj zamkniętych to i Ty posłuchasz w komforcie, a i domownicy niekoniecznie razem z Tobą. Miałem rzeczone HD 598 w domu, oj głośno było głośno. Wzmacniaczowa dziurka da rady bo słuchawki efektyne i napędza je byle co. Oczywiście z dobrym wzmacniaczem słuchawkowym mówią, że zawsze będzie lepiej :)
[/quote]

moze w takim razie ktos cos polecic w przedziale cenowym i brzmieniowym HD 598 - ale w konstrukcji zamknietej?

Słusznie pisze robin 102, że lepiej kupić zamknięte słuchawki. Ja także przetestowałem kilka modeli słuchawek m.innymi sennki( 558,598).Grado,HIFI MAN ,AKG. Już byłem bliski kupna 598, ale na spokojnie przesłuchałem ( owszem otrzymałem kilka porad jaka barwa dzwięku jest w/w modelach) w/w oraz kilka modeli AKG . Wybór padł na AKG 272 HD-zamknięte i wcale nie żałuję bo dźwięk jest naturalny przyjemny dla ucha a bas jest w sam raz.Natomiast w sennkach, oczywiście moim zdaniem dźwięk brzmi jakoś tak cyfrowo ,sztucznie a bas jest za mocny. Oczywiście lepsze były modele serii 550 oraz 702 a najbardziej mi pasował model HIFI MAN nie pamiętam nr ale kosztował coś ok 1000 zł.Niestety nie miałem więcej kasy na słuchawki. Dodam ,że moje słuchawki dobrze zabrzmiały po ok 80 godz. wygrzewania. Mam je 3 miesiąc i jestem zadowolony.Pozdrawiam.

Wydaje się, a może jestem w błędzie, że konstrukcji zamkniętych kierowanych na rynek jest trochę mniej. Sam jestem na etapie poszukiwań słuchawek zamkniętych mimo, że mam otwarte DT 880 które grają mi wspaniale, ale co kurna z tego jak wszyscy tego słuchamy, a ja słyszę otoczenie Brak mi tej izolacji choć na 40 minut od świata :)
[b]Oasisliam[/b] jeśli zacząłeś od 598 tzn , że chyba jest przygotowany na wydatek cyrka 800zł, a może i tysiączka ? ;) w tych pieniądzach już jakiś tam wybór jest. Może ultrasone 550 ? może KAG 550. ja np na zatoce sobie wykukałem Audio-Technica ATH-A900X co wyjdzie 860 zł z dostawą do domu- import z Japonii . Słuchawki podobno świetne, ale wiadomo to tylko podobno. Może zacznij od czegoś taniego ? potem rozkimisz czego Ci brak, czego za dużo i już jakieś bardziej docelowe se kupisz. Ja w tym stuleciu zacząłem od HD 380 PRO za 452 zł. To były moje pierwsze jakby , bo nie licząc SN 60 sprzed ćwierć wieku :)

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Konstrukcja zamknięta ma także zaletę przy małym dziecku, ponieważ jak wszyscy śpią a z maluchem coś się dzieje, czy czego zapragnie to napewno to usłyszysz. Mam w domu synka 3 miesięcznego i słucham muzyki na modelu hd600, mając wcześniej 598. Dla mnie bezpieczeństwo dziecka jest ważniejsze niż słuchanie muzyki w zupełnym spokoju.
Poza tym poziom hałasu na zewnątrz nie jest aż taki duży jak niektórzy piszą. U mnie przez kilka lat jeszcze nikt z domowników nie narzekał, ani nawet nie zwracał uwagi, że głośno.

[quote name='belami' timestamp='1386958903' post='3019521']
. U mnie przez kilka lat jeszcze nikt z domowników nie narzekał, ani nawet nie zwracał uwagi, że głośno.
[/quote] Boja się ;) ;) ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.