Skocz do zawartości
IGNORED

analog i muza pmcompa

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Tu Ci nie wyszło!

A jak to leciało?

Czy to raczej znowu o "parciu na szkło"? A jesli tak to miało byc przyjacielskie czy bardziej złośliwe? Pytam bo G.Mark proponował bana więc się zastanawiam :).

Gdybyś cytował nie byłoby wątpliwości :).

Pozdro

>> pmcomp

Właśnie wróciłem z Wrocka. Na razie wygrzewasz Swoją zerówkę monofoniczną. Podobno tego typu konstrukcja nie potrzebuje wiele. Owocem wyjazdu było potwierdzenie dramatycznej przewagi wkładki monofonicznej na płytach mono, nad stereofoniczną na tych samych płytach. Jeśli u Ciebie nie będzie takiego wyniku, będzie oznaczać jakieś problemy w torze - może pre?. Z MC gra zacnie, a z mono się nie zgrywa. Oczywiście to moje przypuszczenia. To nie były różnice na poziomie percepcji, tylko inna klasa brzmieniowa. Szkoda, że nie byłeś.

pozdr. Jacek

We Wrocławiu będę służbowo w tym tygodniu, nie mam tyle czasu tak ganiać w te i we wte.

Nie wiem jakiej klasy wkładki stereo porównywaliście. Zero gra w tej chwili inaczej niż Colibri. Inny sposób prezentacji. Chyba jednak na dziś bardziej podoba mi się z Colibri. Mam jeszcze w planie jeden eksperyment z ramieniem, na którym wisi Zero. Zobaczymy, mamy czas.

Od wczoraj jak czytasz słucham czego innego i ... zrobiła się wielka afera. U mnie zagrało coś co u innych nie grało czyli jest złe i nie ma prawa grać. To tak jak kiedys z kulkowymi podstawkami pod gramofonem AD Fontes. Nie ma prawa grac a u mnie zagrało. Jakieś czary !!!

Do tego dowiedziałem się dzsiaj, że mam "parcie na szkło". Czego to się człowiek na starość o sobie nie dowie? Dobrze, że nie mam parcia na dupy, parcia na kasę, parcia na dobra robotę, parcia na mieszkanie, parcia na brykę, parcia na bycie lepszym od sąsiada i aktualnie parcia na ... kibel :).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie przejmuj się, tak już jest, że u jednego coś gra, a u innego nie. Jeśli ktoś uważa inaczej, nie dyskutuj dalej.

Zmagania czytałem i jeśli nawet nic z tego nie wyjdzie, będziesz bogatszy o nowe doświadczenia.

O wkładce wspomniałem, bo usłyszałem zdecydowana przewagę w zastanym secie i zachęcam Ciebie do poszukania optimum dla "zerówki". Oczywiście bez stresu terminowego. ;-)

pozdr.

• Redaktorzy

>> pmcomp

Właśnie wróciłem z Wrocka. Na razie wygrzewasz Swoją zerówkę monofoniczną. Podobno tego typu konstrukcja nie potrzebuje wiele. Owocem wyjazdu było potwierdzenie dramatycznej przewagi wkładki monofonicznej na płytach mono, nad stereofoniczną na tych samych płytach. Jeśli u Ciebie nie będzie takiego wyniku, będzie oznaczać jakieś problemy w torze - może pre?. Z MC gra zacnie, a z mono się nie zgrywa. Oczywiście to moje przypuszczenia. To nie były różnice na poziomie percepcji, tylko inna klasa brzmieniowa. Szkoda, że nie byłeś.

pozdr. Jacek

Potwierdzam słowa Jacka - mono wygrywało pod każdym względem. Poza tym warto się przejść i posłuchać,co oznacza mądrze zestawiony tor audio.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2651-0-69167300-1390087571_thumb.jpg post-2651-0-93794600-1390087572_thumb.jpg

post-2651-0-34919400-1390087574_thumb.jpg post-2651-0-73654400-1390087575_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

A która Miyajima wisiała jako stereo?

Pozdro

Monofoniczna wkładka Miyajima Zero była zamontowana na ramieniu SME M2-9R

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Monofoniczna wkładka Miyajima Zero była zamontowana na ramieniu SME M2-9R

To wiem. Pytanie brzmi jaka wkładka stereo wisiała na drugim ramieniu do bezpośredniego porównania? Widzę, że tez jakaś Miyajima.

Pozdro

Roger starał się o porównanie z podobnego pułapu i zawiesił Takumi za 7990 pln. U Ciebie jest chyba inny pułap i może jest taki efekt. Kto wie. Ale, że lubisz eksperymentować, to na pewno dojdziesz do pozytywnych rezultatów.

pozdr.

Roger starał się o porównanie z podobnego pułapu i zawiesił Takumi za 7990 pln. U Ciebie jest chyba inny pułap i może jest taki efekt. Kto wie. Ale, że lubisz eksperymentować, to na pewno dojdziesz do pozytywnych rezultatów.

pozdr.

Dzięki. Takie porównanie miało sens.

No właśnie. Szkoda, że nie było porównania do Kansui.

Pozdro

...każdy ma swoja

To ja mam jeszcze inną niereferencyjną wersję ... jak się nie ustawisz dupa zawsze z tyłu.

Pozdro

Teraz merytorycznie ... do mojej końcówki Nelsona Passa podłączyłem ten preamp Audio Research i jest po prostu znakomiciie.

Zawsze twierdziłem, że Nalson robi tranzystorowe końcówki mocy w klasie A grające jak lampa. Dla przypomnienia do Passa włożyłem 8 sztuk kondensatorów elektrolitycznych Mundorfa i to słychać w kontroli basu.

Ten preamp jest zajebisty. Robert w modyfikacji zrobił wspaniałą robotę: black gate'y w zasilaniu, porzadne kondy i rezystory w sciezce sygnalowej i Bugle Boy'e E88CC.

Nawte nie wiedziałem, że mój Pass potrafi tak zagrać.

Preamp Forte 1a BTW też spod ręki Nelsona idzie do działu lokowania produktu i do stopki :).

Pierwsza zmiana ... czas pomyśleć o nowym preampie w moim systemie.

I żeby nie było wątpliwości ten Pass od IDHOSów dalej oddzielają lata świetlne.

Pozdro

No to posluchalem AR LS16 z Passem i posluchalem Unisona S6. Brawa i szczególy po stronie S6, kontrola basu po stronie AR i Passa, co nie znaczy, ze w S6 była jakaś tragedia.

No i znowu rozgrzałem te 8 diabłów, podłączyłem do AR LS16 i jest połączenie jakości poprzednich dwóch zestawów.

Bas jest trzymany za mordę, barwa jak w Unisonie a nawet lepiej i lepsza szczegółowość. Do tego ta niesamowita swoboda prowadzenia dźwięku. Szok.

Niech rzucają kamieniem Ci u których IDHOSy nie zagrały albo Ci cosłyszeli, że nie grają, a wcale Ich miesłyszeli. Widocznie te monosy potrzebują odpowiedniego towarzystwa, a takim jest pre Audio Research modyfikowany przez KBL Sound i monitory Harbeth SHL5. Oczywiście w mokm jiełatqym pomieszczeniu. BTW w tzw. międzyczasie myślałem już o bardziej firmowym połączeniu z metki jednej stajni ale dzisiejsze ponowne odsłuchy potwierdzają, że uszy mam czyste, a lampa KT88 w PP i klasie AB to duże ryzyko i wcale nie musi mi podejść ... piszę o AR VT100. Ja po prostu kocham klasę A, a dwa kutowe tranzystory ze stopki w klasie AB stoją i się kurzą ... zalokuję ... ktoś chętny?

Jutro zapewne będzie więcej uszu.

Pozdro

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Co prawda to nie mój wątek ,ale pozwolenie sobie ma małą prywatę i powiem ,że odebrałem dziś swoje kolumny po tuningu . Jest bardzo dobrze, tak jak chciałem .Mam jeden kabel czyli Red eye firmy KBL Sound od końcówki po same głośniki ,wymieniony resor zewnętrzny w glosnikach średnio-niskotonowych bo już przyszedł na nie czas. Swoja drogą i tak wytrzymał 2 razy dłużej niż audio note przewidywał.Ale dobrze ,że firma przewiduje taką możliwość i przygotowała odpowiedni kit . I najistotniejsze to ,że uległa zmianie cała zawartość zwrotnicy na komponenty które powinny być tam od razu,ale jak wiadomo Audio Note życzy sobie odpowiednią kasę za każdy lepszy element swoich konstrukcji. Nachodzi mnie chęć ,aby zamienić wzmak na końcówkę Dynco i pre Kbl Sound. Parę osób słyszało to u mnie i efekt jest fantastyczny.A jutro chyba posłucham co ten Piotr znów nawywijał:-)

A jutro chyba posłucham co ten Piotr znów nawywijał:-)

TAK, TAK, TAK, koniecznie ... bo mnie moje uszy zawodzą. Twierdzą, ze moze lepiej kupic polskie rogate monosy, których nikt nie chce niż firmowy będący dobraną parą wzmak z amerykańską metką :).

Może i benpe zawita?

A może tam metka zagra lepiej? Najgorsze, że nie wiem bo nie słuchałem, a to nie takie proste.

Pozdro

Masza, z jakim preampem i z jakimi kolumnami sluchales tych IDHOSów? Do czego porównywałeś? Na Twoim systemi u Ciebie w domu czy gdzieś u ludzi?

Pytam bo to jest aż niemożliwe, że tak źle oceniasz to monobloki, a one u mnie po prostu grają. Czar lampy, barwa dźwięku plus kontrola na basie i wszystkie szczegóły ...

Kręcę głową ze zdziwienia.

Może jutro chłopaki wyprowadzą mnie z tego transu?

Nic nie wąchałem, nic nie paliłem, piję single malta z LINNowego województwa czyli Brunchildę ale ... testy już skończyłem ... teraz jest przyjemność i rozkosz. To lepsze niż sex :)

Pozdro

No to wrzucilismy kilka płytek na ruszt. Poedukujemy i polokujemy przyszłych adeptów swingu i big bandów.

One of the best; Count Basie and his Orchestra ...

z Panem:

The_Greatest!!_Count_Basie_Plays,_Joe_Williams_Sings_Standards.jpeg

i z Panią:

ellabasiesunnysideofstr.jpg

w stereo oczywiście.

Druga płyta jakościowo nagrana o niebo lepiej ale ... ten wokal Joe Williamsa przyprawia o ciarki.

Z drugiej płyty moim ulubionym kawałkiem jest On The Sunny Side Of The Street, męczony chyba przez "wszystkich" wykonawców epoki swingu:

Ukryta Zawartość

Uwierzcie mi ... to jest lepsze niż sex :).

Męski Frank też daje radę, BTW nie wiem co to za orkiestra:

Ukryta Zawartość

Boska Billie też jest niezła:

Ukryta Zawartość

Ale ja nie o tym ... tam jest mój ukochany kawałek ... I'm Beginning To See The Light:

Ukryta Zawartość

i w męskim wykonaniu ze wspomnianym Joe Williamsem:

Ukryta Zawartość

I bądź mądry i pisz wiersze ... który lepszy ???

Jak dla mnie i tak najlepsze wykonanie, stety mono, to Harry James i wokal Hellen Forrest ... na Youtube BRAK :(.

ta ... Kitty Kallen ... też jest niezła, może nawet lepsza?:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ach ... te kobiety i ten wokal płynący prosto z przepony ... kto dzisiaj tak śpiewa ???

Ponieważ nie znalazłem tego kawałka z Helen Forrest tutaj coś na pewno z nią: I've Heard That Song Before, też zajebisty albo jeszcze bardziej (tylko w mono, w stereo go nie nagrano)? :

Ukryta Zawartość

A wracając do płyty z Joe Williamsem jeszcze jeden mus-kawałek:

Ukryta Zawartość

... i jeszcze jeden:

Ukryta Zawartość

Te dwie płyty to "must have" dla adeptów swingu, big bandów czy Count'a Basie'go.

W tak zacnym towarzystwie nie mogło zbraknąć LINNowskiej Brunchildy:

bruichladdich_the_laddie_ten_mybottleshop.jpg

delikatna, łagodzi obyczaje ... nawet w nieśmiertelnej bezmerytorycznej dyskusji ze starym audiofilem :).

Łyskacza zdecydowanie polecam ... ciężki do dostania w Polsce. Ten jest zdecydowanie lepszy ale juz mi sie skończył:

29948_organic2010.jpg

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Potwierdzam słowa Jacka - mono wygrywało pod każdym względem. Poza tym warto się przejść i posłuchać,co oznacza mądrze zestawiony tor audio.

Potwierdzam. Jedno z najlepszych spotkań pod tytułem "Audiofil".

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Byłem, widziałem , słyszałem! Zacznę od końca czyli od początku. Kiedy poznałem pana Piotra jego sprzęt brzmiał całkiem ok .Ale w moim odczuciu był jak dla mnie zbyt jaskrawy i mnie męczył . Godzina z big bendem i prosiłem o ciszę. Było po drodze w jego torze audio sporo bałaganu. Ale przy jego temperamencie (czytaj ADHD) i sugestiach zaczął mięknąć. I chyba zaczęło się to od porównania gramofonów.Usłyszał ,ze może być ciekawiej.Po ponad roku i przerzuceniu tony bardziej lub mniej fajnie grającego tatałajstwa wyszedł na prostą ale z małym wyjątkiem. Jego wzmak integra był zawsze mi obcy a lampy el 34 doprowadzały mnie do szału .Ja tych lamp w hifi nie znoszę. Proszę bardzo w sprzęcie estradowym -w takim ampegu svt 300- będzie bosko,miekko i z wykopem godnym sekcji u Boba Marleya.Ale w big bendach to przynosiło tylko bułę i bajzel.Choć wiele z tych pozycji ostatnio brzmiało świetnie i słuchając ich miałem duzą przyjemność ,to porównanie z innym wzmakiem pokazało co tak naprawdę tracił. Teraz słucha na dobrym pre i ciekawych monoblokach.Różnica jest na tyle istotna ,że warta na nią wydać kasę. Na ten zestaw lub inny, ale nie z el 34, nawet jak miały by te lampy wyrabiać dziewice w dzień Kupały i być sygnowane przez Elvisa. Piotr fajnie się bawi i może się bawić czego wszystkim życzę.

No to żeby było ciekawiej mam zamiar sprawdzić w piątek, Paweł czuj się znowu zaproszony, jak gra AR LS16 w firmowym duecie z AR VT100.

Zapewne coś skrobnę.

A dzisiaj obok odpowiedniej dozy dobrego swingu i big bandów np:

Frank+Sinatra+-+It+Might+As+Well+Be+Swing+-+LP+RECORD-364354.jpg

1303220969082-459628401.jpeg

a jednego nawet rodem z DDR:

1348003169_257ee.jpg

przyjechały dwa białe kruki z Korei w stanie NEW:

$T2eC16RHJF0E9nmFSHSDBRLrLlt7Lg~~60_57.JPG

i ... TADAM ...

$_57.JPG

:).

BTW zakupię ten winyl:

$_57.JPG

ale w rozsądnych pieniądzach, a nie tak jak tu:

Ukryta Zawartość

Pozdro

Ukryta Zawartość

Hmmmm czemu nie?O ile nie będę mieć nagrania to chętnie.

Sesja wstępnie umówiona. Porównamy KT88 do diableskiej mocy w klasie A :).

A może wziąłbyś też szablonik i softwarek to byśmy zrobili eksperyment z ramionkiem do mono?

Pozdro

Halo, halo, z hali audiofilsko-muzycznej pod Warsiawą komentuje dla Was ... pmcomp.

Co za wydarzenie, co za mecz. Radwańska, przerżnęła z Cybulkową, szczypiorniści także ... z Islandią ale mamy jeszcze jednego biało-czerwonego pretendenta ... IDHOSa, a nawet jest ich dwóch, który/rzy tydzień temu we wspaniałej walce pokonał mistrza ze słonecznej Italii i dzisiaj staje do walki o tytuł "końcówki pmcompa" (bez żadnych podtekstów proszę :) i puchar z kartofla.

W drugim narozniku zawodnik zza Wielkiej Wody ze stajni Audio Research o ksywce VT100.

Oto wyniki wag i pomiarów przedmeczowych:

- IDHOS, 2x50W w klasie A, 8 diabłów na pokładzie i 4 drivery 6SN7, wszystko z CCCP

- AR VT100, 2x100W w klasie AB, 8 KT88 na pokładzie i 8 driverów E88CC, amerykańsko-rosyjskie towarzystwo wspomagane kilkoma holendrami.

Ukryta Zawartość

Pomimo, że zawodnicy chodzą troszkę w innych wagach ich wartość rynkowa jest identyczna co do centa :), zapowiada się pasjonująca walka.

Za chwilę przybędzie drugi sędzia benpe, na razie trwa rozgrzewka, bądźcie z nami.

3rsh.jpg

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mam się do czego przyczepić przy IDHOS'ach. Jakaś taka synergia z tym co pmcomp posiadał, włączając pomieszczenie.

Za to AR to jakby "zakurzony" wzmacniacz, brakuje mu czegoś, ... może takiego czegoś jak blask .

Dodam, że dzisiaj było minus 15 i takie zestawy lamp dobrze zgrały się ze środowiskiem.

No i ... się odbyło.

Benpe przyjechał, słuchaliśmy różnej muzy, big bandów nowoczesnych z gitarą basową, big bandów klasycznych z kontrabasem, Japończyków, Madonnę, Dead Can Dance, Nat King Cole'a remasterowanego, Boney M tym razem nie było. Była za to Halina Kunicka ale z tym wydaniem mono koliber sobie nie poradził, a Zero wczoraj jak ta lala, pomimo że mam do niego wiele uwag i pomysłów. BTW wczoraj w sklepie w Katowicach zakupiłem niezły majdan Japończyków i starych Polaków.

Ale do rzeczy.

Bas. Tak narzekałem na bas w S6 i tak chwaliłem w zestawie IDHOS/AR LS16. Firmowy zestaw AR czyli VT100/LS16 też sobie z basem poradził. Bardzo dobrze poradził. Nie bylismy w stanie z benpe zdefiniować i nazwać tych różnic amerykańskiej końcówki i polskich monosów. Bas był troszkę inny w obu i w obu sie podobał. Na jednych realizacjach raz tu był lepszy, raz tu. Moim zdaniem w AR jakośc basu zależna była in minus niestety od reszty pasma i reszty przekazu.

Teraz napiszę z grubej rury ... w AR dżwiek był jakby spod koca. Moim zdaniem wersja MkII lub wymiana kondów może rozwiązać ten problem. Na początku nazywaliśmy to obcięciem pasma od góry w AR a przy kolejnych płytach wyszło raczej, że AR gubił szczegóły. Niby było wszystko OK ale jak włączyliśmy IDHOSy to nagle pojawiała się muzyka. Pałeczki na perkusji brzmiały normalnie, fortepian nie był taki matowy, nawet niski klarnet dawał więcej radości u Polaka. Było dłuższe wybrzmiewanie i więcej szczegółów. Moim zdaniem także lepsza barwa. I tu moja teza, że na tym tle bas mógł wydawać się lepszy w AR a był po prostu na tle wszystkich instrumentów po prostu inny. W AR bas nazwaliśmy lepszym przy gitarze basowej ale już przy kontrabasie Polak doganiał i może nawet przeganiał.

Zdecydowanym zwycięzcą moim zdaniem jest jednak IDHOS. Podkreślam ... w moim systemie, i na muzyce jakiej ja słucham, w moim pomieszczeniu i na moje uszy. AR brzmiał jak pod kocem ale moim zdaniem ma wielkie możliwości tuningu, co pokazał Robert Szczerbowski na przykładzie LS16. Mądra i pracochłonna praca polegająca na dobraniu odpowiednich kondensatorów i rezystorów może zdziałać cuda. VT100 zdecydowanie ma taki potencjał. Upgrade zasilacza do wersji MkII (więcej pojemności na elektrolitach) plus wymiana kondów w torze sygnałowym (jak w wersji MkII) może zdziałać cuda.

Co ciekawe głośniej grały IDHOSy pomimo mniejszej mocy znamionowej. Zapewne inna czułość wejścia i impedancja bardziej podpasowały do LS16 co dziwi bo AR to przecież firmowy duet. Ja mam prywatną teorię i preferuję klasę A ... szczególnie przy -14 stopni na zewnątrz :).

Konkluzja: zapewne IDHOSy zagoszczą u mnie na dłużej, najprawdopodobniej z preampem LS16.

I co jeszcze ciekawe: Unison S6, którego też słuchaliśmy miał barwę i szczegóły podobne do IDHOSów i moim zdaniem tu też był lepszy od firmowego duetu AR.

Jak by co to zapewne Unison Research będzie do wzięcia :) ... zapraszam.

I nie jest to lokowanie produktu bo tych IDHOSów już ... nie ma :).

Pozdro

Ale ... mamy z Robertem jeszcze inne pomysły ...

pozdro

A' propos równowagi tonalnej na winylach. Właśnie slucham dwoch plyt sygnalizowanych powyzej tj. koreanskich wydan Celine Dion i Modern Talking. One brzmią na moim systemie absolutnie bez dolu. Basu tam sie nalezy domyslac. Pisze o tym a propos systemu AR testowanego powyzej.Byc moze takie wydania na zestawie AR brzmialyby poprawniej. Nie chce mi sie juz przelaczac ale raczej definitywnie nie kupie wiecej zadnego Koreanczyka. Pomimo znakomitej obiegowej opinii ... u mnie brzmią źle.

Pozdro

Dodam, że dzisiaj było minus 15 i takie zestawy lamp dobrze zgrały się ze środowiskiem.

Moim trzem kotom na pewno sie podobalo ... definitywnie temperatura w pomieszczeniu od trzech wzmaków lampowych wzrosła :).

Dwa w klasie A to jakieś 1,1 kW plus AR zapewne też ze 300W. Zaoszczedzilem na gazie.

BTW ostatnio wymienilem w domu i na zewnatrz cale oswietlenie z energooszczednych rurek na LEDy.

Komentarz mojej żony ... oszczedniej byloby sprzedac Twoje graty ... ma kobita rację :).

Pozdro

Czy napisałem wyraźnie, ze u Polaka fortepian brzmiał jak struny w drewnianej obudowie, a u Amerykańca jak sznurki w lodówce?

Ale ... w niektórych systemach i pomieszczeniach taka pełna lodówka może robić wrażenie :).

Słucham tego DDRowskiego big bandu, o którym wspominałem powyżej i ... miniabyrowi brzmiało jak spod koca ale ... scena i ustawienie instrumentów to realizacja pierwszej próby. AMIGA rules !

Jutro szykujcie się na Połomskiego, Kunicką, Jantar, Koterbską, Fogga i sam nie wiem kogo ...

Pozdro

Panowie ale po co te złośliwości? Bo nie rozumiem. Polecam lekturę wpisów rocha a nie kierowanie się własnymi uprzedzeniami. Wiele razy pisał że lubi i używa czarną płytę. Pisał o swoich przygodach z analogiem jako takim. A ze swojego doświadczenia powiem że budżetowe Namakichi jakim jest np BX-300 mocno odstaje od dobrego Pioneera. Każda z wiodących firm miała w swoim dorobku modele bardzo dobre, niejednokrotnie lepsze od przeciętnych Nakamichi. Nazywanie ich urządzeniami deckopodobnymi to nieporozumienie. Nie wspomnę np o Tandbergu TCD-3014A czy Alpine AL-85/AL-90.

Może nie wiecie ale moją drugą pasją obok muzyki są filmy.

I dzisiaj nie było słuchania, było oglądanie ...

Captain-Phillips-2013-movie-poster.jpg

Ukryta Zawartość

Wszystkim polecam ten film, oczywiście z blu-raya.

Pozdro

A żeby było też bardziej na temat wczoraj słuchane były dwie płytki Joe Williamsa oczywiście z orkiestrą Counta Basiego:

willia_joe~_singalong_101b.jpg

4af369022d89b_134780b.jpg

Coś wspaniałego jak ten głos brzmi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Innych poszukajcie sami.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W nastepny weekend Audiofil we Wrocławiu. Roger Adamek z ekipa bedzie prezentował systemy analogowe wyposażone we wkładki MONO. Jest możliwość posluchania. Tak samo z CD. Przyjedź, excelu. Już nic nie będzie takie jak dawniej :-)

Witam.

Miałbym pytanie odnośnie tego pokazu, na takim pięknym Firebirdzie, gdyż nie mogłem się doczytać takiej informacji w relacji, którą można znaleźć na stronie sound***s.

Czy Alluxity gra mono jak i stereo ? Czy zmieniając wkładkę zmienialiście również tor na mono, czy tak oszałamiający efekt można uzyskać na wkładce mono grającej na stereo ?

Dziękuję z góry za info, a jeśli w/w informacje znajduję się w tekście, to proszę wybaczyć, że truję, jednocześnie prosiłbym o wskazanie tego pasażu.

Witam.

Miałbym pytanie odnośnie tego pokazu, na takim pięknym Firebirdzie, gdyż nie mogłem się doczytać takiej informacji w relacji, którą można znaleźć na stronie sound***s.

Czy Alluxity gra mono jak i stereo ? Czy zmieniając wkładkę zmienialiście również tor na mono, czy tak oszałamiający efekt można uzyskać na wkładce mono grającej na stereo ?

Dziękuję z góry za info, a jeśli w/w informacje znajduję się w tekście, to proszę wybaczyć, że truję, jednocześnie prosiłbym o wskazanie tego pasażu.

Wkładka mono ma dwa przewody wyjściowe jak stereo, tylko podaje ten sam sygnał na prawy i lewy kanał i wzmacniacz nie ma żadnego przełącznika mono. Dla skrócenia procedury przełączania, każda wkładka miała swój phonostage.

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.