Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Te Twoje pisanie wymaga sprostowania,ba,a nawet ostrej reprymendy.

Otóz dziecko drogie-posłuchaj Marton to jest taki wzmacniaczyk,ktory przy zmuszeniu go do zejścia do wymienionych 2 ohmów sie wyłacza.

Takie ma zabezpieczenia-.a teraz czytając ta Twoja bzdurę,że to doskonały moment obrotowy wydajności prądowej? myślę,ze tu odjechałeś w pełni.

Co to kużwa jest?..........bo nieprzyjemny zapach i Twoje gołe cztery litery ciągną się za Tobą nieubłaganie.

Najlepszy bas maja Focale wspomagane subem WB Torus............to tak dla wyjasnienia.

Poza tym z moje Thiele graja clippingiem,Focale tylko moga o tym pomarzyć)

Tyle chcialem wyjasnić jakby co.

Stary A , myślałem że się choć trochę znasz na sprzętach ale widać że kompletnie nie kojarzysz co i jak i co z czym.

Wracaj do drapaków - tu może jeszcze komuś zamącisz w głowie kto nie miał z tym do czynienia.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jebnięcie basem i zaawansowany clipping to abc hajendu.

Nie wiedziałeś o tym ? ;)

Jarek ...wyluzuj ....

Jebnięcie ???? W Twoich ustach ???

Weź proszę ;))

Jakoś mi trudno wyobrazić sobie SA z otwartą buzią :)

A mnie nie ....

Jak ktoś ma otwarty umysł, to buzia czasami się robi pociągła i oczy szerokie ...

Tobie też proponuję wyluzować ...

Ależ Drogi Diogenesie, u mnie luz, blus jak nigdy - w końcu niedziela.

Brzuch do góry, minimum problemów, żoneczka szczęśliwa, dziecko radosne.., nawet..,Stary wpadł :) Czego więcej od życia :)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ależ Drogi Diogenesie, u mnie luz, blus jak nigdy - w końcu niedziela.

Brzuch do góry, minimum problemów, żoneczka szczęśliwa, dziecko radosne.., nawet..,Stary wpadł :) Czego więcej od życia :)

To trzymajcie klimat :)))

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A ja jestem Wróżka Marianna i zaraz spojrzę w swoją kulę

Wystarczy zajrzeć do wątku o sieciówkach oraz Trennerach. Ale lepiej nie zaglądaj, szkoda nerwów. Idę do Ciebie do wątku pogadać w miłym towarzystwie. Dzięki za poranną pogawędkę na priva.

Wracajac do MBL-a - ciekawi mnie ich pomysl na ksztaltowanie dzwieku. Dzisiaj kolejny raz wpialem wprost CD po regulowanym wyjsciu do koncowek. Rozbierajac dzwiek na elementy pierwsze bylo swietnie. Poprawial sie bas, lepsza byla czytelnosc wszystkich instrumentow perkusyjnych, teoretycznie lepsza byla scena. Tyle ze wracajac ma preamp wracala muzyka, fizyczna wprost namacalnosc wykonawcow, wypelnienie dzwieku ( angielskie body oddaje lepiej co mam na mysli). Bez preampa bylo wrazenie jakby miedzy muzykami byla pusta przestrzen wypelniona poglosem, na preampie jakby ich instrumenty powiekszaly sie i wypelnialy dzwiekiem te przestrzen.

CD gralo w jedym i drugim przypadku na wyjsciu regulowanym, wiec ten efekt ewidentnie dodaje preamp.

A wracajac do dyskusji odnosnie wydajnosci pradowej - monobloki MBL-a maja katalogowo normalnie podawana moc dla 2 ohmow, nie jest wiec obciazenie ktore robi na nich wrazenie.2x210 na 8, 2 x 310 na 4, 2x380 na 2 ohmach. Current max 23,5 ampera dla 1,85 ohma. Robia z Zollerami Solution co chca, clipping mam na poziomie moich uszu, zestawy daja rade :)

Potwierdzam, ze Focale i obudowa zamknieta to jest to co misie lubia najbardziej. Rozmiar obudowy - tu zacytuje haslo kolegi wiazacego te zestawy do mnie dostawczakiem. Na moje obawy czy ich ktos nie zwinie podczas naszego obiadu skwitowal - dwie lakierowane na czarno trumny to chyba ostatnia rzecz, ktora ktos chcialby ukrasc na tym parkingu :)

Fascynują mnie takie klocki i ich konstruktorzy jak Milan Karan.

asi.jpg

Fascynuje mnie czytanie takich bredni, na temat takich pajaców.

Munich-2011-1214.gif

Później się ludzie dziwią, że to i tamto..brak słów..

Fascynuje mnie czytanie takich bredni, na temat takich pajaców.

He, he , zazdrośnik z Ciebie.......możesz się czymś podobnym pochwalić ? Tylko nie krępuj się,u mnie masz fory.

Karan model KS 450

<a name="kar 2">

Audio41-Karan450-ouvert.png

u mnie masz fory.

Magnepan, nie zaczepiaj mnie, przekroczyłeś masę krytyczną, tylko to jest powodem mojej reakcji, innego nie ma, chyba masz tyle spostrzegawczości i dostrzegasz że z mojej strony w Twoim kierunku nie występuje aktywność inna niż zerowa.

Zatroszcz się o siebie, czytając forum, dostrzegam z Twojej strony nieudolne próby zwrócenia na siebie uwagi za pomocą cech indywidualnych.

Magnepan, nie zaczepiaj mnie, przekroczyłeś masę krytyczną, tylko to jest powodem mojej reakcji, innego nie ma, chyba masz tyle spostrzegawczości i dostrzegasz że z mojej strony w Twoim kierunku nie występuje aktywność inna niż zerowa.

Zatroszcz się o siebie, czytając forum, dostrzegam z Twojej strony nieudolne próby zwrócenia na siebie uwagi za pomocą cech indywidualnych.

Biegnij zatem do Huyany - artystki wszech czasów.

milan_darren.jpg011013Avatar-600.jpg?itok=gxGysOhr

Biegnij zatem do Huyany

Biegnij do Avatar Acoustics..

Tam są te wzmacniacze osiągalne..polecam..tylko Tobie..

031312Avatar-600.jpg?itok=03hGybIE

iFi_600.jpg?itok=Nvaozr-f

Kolejny czarownik..

Karan model KS 450

Coś małe te "wielkie kondensatory" w tym "wzmacniaczu" o tłumieniu 10 000...ciekaw jestem czym tak kontroluje sygnał ten Twój idol, niech wraca skąd przybywa..na niwę medyczną..hi end niech zostawi w spokoju, niczego nie wie na ten temat, jest niepotrzebny, robi tylko to co już z większym powodzeniem przed nim robili i robią nadal inni..

747

Dawaj mniej oklepany tekst to się odniosę.

Magnepan, zauważam że przysporzyłeś na forum sobie spore grono osób mniej przychylnych, w tym świetle Twoja opinia dotycząca mojej skromnej osoby jest ryzykowna jeśli liczysz na jej szersze wsparcie..

Coś małe te "wielkie kondensatory" w tym "wzmacniaczu" o tłumieniu 10 000...ciekaw jestem czym tak kontroluje sygnał

No nie udawaj przecież wiadomo że na mniejszych słoikach da radę je szybciej rozładować!

Kolejny czarownik..

Nie rozumiem czy ta firma Avatar Acoustics to dobra Twoim zdaniem czy też zła? bo właśiciel podobnie jak od Karana jest uśmiechnięty do zdjęcia?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafael, dużo piszesz na forum już od jakiegoś czasu, mnie to nie przeszkadza, lecz mam prośbę, abyś zechciał pozostawić moje wpisy bez reakcji, to mnie uspokoi, jestem bardzo zajęty i najzwyczajniej w świecie nie mam czasu odpisywać, a nie chciałbym aby niejasności wisiały niewyjaśnione.

OK?

co ma Avatar do Karan Acoustics

Są podobnymi czarodziejami..

Oczywiście Drogi Magnepanie - moim zdaniem, a jak ktoś czyta forum to już zna wartość mojej intuicji...

P.S.

Nie mam nic specjalnego ani do jednego ani do drugiego podmiotu, uznałem tylko że potrzeba jednak czegoś więcej aby dotrzeć do poziomu, który mógłby być wyznacznikiem, wyróżnikiem, czegokolwiek, nic więcej..

Także dalej fascynuj się gościem z branży medycznej, który przeszedł do branży elektroakustycznej i osiągnął wyżyny.

747

Rafael, bardzo proszę..

Także dalej fascynuj się gościem z branży medycznej, który przeszedł do branży elektroakustycznej i osiągnął wyżyny.

Dzięki za odpowiedź, jednak potrafisz :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

po co się wdajesz w dyskusję

Wybacz ale uważny czytelnik doceniłby fakt, że odniosłem się tylko do kompletnych bredni na napisany temat, zauważyłby, że te mniejszego kalibru pozostawiłem, dokładnie z tego powodu o jakim piszę, braku czasu na podjęcie sprostowań i w dalszej kolejności wyjaśnień, dodam tylko mniej spostrzegawczym, że zasługują na doprecyzowanie przekazane tu informacje dotyczące kreacji najwyższej możliwej jakości "basu" z kolumny głośnikowej czy zespołu głośnikowego.

Mowa oczywiście o kilku ostatnich stronach tematu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.