Skocz do zawartości
IGNORED

Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo

barmanekm

Propozycje zmian w zasadach moderacji dyskusji na forum Audio Stereo.  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby nadrzędni moderatorzy Audio Stereo ingerowali w dykusję tylko wtedy gdy występuje naruszenie prawa lub zasad współżycia społecznego?

2. 2. Czy jesteś za tym aby to ZAŁOŻYCIELE tematów mieli nieograniczone prawo do ich moderacji i administracji?

3. 3. Czy jesteś za tym aby wszystkie działania moderatorów były jawne?

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Wklejam odpowiedź Starego Audiofila, której nie chcecie zaakceptować:

Oczywiście ,że przez SITE sa wyznaczeni,ale na jakich zasadach.............

Palton wiem,że Twoje bycie na AS 2010,2011 było okraszone wieloma spotkaniami z wtedy jeszcze Dawidem-nie prezesem....Twoim kolegą

A w Twoim audio dość marne perspeitywy-żadnych poważnych zmian nie widać...tylko tu po mnie jedziesz i wycinasz wpisy.

Masz to zapisane w kontrakcie.................czy tak mnie bardzo polubiłeś?

JEŚLI MASZ NA MOIM PUNKCIE AWERSJĘ LUB DOSTAJESZ ŁUPIEŻU TO WYLUZUJ.

zaświadczam publicznie ,ze wszelakie symptomy nieuczciwości na forum będą zawsze przeze mnie opisywane.

Palton ilu ludziom pomogłeś w skladaniu systemów?............wiem,wiem nie masz czasu-bo słuchasz i piszesz recenzje...................które

nota bene są dla mnie niewiarygodne -bo nie masz referencji,a podskakujesz dość wysoko...........tylko nie zaprzeczaj!!

Dalej odsłuchy kujawskie w hajendzie............to się nadaje dla prezentacji gdzieś dla ludożercow w Gwinei))..........masz chłopie parcie.

Teraz o sobie -moge wkleić swoje trzy systemy hajendowe-przeciez jestem w/g Ciebie trollem i sie nie znam............bo TY recenzent-pytam na czym?

Masz chociaż swój cały system?............Napisałeś ,ze Atrie rockporty nie grały z makami...powiem Ci tak zbadaj lepiej słuch-bedziesz zadowolony.

Napisz jeszcze w którym momencie wpisu zostałeś przeze mnie obrażony???............w zadnym-bo napisalem prawdę.

KOLEJNY RAZ PROSZE O NR TELEFONU DO PREZIA SKRZYPCZAKA.

Szymon, możesz wskazać wątek, z którego pochodzi ten wpis?

Co do zawartości, to żeby pisać o nieuczciwości innych, samemu wypada być krystalicznie czystym. Piotr postępował wielokrotnie nieetycznie, zresztą nie tylko on...

I jeszcze jedno - uzależnienie oceny kogoś (np. czy jest trollem), nie może się odbywać poprzez pryzmat posiadanego przez tą osobę sprzętu, jego zamożności itp. Wraca taki sposób myślenia w Waszych wpisach jak bumerang. To jest zupełnie pozbawione logiki. O tym jaki ktoś jest, świadczą jego wpisy. Nie ma innej zależności.

Po podważeniu bana dla Piotra, nastąpiła dalsza fałszywa manipulacja, czyli artykuł na forum Frantza o wizycie u starego. Zdaje się to tam został zapoczątkowany ten sposób myślenia. Dalsza socjotechnika w której zresztą brałeś czynnie udział, to wizyta starego i umki u mnie. Wiedziałem co się może z tym wiązać, a jednak... opis wizyty zamieszczony w konkurencyjnym dla audiostereo periodyku, bez żadnego uzgodnienia tego faktu i postawienie przed faktem dokonanym... Cóż, koalicja na linii Frantz - stary audiofil działa doskonale (szkoda tylko, że Jacek się dał w to wmanipulować). Widać jestem większym wrogiem i przeszkodą w interesach, niż wcześniejsza niechęć obydwu panów do siebie. A ta była szczególnie zaciekła, Piotr wielokrotnie słał takie epitety pod adresem Frantza, że trudno mi było uprosić o danie jeszcze jednej szansy dla niego. Tak to właśnie było...

Co do ostrzeżeń, to jest ich ok. 40- słownie czterdziestu. Ostatnie z marca, bo od tego czasu po prostu nie zatwierdzamy chamskich wpisów. Zapewne w tym czasie, doszłoby jeszcze kilkanaście...

23.06.2012

Frantz w ostrzeżeniach:

Hi

Zdjąłem bana, ale utrzymałem akceptację wpisów przez moderację. Jakikolwiek wyskok będzie oznaczał bezpowrotną blokadę konta.

A później pobłażliwość... czy to nie dziwne?

PS. A teraz czekam, na oburzenie kolegów starego, jak moderator ujawnia takie tajemnice.

Panowie, ja wiem że to głos wołającego na puszczy, ale naprawdę forum byłoby ciekawsze i lepsze merytorycznie bez osobistych wycieczek. Piszecie o byciu zbanowanym, albo banowaniu kogoś. Mnie się nie zdarzyło ani jedno ani drugie, więc może to jest właściwe podejście. Niech każdy mówi co ma do powiedzenia, byle w sposób cywilizowany a cała nasza dyskusja stanie się niepotrzebna.

O właśnie - nic dodać nic ująć. Również mam takie marzenie i również zdaje sobie sprawę , że to głos wołającego na puszczy.

Bo jeżeli nawet jest wpis nie w temacie wątku ale napisany bez agresji i udowadniania sobie/innym jedynych właściwych prawd - no to po co jakakolwiek moderacja? Po co?

O właśnie - nic dodać nic ująć. Również mam takie marzenie i również zdaje sobie sprawę , że to głos wołającego na puszczy.

Bo jeżeli nawet jest wpis nie w temacie wątku ale napisany bez agresji i udowadniania sobie/innym jedynych właściwych prawd - no to po co jakakolwiek moderacja? Po co?

Kolego ale jak kolega ma być zbanowany jak ma zaledwie setkę wpisów, równie dobrze można mieć bezwypadkową jazdę trzymając cały rok auto w garażu :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Co do zawartości, to żeby pisać o nieuczciwości innych, samemu wypada być krystalicznie czystym. Piotr postępował wielokrotnie nieetycznie, zresztą nie tylko on...

Inne są wymagania wobec moderatora a zwykłego użytkownika.

w konkurencyjnym dla audiostereo periodyku

Audiostereo to głównie forum. Periodyk, testy etc. niewiele tutaj znaczą i raczej nie są dla nikogo konkurencją - nie ta liga (nie chodzi mi o poziom, ale o opiniotwórczość). Zresztą portal SR też nie jest zbyt znaczący.

System gra dobrze, albo nie....

...

Po podważeniu bana dla Piotra, nastąpiła dalsza fałszywa manipulacja, czyli artykuł na forum Frantza o wizycie u starego. Zdaje się to tam został zapoczątkowany ten sposób myślenia. Dalsza socjotechnika ....

Palton, Ty masz naprawdę chorą wyobraźnię :)

Zabieg z wykorzystaniem SA na tamtej stronie był oczywistym zabiegiem marketingowym, który miał słuzyć jedynie zwiększeniem poczytności tej strony i zwróceniem na nią uwagi a nie spiskiem wymierzonym przeciwko Tobie.

To był wcale niegłupi pomysł, tak na marginesie. ;)

Szymon, możesz wskazać wątek, z którego pochodzi ten wpis?

I jeszcze jedno - uzależnienie oceny kogoś (np. czy jest trollem), nie może się odbywać poprzez pryzmat posiadanego przez tą osobę sprzętu, jego zamożności itp. Wraca taki sposób myślenia w Waszych wpisach jak bumerang. To jest zupełnie pozbawione logiki. O tym jaki ktoś jest, świadczą jego wpisy. Nie ma innej zależności.

Po podważeniu bana dla Piotra, nastąpiła dalsza fałszywa manipulacja, czyli artykuł na forum Frantza o wizycie u starego. Zdaje się to tam został zapoczątkowany ten sposób myślenia. Dalsza socjotechnika w której zresztą brałeś czynnie udział, to wizyta starego i umki u mnie. Wiedziałem co się może z tym wiązać, a jednak... opis wizyty zamieszczony w konkurencyjnym dla audiostereo periodyku, bez żadnego uzgodnienia tego faktu i postawienie przed faktem dokonanym... Cóż, koalicja na linii Frantz - stary audiofil działa doskonale (szkoda tylko, że Jacek się dał w to wmanipulować). Widać jestem większym wrogiem i przeszkodą w interesach, niż wcześniejsza niechęć obydwu panów do siebie. A ta była szczególnie zaciekła, Piotr wielokrotnie słał takie epitety pod adresem Frantza, że trudno mi było uprosić o danie jeszcze jednej szansy dla niego. Tak to właśnie było...

Co do ostrzeżeń, to jest ich ok. 40- słownie czterdziestu. Ostatnie z marca, bo od tego czasu po prostu nie zatwierdzamy chamskich wpisów. Zapewne w tym czasie, doszłoby jeszcze kilkanaście...

23.06.2012

Frantz w ostrzeżeniach:

A później pobłażliwość... czy to nie dziwne?

PS. A teraz czekam, na oburzenie kolegów starego, jak moderator ujawnia takie tajemnice.

Czy w obecnej sytuacji nie możecie po prostu usunąć edycji wpisów?

Jeżeli nie to napisz wyraźnie, że nie jesteś stroną i jedynym odpowiedzialnym jest Dawid Skrzypczak. Piotr będzie miał jasność u kogo dochodzić ewentualnych roszczeń.

Odnośnie bezstronności to Sam wiesz najlepiej, że jako recenzent i konstruktor nie powinieneś być moderatorem bo jest to nieetyczne.

Najgorsze w Twojej postawie jest jawna obrona np. naczelnego handlarze forum a powinieneś być BEZSTRONNYM. W tym tkwi cały widz odnośnie podejścia do moderacji. Jeżeli łączą Cię jakiekolwiek konotacje z branżą i/lub wystawami branżowymi to nie powinieneś moderować. Inaczej stronniczość jest nieunikniona. Wtedy sprawa byłaby dużo bardziej "czysta" a Sam zyskałbyś pewnie w oczach wielu forumowiczów bo nie wierzę w Twoje całkowite zepsucie. Czytając Twoje wypowiedzi często piszesz składnie i na temat, zacietrzewiasz się jedynie jak jest mowa o "świętej krówce" i swoich konstrukcjach (do tego masz prawo). Nie masz jednak prawa uciszać na siłę wypowiedzi oponentów bo jest to absolutnie niedopuszczalne wśród poważnych adwersarzy.

Jeżeli dziwi Cię postawa Fr@ntza to wystarczy go o to zapytać. Nadal jest aktywny na forum.

Moim zdaniem tylko krowa nie zmienia poglądów i każdy ma prawo do zmiany zdania. Lepsze to niż ślepa służalczość i posłuszeństwo ludziom, którzy w potrzebie kopną Cię w zadek.

czy tak powinien zachowywać się moderator? kogo obchodzą Twoje poglądy polityczne?

Problem jest jedynie wtedy, gdy moderaotor usuwa wpisy z powodu poglądów politycznych a nie w tym, że je ma czy wyraża.

Chamstwo i prostactwo nie mają wymiaru politycznego.

Audiostereo to głównie forum. Periodyk, testy etc. niewiele tutaj znaczą i raczej nie są dla nikogo konkurencją - nie ta liga (nie chodzi mi o poziom, ale o opiniotwórczość). Zresztą portal SR też nie jest zbyt znaczący.

Zapędy właściciela są spore. Jednak tak jak piszesz: AS to po prostu forum. Skomercjalizowane do bólu, rządzone na chorych zasadach ale jednak forum. Gdyby nie użytkownicy nie byłoby NIC. Wszystkie te ich testy są o kant d... rozbić.

Dottore jak zawsze najwięcej o Polsce wie i ma do napisania jej kwiat aktualnie na stałe przebywający za granicą

znamienne wręcz w tych kręgach a właściwie na tym " poziomie "

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Są forumowicze z dużą ilością wpisów i wieloma latami na forum (np. rochu), którzy nigdy nie mieli problemów z moderacją.

Chamstwo i prostactwo nie mają wymiaru politycznego.

Racja. Tyle że dla wielu synonimem prostactwa jest sympatia polityczna a inwektywy nie mają końca. Podobnie jest w tym wypadku: moderator chcąc podsumować interlokutora użył figury której z racji bycia moderatorem używać nie powinien.

• Użytkownicy+

Palton, Ty masz naprawdę chorą wyobraźnię :)

Zabieg z wykorzystaniem SA na tamtej stronie był oczywistym zabiegiem marketingowym, który miał słuzyć jedynie zwiększeniem poczytności tej strony i zwróceniem na nią uwagi a nie spiskiem wymierzonym przeciwko Tobie.

To był wcale niegłupi pomysł, tak na marginesie. ;)

Powiedzmy, że dwie pieczenie na jednym ogniu...

Racja. Tyle że dla wielu synonimem prostactwa jest sympatia polityczna a inwektywy nie mają końca. Podobnie jest w tym wypadku: moderator chcąc podsumować interlokutora użył figury której z racji bycia moderatorem używać nie powinien.

Akurat bardzo wesoła prowokacja - zresztą udana :)

Powiedzmy, że dwie pieczenie na jednym ogniu...

Nie myśl o sobie jako o smakowitej pieczeni dla innych :)

Dla jednych udana a dla innych mniej. Wszystko zależy po której są stronie politycznej barykady. Tyle że forum poza bocznicą miało być podobno apolityczne.

Kolego ale jak kolega ma być zbanowany jak ma zaledwie setkę wpisów, równie dobrze można mieć bezwypadkową jazdę trzymając cały rok auto w garażu :)

Kolego - dokładnie o to mi chodzi. Rejestracja 2010 i zaledwie 100 wpisów - no bo po co wyprowadzać to auto z garażu przy kazdej okazji i bez okazji.

Ale to ciekawe co piszesz bo też mi sie wydawało na początku, że jeżeli ktoś ma parę setek/tysiecy wpisów to musi być nie lada fachowiec i należy poświęcić jego wpisom należytą uwagę - o święta naiwności moja.

Są forumowicze z dużą ilością wpisów i wieloma latami na forum (np. rochu), którzy nigdy nie mieli problemów z moderacją.

Są wyjątki potwierdzające regułę.

System gra dobrze, albo nie....

• Użytkownicy+

Czy w obecnej sytuacji nie możecie po prostu usunąć edycji wpisów?

Jeżeli nie to napisz wyraźnie, że nie jesteś stroną i jedynym odpowiedzialnym jest Dawid Skrzypczak. Piotr będzie miał jasność u kogo dochodzić ewentualnych roszczeń.

Odnośnie bezstronności to Sam wiesz najlepiej, że jako recenzent i konstruktor nie powinieneś być moderatorem bo jest to nieetyczne.

Najgorsze w Twojej postawie jest jawna obrona np. naczelnego handlarze forum a powinieneś być BEZSTRONNYM. W tym tkwi cały widz odnośnie podejścia do moderacji. Jeżeli łączą Cię jakiekolwiek konotacje z branżą i/lub wystawami branżowymi to nie powinieneś moderować. Inaczej stronniczość jest nieunikniona. Wtedy sprawa byłaby dużo bardziej "czysta" a Sam zyskałbyś pewnie w oczach wielu forumowiczów bo nie wierzę w Twoje całkowite zepsucie. Czytając Twoje wypowiedzi często piszesz składnie i na temat, zacietrzewiasz się jedynie jak jest mowa o "świętej krówce" i swoich konstrukcjach (do tego masz prawo). Nie masz jednak prawa uciszać na siłę wypowiedzi oponentów bo jest to absolutnie niedopuszczalne wśród poważnych adwersarzy.

Jeżeli dziwi Cię postawa Fr@ntza to wystarczy go o to zapytać. Nadal jest aktywny na forum.

Moim zdaniem tylko krowa nie zmienia poglądów i każdy ma prawo do zmiany zdania. Lepsze to niż ślepa służalczość i posłuszeństwo ludziom, którzy w potrzebie kopną Cię w zadek.

Frantz jest aktywny na forum z wiadomych powodów. Mi to nie przeszkadza, uważam wręcz, że to dobrze. Jednak idąc śladem Waszej logiki...

W zasadzie wciąż trzeba się powtarzać -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak nie ma moderacji to nie ma z nią problemów nikt.

Tak było tu przez parę lat i nigdy potem tamtem poziom forum nie został osiagnięty. Im więcej moderatorów tym zawsze jest gorzej.

• Użytkownicy+

Palton ! zimy nie ma / wiosna za pasem , pie****nij to moderowanie ,gdzie jedziem na ryby !? :)

Gdziekolwiek, byle uciec na trochę z tego bałaganu :)

Jak nie ma moderacji to nie ma z nią problemów nikt.

Tak było tu przez parę lat i nigdy potem tamtem poziom forum nie został osiagnięty. Im więcej moderatorów tym zawsze jest gorzej.

wiele razy proponowałem - znieśmy moderacje .Niestety obawy przed apokalipsą i jednocześnie odpowiedzialnoscia prawną spółki sprawiaja zapewne ze temat nie jest podejmowany

dla mnie sentyment do lat bez moderacji pozostał ale i jakiekolwiek problemy na forum wtedy nie istniały

ilość moderatorow obecnie jest najmniejsza od lat

Gdziekolwiek, byle uciec na trochę z tego bałaganu :)

wyłącz wszystko , telefon też :)

Frantz jest aktywny na forum z wiadomych powodów. Mi to nie przeszkadza, uważam wręcz, że to dobrze. Jednak idąc śladem Waszej logiki...

W zasadzie wciąż trzeba się powtarzać -

Ukryta Zawartość

Nie odpowiedziałeś na moje powyższe pytania.

Co ma wklejony link do Fr@ntza, on jest sprzedawcą w hi-fi clubie lub wystawia "po przyjacielsku" i "bez profitów" sprzęty dystrybutorów na audiomarkt jak Elb?

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Ty również nie masz żadnych ostrzeżeń. Sądzę, że rozumiesz czemu zostało usuniętych tych kilka wpisów i nie jest to wielkim problemem.

wiele razy proponowałem - znieśmy moderacje .Niestety obawy przed apokalipsą i jednocześnie odpowiedzialnoscia prawną spółki sprawiaja zapewne ze temat nie jest podejmowany

dla mnie sentyment do lat bez moderacji pozostał ale i jakiekolwiek problemy na forum wtedy nie istniały

ilość moderatorow obecnie jest najmniejsza od lat

wyłącz wszystko , telefon też :)

Szlachetne podejście, zacznij od Siebie i zrezygnuj z moderowania. Dasz dobry przykład.

Każdy moderator pisze, że się męczy i jest uciśniony ale GUZIKA oddać nie chce :)

Szlachetne podejście, zacznij od Siebie i zrezygnuj z moderowania. Dasz dobry przykład.

Każdy moderator pisze, że się męczy i jest uciśniony ale GUZIKA oddać nie chce :)

Szymon

kiedy pojawią sie chętni nowi moderatorzy -nie widze jakiegokolwiek z tym problemu

• Użytkownicy+

Nie odpowiedziałeś na moje powyższe pytania.

Co ma wklejony link do Fr@ntza, on jest sprzedawcą w hi-fi clubie lub wystawia "po przyjacielsku" i "bez profitów" sprzęty dystrybutorów na audiomarkt jak Elb?

To się nazywa analogia (potoczna nazwa - WZMACNIANIE) Widzisz jak to jest, jak kogoś nie lubisz, to wiesz czego szukać. Jak nie wchodzi Ci w drogę, czy jest chwilowo Ci z nim po drodze, to nie widzisz problemu.

Powtarzam, mi takie rzeczy nie przeszkadzają, jednak ci, co ich to boli, niech będą konsekwentni i sami tego nie robią. Można by tak długo, np. o Phaście (którego bardzo lubię) , wzmacniaczach pana Waldka, czy o pewnych monoblokach, które są akurat na sprzedaż w okolicach Białołęki. To wszystko są tematy bardzo zbliżone...

Szymon

kiedy pojawią sie chętni nowi moderatorzy -nie widze jakiegokolwiek z tym problemu

Zgłaszam się na chętnego. Pierwszą rzeczą jaką zrobię to zbanuję pozostałych moderatorów, chyba że taka opcja nie wchodzi w grę :)

Wprowadzę zasadę "Róbta co chceta" i pójdę słuchać muzyki. Przy okazji zostałbym najbardziej znienawidzonym użytkownikiem forum nie dość że branża to jeszcze moderator.

Jak się zostaje moderatorem, trzeba przynieść czekoladki?

To się nazywa analogia (potoczna nazwa - WZMACNIANIE) Widzisz jak to jest, jak kogoś nie lubisz, to wiesz czego szukać. Jak nie wchodzi Ci w drogę, czy jest chwilowo Ci z nim po drodze, to nie widzisz problemu.

Powtarzam, mi takie rzeczy nie przeszkadzają, jednak ci, co ich to boli, niech będą konsekwentni i sami tego nie robią. Można by tak długo, np. o Phaście (którego bardzo lubię) , wzmacniaczach pana Waldka, czy o pewnych monoblokach, które są akurat na sprzedaż w okolicach Białołęki. To wszystko są tematy bardzo zbliżone...

To pisz o tym otwarcie i daj pisać innym. Ja nie widzę tu podstawy do zamykania ust komukolwiek. Przecież zdanie każdy wyrobi sobie sam.

które

nota bene są dla mnie niewiarygodne -bo nie masz referencji,a podskakujesz dość wysoko.

Piotrek,

w originale to brzmi tak:

"Wyżej sra niż dupę ma"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.