Skocz do zawartości
IGNORED

Kabelki DIY który wybrać?

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Na allegro znalazłem dwa modele

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Obydwa kabelki kupione przez wielu uzytkowników więc na pewno znajdzie się ktos z tego forum kto ma je.

Brakuje mi kabla do CD (sprzęt w stopce),

Nie chce wydawac Bóg wie ile na kable bo róźnice w przekazie w sprzęcie budźetowym są znikome, ale 129pln to nie majątek.

Który z tych wybrac

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

https://www.audiostereo.pl/topic/108462-kabelki-diy-kt%C3%B3ry-wybra%C4%87/

Z czystym sumieniem mógłbym polecić stines siver , jednak wpisy nie dadzą tu nic konkretnego - to, że kabel jest dobry nie znaczy, że u Ciebie się sprawdzi ?

Dobieranie do systemu kabli to indywidulna sprawa, chocby każdy wskazał na stines w Twoim systemie byc może lepiej zgra ten z pierwszego linku?

?

Co byś chciał uzyskać wymianą; słowem - przypucuj się, co Ci nie odpowiada, albo też - co chcesz poprawić. Zgasić bas, uzyskać barwę, analityczność, przestrzeń czy zamulić, żeby było "analogowe ciepełko"

Sądząc z odrutowania - różnic możesz nie zauważyć. Może przy AudioQest solid czy Resonie ( wymieniam je bo kosztują jeszcze rozsądnie ) albo z biwiringiem z cienkiego solidu. Ale są przypadki, "o których się fizjologom nie śniło" ...

Powodzenia, R.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Panowie, wpiszę tu, bo ciężko znaleźć "pasujący temat".

Czy ktoś ma może wiedzę na temat, jaka powinna być długość pojedynczego przewodu, jeżeli chcemy go użyć do wykonania "skrętki" 2,5m. Oczywiście mniej więcej, przewód zewnętrznie dość gruby, chyba 07, 0,8cm, a producent zaleca skręcanie żył plus/minus ze sobą.

Poszukaj lepiej gotowej skrętki telefonicznej takiej X razy 0,5 mm i "będziesz Pan zadowolony" pod każdym względem. Ilość przewodów jest w pewnym wyborze od 4 do 16 albo i więcej. Jak masz dobre graty, lepszego nie znajdziesz.... i nie zrobisz. A "producenta zalecającego" - na razie - olej. Spróbuj gotowca.

Pozdrawiam, R.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Toż napisałem. Skrętka telefoniczna instalacyjna od 2x0,5 mm do 16x0,5 mm. Na początek weź tylko zwykły podwójny kabel i podłącz "po Bożemu", jak np. Reson - zwykłe bananki i sprawdź, co będzie. Każde dodatkowe pary, których użyjesz będą dźwięk w pewnym stopniu rozmywać; chyba, że będą IDENTYCZNE co do 1 mm długości czynnej.

Znajomy używa pojedynczego i bardzo sobie chwali, ale to się sprawdza nie z każdymi gratami. Żadna twarda kopułka czy agresywny CD czy wzmacniacz tego egzaminu nie wytrzymie ;-) Dobrze przynajmniej, że taki eksperyment kosztuje grosze...

Na allegro znalazłem dwa modele

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obydwa kabelki kupione przez wielu uzytkowników więc na pewno znajdzie się ktos z tego forum kto ma je.

Brakuje mi kabla do CD (sprzęt w stopce),

Nie chce wydawac Bóg wie ile na kable bo róźnice w przekazie w sprzęcie budźetowym są znikome, ale 129pln to nie majątek.

Który z tych wybrac

Mnie maksymalnie rozwalił poniższy komentarz:

"Moja znajoma kupiła te same kable i jej Cambridge Audio 640 ożył."

Czas umierać. ;)

PS. To co napisałem nie oznacza, że te IC muszą być złe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.