Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki do rotela?

mar0_29

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem. Kupiłem amplituner rotela rsx 1056 po podłączeniu do głośników altus 200 okazało się że ten zestaw bardzo słabo odtwarza tony wysokie. Jakie kolumny by z nim dobrze zagrały?? Jeszcze dopisze że po podłaczeniu do niego pozyczonych kolumn o technicznie słabszych parametrach zagrał rewelacyjnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/108608-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-rotela/

Altus to po prostu słaby pomysł.

Nie ma chyba wzmacniacza który dodałby im uroku.

Jakim budżetem dysponujesz ? Jak duże pomieszczenie ( i jak rozstawione ) ? Jakiej muzyki słuchasz ? Do Rotela można coś dozbierać , ale nie bez informacji o reszcie toru.

Do Rotela najlepiej kolumny na tekstylnych tweeterach, no chyba, że dysponujesz kwotą powyżej 10.000 zł za zestaw, to wtedy wybór jest dużo większy.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Mój budżet to ok.2500 zł i wolałbym uzywki. Muzyka to rock ,pop, lekkie techno, troche klasyki, dance, lubie kawałki z lat 80 tych, ogólnie wszystko oprócz heavy metalu itp. pokój to około 10 m, lubię dobrze grającą górę i i tony niskie z lekko wycofanym środkiem ,

ok 230 km znalazłem kilka sztuk u siebie , mission m35i , tannoy mercury V4, dali zensor 5 , B&W DM603, KEF Q7 ale te już delikatnie przekraczają mój budzet są jeszcze jbl es 90, dali suite 1,7, qadral qlx 205, to tyle , te kolumienki są w moim zasięgu wszystkie ceny oscylują w granicach 1500zł tylko KEF jest za 2200 ale może warto dołozyć , szczerze to żadnej z nich nie słyszałem bardzo proszę o wasze opinie co by pasowało do rotela ,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.