Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz multimedialny nie istnieje?

Gregore

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję odtwarzacza do 1000zł, który ma 4 funkcje:

1. radio fm

2. radio internetowe

3. czyta dyski sieciowe

4. obsługa z tableta

no i do tego najważniejsze, dźwięk na wysokim poziomie. Czy zna ktoś taki sprzęt? Bardzo ciężko mi coś znaleźć.

https://www.audiostereo.pl/topic/108654-odtwarzacz-multimedialny-nie-istnieje/

Niektóre z powyższych założeń wykluczają się.

W tej cenie nie dostaniesz playera z dobrym dźwiękiem.

Celuj raczej w tańszy odtwarzacz ( nie wiem czy z tunerem fm znajdziesz ) - jest tego sporo na rynku.

Do tego dokup osobny DAC - będzie to z pewnością dużo lepsze rozwiązanie w tym budżecie.

Niektóre z powyższych założeń wykluczają się.

W tej cenie nie dostaniesz playera z dobrym dźwiękiem.

Celuj raczej w tańszy odtwarzacz ( nie wiem czy z tunerem fm znajdziesz ) - jest tego sporo na rynku.

Do tego dokup osobny DAC - będzie to z pewnością dużo lepsze rozwiązanie w tym budżecie.

bardzo konkretne informacje...

Nie mrtw się - w Twoim budżecie są czarne konie. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo konkretne pytanie - 'dźwięk na wysokim' poziomie ?

Dla jednego jest to rozdzielczość , dla innego barwa albo kreowanie przestrzeni..

Nie podałeś sprzętu towarzyszącego, słuchanej muzyki - to składa się na dobry dźwięk .

Odpowiedziałem Ci zatem bardzo ogólnie - lepszy dźwięk uzyskasz z rozwiązania Player + DAC .

Jeśli oba kupisz z rynku wtórnego osiągniesz jeszcze lepszy rezultat.

kup coś z xbmc plus DAC np. smsl i powinno zaspokoic Twoje potrtzeby. Ja zbudowałem sam taki player na płycie Mini ITX. do tego ładna obudowa i system openelec. Cena z dyskiem 1Tb i pilotem max 800pln do tego DAC smsl za niecałe 200pln i massz dobry sprzet. Tyle że radio tylko internetowe, ale to przecierz nie problem bo lokalne radia tez sa w pluginach do xbmc. Do tego zyskujesz dobry odtwarzacz do filmów z pluginami do serwisów z darmowymi filmami jak ekino, kinomaniak, cda itp. Obsługa scrapperów do albumów FLAC i do filmów.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.