Skocz do zawartości
IGNORED

OpenELEC i blu ray... nie działa

Gość cycus12

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cycus12

(Konto usunięte)

płyty czyta, widzi ich zawartość i na tym koniec. Jeśli próbujesz odtworzyć to się po prostu nic nie dzieje, gdy klikasz bezpośrednio na m2ts to też się nic nie dzieje, sporadycznie wywali błąd że nie obsługuje.

tematów na necie w tej kwestii jest bardzo dużo, jak jest jakiś konkret to link nie działa.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Troszkę sobie potestowałem i prawdę mówić czuje się zdegustowany... 2x2,2 ghz + gf 7600GS i lepsze mkv 1080 to pokaz slajdów (zamulonym w7 bez problemu).

XVBA i wszystkie inne wynalazki włączone, kilka trików też próbowałem ale wszystko bez zmian, ogólnie trochę sie naczytałem i wcale ten linux nie taki fajny, fuszerki rodem z MS

Ile za niego zapłaciłeś?

NVIDIA sama pisze sterowniki do swoich kart i ma w d* całą infrastrukturę jądra, które istnieje dłużej niż ta firma. Jakiś czas temu Pan Torvalds dość jednoznacznie powiedział co myśli o firmie NVIDIA. O tym też się naczytałeś? Istnieje projekt opensourcowy sterów do kart NVIDII ale jego developerzy uprawiają bardzo ostrą inżynierię wsteczną. Zatem jeśli coś ci nie działa to napisz do NVIDII. Napisz im, że nie chcesz takiego udawanego wsparcia w linuksie.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Ile za niego zapłaciłeś?

nic

NVIDIA sama pisze sterowniki do swoich kart i ma w d* całą infrastrukturę jądra, które istnieje dłużej niż ta firma. Jakiś czas temu Pan Torvalds dość jednoznacznie powiedział co myśli o firmie NVIDIA. O tym też się naczytałeś? Istnieje projekt opensourcowy sterów do kart NVIDII ale jego developerzy uprawiają bardzo ostrą inżynierię wsteczną. Zatem jeśli coś ci nie działa to napisz do NVIDII. Napisz im, że nie chcesz takiego udawanego wsparcia w linuksie.

takie same problemy ma ATI, więc co by nie było każdy liuxa ma w poważaniu... w moim przypadku jest to akurat wina samego systemu... czemu nie wiem przedtem jak testowałem na swoim PC dany film chodził rewelacyjnie (kilka miesięcy temu) dzisiaj przełożyłem pena i zamiast klatek mam czarne ekrany i artefakty (ati).

Narazie olewam i męczę tego blu ray'a

21:47:58 T:2892499776 ERROR: Open - error probing input format, /var/media/HOBBIT_PART1/BDMV/STREAM/00015.m2ts

21:47:58 T:2892499776 ERROR: ExtractThumb - Error creating demuxer

zrobiłem wszystko co znalazłem na necie, od aktualizacji kluczy (swoją drogą mogli by o tym pomyśleć) po biblioteki które dały się zaktualizować. Efekt marny. rozumiem że coś może nie działać ale po to są wyjątki by je wypluwać a nie mieć wywalone na usera.

A i system kilkukrotnie się wysypał (przeładował) podczas odtwarzania mediów.

Ja tam po prostu używam debiana. Akurat nvidia ion z atom 230 działa mi jak bezproblemowo na freebsd.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Gość cycus12

(Konto usunięte)

no spoko ale wiesz że ja z linuxa to raczej noga jestem :) a szukając rozwiązania nadziałem się na liczne opinie i komentarze które fuszerek wskazywały bardzo dużo zwłaszcza w XBMCbuntu

problem kart graficznych pomijam bo jest wiele instrukcji co jak poprawić by latało, problem w tym że ja nie mam ogólnego programu z danym formatem tylko z wysoką jakością (pliki 20,30+ GB).

ok, uporałem się z klatkowaniem niestety BR dalej leży i kwiczy.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

temat można olać, ta kombinacja generuje bardzo brzydki obraz mimo prób regulacji. Podstawowe wady to bardzo duży wzrost szumów, problemy z cieniami i poprzepalane albo bardzo kontrastowe kolory (czyli żywo, kolorowo ale brzydko i z szumami), test na materiale który nie był poddawany resamplingowi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.