Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

jakość wykonania na miarę naszych czasów, wyślijcie linkę lampizatorowi, a co z dźwiękiem?

Akuratnie jesli chodzi o dzwiek, to moim zdaniem Lampizator bije na glowe najnowszy DAC MSB, co do wykonania to wiadoma sprawa...wszyscy wiemy jak jest, oprocz kolegi Marsla ;). Ale i Lampizator stale podnosi jakosc wykonania.

Stasiu, zobacz test zatytułowany: ''ŁAGODNOŚĆ CYFROWEJ BESTII - Gryphon KALLIOPE''

Czyli co, Gryphon bez ataku i pazura - wygładzony/stonowany. To co ta za bestia, jak łagodna to bestyjka i to grzeczna :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Przykladowo odsprzeganie tantalami jak i polaczonymi polistyrenami daje w efekcie przy tych pojemnosciach wyplaszczenie charakterystyki ESR co powoduje ze odpsrzeganie jest bez pikow rezonansowych, a to przeklada sie korzystnie na dzwiek.

Witam

To nie są kondensatory polistyrenowe ... MLC

Pozdrawiam

Stasiu, zobacz test zatytułowany: ''ŁAGODNOŚĆ CYFROWEJ BESTII - Gryphon KALLIOPE''

Pisac mozna sobie wszystko. Ja swoje zdanie na temat tego DAC-a mam. To moze bylby dobry DAC tak 5 lat temu, teraz dcs Rossini z cena nizsza zjada DAC Kaliope na sniadanie. I nie trzeba miec tego w domu aby roznice wyraznie znac. Dodatkowo 3 moich znajomych z tego forum sluchalo oba DAC-i w domu i mowily bardzo podobnie, jeden nawet uzyl duzo dosadniejszych slow.

Moje natomiast bylo takie, ze jest za drogi w stosunku do stosowanych technologii jak i dzwieku ktory oferuje.

Witam

To nie są kondensatory polistyrenowe ... MLC

Nawet jesli, to malo to zmienia jesli chodzi o wspolna wynikowa charakterystyke ESR.

Pisac mozna sobie wszystko. Ja swoje zdanie na temat tego DAC-a mam. To moze bylby dobry DAC tak 5 lat temu, teraz dcs Rossini z cena nizsza zjada DAC Kaliope na sniadanie. I nie trzeba miec tego w domu aby roznice wyraznie znac. Dodatkowo 3 moich znajomych z tego forum sluchalo oba DAC-i w domu i mowily bardzo podobnie, jeden nawet uzyl duzo dosadniejszych slow.

Moje natomiast bylo takie, ze jest za drogi w stosunku do stosowanych technologii jak i dzwieku ktory oferuje.

Stasio, czy wartość muzyczną dacka Gryphon Kaliope oceniasz tylko i wyłącznie na podstawie zastosowanych komponentów ? Przecież to żart nie sądzisz ? Jak możesz ocenić smak potrawy patrząc na danie pokazane na

obrazku ? Sygnatura brzmienia produktów dCS idzie w kierunku cyfry i ochłodzenia dźwięku - czy taki poziom

przekazu muzyki uważasz za najlepszy ? Coś nie tak z Tobą. A gdzie twój słynny DACK, ja CHCĘ go posłuchać

a nie tylko gadanie o innych konwerterach jak o doo...e Maryni. Gdybyś był konstruktorem dacka jak napisałeś

to w tak rozwlekłym czasie powstałaby już trzecia ulepszona wersja tego pierwszego !!!

Nie zawracaj sobie i nikomu już głowy urządzeniami których nie miałeś okazji zobaczyć na żywo a tym bardziej

posłuchać i mieć w swoim domu.

Rossiniego jak i Kaliope sluchalem na AVS w Warszawie wystarczy aby znac ogolne roznice. Ja wole zdecydowanie dzwiek Rossiniego nawet z ta suchoscia ktora ma Rossini.

Rossiniego dokladnie poslucham w marcu, aby sie upewnic co do tego co o tym DAC-u sadze. Moim zdaniem Rossini to przelom w cyfrowym audio, przelom rowniez cenowy. Prowadzilem rozmowy z kilkoma osobami bardzo dobrze zorientowanymi w temacie DAC-ow. Wiekszosc jest bardzo zachwycona dzwiekiem.

Stasio , a co z DACKIEM który konstruujesz ? Czy będzie tak sucho grał jak dCS ?

Nic z tych rzeczy, wlasnie bedzie bardzo nasycony w calym pasmie. Ale szczegoly tez chce wycisnac takie jak DCS-y obecnie maja. Nie bedzie tez potrzebowal drogiego napedu, co moim zdaniem bedzie przelomem. ;)

Nie bedzie tez potrzebowal drogiego napedu, co moim zdaniem bedzie przelomem.

Taki przełom już tutaj zdaje się był :)

Chyba kolega piopio coś takiego ogłosił,nie pamiętam dokładnie.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Taki przełom już tutaj zdaje się był :)

Chyba kolega piopio coś takiego ogłosił,nie pamiętam dokładnie.

Takie przelomy byly oglaszane przez wiele firm i nikomu sie nie udalo...

To nie jest tak ze mozna sie zupelnie odciac od wplywu zrodla na jakosc dzwieku, mozna tylko zmniejszyc bardzo mocno wplyw zrodla. Mysle ze bede mial to zrobione na wyzszym poziomie niz inni. Do dzisiaj ten problem nie jest jeszcze do konca u mnie rozpracowany, okazuje sie ze problem jest duzo wiekszy niz sie moze wydawac.

nikomu sie nie udalo

bede mial to zrobione na wyzszym poziomie niz inni

Mysle

Stasiu :)

Stasiu :)

A slyszales zeby z laptopa zagralo na poziomie lepszym niz z najwyzszego napedu CEC-a? U mnie tak wlasnie zagralo. To jest sprawa techniki a nie czarow. Czyms jest to spowodowane ze napedy slychac chociaz niby teoretycznie nie powinno byc ich slychac.

Rossini tez z plikow potrafi zagrac na bardzo wysokim poziomie, jest to wiec sprawa techniki i rozwiazan.

I jeszcze jedno, ja nie mysle, ja to juz wiem, bo to slyszalem na wlasne uszy! :)

A slyszales zeby z laptopa zagralo na poziomie lepszym niz z najwyzszego napedu CEC-a?

Nie słyszałem jeszcze dobrze grającego laptopa,czekam na Ciebie :)

U mnie tak wlasnie zagralo

Dowody Stasiu,dowody :)

Rossini

Rossini jest fantastyczny ;)

Ale jaki jest tego sens,po co do Rossiniego jeszcze laptopa?

Sens jest tego taki, ze to jest sprawa czasu i technologii, ze firmy opanuja dobre Hih-endowe granie ze zwyklych zrodel typu latop itp...Nie trzeba bedzie do tego drogich napedow CD.

Hih-endowe granie ze zwyklych zrodel typu latop

Po cholerę w hi endzie laptop,bez sensu.

Nie trzeba bedzie do tego drogich napedow CD

To już było :)

Po cholerę w hi endzie laptop,bez sensu.

OK, w miejsce laptop wstaw sobie twardy dysk. Z czegos pliki musza isc.

Chodzi mi o to, ze firmy opanuja, juz po czesci opanowaly, granie na wysokim poziomie z plikow.

Twoja wiec watpliwosc ze z laptopa nie moze zagrac na najwyzszym poziomie wiec jest nie uzasadniona.

Sens jest tego taki, ze to jest sprawa czasu i technologii, ze firmy opanuja dobre Hih-endowe granie ze zwyklych zrodel typu latop itp...Nie trzeba bedzie do tego drogich napedow CD.

Staszek po chu... Tobie laptop do Rossiniego?

Żeby zepsuć dźwięk ?

Rossini gra po RJ45 z zewnętrznego NAS-a i nie trzeba dodatkowo żadnych wynalazków z Media Marktu.

Tu nie chodzi o to czy jest potrzebny laptop czy tez nie! Chodzi mi o to ze i z plikow moze obecnie zagrac na bardzo wysokim poziomie. Wnioskujac wiec z tego, moj DAC ma w takim razie rowniez szanse zagrac dobrze z laptopa czy tez kazdego innego plikowego napedu. O to chodzi w naszej dyskusji. ;)

Tu nie chodzi o to czy jest potrzebny laptop czy tez nie! Chodzi mi o to ze i z plikow moze obecnie zagrac na bardzo wysokim poziomie. Wnioskujac wiec z tego, moj DAC ma w takim razie rowniez szanse zagrac dobrze z laptopa czy tez kazdego innego plikowego napedu. O to chodzi w naszej dyskusji. ;)

Czyli dopóki firmy nie opanują laptopów nie ma szans na daca :)

laptop ma się tak do hi-endu jak świnia do siodła.

Ja nie twierdze ze laptop to jest cos dobrego w High-endzie. Twierdze tylko ze za jakis czas nie bedzie to istotne z czego leci muzyka i bedzie to moglbyc i laptop lub kazde inne cyfrowe medium podajace pliki.

Dodatkowo tez prosze to powiedziec 20-30% wystawcom, ktorzy przykladowo wystawiaja High-end wlasnie z laptopami na calym swiecie i w wiekszosci obecnie te laptopy moim zdaniem nie za bardzo spisuja sie w charakterze zrodla. A jednak zrodlem bardzo czesto jest wlasnie laptop.

Gość

(Konto usunięte)

Ja nie twierdze ze laptop to jest cos dobrego w High-endzie. Twierdze tylko ze za jakis czas nie bedzie to istotne z czego leci muzyka i bedzie to moglbyc i laptop lub kazde inne cyfrowe medium podajace pliki.

Dodatkowo tez prosze to powiedziec 20-30% wystawcom, ktorzy przykladowo wystawiaja High-end wlasnie z laptopami na calym swiecie i w wiekszosci obecnie te laptopy moim zdaniem nie za bardzo spisuja sie w charakterze zrodla. A jednak zrodlem bardzo czesto jest wlasnie laptop.

Staszek..oni mogą...ale Ty czy ja to już nie...

Nowe zrodlo Marka Levinsona No 519

Naped, streamer oraz DAC w jednej obudowie

żadne pliki na chwile obecną i z tego co widzę jeszcze dłuuuuugo nie, nie zbliżają się nawet do połowy możliwości klasycznych/ topowych transportów. Koniec kropka.

Co sluchales? Zblizaja sie zblizaja. dcs Rossini to jest milowy krok wlasnie w ta strone.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jest milowy krok

Na razie pierwszy :)

Czekamy na kolejne,i oby nie znowu parę lat.

Gość

(Konto usunięte)

żadne pliki na chwile obecną i z tego co widzę jeszcze dłuuuuugo nie, nie zbliżają się nawet do połowy możliwości klasycznych/ topowych transportów. Koniec kropka.

To macie pecha...bo bez "ładnych pudełek" już dawno grają lepiej...

Mam pytanie odnośnie DAC DS Korg 1 bit DSD..

Kupiłem sobie do testów takie dwa Korgi 100 i 100m + słuchawki.

Wgrałem programik do MAC-a - Audiogate 4..

Ciekawy jestem jaka jest różnica między tym biedakiem Korgiem a

Rossini-m słychając na kolumnach oczywiście..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.