Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

No i jest wyczekiwana recenzja dcs Rossiniego w highfidelity.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wnioski:

'Jeśli kogoś na to stać, niech kupi pełny system Vivaldiego, bo to najlepsze źródło cyfrowe, jakie znam. Jeśli jednak nie macie państwo tyle pieniędzy, koniecznie trzeba u siebie wypróbować Rossiniego.'

Red. Wojciech Pacula

Ukryta Zawartość

Jeśli kogoś na to stać, niech kupi pełny system Vivaldiego, bo to najlepsze źródło cyfrowe, jakie znam. Jeśli jednak nie macie państwo tyle pieniędzy, koniecznie trzeba u siebie wypróbować Rossiniego.'

Red. Wojciech Pacula

Jak on prosto tłumaczy no kurcze nie da rady prościej!

Proponuje dystrybucję higfidelity kierować w całości bezpośrednio dla maluchów do przedszkoli.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Faktycznie, jak ktoś nie ma zbyt wiele kasy, to super okazja;-)

Wszystko jest sprawa relatywna. ;)

Rossini jak na moje ucho i w porownaniu z urzadzeniami w tej samej grupie cenowej gra wyraznie duzo lepiej, jak dla mnie w kazdym aspekcie, zamiatajac cala konkurencje. Wiec jest to okazja, w tym wlasnie sensie. Nie mowiac o plikach ktore wyjatkowo dobrze odtwarza? Pokazcie lepiej grajacy player w tych pieniadzach?

Jesli chodzi o Vivaldiego to z recenzji mozna sie tez dowiedziec ze zmienione zostaje oprogramowanie w dcs Vivaldim, ponoc powoduje to calkiem spory przyrost jakosci.

Jesli chodzi o Vivaldiego to z recenzji mozna sie tez dowiedziec ze zmienione zostaje oprogramowanie w dcs Vivaldim, ponoc powoduje to calkiem spory przyrost jakosci.

Raczej będzie grać inaczej, taki skok w bok lub kwestia gustów i wyrobienia słuchacza.

Raczej będzie grać inaczej, taki skok w bok lub kwestia gustów i wyrobienia słuchacza.

Gdybys podazal systematycznie za zmianami w programie Jplay i slyszal jakie nastepowaly zmiany w muzyce przechodzac ciagle do wyzszych wersji programu. Wiedzialbys ze oprogramowanie jest niezwykle istotne. Zmiana oprogramowania to jak spory ruch na suwaku korektora muzycznego! Tak duze moga nastepowac zmiany w dzwieku.

Zmiana oprogramowania to jak spory ruch na suwaku korektora muzycznego!

A fe, co za porównanie....

Rossini jak na moje ucho i w porownaniu z urzadzeniami w tej samej grupie cenowej gra wyraznie duzo lepiej, jak dla mnie w kazdym aspekcie, zamiatajac cala konkurencje.

A z czym porównywałeś?

A z czym porównywałeś?

Z Kaliopkiem ;) roznica kilku minut, wystarczylo pierwsze kilka sekund i z Kaliopa nie bylo co zbierac, Kaliope ma wyzsza cene niz Rossini, ale to porownywalna klasa cenowa.

Gdybys podazal systematycznie za zmianami w programie Jplay i slyszal jakie nastepowaly zmiany w muzyce przechodzac ciagle do wyzszych wersji programu. Wiedzialbys ze oprogramowanie jest niezwykle istotne. Zmiana oprogramowania to jak spory ruch na suwaku korektora muzycznego! Tak duze moga nastepowac zmiany w dzwieku.

Słusznie zauważyłeś ktoś po drodze od nagrania do moich głośników kolejny raz gmera mi suwakami.

Pada pytanie zasadnicze w High Endzie czy ja sobie tego życzę? W kinie domowym, urządzeniach AGD, samochodach i owszem ale nie można pozwolić kroić pacjenta nazywanego muzyką na tak wysokim poziomie urządzeń

Nie po to zrezygnowano w urządzaniach High Endowych z regulatorów barwy jako urządzeń degradujących dźwięk żeby nam ktoś po drodze wprowadzał to tylnymi drzwiami obojętnie jak się ta firma nazywa!

Dalej twierdzę że jest tylko inaczej,analogicznie tak jak by tą samą płytę remasterowało by później dwóch realizatorów dźwięku.

Otrzymujemy dwa różne produkty a w High Endzie o to chodzi żeby otrzymać zawsze ten sam i jak najbliższy oryginałowi dźwięk!

Oczywiście każda potwora znajdzie swojego amatora ale bliższy memu sercu jest dźwięk robiony w sposób purystyczny.

Ale Rafellu, Jplay nie wprowadza zadnych zmian w informacji w pliku. To samo, domyslam sie, jest w Vivaldim, to sa operacji ciagle na sygnale pierwotnym bit-perfect i na koncu dalej pozostaje bit-perfect.

Z Kaliopkiem ;) roznica kilku minut, wystarczylo pierwsze kilka sekund i z Kaliopa nie bylo co zbierac, Kaliope ma wyzsza cene niz Rossini, ale to porownywalna klasa cenowa.

W tym samym systemie i warunkach?

Nie znam tego DAC-a, ale amplifikacje Gryphon robił i robi bardzo dobrą, więc nie wiem czemu piszesz o tym urządzeniu z takim lekceważeniem...

Z czymś jeszcze porównywałeś (mam nadzieję, że na żywo)?

W tym samym systemie i warunkach?

Nie znam tego DAC-a, ale amplifikacje Gryphon robił i robi bardzo dobrą, więc nie wiem czemu piszesz o tym urządzeniu z takim lekceważeniem...

Z czymś jeszcze porównywałeś (mam nadzieję, że na żywo)?

Nie, nie w tych samych, ale po pewnym czasie to sie po prostu slyszy ze zrodlo idzie w strone naturalnego grania naturalnych instrumentow. A Kaliop to jest przecietne zwykle granie z pewnoscia nie za ta kase. Konstrukcyjnie to tez niebo i ziemia.

W kaliopie sa zwykle klocki posklejane razem, w Rossinim jest sporo nowoczesnej przemyslanej pod katem dzwieku technologii.

Gryphon potrafi robic wzmacniacze i moim zdaniem jego umiejetnosci sie na tym koncza. Dcs jest specjalista od cyfry.

Rossini to na tyle pierunsko dobre granie i roznice sa tak sonicznie duze, ze nie sposob sie pomylic. Nawet slyszac oba urzadzenia przelotnie na wystawie. Ja oba sluchalem po okolo 2h kazde.

Byl tam tez nowy DAC MSB to jest dopiero kaszana i wiele wiele innych.

Sumarycznie liczac wystawy jak i odsluchy w studiach u znajomych, znam wszystkie liczace sie wlasciwie DAC-i zrodla cyfrowe jak i najlepsze garmofony, wiec chyba mam jakies rozeznanie w temacie?

Rossini to po prostu granie w pewnych aspektach jak drogi szpulak, drogi gramiak.

Kaliop to najzwyklejszy w swiecie dzwiek takich tego typu zrodel jest dziesiatki na rynku. Nie maja moze takiej marki jak Gryphon, wiec Gryphon dal cene z ksiezyca na ten DAC.

Znam kilka DAC-ow sporo tanszych a lepiej grajacych niz Kaliop. To nie, ze to jest zly DAC calosciowo, cena jego jest duzo zawyzona i w stosunku do stosowanych technologii i dzwieku. Tam liczy sie obudowa i marka i blyszczaca dymiona kolorowna szybka z ladnym wyswietlaczem. Taki sprzet dla snobow a nie dla audiofilii ktorzy na prawde kochaja muzyke.

Nie, nie w tych samych, ale po pewnym czasie to sie po prostu slyszy ze zrodlo idzie w strone naturalnego grania naturalnych instrumentow. A Kaliop to jest przecietne zwykle granie z pewnoscia nie za ta kase. Konstrukcyjnie to tez niebo i ziemia.

W kaliopie sa zwykle klocki posklejane razem, w Rossinim jest sporo nowoczesnej przemyslanej pod katem dzwieku technologii.

Gryphon potrafi robic wzmacniacze i moim zdaniem jego umiejetnosci sie na tym koncza. Dcs jest specjalista od cyfry.

Rossini to na tyle pierunsko dobre granie i roznice sa tak sonicznie duze, ze nie sposob sie pomylic. Nawet slyszac oba urzadzenia przelotnie na wystawie. Ja oba sluchalem po okolo 2h kazde.

Byl tam tez nowy DAC MSB to jest dopiero kaszana i wiele wiele innych.

Sumarycznie liczac wystawy jak i odsluchy w studiach u znajomych, znam wszystkie liczace sie wlasciwie DAC-i zrodla cyfrowe jak i najlepsze garmofony, wiec chyba mam jakies rozeznanie w temacie?

Rossini to po prostu granie w pewnych aspektach jak drogi szpulak, drogi gramiak.

Kaliop to najzwyklejszy w swiecie dzwiek takich tego typu zrodel jest dziesiatki na rynku. Nie maja moze takiej marki jak Gryphon, wiec Gryphon dal cene z ksiezyca na ten DAC.

Znam kilka DAC-ow sporo tanszych a lepiej grajacych niz Kaliop. To nie, ze to jest zly DAC calosciowo, cena jego jest duzo zawyzona i w stosunku do stosowanych technologii i dzwieku. Tam liczy sie obudowa i marka i blyszczaca dymiona kolorowna szybka z ladnym wyswietlaczem. Taki sprzet dla snobow a nie dla audiofilii ktorzy na prawde kochaja muzyke.

Oj bidny ten Kaliopek Slyowski :)))

....

Taki sprzet dla snobow a nie dla audiofilii ktorzy na prawde kochaja muzyke.

Czy nie uważasz, że z deka przesadzasz ?

----------------------------------------------------

Czy nie uważasz, że z deka przesadzasz ?

Zaraz dostaniesz bana i nie bedziesz hulal:)

A co do odsluchow na wystawach Stasio przestan sobie robic jaja,czy ktos na wystawie podmienial tobie daci do porownania?

odp brzmi nie,to skad wiesz jak one brzmia?

pisze ci po raz wtory,sluchales calego systemu ani mniej ani wiecej.

takze dosc bajkopisarstwa :))naprawde to nie chodliwa lektura.

pozdrawiam serdecznie :)) ach ty urwis jestes:))

Ale Rafellu, Jplay nie wprowadza zadnych zmian w informacji w pliku. To samo, domyslam sie, jest w Vivaldim, to sa operacji ciagle na sygnale pierwotnym bit-perfect i na koncu dalej pozostaje bit-perfect.

Pisałeś : "Jesli chodzi o Vivaldiego to z recenzji mozna sie tez dowiedziec ze zmienione zostaje oprogramowanie w dcs Vivaldim, ponoc powoduje to calkiem spory przyrost jakosci."

I do tego się odnoszę. Ponoć czyni różnicę Chrzanić różnice :)

A co do odsluchow na wystawach Stasio przestan sobie robic jaja,czy ktos na wystawie podmienial tobie daci do porownania?

Zrodlo slychac, jest to wlasciwie jedyny element systemu, ktorego dzwiek z malym uszczerbkiem przechodzi przez calosc systemu. Posluchaj drogich gramiakow, szpulakow jak ich charakter i sposob podawania dzwieku rozni sie od CD, czemu? Bo zrodlo zawsze najmocniej slychac i ich dzwiek przejdzie z malym uszczerbkiem przez caly system. To samo sie ma do cech poszczegolnych zrodel cyfrowych, dla mnie to oczywiste. :)

No to ja tak nie potrafie,zeby isc do kogos i nie znac systemu i stwierdzic , fajnie u ciebie gra to CD lub DAC.

Widocznie jeszcze troche musze polatac po wystawach to sie wyrobie:))

Nawet slyszac oba urzadzenia przelotnie na wystawie. Ja oba sluchalem po okolo 2h kazde.

Sorki, ale 2 godz w różnych systemach, miejscach itp. to nie jest miarodajne (delikatnie pisząc)

Chyba, że jesteś wróżbita Stasio p...

DCS-a kojarzyłem zawsze z dźwiękiem może i wysokiej klasy, ale raczej nie z "drogimi szpulakami i drogimi gramiakami"

P.S.

Miałem ostatnio DAC-a na Sabre robota młodego człowieka i grał b. dobrze. I nie był budowany "od zawsze" tylko dość szybko - co Ty na to?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

DCS-a kojarzyłem zawsze z dźwiękiem może i wysokiej klasy, ale raczej nie z "drogimi szpulakami i drogimi gramiakami"

Otóż to, z analogiem to on ma tyle wspólnego co moja żona z audiofilstwem...

Miałem ostatnio DAC-a na Sabre robota młodego człowieka i grał b. dobrze

To faktycznie jest sztuka, wg mnie to jest nieaplikowalna kość... Zgrzytanie zębów;-)

Jak wypadają w bezpośrednim porównaniu MSB Diamond DAC V i dCS Rossini ?

Obu słuchałem, w osobnych systemach i lepszy był system z MSB Diamond DAC V, Aurender W20, Dan D'Agostino Master Power Classic Stereo, Wilson Audio Sasha Series 2. To było całkiem dobre/ciekawe granie.

A tam gdzie grał dCS Rossini z Audio Research i Wilson Audio Alexia, to nawet nie ma co pisać, tak samo jak o Wilson Audio Sabrinach z Audio Research. Może to przez elektronikę Audio Research. No chyba, że Rossini wygładza, tonuje i upiększa na swój sposób.

Od kluchowatych/zaślimaczonych/tępych Alexii i Sabrin lepiej grały Akkus RedWine 1261 :-)

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Jak wypadają w bezpośrednim porównaniu MSB Diamond DAC V i dCS Rossini ?

Obu słuchałem, w osobnych systemach i lepszy był system z MSB Diamond DAC V, Aurender W20, Dan D'Agostino Master Power Classic Stereo, Wilson Audio Sasha Series 2. To było całkiem dobre/ciekawe granie.

A tam gdzie grał dCS Rossini z Audio Research i Wilson Audio Alexia, to nawet nie ma co pisać, tak samo jak o Wilson Audio Sabrinach z Audio Research. Może to przez elektronikę Audio Research. No chyba, że Rossini wygładza, tonuje i upiększa na swój sposób.

Od kluchowatych/zaślimaczonych/tępych Alexii i Sabrin lepiej grały Akkus RedWine 1261 :-)

O nastepny wrozbita, co ma sluch selektywny i wyluskuje pojedyncze klocki z systemu:))

O nastepny wrozbita, co ma sluch selektywny i wyluskuje pojedyncze klocki z systemu:))

Nie czytasz ze zrozumieniem, czyżbyś był znów naćpany :

Ukryta Zawartość

Ile marychy spaliłeś tym razem! :D

Ukryta Zawartość

Piotrek nie pal marychy bo ona zabija komórki rakowe i jeszcze dożyjesz do wieku emerytalnego a wtedy będziesz tylko stratą dla narodu, przepraszam Państwa.

;-)

dCS Rossini Player:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - TEST

rossini2.jpg

Ukryta Zawartość

Nie czytasz ze zrozumieniem, czyżbyś był znów naćpany :

Ukryta Zawartość

Ile marychy spaliłeś tym razem! :D

Mam takie nieodparte wrazenie,ze ty lekko lewitujesz z tymi JBL:))

Ja jestem fresh:))

Ukryta Zawartość

Mam takie nieodparte wrazenie,ze ty lekko lewitujesz z tymi JBL:))

Ja jestem fresh:))

Co za moce palisz, że tak mocno Cię kopią :-)

piotr112, weź Ty trochę mniej pal tego 'zioła' i nie pij tak dużo grzybowej u swego szwagra bo znów stół mu za... :

Ukryta Zawartość

...i taki Ty świeży :-) że nie wiesz gdzie jesteś i co piszesz, bo twe specyfiki tak Cię unoszą / do jakichś światów przenoszą :-)

Ukryta Zawartość

Nowe źródło Marka Levinsona No 519

Napęd, streamer oraz DAC w jednej obudowie

Panie, takie cudeńko w sam raz dla mnie :-)

IMG_2969.JPG

Mark Levinson №519 – niezwykle uniwersalny Audio Player :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ma być dostępny w lipcu 2016 r., ale nie musi, bo monobloki №536 prezentowano na CES 2015, a do sprzedaży weszły pod koniec 2015 roku. To z №519 Audio Player, może być podobnie, prezentują go w trakcie CES 2016, a w oficjalnej sprzedaży może być pod koniec roku i ma kosztować $17,000.00 w USA.

Ukryta Zawartość

Myślę, że na pokładzie ma ESS Technology ES9018K2M 32-bit chip Sabre, podobnie jak №585 :

Ukryta Zawartość

Przy okazji jeszcze jedna nowość z CES 2016:

Mark Levinson №526 Dual-Monaural Preamplifier z DAC'iem (też na ESS Sabre32 Reference) i przedwzmacniaczem gramofonowym. №526 ma się pojawić w maju 2016 r., i kosztować $15,000.00 w USA.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - kilka zdjęć wnętrza.

Teraz wiecie co się kryje/ukrywa (pod przykryciem) na 8-śmio półkowym racku HRS-a, w absolutnym/referencyjnym systemie odsłuchowym w firmie Mark Levinson :

at_ml1.jpg.648x460_q85.jpg

Są to №519 i №526. Pozostałe cudeńka, to: №512, №585, №52, №53, №536, a do nich kolumny głośnikowe Revel Ultima Salon2 i JBL Project EVEREST DD67000 :

Mark-Levinson-Audio-Demo-with-Secret-Gear.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Panie, takie cudeńko w sam raz dla mnie :-)

IMG_2969.JPG

Mark Levinson №519 – niezwykle uniwersalny Audio Player :

http://www.marklevinson.com/productdetail/~/product/n519.html

http://news.harman.com/releases/harmans-mark-levinsonR-previews-No-519-audio-player:-high-resolution-wired-and-wireless-streaming-network-disc-and-digital-inputs

Ma być dostępny w lipcu 2016 r., ale nie musi, bo monobloki №536 prezentowano na CES 2015, a do sprzedaży weszły pod koniec 2015 roku. To z №519 Audio Player, może być podobnie, prezentują go w trakcie CES 2016, a w oficjalnej sprzedaży może być pod koniec roku i ma kosztować $17,000.00 w USA.

http://www.whathifi.com/news/mark-levinson-launches-no-519-all-in-one-audio-player

Myślę, że na pokładzie ma ESS Technology ES9018K2M 32-bit chip Sabre, podobnie jak №585 : http://www.stereophile.com/content/mark-levinson-no585-integrated-amplifier

Przy okazji jeszcze jedna nowość z CES 2016:

Mark Levinson №526 Dual-Monaural Preamplifier z DAC'iem (też na ESS Sabre32 Reference) i przedwzmacniaczem gramofonowym. №526 ma się pojawić w maju 2016 r., i kosztować $15,000.00 w USA.

http://www.marklevinson.com/productdetail/~/product/n526.html

http://news.harman.com/releases/harmans-mark-levinsonR-previews-No-526-dual-monaural-preamplifier-featuring-high-resolution-dac-and-phono-stage

http://wizard-highend.blogspot.com/2016/01/mark-levinson-526-preamplifier-with-dac.html - kilka zdjęć wnętrza.

Teraz wiecie co się kryje/ukrywa (pod przykryciem) na 8-śmio półkowym racku HRS-a, w absolutnym/referencyjnym systemie odsłuchowym w firmie Mark Levinson :

at_ml1.jpg.648x460_q85.jpg

Są to №519 i №526. Pozostałe cudeńka, to: №512, №585, №52, №53, №536, a do nich kolumny głośnikowe Revel Ultima Salon2 i JBL Project EVEREST DD67000 :

Mark-Levinson-Audio-Demo-with-Secret-Gear.jpg

http://www.avsforum.com/mark-levinson-engineers-a-major-comeback/

http://www.theabsolutesound.com/articles/harmans-mission-to-revitalize-mark-levinson/

To którego z tych Panów określasz jako " cudeńko" ;)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.