Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

są mało znane

Są znane..

Ukryta Zawartość

A tutaj Lampizator i najnowsze dziecko Golden Gate

Ukryta Zawartość

No niestety dzwiek odbiega znacznie od norm i jest mocno przesuniety w strone gornych czestotliwosci, gitara niestety nienaturalnie podkreslona. Byc moze wine za to ponosza same glosniki i wzmacniacze, ale jak na moje ucho to tu 'piaskiem' jednak sypie, a to juz bardziej sprawa zrodla. Ale rozdzielenie instrumentow bardzo dobre, nic sie nie miesza, tutaj duzy plus.

Ukryta Zawartość

Gość jt211

(Konto usunięte)

https://www.youtube.com/watch?t=21&v=UgiQ_P4k2Xo

No niestety dzwiek odbiega znacznie od norm i jest mocno przesuniety w strone gornych czestotliwosci, gitara niestety nienaturalnie podkreslona. Byc moze wine za to ponosza same glosniki i wzmacniacze, ale jak na moje ucho to tu 'piaskiem' jednak sypie, a to juz bardziej sprawa zrodla. Ale rozdzielenie instrumentow bardzo dobre, nic sie nie miesza, tutaj duzy plus.

Wiemy Stasiu wiemy tylko że nie słyszymy :(

Ukryta Zawartość

Mam prośbę, dopisuj po zdaniach :-) (uśmieszki) jak to mam być żart, bo nie można się w tym wszystkim połapać.

Jestem od niedawna na forum i czasami nie wiem, które posty są na "serio" a które dla "jaj".

To taka ogólna praktyka?

Po przeczytaniu twojego postu, dopiero po jakimś czasie dotarło do mnie że to poprostu żart.

Mało brakowało, a dałbym się nabrać.

Dobre.

Świetny, cięty i żartobliwy sposób wytykania "znawcom" sposobu oceny i krytyki.

Szacun.

Faktycznie masz całkowitą rację że są tacy co oceniają High End z filmików z YT nagranych gó...nianymi kamerami z gó....nianymi mikrofonami i pewnie odsłuchują z iPada lub laptopa.

Mało tego, potrafią ocenić który z komponentów gra dobrze a który źle!

"Gitara niestety nienaturalnie podkreślona", to było najlepsze! :))))

Powinieneś dopisać że wtyki w interkonektach powinny być z pozłacanej miedzi a nie rodowane bo piaskiem sypie.

Dobrze że jest ktoś kto potrafi to wytknąć w taki dobitny i żartobliwy sposób.

Podzielam z kolegą zdanie i mam nadzieję że nie dojdzie do recenzowania dźwięku zacnych klocków ze światowych wystaw poprzez YT, bo to byłby już koniec świata.

Super, tak trzymaj!!!

+++

Ukryta Zawartość

Gość jt211

(Konto usunięte)

Mam prośbę, dopisuj po zdaniach :-) (uśmieszki) jak to mam być żart, bo nie można się w tym wszystkim połapać.

Jestem od niedawna na forum i czasami nie wiem, które posty są na "serio" a które dla "jaj".

To taka ogólna praktyka?

Po przeczytaniu twojego postu, dopiero po jakimś czasie dotarło do mnie że to poprostu żart.

Mało brakowało, a dałbym się nabrać.

Dobre.

Świetny, cięty i żartobliwy sposób wytykania "znawcom" sposobu oceny i krytyki.

Szacun.

Faktycznie masz całkowitą rację że są tacy co oceniają High End z filmików z YT nagranych gó...nianymi kamerami z gó....nianymi mikrofonami i pewnie odsłuchują z iPada lub laptopa.

Mało tego, potrafią ocenić który z komponentów gra dobrze a który źle!

"Gitara niestety nienaturalnie podkreślona", to było najlepsze! :))))

Powinieneś dopisać że wtyki w interkonektach powinny być z pozłacanej miedzi a nie rodowane bo piaskiem sypie.

Dobrze że jest ktoś kto potrafi to wytknąć w taki dobitny i żartobliwy sposób.

Podzielam z kolegą zdanie i mam nadzieję że nie dojdzie do recenzowania dźwięku zacnych klocków ze światowych wystaw poprzez YT, bo to byłby już koniec świata.

Super, tak trzymaj!!!

+++

Niestety Stary , Staś pisze jak najzupełniej POWAŻNIE :>)

Niestety Stary , Staś pisze jak najzupełniej POWAŻNIE :>)

No to pięknie k...wa , pięknie!

Pierwszy wpis na forum i taka plama.

Powinienem więcej poczytać.

Sory StasioP, niechcący, wiesz, jeszcze świerzy jestem.

Wybacz

Super, tak trzymaj!!!

No coz wyglada na to ze kolega ma bardzo slabego DAC-a albo nie slucha tych filmikow poprzez system audio tylko z komputera/laptopa.

Ja slucham poprzez swojego DAC-a i dosc wyraznie slysze roznice w sprzetach, a jesli te roznice sa duze nie miewam watpliwosci

pozdr.

Gość jt211

(Konto usunięte)

No coz wyglada na to ze kolega ma bardzo slabego DAC-a albo nie slucha tych filmikow poprzez system audio tylko z komputera/laptopa.

Ja slucham poprzez swojego DAC-a i dosc wyraznie slysze roznice w sprzetach, a jesli te roznice sa duze nie miewam watpliwosci

pozdr.

Stasiu a jak ładujesz yatuba do DAC-a ?

Stasiu a jak ładujesz yatuba do DAC-a ?

Jesli moim zrodlem jest komputer to zewnetrzna karta dzwiekowa czyli moj DAC obsluzy kazdy dzwiek z komputera poprzez lacze USB. To chyba oczywiste.;)

Stasiu to Twoj daczek juz dziala?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ciagle prototyp, finalowa wersja prawdopodobnie koncem roku.

Stasiu, a masz już odpowiednie komponenty? Bo jutro jadę na Wolumen :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

nie ma pośpiechu...

najpierw nowa idea być musi...

dopiero stary pomysł można zarzucić,

albo uznać za skończony definitywnie,

znaczy się wypalony, czy spalony...

na wolumenie dają coś, co można wykorzystać w lotach w nadprzestrzeni?

:)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

na wolumenie dają coś, co można wykorzystać w lotach w nadprzestrzeni?

:)

no ba :)

jak dobrze zagadasz - to przynioso zielone, a jak lepiej zagadasz to białe...

a jak zagadasz grubo to przynioso przeźroczyste - ale tego nie ruszam - bo ryje czerep na cały dzień...

także różne pułapy lotów są na wolumenie osiągalne :)

co do jutuba -- taa... mam za słaby szprzęt aby ogarnąć recenzje z MP3 128...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

pozdr.

Tak. Daca to ja mam słabego, ale cały czas się zastanawiam jak kolega może stwierdzić który z komponentów systemu gra tak a nie inaczej?

Chciałbym nabyć taką zdolność aby po odsłuchu z YT móc stwierdzić że to np. Dac gra piaskiem a nie kolumny lub wzmazniacz lub kable lub mikrofon jakiejś nieznanej kamerki, którą nakręcono filmik.

Jak byłem w 2013 na Audio show w wawie to za boga nie mogłem się połapać co jak gra, bo grał cały system wraz z pokojem.

Boże, jaki bym był szczęśliwy mogąc odsłuchiwać każdy sprzęt produkowany na całym świecie nie ruszając zarazem du..py z domu.

Mam akurat zamiar kupić nowe kolumny. Miałem pojeździć po dealerach w różnych miejscach w Polsce i nie tylko, a tak to decyzję mogę podjąć w chałupie. Zajebiście.

Proszę o podzielenie się tą tajemną wiedzą. Please?

Jak to tajemnica, to na prywa puścić można.

Ps

A ja głupi tyle lat po salonach i obcych chałupach latam i czas tracę na odsłuchy. A jak już znalazłem coś super to w mojej chałupie grało inaczej.

Nie wiem dlaczego.

Może kolega mi też podpowie.

A tego Daca jak już będzie ukończony to w ciemno biorę!

Żałuję bardzo że dopiero po tylu latach zacząłem korzystać z tego zacnego forum i tak mądrych ludzi!

Wielkie dzięki kolego StasioP i czekam z niecierpliwością na "tajemną wiedzę"

Tak trzymaj!

Tak. Daca to ja mam słabego, ale cały czas się zastanawiam jak kolega może stwierdzić który z komponentów systemu gra tak a nie inaczej?

Juz pisalem na ten temat, musi kolega znalezc moje wczesniejsze posty. Posty te sa z tego co pamietam w watku Jarka&Ania - Metronome, CH precision Vivaldi

Prosilbym rowniez o nie uzywanie wulgaryzmow, rowniez tych z kropeczkami.

Miałem pojeździć po dealerach w różnych miejscach w Polsce i nie tylko, a tak to decyzję mogę podjąć w chałupie. Zajebiście.

No nie moze kolega podjac decyzji w swojej chalupie poniewaz kolegi chalupa nie jest wyposazona w dobrego DAC-a ;)

Tak trzymaj!

Dzieki :) trzymam, nie boj zaby ;)

pozdr.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Chciałbym nabyć taką zdolność aby po odsłuchu z YT móc stwierdzić że to np. Dac gra piaskiem a nie kolumny lub wzmazniacz lub kable lub mikrofon jakiejś nieznanej kamerki, którą nakręcono filmik.

Jak byłem w 2013 na Audio show w wawie to za boga nie mogłem się połapać co jak gra, bo grał cały system wraz z pokojem.

Boże, jaki bym był szczęśliwy mogąc odsłuchiwać każdy sprzęt produkowany na całym świecie nie ruszając zarazem du..py z domu.

Mam akurat zamiar kupić nowe kolumny. Miałem pojeździć po dealerach w różnych miejscach w Polsce i nie tylko, a tak to decyzję mogę podjąć w chałupie. Zajebiście.

Proszę o podzielenie się tą tajemną wiedzą. Please?

Jak to tajemnica, to na prywa puścić można.

Ps

A ja głupi tyle lat po salonach i obcych chałupach latam i czas tracę na odsłuchy. A jak już znalazłem coś super to w mojej chałupie grało inaczej.

Nie wiem dlaczego.

Może kolega mi też podpowie.

A tego Daca jak już będzie ukończony to w ciemno biorę!

Żałuję bardzo że dopiero po tylu latach zacząłem korzystać z tego zacnego forum i tak mądrych ludzi!

Wielkie dzięki kolego StasioP i czekam z niecierpliwością na "tajemną wiedzę"

Tak trzymaj!

Po tym poście to widać że Ty świerzak jesteś i nie masz o niczym pojęcia. Czy Ty wiesz ile jest już mocno stara propozal tfu imagination price ? To 40 000GBP a do końca roku sporo jeszcze to włącz swoją imagination i policz sobie w myślach ile to jeszcze może tych GBP wiecej. Po za tym ma być ten DAC niedostępny u nas tylko na whole worldzie. Ja bym tam się nie deklarował że w ciemno.

Stasiop, byłem na wolumenie, zakupiłem wszystko prócz lampizatora, strasznie się Florian przestraszył. Wiesz, on ma sprzęt pomiarowy z księżyca i lampy ze stacji Mir, także się nie chciałem kłócić, ehh te magistraty. W każdym razie DAC'a można kończyć, teraz już w końcu zagra :)

Kolego Neomammut prosilbym o powrot do tematu watku bo kolega tu trolluje.

Ogladalem wlasnie kolegi system na zdjeciu ktore kolega umiescil, sa tam dwa dobre szpulowce, mysle ze kolega zorientowany jakie cyfra ma bolaczki, ja mam wlasnie ostatnio korbe aby DAC zagral jak wysokiej klasy szpulowiec czy tez wysokiej klasy gramiak. Uwazam ze jest to wykonalne. Mysle ze kolega mnie rozumie...Lampy to nie moja bajka, czesci militarne stosuje nie z ruskiego MIRU ale od US army, czasami sa to elementy z lat 70-80, ktore w swym zaawansowaniu technologicznym przekraczaja znacznie to, co mozna obecnie kupic najlepszego n.p. w amerykanskim Digikey-u czy tez kazdym innym sklepie ktory oferuje komponenty High-end

pozdr.

Stasiu proszę się nie martwić ja kupię Twój przetwornik tylko cena musi być minimum 200kzł. Warunek jest jeden w środku nie może być desek!

Szymonku, Vivaldim to ja sie zachwycalem dwa lata temu, posluchaj bardzo dobrego szpulowca albo bardzo dobrego gramiaka to bedziesz wiedzial jak u mnie gra z cyfry i ze zwyklego laptopa...deske to ci zamontuje ale za doplata ;)

Warunek jest jeden w środku nie może być desek!

A glazura może być?

Stasiu, dziękuję za odpowiedź, ja nigdy nie trolluje, poważnie chce Ci pomóc w budowie DAC`a HI-END. To co dzisiaj słychać, to jest kpina, zero-jedynkowa kpina! Trza z tym walczyć, bo można, tylko trzeba chcieć!

Ogladalem wlasnie kolegi system na zdjeciu ktore kolega umiescil, sa tam dwa dobre szpulowce, mysle ze kolega zorientowany jakie cyfra ma bolaczki, ja mam wlasnie ostatnio korbe aby DAC zagral jak wysokiej klasy szpulowiec czy tez wysokiej klasy gramiak. Uwazam ze jest to wykonalne.

Jest to wykonalne. DAC może zagrać jak dobry szpulak czy topowy gramofon w sensie analogowości i przyjemności ze słuchania. powodzenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.