Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiscie ze warto byloby go posluchac, ale jesli widzi sie dokladnie budowe tego DAC-a, zna sie dokladnie te czesci z ktorych jest zbudowany i ze to koleja standardowa aplikacja Sabre jak i asynchronicznego konwertera CS8421. Dodatkowo calosc cyfrowki zasilana jest z przecietnych przetworniczek 50mV szum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

200mV p-p szum!!! to niespodzianek sonicznych tutaj nie ma i nie bedzie

Ukryta Zawartość

Ten DAC

Ukryta Zawartość

na dwoch Sabre zagra na wyzszym poziomie, jest lepiej zbudowany i z lepszych jakosciowych czesci

Stanisław ta przetwornica jest do zasilania UC i wyświetlacza " Miszczu"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miszczu sa dwie przetwornice ;) jedna zasila czesc cyfrowa ;)

chyba żartujesz to jest do obsługi uc , dodaj sobie prądy ile bierze wyświetlacz vfd i przekaźniki ,ledy na froncie " miszczu daca bez daca "

Dobrze to widać tutaj że jest to przetwornica do uc wyświetlacza i przekaźników !!

Jak bys chciał pomyśleć byś widział że nawalili milion kondów w zasilaniu to nie bawili by sie w przetwornice ale ty wiesz lepiej żart.pl

10.png

9.png

Miszczu z DAC-em, zauwaz gdzie ida uzwojenia wtorne a gdzie pierwotne tych dwoch traf, wtorne nie ida do cyfrowki tylko analogowki. Pierwotne sa po stronie czesci cyfrowej, nawet jest widoczny kabel z ekranem elektrostatycznym trafa, w czesci cyfrowej nie ma mostka prostujacego wiec jest to zasilane z przetwornicy, prady do Sabre i do Asynchronicznego konwertera i do audio tranceivera AKM to sa dziesiatki mA, nie ma wiec problemu MISZCZU! ;) Zwroc uwage jeszcze Miszczu ze kolo przetwornic jest duzy stabilizator z radiatorem to na nim jest obnizane napiecie aby pozniej isc na kolejne staby w SMD dla lewego i prawego kanalu MISZCZU! :D Czesc cyfrowa cala jest zasilana z szumiacej przetwornicy, tym samym Kaliope DAC to suchotnik jakich wiele na rynku!

Jak bys chciał pomyśleć byś widział że nawalili milion kondów w zasilaniu to nie bawili by sie w przetwornice ale ty wiesz lepiej żart.pl

Miszczu nawalili ale tylko czesc analogowa DAC-a jest zasilana z traf, cala cyfrowka Miszczu to oczywiste jak slonce, jest zasilana z przetwornicy, MISZCZU.

Prosze bez slow cenzuralnych, tak na marginesie. ;)

No takiej bzdury to jeszcze na tym forum nie było .

Gratuluje ,

Kolego jak nie masz o tym pojęcia to nie zabieraj głosu. Piszę o połączeniu ST-glass szklanym kablem optycznym,

nie mylić z kiepskim toslinkiem i plastikowym optykiem za 5zł, chociaż w przypadku niektórych topowych starych daków nawet toslink gra lepiej niż RCA AES/EBU. :)

Rasumając powtórzę jeszcze raz połączenia optyczne są lepsze, IMO oczywiście.:) pozdr

Nie będę juz z dobą dyskutował nie kopie sie z koniem, nie masz zero pojęcia o dacach

zobacz sekcje cyfrową naszego daca może się czegoś nauczysz

bez odzewu .

Nie będę juz z dobą dyskutował nie kopie sie z koniem masz zero pojęcia o dacach

Kop sie w swojej wadze.;) Jak nie masz merytorycznych argumentow to przynajmniej zamilcz MISZCZU ;)

masz zobacz sekcje cyfrową naszego daca może się czegoś nauczysz

Calkiem fajne, ale pokaz obsadzone a powiem Ci czy zagra.;)

14 stabilizatorów powinno ci wystarczyć

Nic nie widac, nic z tego nie wyczytam.

--------------------------------------------------------

Ja wszystko potrafie zrozumiec, ale nie rozumiem czemu Sly30 wymienil Metronome C8 na Kaliope DAC-a, nie przechodzi mi to przez glowe normalnie ;) No i to ze Audio Note DAC5 zostal pobity przez Kaliope toz to bzdura bez sluchania Kaliope i AN 5 to wiem :D Ten Kaliope to przegra w dziedzinie muzykalnosci nawet z Audio Notem 2.1 a co dopiero AN5 signature :D

Jaja jak berety, jak dla mnie, High-endowcy ...

Ale nie przejmujcie sie, ja sie nie znam przeciez :D

Rasumając powtórzę jeszcze raz połączenia optyczne są lepsze, IMO oczywiście.:)

Nie mam dalej ochoty brnąć w te absurdy. Każdy toslink oparty jest na światłowodach szklanych nie na żadnych plastikach.

Nie mam dalej ochoty brnąć w te absurdy. Każdy toslink oparty jest na światłowodach szklanych nie na żadnych plastikach.

Grunt to rozlegla wiedza z elektroniki :D

No i to ze Audio Note DAC5 zostal pobity

Audio Knota jest wiele sprzetow co pokona,to zaden wyczyn,no chyba ,ze sie jest z sekty Audio Note to zadne argumenty to takiego pacjenta nie docieraja,Audio Knot forever:) cos jak z Pisem:))

Audio Knota jest wiele sprzetow co pokona

Ktory? :D :D :D Ktory jest bardziej muzykalny i prawdziwy w barwie z natura?

Jesli chodzi o rozdzielczosc to owszem jeste wiele DAC-ow lepszych, ale w muzyce najbardziej liczy sie muzykalnosc a nie jakies wynaturzona szczegolowosc i sterylnosc w dzwieku.

Stasiu widze ze glosujesz na Pis:)Duda forever:)EOT

Glosuje na ludzi a nie na partie i owszem zgadles zaglosowalwm na Dude bo Komorowski to porazka prezydent byl. Pis to nie moja partia jak i PO ale wybieram mniejsze zlo...

Tak samo jest z Audio Notem, te sprzety sa muzykalne a ja wybiore zawsze bardziej muzykalnosc niz inne aspekty grania. Muzykalnosc to najwazniejszy parametr, po latach mam na to taki wlasnie skrystalizowany wlasnie poglad.

Glosuje na ludzi a nie na partie i owszem zgadles zaglosowalwm na Dude bo Komorowski to porazka prezydent byl. Pis to nie moja partia jak i PO ale wybieram mniejsze zlo...

Tak samo jest z Audio Notem, te sprzety sa muzykalne a ja wybiore zawsze bardziej muzykalnosc niz inne aspekty grania. Muzykalnosc to najwazniejszy parametr, po latach mam na to taki wlasnie skrystalizowany wlasnie poglad.

Niewiem co to jest muzykalnosc,ale wiem czy jakis klocek gra dobrze lub zle, Audio Knot to wyzszy stopien wtajemniczenia w marketingu niz Lampi,mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi,:))

Audio Knot to wyzszy stopien wtajemniczenia

Pewnie zwracasz uwage na inne aspekty grania, kazdy ma prawo miec swoj wlasny wzorzec muzyki. Ja jednak proponowalbym Ci posluchac troche Muzyki przez duze M na zywo a pozniej posluchac wiele DAC-ow, moze sie okazac ze najblizej jednak prawdy jest wlasnie Audio Note...

To nie wiesz tak naprawdę czy klocek gra dobrze czy źle.

Masz racje,nie wiem:(

Pewnie zwracasz uwage na inne aspekty grania, kazdy ma prawo miec swoj wlasny wzorzec muzyki. Ja jednak proponowalbym Ci posluchac troche Muzyki przez duze M na zywo a pozniej posluchac wiele DAC-ow, moze sie okazac ze najblizej jednak prawdy jest wlasnie Audio Note...

Zaraz wskocze na Jutuba to sobie obslucham pare kosci to dam Ci znac co to jest muzykalnosc,moze zalapie wreszcie,bo bladze jak ćma:))

Zamiast Youtuba czy sluchania sprzetow proponuje cos na zywo, ja wlasnie wybieram sie dzisiaj na to:

Ukryta Zawartość

Polecam Muzyke na zywo mozna sie wiele dowiedziec jak ma grac poprawnie nasz system audio.;)

Najtrudniej uzyskac w DAC-ach muzykalnosc, a jesli polaczy sie duza muzykalnosc z duza precyzja i rozdzielczoscia to osiagamy nirvane. Sama precyzja to moim zdaniem to nie jest dobry dzwiek do sluchania MUZYKI mozna co najwyzej sluchac dzwiekow i to zmodyfikowanych przez urzadzenie dzwiekow, ktore nie maja nic wspolnego z natura.

Ukryta Zawartość

Zamiast Youtuba czy sluchania sprzetow proponuje cos na zywo, ja wlasnie wybieram sie dzisiaj na to:

Ukryta Zawartość

Polecam Muzyke na zywo mozna sie wiele dowiedziec jak ma grac poprawnie nasz system audio.;)

To widze ze jestes wieksza ćma odemnie:)nigdy tak system nie zagra drogi Stasio,na life bylem to mi nie pitol,np,Na Patricia Barber w Katowicach siedzialem od niej 5m,a obok mistrz W,Pacuła, a Eric Montzka walil mnie palkami po glowie:)

no i co z tego wynika?:)

Ukryta Zawartość

To widze ze jestes wieksza ćma odemnie:)nigdy tak system nie zagra drogi Stasio,na life bylem to mi nie pitol,np,Na Patricia Barber w Katowicach siedzialem od niej 5m,a obok mistrz W,Pacuła, a Eric Montzka walil mnie palkami po glowie:)

Da sie bardzo do tego zblizyc i o to w tym calym High-endzie chodzi.;)

Trzeba uzyskac dwa aspekty muzykalnosc z jednoczesna wielka rozdzielczoscia i ultra precyzja, wtedy jest szansa ze do naszego pokoju zawita dosc podoby dzwiek. Nad tym wlasnie ciagle pracuje.

Da sie bardzo do tego zblizyc i o to w tym calym High-endzie chodzi.;)

Trzeba uzyskac dwa aspekty muzykalnosc z jednoczesna wielka rozdzielczoscia i ultra precyzja, wtedy jest szansa ze do naszego pokoju zawita dosc podoby dzwiek. Nad tym wlasnie ciagle pracuje.

Snij dalej:))powodzenia.

Trzeba uzyskac dwa aspekty muzykalnosc z jednoczesna wielka rozdzielczoscia i ultra precyzja

Gwarantuje Ci ,ze jak bedziesz mial takie granie u siebie,to wiekszosc audiofili ktorzy cie odwiedza i posluchaja,to powiedza ,ze nie jest muzykalnie:))przerabiam to na co dzien,to jest jak zderzenie czolowe malucha ze spychaczem:))

Gwarantuje Ci ,ze jak bedziesz mial takie granie u siebie,to wiekszosc audiofili ktorzy cie odwiedza i posluchaja,to powiedza ,ze nie jest muzykalnie:))przerabiam to na co dzien,to jest jak zderzenie czolowe malucha ze spychaczem:))

No i tu sie z Toba jak najbardziej zgodze!

Ale ja mam zamiar sprzedawac takie granie i wlasnie w takim graniu jest cudowna bardzo muzykalna prawda.

Wlasnie dzisiaj na koncercie tak wlasnie zagralo, duzy sklad orkiestrowy, 30 osobowy chor, Requiem Mozarta, jak zagralo? Pierwsze wrazenie jakbysmy to chcieli przelozyc na jezyk audiofilski zagralo bardzo slabo, matowo, plasko, jakby bez wyrazu. Ale ja znam dobrze to granie, w tym wszystkim jest niesamwite piekno instrumentow gladkosc smykow i przerozne barwowe smaki deciakow, a chor nawet przy mocnym fff zawsze jest gladki i jasny, bas slaby ale melodyjny. Takiego dzwieku szukam zadnego innego, ten dzwiek wielu nie bedzie sie podobal. Nie dbam o to, ma sie glownie mnie podobac a i z pewnoscia znajda sie tacy ktorzy i w takim graniu zagustuja i beda sie rozkoszowac, bo jest na PRAWDE czym! :)

Wlasnie dzisiaj na koncercie tak wlasnie zagralo, duzy sklad orkiestrowy, 30 osobowy chor, Requiem Mozarta, jak zagralo? Pierwsze wrazenie jakbysmy to chcieli przelozyc na jezyk audiofilski zagralo bardzo slabo, matowo, plasko, jakby bez wyrazu

Bo tak gra na żywo, nie ma tam audiofilskiego powietrza, za to separacja na maksa i piękne brzmienie instrumentów, żadnych lampowych podbarwień i upiększeń :)

Ale nam się tu wróżbita Maciej rozpisał !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

dorzucę do wątku, rozbierane zdjęcia jeszcze jednego hi-endowego DACA z epoki wraz z zasilaczem.

który na pewno zasługuje na miano jednego z najlepszych.

Ukryta Zawartość

post-1801-0-70495800-1443340589_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dorzucę do wątku, rozbierane zdjęcia jeszcze jednego hi-endowego DACA z epoki wraz z zasilaczem.

który na pewno zasługuje na miano jednego z najlepszych.

A mozna prosic jeszcze o zblizenia?

Ale nam się tu wróżbita Maciej rozpisał !

Zglosilem trolling ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.