Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Eeee, to tylko brak " i " a robi taaaką różnicę ;)))

Pamiętasz jak na jakimś zdjęciu zobaczyłeś 'Pana', i napisałeś jaki przystojniak :D ... bo wpadł Ci w oko.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Panowie, polecam Wam te kolumny które stoją na tym zdjęciu;-) To jest mój wybór w kategorii do 100 tys. zł.

Ale jak to ? przecież one maja głośniki niepapierowe i na zawieszeniu gumowym.

ktoś to pisał ze na basie " to tylko papier", dla mnie to nie ma znaczenia,aby grało dobrze

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

ktoś to pisał ze na basie " to tylko papier"

Niekoniecznie. Metal też może być. Wszystko lepsze niż guma;-) A tak serio to są świetne paczki, miałem je u siebie w domu. Przy czym najlepiej mi grały nie z ARC, ani nie z Levinsonem a z Accuphase P7100;-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Niekoniecznie. Metal też może być. Wszystko lepsze niż guma;-) A tak serio to są świetne paczki, miałem je u siebie w domu. Przy czym najlepiej mi grały nie z ARC, ani nie z Levinsonem a z Accuphase P7100;-)

Ale guma też potrafi grać , tylko wymaga odpowiedniego " napędu "

Te gumy miałem u siebie ..oczywiście same głośniki ...nie system ..i wiem jak trudno i je napędzić.

https://www.madisoundspeakerstore.com/approx-12-woofers/sb-acoustics-sb34nrx75-6-12-woofer/

post-59766-0-12514800-1453053958_thumb.jpg

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Te gumy miałem u siebie ..oczywiście same głośniki ...nie system ..i wiem jak trudno i je napędzić.

Co to jest? Wygląda że na dole jest sekcja aktywna, albo to tylko złudzenie. Jeśli nie ma własnych wzmacniaczy to na oko potrzebne będę monobloki w typie McIntosh MC-1.2KW albo mocniejsze.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Co to jest? Wygląda że na dole jest sekcja aktywna, albo to tylko złudzenie. Jeśli nie ma własnych wzmacniaczy to na oko potrzebne będę monobloki w typie McIntosh MC-1.2KW albo mocniejsze.

Taka popierdułka ...

Steinway ..

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ten od fortepianów? ;-)

Tak ten sam ...

Niestety mnie nie udało się tego posłuchać ....:(((

WLM słuchał ...było to kilka lat temu na AS ...

Może też słuchałeś ...:))

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Może też słuchałeś

Przyjrzałem się zdjęciu, chyba faktycznie było coś takiego, wygląd kojarzę, gościa na zdjęciu zresztą też. Ale dźwiękowych wspomnień nie mam żadnych, więc chyba nie wzbudziło to we mnie entuzjazmu. Sądzę, że zapamiętałbym gdyby to był jakiś przełomowy dźwięk.

Tak , wydało się Atlon ...jesteś przystojniakiem ;)))

Już tak szybko zapomniałeś jak gdzieś z 2-lata temu pisałeś jaki to przystojniak - to on Ci wpadł w oko :-)

Wtedy pisałeś jeszcze jako Cybant.

071017_5g.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie, polecam Wam te kolumny które stoją na tym zdjęciu;-) To jest mój wybór w kategorii do 100 tys. zł.

Kolumny Twój wybór, a Pan przy kolumnie to wybór Cybant'a/Diogenes'a :-) i teraz wszyscy wiedzą jaki ma gust :D

Ale jak to ? przecież one maja głośniki niepapierowe i na zawieszeniu gumowym.

ktoś to pisał ze na basie " to tylko papier", dla mnie to nie ma znaczenia,aby grało dobrze

Tweeter berylowy, wszystkie pozostałe na tytanie :-)

Którego Levinsona miałeś u siebie z tymi kolumnami? A jak Twoje ARC grały z nimi? Co się podobało w zestawieniu z Accu P-7100.

Opisz jak grały z poszczególnymi wzmacniaczami mocy.

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Którego Levinsona miałeś u siebie z tymi kolumnami? A jak Twoje ARC grały z nimi? Co się podobało w zestawieniu z Accu P-7100.

No 432. Generalnie to słaby piecyk, zarówno wydajność prądowa jak i generalnie dźwięk. Matowo, płasko, sucho choć dość detalicznie. Z ARC Ref. 150 było dużo lepiej, bardziej plastycznie, wieloplanowo. Ale odniosłem wrażenie że nie do końca idealnie kontrolował bas. Z Accuphase P7100 było najbardziej akuratnie, mocno i fizjologicznie na dole, z lepszymi wybrzmieniami, ciepło na średnicy i bardzo eterycznie na górze. Ref. 150 i P7100 grały w zasadzie w zbliżonej lidze, przy czym przewaga Accu dotyczyła dołu pasma, stąd uważam że był lepszy. Levinson No 432 niestety nie miał startu do żadnego z konkurentów, aczkolwiek jest od istotnie tańszy. No i końcówka ARC też jest lekko stuningowana.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Już tak szybko zapomniałeś jak gdzieś z 2-lata temu pisałeś jaki to przystojniak - to on Ci wpadł w oko :-)

Wtedy pisałeś jeszcze jako Cybant.

071017_5g.jpg

http://gadgets.fosfor.se/revel-ultima-salon-2/

Kolumny Twój wybór, a Pan przy kolumnie to wybór Cybant'a/Diogenes'a :-) i teraz wszyscy wiedzą jaki ma gust :D

Tweeter berylowy, wszystkie pozostałe na tytanie :-)

Opisz jak grały z poszczególnymi wzmacniaczami mocy.

Myślałem , że to Ty ;))

Tak ten sam ...

Niestety mnie nie udało się tego posłuchać ....:(((

Tak, dawno temu był ten system w Wa-wie, naprawdę imponujący... ceną i jakością miał dorównywać swojemu odpowiednikowi czyli modelowi D 274....

grało świetnie,choć szczegółów nie pamiętam, a p. Lyngdorf, który jest odpowiedzialny za cały projekt okazał się b. miłym człowiekiem;-)

Jest to jakiś sposób na kompleksowy system wysokiej klasy, tylko ta cena...

Chord i jego najnowsze dziecko Dave.

Na fortepianie slychac nieczystosci...to samo slyszalem sluchajac tego DAC-a na zywo i jak tu nie sluchac High-endu z Youtuba ? ;)

A tutaj zrodlem jest Berkeley Audio Design Alpha Reference DAC, niestety nie mialem okazji sluchac tego DAC-a na zywo, pozostaje wiec tylko Youtube. Wydaje mi sie ze nie jest to jakies wyjatkowe zrodelko...dzwiek wyraznie dzwoni i nie jest czysty.

Nowy DAC Bouldera.

Pod koniec filmu kilka slow na temat budowy nowego 2120 Boulder Dac-a

Stasiop,czy Ty tak na poważnie czy dla jaj z tym YOUTUBE???

Na powaznie, ma sie rozumiec :D

A tak juz zupelnie na powaznie, zrodla cyfrowe wprowadzaja tego typu znieksztalcenia, ze sa one w dziedzinie zmian harmonicznych, szczegolnie wyraznie slychac to na fortepianie. Nie trzeba do tego specjalnego toru, slychac to wyraznie na kazdym glosniczku, rowniez laptopowym.

Chord i jego najnowsze dziecko Dave.

Na fortepianie slychac nieczystosci...to samo slyszalem sluchajac tego DAC-a na zywo i jak tu nie sluchac High-endu z Youtuba ?

Najlepsze źródła Watts-a były w czasach jak miał własną firmę czyli w latach 90-tych. Jego stare źródła grały zjawiskowo i uważam, że dalej nie mają konkurencji.... jakieś nieczystości na fortepianie?? nie do pomyślenia.

No 432. Generalnie to słaby piecyk, zarówno wydajność prądowa jak i generalnie dźwięk. Matowo, płasko, sucho choć dość detalicznie. Z ARC Ref. 150 było dużo lepiej, bardziej plastycznie, wieloplanowo. Ale odniosłem wrażenie że nie do końca idealnie kontrolował bas. Z Accuphase P7100 było najbardziej akuratnie, mocno i fizjologicznie na dole, z lepszymi wybrzmieniami, ciepło na średnicy i bardzo eterycznie na górze. Ref. 150 i P7100 grały w zasadzie w zbliżonej lidze, przy czym przewaga Accu dotyczyła dołu pasma, stąd uważam że był lepszy. Levinson No 432 niestety nie miał startu do żadnego z konkurentów, aczkolwiek jest od istotnie tańszy. No i końcówka ARC też jest lekko stuningowana.

Może ML №432 nie zagrał tak jak oczekiwałeś bo nie miałeś w zestawie firmowego przedwzmacniacza ML №326S i odtwarzacza ML №512

Ciekawe w jakim zestawieniu Elberoth dwukrotnie słuchał bardzo udanych prezentacji ML-a z kolumnami Revel-a :

Ukryta Zawartość

...tylko szkoda że on nie wie z którymi ML-ami słuchał i których Revel-i, myląc serię Ultima z nazwą kolumn, bo komuś tam napisał że 'Ultima albo Salon', no i z której serii, starej Ultima, czyli nowszej Ultima2, bo Revel Ultima Salon, a Revel Ultima Salon2 to jest różnica.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7-lat temu w 2009 roku z monoblokami Mark Levinson №436 grały Revel'e Ultima Salon2 i JBL K2 S9900. Salon2 bardzo dobre, K2 jeszcze lepsze i droższe (od $44,000.00 do $55,000.00 w zależności od wykończenia). Pamiętasz jak to grało z №512 + №326S + №436. Czułeś tą neutralność, dynamikę, szczegółowość i otwartość.

Kenrick kiedyś miał ML-e №33 i ich się pozbył tak samo jak №20.6 czy Maka MC1201.

Ze wzmacniaczy zintegrowanych i dzielonych stereofonicznych / monofonicznych, posiada: ML №532 x2, ML №436, McIntosh MC1.2KW, Triode TRV-845SE i Viola Labs Bravo.

Czytałem, co wypisywaliście w innym wątku i widzę że trochę pogryźliście się (Ty i chicago/markn), a poszło o №432 i nazwanie go wydmuszką :

Ukryta Zawartość

No widzisz, mnie to też zaskoczyło, myślałem że to przypadek jednostkowy z Dobermannami. Ale na dużych Revelach sytuacja się powtórzyła, pisałem o tym w równoległym wątku. Tam dużo lepiej zagrały zarówno ARC jak i Accuphase P7100. Levinson grał w miarę najlepiej na lodówkach Dynaudio, przy czym i na nich bardziej podobało mi się Accu P7100, choć to nie jest wymarzone zestawienie. Czyli generalnie nieudany piecyk. ML powinien go jak najszybciej wycofać z oferty i zrobić coś na miarę swojej marki. Jak porównasz ten dźwięk do wybitnych monobloków No 53 to aż wstyd.

Opinie o No.432 na różnych forach i opinie ludzi z audiofilskich periodyków są zupełnie rozbieżne z twoimi.

Chyba najbardziej nieudana końcówka ML w historii.

Świetne modele ML to monosy 20.5, 20.6, 33, 53 oraz końcówki 23.5, 27 a także późniejsze 331 oraz 332. Nie wiem na czym polega problem z modelem No 432, nie napędził Dobermannów ale i niespecjalnie wypadł nawet na w zasadzie dedykowanych mu kolumnach Revel Salon Ultima. Naprawdę nie spodziewałem się, że na tych paczkach lepiej zagra Accuphase.

Hmm... №432 najgorszy/najbardziej nieudany wzmacniacz ''piecyk'' w historii ML-a ? :-)

Specjalnie się natrudziłem aby Tobie zrobić listę wzmacniaczy mocy (mono i stereo) które w niemieckim Audio dostały notę 125-pkt., są to :

ML №33 (1/1997), ML №33H (11/1999), ML №432* (3/2006), Accuphase M-2000 (mono gebr.), Accuphase M-8000, Accuphase P-7100, Accuphase A-60, Audionet AMP, Burmester 911 Mk III (2 x bridged into mono), Convergent JL 2, Krell FPB-650Mc, Krell Evo 302*, Marantz MA-9S2, McIntosh MC 1201 AC, Musical Fidelity AMS-50, Musical Fidelity M8 700m, Octave MRE 130 + Super Black Box, Octave RE 290, Sugden MPA 4, Symphonic Line RG 7 Reference, VTL Siegfried

* - Evo 302 i №432 z wyróżnieniem za jakość/brzmienie w swej cenie.

120-pkt.: Mark Levinson№436 (mono), Mark Levinson №336, Classé Omega, Krell FPB 400cx, Krell FPB 350M, Krell 350 Mcx, Krell FPB-600C, Linn Klimax, Linn Klimax Chakra 500 Twin*, Lua Alborada Mk2, Pass X250, Spectral DMA 150/II, Sugden Sapphire FBA-800, MBL 9010 C (mono), Burmester 036 (2 x bridged into mono)

115-pkt.: Mark Levinson №434 (mono), Mark Levinson №431, Mark Levinson №334, Accuphase P-1000, Accuphase P-650, Audionet AMP I V2*, Bryston 14B ST, Classé CA 401, Krell FPB 300, Krell KAV-2250, McIntosh MC-602 AC, McIntosh MC-2000, McIntosh MC 2102, Pass X 150, Pioneer M 7, Burmester 956 (mono), Burmester 911 Mk III

110-pkt.: Cello Encore, Accuphase P-370, Accuphase P-3000, Advantage S 250 (mono), Auralic Merak, Ayre V-5 xe, Denon POA-A1 HD (10 ch.), Spectral DMA-100, Tsakiridis Orpheus, Theta Dreadnaught, Theta Dreadnaught (5-Kanal), McIntosh MC-402 AC, Burmester 036

105-pkt.: Audio Research VS 55*, Bryston 4B SST, Bryston 9B ST (5-Kanal), Accuphase A-20V, Accuphase P-450, Classé CA-301, Linn Akurate 2200, MBL 8011 S, Moon 330A, Octave RE 280 Mk II + Black Box

Ciekawe co Ty na to powiesz, co robi №432 w tak wysokiej klasie z ww. piecami, jak jest tak nieudanym modelem?

Wydmuszką bym go nie nazwał, jak już to prędzej Accu P-7100 którego łapią prześwity :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Accu P-7100

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ML №432

Toż dawno nie ma w sprzedaży №432, zastąpił go №532 - wiesz co to za referencja za €19800 :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - lepszy od tych wszystkich powyższych wzmacniaczy z notą 125-pkt.?, bo monobloki ML №53 i №536 to na pewno lepsze.

ML-e №532 jeszcze nie tak dawno były u Marka Levinsona w pomieszczeniu odsłuchowym razem z №53. A teraz rządzą same monobloki №53 i №536.

Z przedwzmacniaczy rządzą №52 i №526.

Z Audio Player'ów №512 i №519.

W klasie wzmacniaczy zintegrowanych rządzi №585 (z DAC'iem) :

Ukryta Zawartość

Wcześniej był tam jeszcze pre №326S, ale już go wynieśli tak jak i stereofoniczne wzmacniacze mocy №532, bo miejsca brakło na nowe referencje.

Ukryta Zawartość

ML №52 pogoni wszystkie widoczne przedwzmacniacze. Nie wiem jak najnowsza ''świeżynka'' №526, ale pewnie też niezły wymiatacz.

Starszy №326S uplasowałby się wyżej od jeszcze starszego №320S z którym to testowali №432 Dual Mono Power Amplifier :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jest porównanie do także tu testowanych Octave HP 500 SE i Octave MRE 130SBB.

Przedwzmacniacze :

130-pkt.: Mark Levinson №32 (1/2000), Krell Evolution Two, McIntosh C1000P AC, Accuphase C-2810*, Accuphase C-2800, Burmester 077 + power supply, TAD C2000, Pass XP-20, AVM PA 8

128-pkt.: Audio Research LS-27, McIntosh C50, Symphonic Line RG 2 Reference, T+A P 10.2

125-pkt.: Mark Levinson №320S (3/2006), Cello Audio Suite, Krell Evo 202, Spectral DMC 30, McIntosh C1000T AC, McIntosh C200 AC, Marantz SC-7 S2, Convergent SL1 Ultimate Mk2, Line Magnetic VO 2, Octave Jubilee, Octave HP 500 SE*, Octave HP 300 SE, T+A P 10*, Burmester 011

120-pkt.: Mark Levinson №380S, Classé Audio Omega, Krell KCT, Krell KCTx, Spectral DMC 15, Pass X0, Accuphase C-2000, Accuphase C-2400*, Audionet PRE 1 G3 + EPS, Linn Akurate Kontrol, Musical Fidelity M8 Pre, Music First Audio Classic Copper, Sugden LA 4

115-pkt.: Audio Research Reference, Audionet PRE I G3*, Classé CP 65, Gryphon Sonata, Jadis JP 80, Marantz SC-7S1, McIntosh C 2200, MBL 5011, Pass X 2.5, Sugden Sapphire DAP-800

110-pkt.: Accuphase C-275, Accuphase C-245, Bryston 25 BP Phono, Convergent SL1 Signature Mk2, Denon AVP-A1 HD (9.3 ch.), Krell KRC-HR, Linn Exotik* (5.1 konfigurierbar), Lyngdorf DPA-1, McIntosh C-42, Moon 350 P, Naim NAC 202, Octave HP 500 MK III, Pass X2, Spectral DMC 20 MkII, Sphinx Project Eight

105-pkt.: Accuphase C-265, Aloia PST 11.01, AVM PA-3.2, Cambridge Audio Azur 840 E, Croft Micro 25 R, MBL 5010 D, Plinius CD-LAD, Primare PRE 32, T+A P 1230 R*

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Hmm... №432 najgorszy/najbardziej nieudany wzmacniacz ''piecyk'' w historii ML-a ? :-)

Atlon, nie wiem o co chodzi z tym piecem, ale mnie nie udało się go ujarzmić. A wiesz jak dobre zdanie mam choćby o starych monoblokach 20.5, 20.6 oraz nowych 53. To albo jakiś wypadek przy pracy projektantów albo kwestia słabej kontroli jakości. Mam na myśli to, że być może trafił się nam jakiś felerny egzemplarz. Nie wiem co o tym sądzić.

Atlon, nie wiem o co chodzi z tym piecem, ale mnie nie udało się go ujarzmić. A wiesz jak dobre zdanie mam choćby o starych monoblokach 20.5, 20.6 oraz nowych 53. To albo jakiś wypadek przy pracy projektantów albo kwestia słabej kontroli jakości. Mam na myśli to, że być może trafił się nam jakiś felerny egzemplarz. Nie wiem co o tym sądzić.

Może było trzeba posłuchać monobloków №436

Stereofonicznej №432 nie znam, a Ty ją miałeś w domu i słuchałeś na obu wcześniej wymienionych kolumnach.

Nowa była / nie grzebana? - bo wiesz jak jest z nieoryginalnymi serwisami, części wymieniają na to co mają, a nie na to co trzeba.

A później możesz podłączyć i się zdziwić, że nie chce tak fajnie grać jak oryginał :-)

432OH_lo.jpg

Ukryta Zawartość

436OH_lo.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Nowa była / nie grzebana?

Absolutnie nowa. Prosto od dystrybutora. Zastanawiam się, może była nie do końca wygrzana. Ale grała kilka tygodni na różnych kolumnach i niewiele się w jej brzmieniu zmieniało.

Nowa była / nie grzebana? - bo wiesz jak jest z nieoryginalnymi serwisami, części wymieniają na to co mają, a nie na to co trzeba.

Znaczy na dodatek sprzęt awaryjny, jak bym pod koniec zeszłego roku takiego ML w serwisie nie widział to bym nie wierzył co piszę.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No co za duży rozrzut jakości produkcji aż dziw! Mark Levison ikona XX wieku? :)

Jakość wykonania ML należy do absolutnie najlepszych.

Gdzie Ty ten rozrzut widzisz - masz przed sobą z 10 takich samych nietykanych modeli i porównujesz wszystkie części?

No to nie gadaj jak ten Twój ''wełniany'' klon :D, i nie pisz w stopce że moderacja zła dla Ciebie, bo Ty sam zły dla siebie.

Znaczy na dodatek sprzęt awaryjny, jak bym pod koniec zeszłego roku takiego ML w serwisie nie widział to bym nie wierzył co piszę.

Ogólny przykład z serwisantami, a Ty dopisujesz że ''znaczy na dodatek'' - co na dodatek, serwisanci robią chałturę i wstawiają beztołkownie to co pod ręką, aby szybciej i dalej, no to się zgadza. Co tam pod koniec roku widziałeś ''takiego'' (czyli jakiego?) ML-a, i kto go zepsuł serwisant z Krakowa czy Ty?

Stare, gdzieś z 20-sto letnie tańsze modele 331/332/333 miały problem z kondensatorami w zasilaniu i tyle.

A może przegląd lub tuning robiliście ? :D ... i zamiast przytuningować starsze klocki, to zepsuliście :-)

Już to widzę jak serwisant każdy klocek dopieszcza z roczek :D

Alton króciutko, ten Mark Levison którego widziałem w serwisie był usmażony w środku na własne życzenie, czytaj za gęsto napakowany i słaba wentylacja w środku :) Nie takie orły zapominały o prawidłowej konwekcji ciepła.Dziś jak nikt tego nie liczy (a są takie programy!) to może sobie na koniec obejrzeć wnętrze kamerą termowizyjną, polecam bardzo pouczające doświadczenie o ile się taką kamerę ma :p

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No to po ''daczku'' ;-)

Nagra HD DAC + Nagra MPS :

Ukryta Zawartość

open3_big.jpg

35_big.jpg

Nagra CDC + Nagra ACPS-II :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cdc_open_big.jpg

6_big.jpg

Nagra CDP bez przedwzmacniacza, a CDT jako sam transport.

Ukryta Zawartość

IMG_1158_800.jpg

vs.

ML №30.6 Reference Digital Processor + Power Supply PLS-330 :

Ukryta Zawartość

MarkLevinsonNo30624bit-96kHz.jpg

dac-mark-levinson-306-reference-585111-MLB20485684180_112015-F.jpg

Ukryta Zawartość

dac-mark-levinson-306-reference-109111-MLB20485685567_112015-F.jpg

ML №31.5 Reference CD Transport :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no-31-5-1-mark-levinson.jpg

ML №512 CD/SACD Disc Player :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

150802xdz66jrkxvj0adyk.jpg

150804d4hfwaxwaa945kfd.jpg

12.jpg

22.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.