Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki i ampli za 3,5k

dawidos160

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przymierzam się do zakupu sprzętu filmowego - zestaw ma być tylko pod filmy, muzyka to będzie rzadkość, a że słucham klubowej to bas załatwi sprawę - od słuchania stereo mam sprzęt stereo. Budżet to 3,5k z możliwym odchyleniem o 500 zł jeśli będzie naprawdę warto. Sprzęt niestety będzie na raty, więc ograniczony jestem do sklepów typu euro rtv,mediamarkt czy saturn, tak żeby dostać 10x0%. Pokój w którym będzie stało kino to 18,5^m2.

Początkowo wymodziłem coś takiego :

Głośniki - jamo s606 + sub 210

Amplituner - Sony STR-DH540

I pytanie - czy coś ciekawszego można złożyć w tej kwocie ?

Z głośników ewentualnie jamo s626 albo Wharfedale Obsidian, ale one już są droższe o około 500-600 zł (wliczając suba), a ampli to Yamaha RX-V475, która jest droższa o jakieś 350 zł od sony

https://www.audiostereo.pl/topic/109084-g%C5%82o%C5%9Bniki-i-ampli-za-35k/

Witaj,

jeśli szukasz systemu typowo do kina domowego, proponuję zwrócić uwagę na amplituner Denon AVR-X2000 lub Onkyo TX-NR626 który możesz połączyć z zestawem kolumn Wharfedale Obsidian 600 HCP Set lub najnowszymi, moim zdaniem wyraźnie lepszymi Jamo S626 HCS. W naszym salonie możesz wszystko kupić w systemie rat 0% także na odległość, serdecznie zapraszam.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Co do Denonów - słyszałem o nich,ale jak porównałem dekodery dźwięku to Denon jakoś mało ich ma i to mnie zniechęciło... Co do Jamo S626 czy Obsidianów - z X1000 to robi się już ponad 4K, a z X2000 to nawet 4,5, a chciałem się zamykać w tych 3,5 do góra 4k, a podany przeze mnie zestaw na początku to skromne 3k - wymiana na S626 czy Obsidiany to jakieś 3,5k

U Ciebie Q21 wypatrzyłem JBL Loft 5.1 Set w przyjemnej cenie plus HK AVR70 - ale to znowu budżetowo. Ewentualnie NR525 czy wspomniana Yahama RX-V475

Lofty w systemie 5.1 dadza Ci dużo wrazen do kina domowego ale muzyki na tym nie posluchasz. Amplituner 525 to super ampli.

5z0p3n - właśnie do tego mają być ;) Do muzyki mam stereo o czym wspomniałem w pierwszym poście ;) Może to nie urywa tyłka - Edifier R2600 podłączone do Asusa DX, ale uwierz mi - po przesiadce z Logitech X530 i Creative Audigy SE i tak robi różnicę i póki co wystarczy mi w zupełności ;) Kino i TV ma być tylko do filmów i sportu, więc te JBL będą pasowały idealnie (a TV to będzie 50 cali Panasonic ST60 prawdopodobnie)

Hej,

No to jakoś musiałem przeoczyć ta uwagę. Lofty są innej konstrukcji. Typowo kinowej mniejsze, nie ingerują zbytnio w wystrój. Glosniki grają wysokimi i średnimi tonami. Do basów jest dość spory i głośny sub.

Obsydiany sa bardziej uniwersalne. Duże bo mogą grac tez w stereo. Lepsza konstrucja. W kinie obawiał bym się o to czy sub zgra się z basem w kolumnach. Da się to niby korygować jednak jest to ciężkie.

Biorąc pod uwagę cenę wybrał bym pewnie obsidiany skoro masz za taką dobrą cenę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.