Skocz do zawartości
IGNORED

Burmester / Supernait & Kudos Super C10

kazan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Który z tych wzmacniaczy będzie lepszym wyborem do Kudos ? Oba używane w podobnej cenie . Burmester'a (101) z Kudos'ami słyszałem (zakochałem się) natomiast Supernait nie miałem możliwości (kiedyś miałem 5i) choć na forum Naim'a uważają to połączenie za synergiczne . Mam jeszcze opcję w postaci Sonneteer'a Alabaster/Orton .

Z góry dziękuje i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/109138-burmester-supernait-kudos-super-c10/

Witam

Który z tych wzmacniaczy będzie lepszym wyborem do Kudos ? Oba używane w podobnej cenie . Burmester'a (101) z Kudos'ami słyszałem (zakochałem się) natomiast Supernait nie miałem możliwości (kiedyś miałem 5i) choć na forum Naim'a uważają to połączenie za synergiczne . Mam jeszcze opcję w postaci Sonneteer'a Alabaster/Orton .

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Burmesterki to cukierki więc proszę go zakupić czym prędzej!

To nie będzie żadne odkrycie Ameryki , ale Kudos i Burmester mają tego samego dystrybutora w Polsce.

Kudos już masz dowiedz się jak z wypożyczeniem wzmacniacza do odsłuchu

Kupić u nich przecież nie musisz.

Naprawdę najlepiej posłuchać u siebie w domu

Zamówiłem Burmestera - odbieram w piątek :) co prawda nie miałem go u siebie ale słuchałem tego połączenia i było super . Może wie ktoś czym różni się 051 od 101 ? Poza wyświetlaczem oczywiście , chodzi mi głównie o sygnature brzmienia .

Pozdrawiam

101 od 051 różni się oczywiście....ceną i właśnie tym wyświetlaczem.Jeśli Kudosy zagrały z 101 to tak samo zagrają z 051 ale musisz jeszcze pamiętać o pozostałych częściach systemu.101 to następca 051 a więc ceną będzie się różnić natomiast brzmieniem nie koniecznie,sygnatura Burmestera jest podobna we wszystkich jego klockach a ponieważ to nie jest wyższy model tylko następca,to nie powinien odbiegać brzmieniowo od nowego.Ostatnio jest raczej odwrotnie-co nowsze-to gorsze.Takie życie i coraz większy wpływ księgowych na sprzęt.

Burmesterek jest już u mnie w systemie :). Pierwsze wrażenie to perfekcyjne wykonanie , jest śliczny choć ten srebrny trochę cukierkowaty . Nie żebym wybrzydzał ale osobiście wole klocki czarne ... przynajmniej małżonka jest zachwycona (ona słucha także oczami :)).

Brzmienie jest takie jakie zapamiętałem z zestawienia z 101 - piękne . Przede wszystkim to rozdzielczość i szczegółowość cud , miód , malina ... żeby nie było tak słodko to trochę brakuje mi dociążenia na dole . Wiem , że reszta mojego toru wymaga dopracowania ale to dopiero jak okrzepnę trochę bo te zakupy kolumn i piecyka dały mi ostro popalić :)

Pozdrawiam

Burmeter dobrze zgrywa się z okablowaniem Shunyaty z nowej serii Z-tron.

Zarówno kable zasilające jak i interkonekty. Nie musi być zaraz Anaconda ale choćby np Cobra Z-Tron AC i IC Python Z-Tron. Bedzie większa gładkość, soczystość i właśnie dociążenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.