Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

To jak wytłumaczyć fakt działania karty USB ze Smokiem pod Windows ? Cuda ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ja pierniczę, black dragon to urządzenie UAC2. Pod windows musi mieć dedykowane sterowniki. Cholera wie co jest w tych sterownikach bo to przecież jest oprogramowanie zamknięte i tak naprawdę to nie są sterowniki do UAC2 ale do tego konkretnego urządzenia.

Dodałem swój vote na forum Microsoft, żeby w końcu zaimplementowali natywne wsparcie UAC2 w najnowszym Windows 10

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dopisujcie się, bo ten wątek czyta development team od M$

Im większa liczba request tym większa szansa, że w końcu łaskawie dodadzą wsparcie dla UAC2

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Dziękuje za zainteresowanie tematem.

I tu jeszcze jedno pytanie czy jak zakupie terminal HP 5740 z WI-FI to czy daphile się nie zbuntuje..wolał bym wewnętrzną kartę niż wystający stik z terminala.

Pytam bo wiem że ktoś z was już testował ten terminal..

Ja jestem chętny na HP5740 tylko muszę wiedzieć:

Czy jak komputerek jest w trybie uśpienia to na USB jest napięcie?

Zaraz daphile odpalę i powiem czy w trybie uśpienia telefon będzie się ładować z portu usb terminala hp

Dodałem swój vote na forum Microsoft, żeby w końcu zaimplementowali natywne wsparcie UAC2 w najnowszym Windows 10

Ukryta Zawartość

Dopisujcie się, bo ten wątek czyta development team od M$

Nie rozumiem cię. MS robi ten system dla pieniędzy. Ale oni nie chcą twoich pieniędzy. Jak ktoś nie chce moich pieniędzy to się z nimi nie narzucam.

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Zarabiam na życie z fotografii.

Na Linux'a nie ma ani Lightroom, ani Photoshop, ani żadnego z plugins który używam (chociażby z pakietu NIK Collection)

OSX nie trawie za marketing i ogólnoświatowy lans posiadaczy urządzeń z logo nadgryzionego jabłka :)

Do tego dochodzi fakt, że jestem zapalonym graczem :D

Dlatego chcąc nie chcąc siedzę na Windows.

Upgrade z Win 7 na Win 10 jest za free, więc pewnie skorzystam i dobrze byłoby, żeby z tym UAC2 coś zadziałali w końcu..

Zarabiam na życie z fotografii.

Na Linux'a nie ma ani Lightroom, ani Photoshop, ani żadnego z plugins który używam (chociażby z pakietu NIK Collection)

OSX nie trawie za marketing i ogólnoświatowy lans posiadaczy urządzeń z logo nadgryzionego jabłka :)

Do tego dochodzi fakt, że jestem zapalonym graczem :D

Dlatego chcąc nie chcąc siedzę na Windows.

Upgrade z Win 7 na Win 10 jest za free, więc pewnie skorzystam i dobrze byłoby, żeby z tym UAC2 coś zadziałali w końcu..

Lans lansem ale mają UAC2. A tu nie masz ani lansu ani UAC2. Linux nie ma z kolei lansu a ma UAC2.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

I teraz pytanie. Czy ty grasz w pracy? Jakbym lubił gry to bym sobie kupił konsolę, czy coś, a do audio miał osobną maszynę. A tak się męczysz, jakieś petycje wysyłasz do korpo o budżecie Polski.

Zresztą przy tym podejściu klientów to jak bym był MS to by takie petycje olał. No pomyśl. Po co coś pisać/uzupełniać jeśli i tak kupią. To jest całkowicie wbrew rachunkowi ekonomicznemu.

Miałem już maszynkę do audio :) terminal z Daphile :D

Ale wygodniej zarządzało się Spotify z poziomu klienta pod Windows.

Ja naprawdę jestem bardzo świadomym użytkownikiem komputerów i systemów operacyjnych ;)

A z tą filozofią M$ to masz rację.

Tylko, że ja nie będę przepłacać za PC z logo nadgryzionego jabłka, tylko po to żeby mieć w pracy OSX, który ma natywną obsługę UAC2

Z kolei jak próbowałem zainstalować OSX na moim PC to raz że jest to nielegalne (prowadzę działalność gospodarczą), a dwa że taki manewr to był praktycznie hacking.

Siupy z driverami itp.

Dlatego zostałem z Win7, bo UAC2 aż tak mi do szczęścia potrzeby nie jest, z racji cholernie stabilnej pracy mojego DAC ze sterownikami 3rd party.

Koniec końcem nie narzekam na stabilność zarówno samego DAC jak i systemu operacyjnego.

Co nie zmienia faktu, że natywne wsparcie dla UAC2 w Windows powinno być już dawno.

Co właśnie staram się uskutecznić na miarę moich możliwości - czyli podpisując się pod postulatem ;)

Btw. gram głównie w FPS'y, a do tego typu gier konsola to lipa :D

Tylko mysz i klawa (a już szczególnie, jak się lata jet'em w BF3 hehe)

Miałem już maszynkę do audio :) terminal z Daphile :D

Ale wygodniej zarządzało się Spotify z poziomu klienta pod Windows.

Ja naprawdę jestem bardzo świadomym użytkownikiem komputerów i systemów operacyjnych ;)

A z tą filozofią M$ to masz rację.

Tylko, że ja nie będę przepłacać za PC z logo nadgryzionego jabłka, tylko po to żeby mieć w pracy OSX, który ma natywną obsługę UAC2

Z kolei jak próbowałem zainstalować OSX na moim PC to raz że jest to nielegalne (prowadzę działalność gospodarczą), a dwa że taki manewr to był praktycznie hacking.

Siupy z driverami itp.

Dlatego zostałem z Win7, bo UAC2 aż tak mi do szczęścia potrzeby nie jest, z racji cholernie stabilnej pracy mojego DAC ze sterownikami 3rd party.

Koniec końcem nie narzekam na stabilność zarówno samego DAC jak i systemu operacyjnego.

Co nie zmienia faktu, że natywne wsparcie dla UAC2 w Windows powinno być już dawno.

Co właśnie staram się uskutecznić na miarę moich możliwości - czyli podpisując się pod postulatem ;)

No to nie będzie UAC2 w windows. Naucz się z tym żyć.

Używam Orange Squeeze jest bardzo dobry tylko nie wiem czy na Androidzie 5

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Hmm. Premiera androida 5 miała miejsce w listopadzie 2014. Jeśli jakiś producent oprogramowania w takim czasie nie zaktualizował swojego softu...

Szczerze mówiąc to aktualnie nie ma za dużo modeli telefonów na rynku z android 5.X.X

Potrzeba cierpliwości, na pewno będzie wersja na android 5.X.X

Mam stary tablet GT-P7500 a na nim AOSP 5.1.1. Tablet służy mi do sterowania Daphile właśnie przez Orange Squeeze i nie ma żadnych problemów z najnowszą wersją androida. Wszystko działa tak jak powinno.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.