Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mógłby ktoś komu działa izolator USB pod Daphile przesłać Kimmowi następujące dane:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

na adres : [email protected]

Z góry dzięki !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

No i mam problem z tym Wimpem. Dalej nie mogę odpalić z Daphila żadnego utworu. Jakie macie ustawienia w Advanced Media Server Settings w zakładce Advance/File types mam tak

FLAC

AIFF Disabled

FLAC Disabled

MP3 Disabled

PCM flac

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

A po co tam cokolwiek ruszałeś ?

Zresetuj ustawienia i tyle.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

No i problem rozwiązany ale chyba nie do końca. Z racji tego, że kiedyś używałem Squeezbox Toucha i bawiłem się w nowymi poprawkami od Klausa "Soundchecka"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Instalując Daphile zastosowałem porady Klausa odnośnie ustawień Media Servera m.in. Klaus zaleca w zakładce Advance/File types ustawić dekodowanie flaca do PCM a nie Native. Wimp działa na ustawieniu Native.

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Eee PC 1025BX (chyba)

Jakąś poprzednią wersję dało się zainstalować.

ruszyło za 10x mimo że zawsze tak samo robiłem, może coś z tym lapciem trocha nie tak

Za szybko się pochwaliłem :(

Zaznaczyłem ze ma być GUI i znów ma czarny ekran.

Tymczasowo wyłącz w BIOS tego malucha dysk HDD

Niech Daphile "widzi" jako napędy wyłącznie pendrive, z którego ma ruszyć.

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Tymczasowo wyłącz w BIOS tego malucha dysk HDD

Niech Daphile "widzi" jako napędy wyłącznie pendrive, z którego ma ruszyć.

Też to już zrobiłem.

No jest postęp, chyba ruszyło. Wziąłem innego pena i wstępnie działa, widzę GUI. :)

Dzięki za pomoc i przepraszam za zawracanie głowę

Jestem po pierwszych testach Wimpa Hi-Fi. Do porównania jakości użyłem płyty Kaski Nosowskiej "N/O" ze względu na nie występujące kolejne remastery itp. Naprawdę nie ma się czego przyczepić gra to naprawdę poprawnie. I ciężko wychwycić różnice.

Teraz tylko czekać, aż zacznie się pojawiać więcej platform streamingowych oferujących kompresję bestratną ;)

Bo nie ukrywam, że używam WiMP z braku innej alternatywy lossless - interface ma mniej przejrzysty od Spotify, i najgorsza wada to brak jakiejkolwiek możliwości segregacji playlist od płyt z "ulubionych"

W Spotify miałem porobione foldery playlist, ponazywane według gatunków muzycznych, np. drum & bass, ambient, longue <- i w nich playlisty do konkretnych płyt.

W WiMP wszystko leży w "ulubione", przez co ciężko jest znaleźć konkretną płytę jak trochę się tych playlist porobiło :/

Też to już zrobiłem.

No jest postęp, chyba ruszyło. Wziąłem innego pena i wstępnie działa, widzę GUI. :)

Dzięki za pomoc i przepraszam za zawracanie głowę

No to się cieszę, że ruszyło :)

Enjoy the music!

BeatX po co się tam męczysz w tym hi-endzie :) Jakby Daphile kosztował 100US do tego optymalizacja Daphila następne 100US. Do tego wypaśny PC z małą elektrownią atomową to wtedy mógłby znaleźć się w zakładce HI-END. Hi-end ma swoją koronną zasadę jak coś jest tanie to do doopy.

Witam.Panowie posiadam terminal fujitsu futro 550 komputer stacjonarny podpuety do rutera mam smartfona.Czy ktos mogl by napisac jak mam zainstalowax daphile i jakie aplikacje musze posiadac aby sterowac smartfonem.Moze ktos mogl by umiescic jakis filmik z istalacja krok po kroku.Jestem kompletnie zielony w tym temacie.Czytalem wczesniejsze wpisy ale dalej nie wiem o co chodzi.Czy ktos moze mi to wytlumaczyc krok po kroku.Bede bardzo wdzieczny.Dzieki

Zapomnialem dodac ze karta cf w fujitsu to 512m/b czy to wystarczy do zainstalowania daphile.

Aha i jeszcze jedno.Co z czym ma byc polaczone.Czy terminal ma byc podlaczony do kompa czy do rutera posiadam tez daca czy on ma byc podlaczony do terminala czy do kompa.Z gory dzieki za pomoc w tej sprawie.

Wejdź na stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tam masz schemat poglądowy. Jak go przestudiujesz to sam sobie odpowiesz na swoje pytania.

Ukryta Zawartość

Masz krok po kroku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Albo tutaj jest instrukcja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zamiast (** - ca)

Ukryta Zawartość

Zapomnialem dodac ze karta cf w fujitsu to 512m/b czy to wystarczy do zainstalowania daphile.

I tutaj możesz mieć problem

Ukryta Zawartość

pkt 7.a)

więc uruchamiasz z pendrajwa lub wymieniasz kartę CF na większą.

Ukryta Zawartość

Czy ktos by sie podjal zakupu wszelkich niezbednych urzadzen i instalacji systemu? Jestem w kwestiach it glabem. rzecz jasna place za wszystkie zakupy i cala usluge z nawiazka za poswiecony czas i dobre checi

Kiedy to naprawdę nic trudnego!

Jakbyś miał blisko do Szczecina to daj znać, wpadniesz do mnie ze sprzętem i w 10 min ogarnę Ci Daphile - tylko kup terminal jakiś ;)

Kasy za to brać nie będę - wystarczy satysfakcja wysłania komuś dobrej energii :D

Najlepiej na terminalu a laptop przyda się do komunikacji przez przeglądarkę internetową.

Ktoś posiada terminal Wise? Zakupiłem polecany tutaj V90L i niestety nie mogę się przebić przez Wifi.

Router widzi kartę, dopiero jak dynamicznie przypiszę jej IP, ale nie może się połączyć z Daphilem. Po kablu wszystko wygląda ok, ale u mnie tylko łączność bezprzewodowa wchodzi w grę.

A da rade to zrobic na starym laptopie zeby lezal przy wzmacniaczu zamkniety?

Da się. Sam mam mam na netbooku z pendrive.

Zajęło mi to ze ściągnięciem kilkadziesiąt minut plus czas oczekiwania na podpowiedź od Piopio ☺.

Ktoś posiada terminal Wise? Zakupiłem polecany tutaj V90L i niestety nie mogę się przebić przez Wifi.

Router widzi kartę, dopiero jak dynamicznie przypiszę jej IP, ale nie może się połączyć z Daphilem. Po kablu wszystko wygląda ok, ale u mnie tylko łączność bezprzewodowa wchodzi w grę.

Dynamicznie to przydziela adresy serwer DHCP, ręcznie (statycznie) ty wpisujesz.

Skoro Daphile widzi kartę WI-FI, to obstawiam na 99% że błąd jest gdzieś w ustawieniach karty sieciowej bądź routera.

Ehh.. chyba w końcu sam kupie ten terminal i sprawdzę co i jak ;)

No więc kupiłem Wyse V90L, sprzęt będzie u mnie w poniedziałek/wtorek i jak tylko postawie na nim Daphile - dam relacje co i jak :)

Eremco, mogę wiedzieć jakie masz ustawienia Wifi? U mnie jak startuje z pendrive'a, od razu odpala Daphile, bez możliwości wciśnięcia F1.

Później sprawdzę na innym routerze.

@BeatX, czekam na relacje :)

Witaj,

Ustawienia wifi standardowe. Terminal startuje z pendrajwa, wciskam F1 i przechodzę do konfiguracji połączenia WiFi, wg. domyślnych ustawień.

Masz podłączoną do terminala zewnętrzną kartę WiFi?

Robert

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skoro Daphile widzi kartę WI-FI, to obstawiam na 99% że błąd jest gdzieś w ustawieniach karty sieciowej bądź routera.

Jednak nie widzi. Pomyliłem Maci. Spróbuję postawić na nim XP i sprawdzę działanie Wifi. Ale z tego co czytam może być problem z kartą VNT6656 na unixach.

Możesz napisać mi identyfikator sprzętu karty wi-fi która siedzi w tym terminalu?

To bym znalazł odpowiedni sterownik do niego i napisał do autora Daphile, żeby zaimplementował driver przy aktualizacji nowej wersji.. (jeżeli faktycznie karta jest nierozpoznawalna bez dodatkowych sterowników)

dzięki :)

Wygląda na to, że ta karta jest już zaimplementowana w kernel linux'a:

Ukryta Zawartość

No ale w razie czego znalazłem driver:

Ukryta Zawartość

Napiszę do autora Daphile żeby sprawdził czy jego system obsługuje natywnie tę kartę wi-fi

Jak tylko dostanę odpowiedź to oczywiście poinformuję o tym na forum :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.