Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Warto się bawić w wyłączanie/odinstalowanie niepotrzebnych wtyczek ?

Jak jest automatyczne skanowanie które wykonuje Daphile to DaphileData potrafi spać do 450 MB ale jak skanowanie się zakończy to już pokazuje się 659 MB i ta wartość się już od kilku włączeń Daphile utrzymuje

Warto się bawić w wyłączanie/odinstalowanie niepotrzebnych wtyczek ?

Ja się nie bawię, ale w sumie jak czegoś się nie używa to nie ma potrzeby trzymać tego w systemie.

Wtyczek jest sporo jak komuś to przeszkadza to można wyłączyć niepotrzebne.

Czy to odbije się na szybkości działania raczej wątpię ;)

Chętnie wkleję ale co to jest i jak to zrobić?

16.1

Z głowy to ci nie powiem bo do jutra nie mam Daphile (robię małe modyfikacje z maszyną).

Poszukaj gdzie są logi. Trochę wysiłku nic nie kosztuje.

Ja jednak najpierw spróbowałbym na innym PC odpalić Daphile i zobaczyć co sie będzie działo. Jak nie masz innego kompa to diagnostyka tego co masz np poprzez hirens boot. Jest tam wiele narzędzi diagnozujących RAM, Dyski i w ogóle cały komputer.

Ja się nie bawię, ale w sumie jak czegoś się nie używa to nie ma potrzeby trzymać tego w systemie.

Wtyczek jest sporo jak komuś to przeszkadza to można wyłączyć niepotrzebne.

Czy to odbije się na szybkości działania raczej wątpię ;)

No ja też bo te wtyczki naprawdę nie są żadnymi pożeraczami. Poza tym wiele z nich uaktywnia się dopiero gdy tego chcemy.

A może mi ktoś powie jak skonfigurować wtyczkę YouTube,żeby coś zagrało ?

Żeby uruchomić wtyczkę youtube potrzebujesz klucz do usługi.

Na internecie jest instrukcja jak go wygenerować.

Wtyczka ta obsługuje tylko dźwięk.

Witam, ponawiam pytanie...

Na apple czy to iphone czy ipad daphile dziala ale nie widze odtwarzanej wlasnie muzy, a na androidzie wszystko dziala.

Kiedys na ios tez wszystko dzialalo...

Bardzo prosze o pomoc.

Żeby uruchomić wtyczkę youtube potrzebujesz klucz do usługi.

Na internecie jest instrukcja jak go wygenerować.

Wtyczka ta obsługuje tylko dźwięk.

Dla mnie bez sensu.

Witam, ponawiam pytanie...

Na apple czy to iphone czy ipad daphile dziala ale nie widze odtwarzanej wlasnie muzy, a na androidzie wszystko dziala.

Kiedys na ios tez wszystko dzialalo...

Bardzo prosze o pomoc.

Ty coś paliłeś ? Napisz po ludzku o co ci kaman. Chyba ze Przemo cię kuma :)

Nie, absolutnie po prostu mysl wyrwana z kontekstu...dziwne ze nie zrozumiales tematu ale ok wytlumacze w czym rzecz...

Daphile hp z wbudowana karta wifi punkt to punkt z telefonem badz tabletem na ios. Dzialalo wszystko ( pelna obsluga na ios przez safari ) az do pewnego momentu kiedy wszystko dzialalo po za prawa plansza gdzie leci kawalek tzn. plansza ta dziala tylko przez trzy sekundy i kiedy znowu przelacze na dole wybor przetwornika to znowu dziala 3 sekundy. Zaprosilem sasiada z androidem, u niego pieknie dzialalo ( galaxy s 5 ) tak jak kiedys i mnie.

Zmienialem przegladarki, instalowalem nowsze wersje daphile i nic. Zaznaczam ze na lapie wszystko dziala poprawnie.

Problem z ios - kilkoma wersjami, na windzie i androi. dziala wybornie.

Jak mozna to naprawic...o to moje pytanie :)

Przepraszam jak ktos nie zrozumie ale prosciej juz nie mozna ;)

Pozdrawiam.

Jakość muzyku z wtyczki YouTube jest taka niska ?

Mam wyłączoną opcje Prefer Low Resolution

W przeglądarce internetowej jest sporo lepsza jakość Audio w 1080p

MP3 z BitRate 128 brzmi lepiej

Jakość muzyku z wtyczki YouTube jest taka niska ?

Mam wyłączoną opcje Prefer Low Resolution

W przeglądarce internetowej jest sporo lepsza jakość Audio w 1080p

W youtube dźwięki to w najlepszym wypadku mp3 320 kbps.

Zainstaluj iPeng

A propos. Czy ktoś używa ? Czy działa w tej apce sortowanie wg artysty z ulubionych w Tidal ?

@Piotr_57210

Wiem o tym że MP3 320,ale na Chrome i tym DAC USB mogłem sobie posłucha jakiś składanek w 1080p,ale w Daphile to niemożliwe bo ta sama składanka brzmi fatalnie

Teraz dopiero wpadłem na pomysł jak mogę szybko sprawdzić jak mocno spowalnia sterowanie Daphile karta sieciowa WI-FI Sagem 54 Mb/s podłącze monitor do terminala i włączę tryb graficzny w Daphile i zobaczę jaki jest czas reakcji Daphile

Choć już mam ponad 600 MB wolnego na DaphileDate to zawiesił się Daphile,są jakieś wersje z 2015 które są stabilniejsze niż daphile-16.01-i486.iso ? bo na 14.09 na różnych komputerach nigdy się Daphile nie zawiesił tylko że ta wersja lekko już stara jest :) i może jest coś nowszego ale stabilniejszego niż daphile-16.01-i486.iso

@Sosnx12

Zainstaluj ostatnią bete ale wersję 64bit rt (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Jak na razie nie miałem z nią problemów a 16.01 zdarzały się.

Autor systemu priorytetowo traktuje wersję rt a resztę wersji traktuje jako produkt uboczny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

@Przemysław_51508

Mój terminal HP T5740 jest 32-Bit,więc raczej nie uruchomi się RT 64-Bit

mogę spróbować jak wrócę z zajęć ale coś czuję że to RT się nie odpali na procesor 32-Bit

@Przemysław_51508

To co ja mam teraz zrobić z tym terminalem 32-Bit jak autor Daphile tą wersje 32-Bit na boczny tor dał,zaopatrzyć się w terminal 64-Bit czy może jednak i na 32-Bit będzie nowsza wersja niż 14.09 która będzie stabilna

u mnie ta najnowsza ,,Stabilna'' wersja to się zawiesza chyba jak wczytuję większą ilość muzyki na playliste

Czy ja dobrze widzę że Flac jest przerabiany na WAV przez Daphile ?

MP3 też mi Daphile przerabia na WAV,tak przynajmniej pisze w Song Info

A propos. Czy ktoś używa ? Czy działa w tej apce sortowanie wg artysty z ulubionych w Tidal ?

Nie nie działa bo pewnie nie działa w Tidal ,ale jest to najfajniejsza apka do sterowania.

Przepraszam że ponownie zadam pytanie,która ostatnia wersja Daphile 32-Bit jest stabilna i Media Server się nie zawiesza,bo słuchałem długo muzyki przełączałem albumy,piosenki i wszytko było w porządku ale zdarzyło się że Daphile był nieużywany i włączyłem 2-3 albumy i nagle włączając 4 album Media Server się zawiesił

qrcze, jak zaczynałem z daphile na futro 550 to miałem go wpiętego w sieć kablem, potem kupiłem wifi tplinka i działa ok. wczoraj chciałem wrócić do kabla ethernet i dupa, robiłem przeróżne kombinacje alpejskie, reinstalacje i nic. sieci po drucie nie ma. ma ktoś pomysł co padło?

• 2 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.