Skocz do zawartości
IGNORED

współpraca z marko3t - ku przestrodze

EMiL

Rekomendowane odpowiedzi

To może ja wspomnę słówko o mojej współpracy z tym "mistrzem" dłuta :)

Miał zrobić moje skrzynki do Orionów. Czas 3 tygodnie. Rzeczywistość: 3 miesiące. W tym czasie spadły na niego wszystkie plagi egipskie. W końcu dostałem. Fatalnie zapakowane, więc w transporcie były odłupania rogów i praktycznie odpadł jeden bok...

Ale to nic... Pomierzyłem wymiary. Odchyłki 0,5 cm mu podarowałem, ale na głębokości się pomylił o 3 cm (na 30) !!!!! Odesłałem to cudo. Zwrócił kasę. Byłem stratny czas i przesyłkę kurierską. Poszedłem do lokalnego stolarza. Zrobił jak trzeba w 2 tygodnie, bardzo dobrze i 50% taniej :)

Nie polecam tego forumowego mistrza :)

Nie doczytałeś: straciłem czas i nerwy.

Leczysz się u psychiatry ,czy co?

To dopiero trzeba mieć czas i zdrowie by łazić po lekarzach.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Leczysz się u psychiatry ,czy co?

To dopiero trzeba mieć czas i zdrowie by łazić po lekarzach.

Masz problem z rozumieniem prostego tekstu? Marko3t Ci płaci za klakę ?

Patrzcie PawłaXYZ wypuścili z bana :-)

Nie przesadzaj z temi nerwami. jak się nie leczysz czyli nie straciłeś. A zyskałeś lepsza ofertę. A w ogóle kto by wiedział jak sie takie deski do prasowania robi :-) To eksperyment był.

A ja niestety znowu czegoś nie rozumiem. Emil w pierwszym poście pisze, że odebrał te tragiczne kolumny 6 lipca ale przecież 9 lipca były jeszcze wspaniałe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bo to chyba te same kolumny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kuzyn murzyna

To może ja wspomnę słówko o mojej współpracy z tym "mistrzem" dłuta :)

Miał zrobić moje skrzynki do Orionów. Czas 3 tygodnie. Rzeczywistość: 3 miesiące. W tym czasie spadły na niego wszystkie plagi egipskie. W końcu dostałem. Fatalnie zapakowane, więc w transporcie były odłupania rogów i praktycznie odpadł jeden bok...

Ale to nic... Pomierzyłem wymiary. Odchyłki 0,5 cm mu podarowałem, ale na głębokości się pomylił o 3 cm (na 30) !!!!! Odesłałem to cudo. Zwrócił kasę. Byłem stratny czas i przesyłkę kurierską. Poszedłem do lokalnego stolarza. Zrobił jak trzeba w 2 tygodnie, bardzo dobrze i 50% taniej :)

Nie polecam tego forumowego mistrza :)

Słuchaj instrumencie Jankiela-nie siej plotek-bo obmówić kogoś to prosta sprawa-a dowody na to masz-czy tak z księzyca walisz

Nie doczytałeś: straciłem czas i nerwy.

Jednego nie rozumiem. Po co wydawałeś duże pieniądze na kolumny z dobrymi głośnikami ... skoro w/g Ciebie wszystko gra tak samo (co udowadniają ślepe testy) ?

Naprawdę nie rozumiem ...

Jak wielu z Was wie, od dłuższego czasu „robię” podłogówki na illuminatorach scan speaka. Dzięki uprzejmości twonka miałem okazję słyszeć jego wspaniałe kolumny u siebie i też mi się zachciało podobnych;) Projekt miał być pod każdym względem perfekcyjny technicznie i wykonany premium. Obudowy sandwich, super zwrotnice, WBT, angel hair itd.

Poniżej moje doświadczenia z naszym forumowym stolarzem - artystą numer 1 o doskonałym PR-rze. Temat zakładam tylko i wyłącznie po to, żeby pokazać jak mogą wyglądać interesy z marko3t.

Chronologicznie nasza przygoda wygląda tak, polecam zwrócenie uwagi na poszczególne daty:

1. 02.04.2013 - zdecydowałem się na obudowy u marko3t i wpłaciłem zaliczkę.

2. 07.04.2013 - zakupiłem głośniki – z wysyłką bezpośrednio do marko3t. Następnie doszły do niego (też bezpośrednio) gniazda WBT, piękne kolce, wkręty i rury bass reflex z kolankiem.

3. 23.04.2013 - wysłałem ostateczny projekt obudowy, uzgodniliśmy szczegóły wykonania, bez takich drobiazgów jak promień skosów i konkretny fornir. Obudowa miała zostać wykonana w około miesiąc. Na Marka nie naciskałem w żaden sposób. Uznałem, że artyści potrzebują spokoju. Serio.

4. 04.06.2013 - pierwsza zmiany w projekcie bez mojej wiedzy – zmiana grubości kratownicy i inne skosy niż w projekcie. Zaczyna mi się zapalać lampka co do jakości zamówionej obudowy i solidności wykonawcy. Zaciskam zęby.

5. 24.06.2013 - pierwsze zdjęcia obudowy, marko3t zmienił trochę układ kratownicy. Pierwsze wieści od kolegów z forum, że do swojej pracy marko3t podchodzi wyjątkowo „lekko”, nie przejmując się takimi szczególnie jak jakość wykonania, terminami ani pakowaniem.

6. 06.07.2013 - obudowy mam u siebie, na zdjęciach wyglądały pięknie. Gdy doszły okazało się, że:

6a. Przykręcane głośniki (woofer i tweeter) mają uszkodzone kosze (zdjęcia) i są najzwyczajniej w świecie brudne. Nie mam pojęcia jak to jest możliwe biorąc pod uwagę, że obudowy robił profesjonalny audio stolarz a nie pierwszy lepszy paprak nie wiedzący, że trzyma w ręku głośnik za 1000zł sztuka, na który wypadałoby trochę uważać. Głośniki wysłałem do Marka, aby frezy były idealne (prosił o nie). Hmm, jeden woofer w ogóle nie wchodził do frezu, przy drugim frez był jajowaty z 2 - 3mm szparą między wooferem a budą. Nie muszę wspominać, że lepsze frezy widywałem w kolumnach tworzonych przez amatorów w piwnicy. Tweetery wchodziły na taki ścisk, że gdyby nie patent z tasiemkami to mocno obawiałbym się czy je, w razie konieczności, wyjmę z obudowy. Krawędzie frezów – tragedia. Ogólnie brak regularności kształtu frezów.

6c. Kolce z chromowanego mosiądzu od Mirka (Azus z forum) są zmasakrowane. Marek po prostu wrzucił je zbiorczo w folię (Azus dołącza na każdy kolec woreczek welurowy) luzem do komory na zwrotnicę i przez przypadek „się porysowały” w transporcie. Wcześniej Marek przykręcił, na próbę, kolce do zdjęć przy niewyschniętym lakierze, najwyraźniej musiał je rwać od obudowy… Jak je zobaczyłem to pomyślałem, że przez te miesiące pordzewiały mu w stolarni. Masakra.

6b. Rury bass reflex z kolankiem (po 100zł sztuka) Marek przyciął plastikowe wloty, bo nie pomyślał, że może je złożyć w obudowie… Frezy przy bass refleksach są tragiczne, jakby robiła je młodzież na zajęciach z drewnem.

6c. Jeden ze skosów ewidentnie nie wyszedł, ma jasną krawędź gryzącą się z frontem. Mi to wyglądało jakby fornir był przetarty. Wg autora to krawędź liscia, tak czy siak, czwarty skos jest zupełnie inny od pozostałych.

6d. Inne drobiazgi jak otwory pod gniazda głośnikowe, niechlujnie zrobiona pokrywa do komory zwrotnicy. Ogólnie drobiazgi do przymknięcia oka. Z rzeczy, które zamówiłem do Marka jedynie wkręty i WBT wróciły do mnie niezniszczone.

Tego samego dnia dzwonię od marko3t i mówię, że wysłał mi niedorobiony bubel i zniszczył głośniki. Po jakimś czasie i kilku rozmowach przyznaje się, że wiedział o marnych frezach, ale nie chciał, żebym się denerwował zbyt długim czekaniem i wolał wysłać to co mu „wyszło”. Prawdziwy profesjonalista.

7. 27.07.2013 – Mija 1,5miesiąca od odbioru, Marek deklaruje (!), że dostanę nowe głośniki, musi się tylko dogadać z audiodrivers. Zaczynają się schody. Obudowy ma zawieźć do Marka, przy okazji, kolega z Warszawy.

8. 15.09.2013 – nieśmiało przypominam się o głośnikach. Po kilku dniach Marek odpowiada, że nie dogadał się z audiodrivers. Nadal pisze, że traktuje mnie poważnie

9. 27.10.2013 – Marek zasiewa ziarenko nadziei, że jeden z jego klientów weźmie głośniki.

10. 10.11.2013 - Marek po AudioShow odbiera ode mnie obudowy i głośniki. Deklaruje, że za poprawkę kolumn weźmie się tydzień po AS, po 2 – max 3 tygodniach miałem mieć kolumny u siebie.

11. Mijają trzy tygodnie, Marek ma „poważniejszą” robotę i chyba nieszczególnie się przejmuje poprawkami dla mnie.

12. 01.12.2013 – Marek nadal deklaruje, że znajomy jest zainteresowany scanami.

13. 30.12.2013 – Obudowy są podobno poprawione!!! Hurra. Na prośbę o fotki poprawek dostaję opierdol, "nie będę latać z aparatem żeby się uwiarygodnić".

14. 12.01.2014 – nastąpiła cisza, kolega Marka zrezygnował z głośników. Proszę o deklarację konkretnego terminu rozwiązania sprawy. Cisza – brak propozycji rozwiązania sprawy.

15. 25.01.2014 – wyznaczam 2-tygodniowy (7 lutego) termin, w ciągu którego oczekuję głośników i obudowy. Informuję, że po tym terminie zakładam temat na forum ku przestrodze i podejmuję kroki prawne.

16. Termin mija. Dzwonię dziś rano do Marka i słyszę, że przecież nie mam świadków na to, że to on porysował głośniki (sic!!!).

Nie potrafię zrozumieć jak przez pół ponad roku nie można honorowo załatwić tego tematu.

Stało się źle, masa rzeczy nie wyszła jak należy, ale wszystko było do załatwienia. Oczekiwałem jedynie poprawek w obudowie i głośników w stanie w jakim dostał je marko3t.

Sorry za jakość zdjęć.

i kolejne...

Emil

Znam Was obu i powiem Ci jedna rzecz-jesteś jak rzep-czepiasz się i robisz mało racjonalnie,bo

Głośniki się samemu montuje-bo do stolarza dajesz tylko wymiary i jesli potrzeba jakąś dokumentacje techniczną-chodzi o wymiary.

Po głośniki jedziesz sam ogladasz obudowy i zabierasz jak Ci pasuje-płacąc za usługę.

Po co co Ci wytwór diy jak jestes perfekcjonistą-trzeba było wydać z 50000 i byś miał temat z głowy.

Takie rzeczy załatwia się prywatnie a nie tak aby wszyscy to czytali-bo w/g mnie te kolumny muszą Ci grać nie za tęgo i szukasz jelenia.

Twoje kolumny to zaden cud swiata jest a Marko3T żle robi,że bierze sie za lutowanie i przykręcanie-bo on jest stolarzem a nie elektronikiem.

Takie szkody-ktore Ci poczynił przy ich wykonaniu to są znikome,a Twoje zarzuty śmieszne-bo jestes po prostu przemądrzały i koniec.

Słuchaj instrumencie Jankiela-nie siej plotek-bo obmówić kogoś to prosta sprawa-a dowody na to masz-czy tak z księzyca walisz

Przeczytaj jeszcze raz mojego posta. Tyle razy, aż zrozumiesz.

Jednego nie rozumiem. Po co wydawałeś duże pieniądze na kolumny z dobrymi głośnikami ... skoro w/g Ciebie wszystko gra tak samo (co udowadniają ślepe testy) ?

Nie rozumiesz, bo dyskutujesz z własnym wyobrażeniem. Nigdy nie napisałem tych słynnych słów "wszystko gra tak samo. Tak twierdzą moi szanowni przeciwnicy.

Przeczytaj jeszcze raz mojego posta. Tyle razy, aż zrozumiesz.

Przeczytałem i faktycznie masz po powrocie tu na forum coraz to większe odchyłki................od normalności.

• Moderatorzy

Stary Audiofilu, 3 Twoje ostatnie wpisy to tylko próby obrażenia kogoś.

Po co to?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Jak ktoś pisze abym sobie przeczytał ponownie-to w zrobiłem to nawet w spokojności ducha i sumienia-i wyskoczył małpolud więc odpowiedziałem.

Nie pozwolę z siebie robić postaci durnowatej..........kontrowersyjna jak najbardziej-ale tylko dla tych co nie poznali mnie w rzeczywistości.

A powyższy rozmówca jest dla mnie w dziedzinie audio po prostu i po prawdzie NIKIM............i tego sie bedę trzymał.

Wielu jest tu takich,ale to juz oddzielny temacik.

Teraz zapytaj XYZ-eta czemu zadał mi trud ponownego przeczytania swego tekstu-nie jestem zwierzęciem z szopki także proszę podyskutuj z w/w.

Jak ktoś pisze abym sobie przeczytał ponownie-to w zrobiłem to nawet w spokojności ducha i sumienia-i wyskoczył małpolud więc odpowiedziałem.

Nie pozwolę z siebie robić postaci durnowatej..........kontrowersyjna jak najbardziej-ale tylko dla tych co nie poznali mnie w rzeczywistości.

A powyższy rozmówca jest dla mnie w dziedzinie audio po prostu i po prawdzie NIKIM............i tego sie bedę trzymał.

Wielu jest tu takich,ale to juz oddzielny temacik.

Teraz zapytaj XYZ-eta czemu zadał mi trud ponownego przeczytania swego tekstu-nie jestem zwierzęciem z szopki także proszę podyskutuj z w/w.

To co napisałeś nie ma żadnego związku z tematem, jest tylko napastliwe i niemądre. Nie lecz swoich problemów na forum.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nie wiesz?

Są ludzie, którzy kochają sobie sprawiać problemy tylko po to by ktoś sie nimi potem zainteresował.

To co napisałeś nie ma żadnego związku z tematem, jest tylko napastliwe i niemądre. Nie lecz swoich problemów na forum.

Może lepiej sam popatrz w lustro i gdy ujrzysz tam swoją facjatę zadumaj się głęboko...

Nie wiesz?

Są ludzie, którzy kochają sobie sprawiać problemy tylko po to by ktoś sie nimi potem zainteresował.

Może lepiej sam popatrz w lustro i gdy ujrzysz tam swoją facjatę zadumaj się głęboko...

Roszku o jakich znowu problemach piszesz ? Problem z marko3t rozwiązałem już dawno, teraz tylko przypominam dla potomności.

Taak, Ty zawsze zauważysz źdźbło w oku moim, a belki w swoim i w swoich poplecznikach nie widzisz :) Ale generalnie mi to zwisa :)

Nie mam problemów o których miałbym tu pisać ,a tym bardziej je leczyć tu na forum-OPANUJ SIĘ.

Pokaż swój system zły duchu tego portalu-(zgodnie z Twoim avatarem)......bo wiem ,ze w audio jesteś cienki i maluczki umiesz tylko prowokować.

Co do Twojej mądrości to miej sie na baczności..............bo z duchami potrafię walczyć,zwlaszcza z upośledzonymi.

Także mogę Ci zapewnić tu niebyt na wieki wieków.

Amen.

ps.

już nie chce mi sie z Toba gadać.

w audio jesteś cienki i maluczki umiesz tylko prowokować.

potrafię walczyć,zwlaszcza z upośledzonymi.

mogę Ci zapewnić tu niebyt na wieki wieków.

Gratuluję kultury.

Sensu zero.

To dam ci nowy cel w życiu.

Może spraw sobie może gramofon i wspomóż winylarzy na Analogu>

Ja mam własne cele w życiu. Możesz mi ich zazdrościć. To musi być smutne żyć w matriksie...

>> stary audiofil

Wpisz sobie w awatar powtarzane "pokaż swój system", to nie będsziesz musiał w każdym temacie spamować tym wpisem. Jesteś z tym jak przerwa na reklamę w TV.

Wstrętne i natrętne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.