Skocz do zawartości
IGNORED

project debut III ,zamiana wkladki

bizonik27

Rekomendowane odpowiedzi

Nie tak dawno wymienialem wkladke z oryginalnej OM5 na grado silver i nic z tego nie wyszlo(dzwiek byl fajny ale brumienie nie do przyjecia).Wkladke oddalem i dostalem kilka cennych odpowiedzi od Was.Nadazyla sie okazja bo ktos znajomy obecnie przebywa w Polsce i moze mi kupic cos innego. .Zaczolem szukac w necie i chodzi mi po glowie wkladka 2m red ortofona.

Czy ktos moze mial jusz doswiadczenia takiego zestawienia?Chce byc pewny ze to dobre posuniecie bo tym razem nie bedzie mozliwosci zwrotu,kupuje na odleglosc...A moze cos innego?W Polsce ta wkladka to wydatek w granicach 400 zl.moge te sume przekroczyc jesli bedzie warto.

Z gory dziekuje za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/109641-project-debut-iii-zamiana-wkladki/

Witaj,

jeśli brzmienie wkładki Ortofon OM5 odpowiadało Ci, to proponuję wymianę na wkładkę Ortofon 2M-RED. Przede wszystkim usłyszysz ogromną zmianę w przestrzeni, szerokości sceny. OM5 gra bardziej skupionym w środku dźwiękiem. Dźwięk w 2m-RED będzie trochę lżejszy, wokale będą bardziej delikatne.

Drugą opcją jest wkładka Audio-Technica np. model AT-120E. Jest to brzmienie trochę jaśniejsze, bardziej skierowane na prezentację wyższych rejestrów i łagodniejsze w basie, mniej dociążone. W drugą stronę, bardziej ciemny, dociążony dźwięk uzyskasz z wkładki Goldring np. model 2100 lub 2200.

Przyjrzyj się moim propozycjom, w przypadku pytań kontaktuj się proszę z naszym salonem i rozmawiaj z Rafałem, który odpowiada za analog.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zaczolem szukac w necie i chodzi mi po glowie wkladka 2m red ortofona.

Ten Ortofon będzie lepszy od 2M Red

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

audiokarma.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.