Jump to content
IGNORED

project debut III ,zamiana wkladki

bizonik27

Recommended Posts

Nie tak dawno wymienialem wkladke z oryginalnej OM5 na grado silver i nic z tego nie wyszlo(dzwiek byl fajny ale brumienie nie do przyjecia).Wkladke oddalem i dostalem kilka cennych odpowiedzi od Was.Nadazyla sie okazja bo ktos znajomy obecnie przebywa w Polsce i moze mi kupic cos innego. .Zaczolem szukac w necie i chodzi mi po glowie wkladka 2m red ortofona.

Czy ktos moze mial jusz doswiadczenia takiego zestawienia?Chce byc pewny ze to dobre posuniecie bo tym razem nie bedzie mozliwosci zwrotu,kupuje na odleglosc...A moze cos innego?W Polsce ta wkladka to wydatek w granicach 400 zl.moge te sume przekroczyc jesli bedzie warto.

Z gory dziekuje za pomoc

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

jeśli brzmienie wkładki Ortofon OM5 odpowiadało Ci, to proponuję wymianę na wkładkę Ortofon 2M-RED. Przede wszystkim usłyszysz ogromną zmianę w przestrzeni, szerokości sceny. OM5 gra bardziej skupionym w środku dźwiękiem. Dźwięk w 2m-RED będzie trochę lżejszy, wokale będą bardziej delikatne.

Drugą opcją jest wkładka Audio-Technica np. model AT-120E. Jest to brzmienie trochę jaśniejsze, bardziej skierowane na prezentację wyższych rejestrów i łagodniejsze w basie, mniej dociążone. W drugą stronę, bardziej ciemny, dociążony dźwięk uzyskasz z wkładki Goldring np. model 2100 lub 2200.

Przyjrzyj się moim propozycjom, w przypadku pytań kontaktuj się proszę z naszym salonem i rozmawiaj z Rafałem, który odpowiada za analog.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zaczolem szukac w necie i chodzi mi po glowie wkladka 2m red ortofona.

Ten Ortofon będzie lepszy od 2M Red

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

audiokarma.org

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.