Skocz do zawartości
IGNORED

Quantum 677 jaki wzmacniacz do nich?

jjarm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i o pomoc pytam;-)

Prosze doradzcie jakie wzmacniacz kupic do kolumn Magnat quantum 677, przeszukalem to forum od pierwszej do ostatniej strony i powiem szczerze ze pogubilem sie juz

Zalezy mi na dynamicznym czystym dzwieku, wyraznym dole i gorze

- pokoj 18-20m2

- flac z komputera

- budzet max 4000 zl (im taniej tym lepiej oczywiscie)

- muzyka jaka slucham: jaaz, deep house, elektroniczna, rock, zdarzy sie tez czasami jakies disco:)

w tym roku bede chcial dokupic CD takze wiec za wszelkie sugestie bardzo dziekuje.

pozdrawiam

Ireneusz

https://www.audiostereo.pl/topic/109683-quantum-677-jaki-wzmacniacz-do-nich/

Witaj Irku,

wydaje mi się, że bardzo dobrym rozwiązaniem byłby wzmacniacz Roksan Kandy K2 Integrated Amplifier. To urządzenie wystarczająco mocne i wydajne, które zaoferuje szybki, dynamiczny i analityczny dźwięk bez zbędnych wyostrzeń. Można jeszcze ewentualnie posłuchać integrę Exposure 2010 S2, która także reprezentuje szkołę grania szybkiego, rytmicznego, dynamicznego.

Na koniec zostawiam jeden z modeli NAD - w Twoim przypadku model C356BEE w wersji z wbudowanym przetwornikiem będzie optymalnym rozwiązaniem.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych urządzeń. Jest także możliwość sprawdzenia, jak wzmacniacz zagra w Twoim domu, w Twoim systemie. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Niestety nie dam rady przejechac dystansu do Waszego sklepu - czego bardzo zaluje i nie mam mozliwosci odsluchu, czego bardzo zaluje. Bardzo dziekuje za odpowiedz to po pierwsze i od tego powinienem zaczac!

Pierwszych dwoch wzmacniaczy nie znam, zastanawialem sie nad C355BEE - jednak mam rozumiec ze on bedzie za slaby do tych kolumn?

Ja mam w konfiguracji NADa 356 BEE bo o tym mówimy z Dali ikonami 6. Nie jest za słaby. Z twoimi kolumnami się sprawdzi. Ociepli Ci nieco dzwiek i będzie trzymać w ryzach basy.

- flac z komputera

Koniecznie dokup Przetwornik DAc pod USB. Ja też słucham z kompa bez przetwornika mordowałem się kilka lat. Teraz wiem ile straciłem. Za NADa dasz 3000 pozostały 1000 przeznacz np na Arcama rDAC.

Ja mam w konfiguracji NADa 356 BEE bo o tym mówimy z Dali ikonami 6. Nie jest za słaby. Z twoimi kolumnami się sprawdzi. Ociepli Ci nieco dzwiek i będzie trzymać w ryzach basy.

Koniecznie dokup Przetwornik DAc pod USB. Ja też słucham z kompa bez przetwornika mordowałem się kilka lat. Teraz wiem ile straciłem. Za NADa dasz 3000 pozostały 1000 przeznacz np na Arcama rDAC.

przyznam ze podpielismy wzmacniacz kolegi jakas Yamaha (analog) i powiem tak ze spodziewalem sie czegos lepszego, by nie powiedziec rozczarowany, pomyslalem ze to te kolumny sa do niczego, ale to chyba wina tamtego wzmaka. Dostalem je od braciaka -nowki i teraz chcac nie chcac musze kupic wzmacniacz i pozniej CD player.

Polecasz Arcama, z tego co wspomnial wczesniej Q21 to patrzylem na C356BEE z wbudowanym przetwornikiem i to chyba bedzie lepsze rozwiazanie, nie chce miec balaganu i kolejnego pudelka ktore bedzie sie platac:) no chyba ze jakosc Arcama uzasadnia to rozwiazanie, wiec wtedy faktycznie warto sie pokusic! wiec bedzie lepszy Arcama czy C356 z wbudowanym przetwornikiem?

I jeszcze jedno! czy te kable Kloztz beda ok w moim przypadku czy nie warto sobie zawracac glowy i postawic na jakies tanie zwykle przewody?

Klotz R-Audio bi-wire 4mm 2x250cm:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdrawiam

I

eeh wszystko to mocno skomlikowane a wydawalo sie na poczatku ze to tylko kwestia kupna wzmacniacza:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

eeh wszystko to mocno skomplikowane a wydawało sie na poczatku ze to tylko kwestia kupna wzmacniacza:)

Wrecz przeciwnie to proste. :) Nie wchodzimy jeszcze w kwestie akustyki pomieszczenia :) to jest skomplikowane.

Nie sprawdzałem DAC'a z 356 wiec nie porównam go do Arcama, po prostu nie wiem jak gra.

Kupisz fajny wzmacniacz i zobaczysz jaką Ci to radochę przyniesie, od razu zapomnisz przed jakimi dylematami stałes :)

Witaj,

NAD C356BEE na pewno nie będzie za słaby do Twojego systemu. To bardzo dobrze zbudowany wzmacniacz z ogromną rezerwą prądową. Polecam także wersję z wbudowanym DAC, przetwornik odpowiada klasie wzmacniacza, taka konfiguracja powinna w pełni usatysfakcjonować Cię.

Jeśli masz jednak wątpliwości, u nas masz możliwość ewentualnego zwrotu wzmacniacza, czyli kupujesz i testujesz w swoim systemie. Jeśli okaże się, że brzmienie nie odpowiada Ci, masz 10 dni na zwrot. Twoim kosztem jest wtedy jedynie przesyłka zwrotna. Masz natomiast 100% pewność dokonania optymalnego wyboru, gdyż urządzenie słuchasz na Twoich kolumn i co najważniejsze, w Twoim pomieszczeniu odsłuchowym.

W przypadku pytań jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.