Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie tanie fronty do Onkyo HTR-558

c-k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam zestaw kina domowego Onkyo HTS 4505,gdzie AV to Onkyo HTR 558,a kolumienki to taki dodatek :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ogólnie jestem zadowolony z zestawu,zwłaszcza w kinie,chociaż przy tych małych kolumienkach też i w stereo daje radę,ale jednak chcę aby coś w stereo lepiej grało od tego w zestawie.To ma być taka przejściówka max. na 2 lata,później planuję zakup lepszych kolumn.

Myślałem o JBL loft 40,lub JBL studio 130(trochę ponad budżet)

Doradzicie coś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/109714-jakie-tanie-fronty-do-onkyo-htr-558/
  • 3 tygodnie później...

Zastanów się na Monitor Audio BX2 oraz Indiana Line TESI 260. Świetne produkty w swojej cenie i dodatkowy plus basrefleksu z przodu.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Masz rację że to fajne produkty,ale to już budżet ponad 1000zł. Niestety mnie nie puszcza.

A jaka jest różnica jakościowa pomiędzy bx2 a mr2?

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

MR2 grają bardziej sucho i bez polotu. Słyszalnie ucięte pasmo. Nie pożałujesz jak poczekasz z zakupem i odłożysz trochę na ten segment w okolicach 1500 zł.

Szkoda,że nie mam gdzie tego odsłuchać więc muszę się zdać na Waszą opinię.Jeszcze jest kwestia amplitunera.

To znaczy czy wykorzysta potencjał lepszych kolumn.Jest to budżetówka,a wiadomo jakie opinie krążą na forach na ich temat.Żeby nie było tak,że podpinając te kolumny brzmieniem nie będą wiele lepsze od tych piździków co mam.Wtedy zakup jakichkolwiek nie ma sensu.Chociaż z drugiej strony budżetówki sprzedają w zestawieniu z różnymi kolumnami i wątpię aby nie było różnicy w tych zestawieniach.A może MR2 wpasują się w charakterystykę tego amplitunera.To jest takie moje gdybanie.

Na początku miały być głośniki do 500zł.Teraz do 1000zł.Okazuje się,że lepiej dołożyć te 5 stów i kupić lepsze.Wiadomo,że im droższe tym lepsze,ale w taki sposób można dojść do 5000zł.Trzeba coś wybrać i pojść na kompromis.A niech jeszcze żona się dowie ile dałem za głośniki,to wtedy polece razem z nimi.

Czyli które do 1000zł będą najlepsze?

RMS ty masz sklep,to może wiesz jak ten AV i z którymi głośnikami zestawić?

Nie bez powodu podałem od razu dwa konkretne modele, uwzględniłem Twoją elektronikę i sądzę że będzie to bardzo dobre połączenie. Owszem, można iść w górę i w górę z ceną, ale również moim skromnym zdaniem, kwota do 1500 zł pozwala na zakup zadowalających kolumn, które są w stanie wprowadzić nas w wyższą jakość dźwięku. Oczywiście nie jest to bardzo wysoka klasa, ale różnica będzie znaczna.

• 2 tygodnie później...

Zamówiłem MA BX2

Mam ,podpiąłem i...

...szczena mi opadła.Głośniki w porównaniu z tym co miałem to jest jakościowa przepaść.Nie przypuszczałem,że różnica będzie tak znaczna.Brzmienie bardzo wyważone, przestrzenne z precyzyjnym i niedudniącym basem.Wreszcie mogę głośniej posłuchać muzyki bez męczącego dudnienia. Trochę się obawiałem czy mój budżetowy ampli wykorzysta potencjał tych głośników.Pewnie nie w 100%,ale to co jest,to dla mnie duży skok jakościowy.Dzięki wszystkim, którzy poradzili te głośniki.Mimo,że można znaleźć posty na podobny temat,to nie do końca wszystkie preferencje są takie same.

Jeszcze raz DZIĘKI!!!!!!!!!!!!

Bardzo proszę i polecam się na przyszłość, udanych odsłuchów.

• 5 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.