Skocz do zawartości
IGNORED

BD ASUS BDS-700

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz, dzisiaj dobry towar na półce to luksus. Doprowadziło do tego podejście klienta na zasadzie, przymierzę buty w sklepie na mieście, a kupie sobie ten sam model na allegro

Pamiętam faktycznie taki czas, że różnice cen w sklepach a na internecie naprawdę były spore więc takie praktyki nie dziwne kazdy chce zaoszczędzić gdzie się da,

niemniej dziś sklepy stacjonarne sprzedają w bardzo bliskich cenach więc nie wiem czemu oferują 90% badziewia.

Nie wiem, ja kupowałem amplituner w salonie - skorzystałem z możliwości porównania odsłuchu spędziłem sporo czasu w tym salonie i uważam że to jest warte dopłaty przynajmniej kiedy kupujemy coś droższego i chcemy być zadowoleni.

Poza tym bardzo źle bym się czuł gdybym po takiej uprzejmości sprzedawcy powiedział "wie pan to ja dziękuję zamówię sobie na internecie" - to trzeba być burakiem.

Owszem może co innego kiedy bym tylko wszedł popatrzył na półkę spojrzał na cenę i wyszedł ale po odsłuchach?

Rozumiem że decydując się na odsłuchy wiem ile sprzęt kosztuje i to akceptuję.

Owszem może być tak, że po odsłuchu powiem niestety to nie to i zrezygnuję no trudno no ale przecież wtedy jest coś w zamian albo nieco droższego co może mi przypaść do gustu prawda?

Niedawno z hukiem otwarto sklep mocno reklamowanej sieci niby ekspert he he - wszedłem i załamka sam badziew modele kilkuletnie nawet porządnych słuchawek na półce nie uświadczy.

Ja rozumiem, że większość klienteli to ludzie o minimalnych wymaganiach, potrzebach i na nich liczy sprzedawca no ale tym sposobem to tylko Dacia powinna sprzedawać auta w salonach a Mercedes przez internet...

No a wracając na podwórko odtwarzaczy Blue Ray to tu akurat w sklepach panuje największa mizeria.

Panasonic BDT-500 to najlepszy sprzęt jaki mi się udało ujrzeć w Euro RTV, a ten ASUS to przecież taniocha przy tym Panasie a i tak go nie uświadczy,

za to jakieś trapezowe czy zaokrąglane niewymiarowe wynalazki, które do niczego nie pasują owszem są.

Naprawdę te pudełka, które spadną z półki pod wpływem przeciągu albo wentylatorka cieszą się takim wzięciem? Nie rozumiem tego.

To nie jest tak że ludzie kupują przez internet bo taniej - kupują bo nie mają innej możliwości.

Dziękuję za info o ASusie dla mnie ważne głównie to, żeby bezbłędnie odtwarzał płyty BR, DVD, CD i pliki z dysku USB filmy mpeg i zdjęcia jpg choc to i telewizor potrafi a dekoder satelitarny wspomniana Ariva również.

NIemniej pokaz slajdów na rzeczonej Arivie mnie wkurza bo nie da się wyłączyć takiego kółeczka z odmierzaniem czasu jak i numeru zdjęcia /ilość zdjęć - zawsze jakiś nawiedzony programista musi coś sp...ć.

Z kolei odtwarzając muzykę z dysku nie mogę wybrać kolejności losowej taki banał...

Takie małe rzeczy potrafią zepsuć nieraz cały komfort korzystania ze sprzętu.

Czy ten ASUs ma takie niedoróbki?

Nie wiem, ja kupowałem amplituner w salonie - skorzystałem z możliwości porównania odsłuchu spędziłem sporo czasu w tym salonie i uważam że to jest warte dopłaty przynajmniej kiedy kupujemy coś droższego i chcemy być zadowoleni.

No ja nie twierdzę, że wszyscy tak robią, ale na 10 klientów myślę że 4-ech tak zrobi bez żadnych skrupułów. Powiem więcej - zaoszczędzi na tym niewiele a w końcowym rozrachunku po dwóch/trzech latach stracić może dużo więcej niż kupując u dystrybutora. Tak wracając do tego ASUSa to ten jego wyświetlacz mógłby być bardziej czytelny - te piktogramy wyglądają na nim jakby były z jakiejś manufaktury spod guanghzou - są niewyraźne. Jak już się czepiać no to własnie tego wybiórczego czytania niektórych płyt. Ja akurat miałem tego BOLTA kupionego w Empiku i wyskoczyła plansza że film jest nie z tego regionu. Ale już druga płytka z tego pakietu (wersja 3D) działała już normalnie. Drugi film, który dziwnie się zachowywał to Giganci Ze Stali. Po włożeniu płyty zaczęło coś tam burczeć w środku, ale w końcu po długim czasie zaczęła ta płytka śmigać. Płyty CD działają normalnie nawet CD Text się wyświetla (na TV) na tych CD-kach co go mają zaimplementowany. DVD i BD z plików to chyba największa zaleta tego odtwarzacza. Poza tymi brakami, które wcześniej opisywałem to jest OK. Jest ładny, ma fajnego podświetlanego pilota, którym nie trzeba celować do urządzania w punkt IR

Do późnej nocy oglądałem i słuchałem koncertu Watersa z mojego starego dvd który działa tyle lat bezawaryjnie łądnie wygląda ma metalowy front, czyta SACD ma komplet wyjść 5.1 + stereo, optical coaxial jakieś inne, których kompletnie nie znam soft Faroudia, wyświetla całkiem sporo również alfanumerycznie j tytuły nagrań wykonawcę itd. i to na wyświetlaczu nie na ekranie TV, waży ponad 4kg i tak sobie myśle jak to wszystko obecnie zap..a nowe technologie a takie podstawowe miłe rzeczy się kastruje. Gdyby czytał Blue ray to nie byłoby tematu no ale to juz staroć..

No nic muszę to jeszcze gruntownie przemyśleć dzięki za informacje - cenne informacje.

Teraz jakbyś chciał BluRay'a z wyjściami analogowymi, Aluminiowym panelem, czytaniem SACD to musisz wydać sporo więcej niż 1000 zł. Księgowi rządzą w takich firmach jak Denon, Yamaha czy innych z głównego nurtu. I własnie oni zajmują się kastrowaniem takich miłych rzeczy. Może zostaw sobie ten odtwarzacz co masz do słuchania muzyki z CD i SACD.

Teraz jakbyś chciał BluRay'a z wyjściami analogowymi, Aluminiowym panelem, czytaniem SACD to musisz wydać sporo więcej niż 1000 zł. Księgowi rządzą w takich firmach jak Denon, Yamaha czy innych z głównego nurtu. I własnie oni zajmują się kastrowaniem takich miłych rzeczy. Może zostaw sobie ten odtwarzacz co masz do słuchania muzyki z CD i SACD.

Zostawić można pytanie tylko jak długo to to jeszcze pogra swoje lata już ma jakby się "popsiuło" to nie wiem czy części będą.

Koszt uniwersalnego Blue Ray znacznie wyższy niż 1000 w sumie nie tragedia kiedyś to moje dvd kosztowało około 2 tys PLN.a zarobki były niższe niż teraz.

A jak sobie przypomnę czasy kiedy magnetofon kasetowy (MSH coś tam) na giełdzie RTV w Krakowie kosztował tyle co Fiat 126 p......

Dziś młodzież ma naprawdę eldorado sprzętowe.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mam wreszcie info i moim Asusie. Po ponad miesiącu wreszcie Redcoon odpisał, ze jest nie do naprawienia i nie mają już ich w ofercie. Mam sobie wybrać coś innego albo zwrócą mi kasę.

Pytanie brzmi co kupić? Znowu Asusa? Po 499zł są nowe. Czy jednak lepiej osobny odtwarzacz plików i osobny BD?

Jak zwrócą pieniądze to nowego odkupisz taniej?

A jeśli coś innego to co?

Sam nie wiem wciąż mnie to nurtuje - może Samsung F7500? Może Panasonic BDT500? Może Denon 1713? (kurna tylko czarne ech...)

Jakiś Pionier 450 też jest ciekawy i SACD odtwarza.

Byłem w salonie mają tam Oppo 103 albo Marantza lecz nie sluchałem bo szarpnąłem się na słuchawki i kasa wyparowała częsciowo na jakiś czas a Oppo kosztuje...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tak, taniej. Bo mają mi zwrócić kwotę za jaką kupował go u nich poprzedni właściciel. On dał 830zł. A w innych sklepach nowe teraz kosztują 499zł.

Nie będę na nim ani słuchał płyt CD, ani SACD. Stereo mam w innym pokoju. Tu tylko odczyt płyt BD i plików z twardego dysku mnie interesuje i wysyłka po HDMI w trybie passthrough do amplitunera.

• Moderatorzy

KJS62 pisze prawdopodobnie o Philipsie 963sa, nowy kosztował koło 1600 pln. Dzisiejsza argumentacja , ze nowe gówniane bo tanie jest słaba ponieważ w przedziale 1000-2000 nadal niewiele się dzieje, potem jest oppo , a konkretnego wyświetlacza nie oferuje chyba nikt.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

KJS62 pisze prawdopodobnie o Philipsie 963sa, nowy kosztował koło 1600 pln. Dzisiejsza argumentacja , ze nowe gówniane bo tanie jest słaba ponieważ w przedziale 1000-2000 nadal niewiele się dzieje, potem jest oppo , a konkretnego wyświetlacza nie oferuje chyba nikt

Musiałbyś zobaczyć wyświetlacz w tym Asusie to zrozumiałbyś o czym mówię. Mam jeszcze jakiegoś starego samsunga BDP1500, który jest zwykłym Blu-Rayem i wyświetlacz w nim bije na głowę tego Asusa, choć sam odtwarzacz na dzisiejsze czasy trochę odstaje.

Wyświetlacz to miał znaczenie w CD playerach.

No wiem, ale wiesz mi chodzi o to, że mogli się choć trochę bardziej postarać - tym bardziej jako stary informatyk firmę ASUS znam jeszcze z czasów blaszanych pecetów i oni naprawdę potrafią robić dobre rzeczy.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

ASUS w dziedzinie AV ma kilka produktów na zaskakująco wysokim poziomie i w przystępnej cenie.

Cena przystępna, jak najbardziej. Ale jakość hmm....

U mnie okazało się nie za bardzo wybitna. Pół roku i odtwarzacz nie do naprawienia. Jednorazówka i to jeszcze z krótkim okresem przydatności do używania.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No tak miałem poprzednio.

Teraz nowe w sklepie kosztują 499zł.

Tylko się waham czy znowu Asus BDS 700, czy osobny odtwarzacz BD, jakaś używka i do tego już bardziej zaawansowany odtwarzacz sieciowy.

Odbierz kasę i kup kolejny egzemplarz - najlepiej taki, za którego już ktoś zapłacił dużo więcej ... (na kwitach)

Myślisz, że jest duże prawdopodobieństwo, że znowu padnie?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No ten KitKat kusi. Fajna zabawka.

Tylko pytanie czy nie będzie przycinał na plikach ciężkich. No i czy faktycznie obsługuje dźwięki HD 7.1.

Chyba go kupię i przetestuję.

Szkoda tylko, że ma LAN słaby i tylko USB 2.0.

Może to być jakimś poważnym ograniczeniem?

HQ150 a nie możesz się szarpnąć na Oppo 103D ?

W GB kupisz taniej niż w Polsce.

Masz wtedy rozwiązany problem z odtwarzaniem na 2 lata ;-) Potem wejdą być może odtwarzacze 4K.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No mogę, ale wydaje mi się, że jak mi nie zależy na dźwięku, bo i tak całą sprawę załatwia amplituner, to trochę by to było na wyrost. Oppo to około 3tzł a ja bym wolał zamknąć sprawę w kwocie około 1000zł.

Kwestia gwarancji, czy jak kupię w Polsce Ustawy Konsumenckiej też nie jest bez znaczenia.

Masz wtedy rozwiązany problem z odtwarzaniem na 2 lata ;-) Potem wejdą być może odtwarzacze 4K.

Nie byłbym aż takim optymistą. Odtwarzacze 4K i TV 4K już będą, tylko co do dostępnego materiału wątpię, zeby był powszechnie dostępny.

Ale w takim razie zaproponuj w tej cenie coś z lepszymi możliwościami.

już Ci pisałem jak ja problem rozwiązałem i jakie mam korzyści względem asusa, który tak po prawdzie w niczym nie jest dobry. .

Oppo też jest trochę przereklamowane :)

OPPO BDP-103 4K scaling. It looks like Oppo does not have any anti-ringing algorithm.

263831d6_diag_oppo.png

madVR Level 4 (BiCubic75+AR / Jinc3+AR). The best.

184ae4b1_Diagx2mVRJinc3AR.png

Wyświetlacz to miał znaczenie w CD playerach.

Teraz wszystko widać na TV i znaczenie wyświetlacza jest zerowe.

PS3/PS4 są pozbawione tego interfejsu.

A ja uważam że dalej ma znaczenie bo mając dobry wyświetlacz nie muszę włączać TV żeby zobaczyć wykonawcę i tytuł nagrania odtwarzanego i chyba to nie jest jakaś bardzo droga rzecz skoro nawet budżetowy dekoder satelitarny jak Ferguson Ariva 200 za 300 PLN takowy posiada i zamiast numeru wyświetla nazwę stacji TV lub Radiowej.

Poza tym szkoda mi plazmy włączać tylko po to żeby tytuły wyświetlić.

A często jest tak, żeTV ogląda żona a ja sobie słucham muzy z DVD i pól biedy jak to leci oryginalne CD ale jak to jest płyta z MP3 gdzie jest kilku wykonawców albo np dyskografia to już na wyświetlaczu mogę się łatwo odnaleźć bo tytuł płyty mi wyświetli. Uważam że jak się kupuje zabawkę na te powiedzmy 10 lat to na takich miłych dodatkach szkoda oszczędzać.

Najgorsze jest to, że na nich oszczędzają producenci....

No pisałeś ale ogólnikowo.

Jak dasz radę to podaj linka do konkretnego urządzenia z oferty jakiegoś sklepu albo do jakiejś używki.

napisałem że było omawiane w zakładce PC audio, w 3,4 tematach jak nie więcej.

losowe z allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.