Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Balanced Audio Technology (BAT)

Rekomendowane odpowiedzi

Po blisko 30 dniach DRki wylądowały.

Pierwsze nuty bardzo obiecujące, po prostu wszystko jest podane lepiej, od rozdzielczości, wybrzmień, basu, powietrza po kontrolę.

PXL_20231108_161529385.jpg

A ja kiedyś kupiłem pre BAT z jakimiś "starymi lampami" . 2 Sovtek stare a dwie ... I je właśnie odkopalem
7eb5c0bafef3f35926470f5f4c17fab3.jpg
dfb46fcdc28a8405d8fe88d55fc48128.jpg
No i szczęka w dół . Oglądam i oglądam i na oryginał wygląda !!
Jeszcze 6 i jestem w domu ha ha

Co myślicie mogę do Vk-51se dać 2 a resztę inne ? Ma to sens ? Coś da ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Masz 2x DRki za 2k

Spokojnie możesz je wsadzić i na pewno usłyszysz różnicę, świetne lampy

Moja jest identyczna 

PXL_20231108_141210992.jpg

Chociaż mam wątpliwości co do getter ring, trochę mały się wydaje w tych Twoich lampach

5 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Co myślicie mogę do Vk-51se dać 2 a resztę inne ? Ma to sens ? Coś da ?

Dowiedz się od producenta, które lampy są najważniejsze dla brzmienia i tylko te wymien.

Dowiedz się od producenta, które lampy są najważniejsze dla brzmienia i tylko te wymien.

Napiszę do Viktora KHOMENKO może coś doradzi

Po blisko 30 dniach DRki wylądowały.
Pierwsze nuty bardzo obiecujące, po prostu wszystko jest podane lepiej, od rozdzielczości, wybrzmień, basu, powietrza po kontrolę.

PXL_20231108_161529385.thumb.jpg.59f2bbb388657cd78b0dbb94aee1547f.jpg

Dawaj znać jak tam się dźwięk rozwija bo ponoć każda lampa potrzebuje 2-3 dni grania aby rozwinąć skrzydła

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, RCD napisał:

ale dobrze że mam tylko dwie

Oznacza to że za drogie w stosunku do oczekiwań?

Czy poprawa jakości w stosunku do poprzednich lamp jest na tyle nie duża, lub na tyle duża że na dwóch można poprzestać?

Mam tylko dwie w VK 300 X SE, dlatego sie cieszę że nie muszę więcej kasy wydawać 

Czy grają lepiej od zwykłych, oczywiście 

Czy są warte 220$ sztuka, ciężko powiedzieć, to zależy czego się oczekuje, jeśli ktoś myśli że system nagle zrobi się dwukrotnie lepszy to nie tędy droga, ale jeśli ktoś oczekuje poprawy tego co ma, usłyszy z DR więcej informacji lepszej jakości, piękne wybrzmienia, niuansiki, lepszy bas, faktury, system bardziej muzykalny 

Ja miałem na wydaniu 2k na poprawę systemu, nie wiedziałem do końca w co zainwestować, stanęło na DR, jestem zadowolony, totalnie nic mnie nie męczy w muzyce obecnie, i tego oczekiwałem. 

W dniu 13.11.2023 o 20:21, RCD napisał:

Mam tylko dwie w VK 300 X SE, dlatego sie cieszę że nie muszę więcej kasy wydawać 

Czy są warte 220$ sztuka, ciężko powiedzieć, to zależy czego się oczekuje, jeśli ktoś myśli że system nagle zrobi się dwukrotnie lepszy to nie tędy droga, ale jeśli ktoś oczekuje poprawy tego co ma, usłyszy z DR więcej informacji lepszej jakości, piękne wybrzmienia, niuansiki, lepszy bas, faktury, system bardziej muzykalny 

Ja miałem na wydaniu 2k na poprawę systemu, nie wiedziałem do końca w co zainwestować, stanęło na DR, jestem zadowolony, totalnie nic mnie nie męczy w muzyce obecnie, i tego oczekiwałem. 

Nareszcie ktoś zadowolony.

Tylko jak długo?

😁

Ja też happy nie ukrywam. Pod strzechę wjechało :
BAT VK-51SE
baa05593ac0d0b8a5d308baa75e733d4.jpg
Oraz największa petarda tj BAT VK-655SE
6c322b77f3f950d11e04074d1f0a535c.jpg
4b9d0481a3b3df20d90a960f3c11087a.jpg

Zapewne odrobinę jaśniej, szczegółowiej, aksamitniej, z lepiej kontrolowanym dołem. 

😁

Edytowane przez LJ3
4 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

Ja też happy nie ukrywam. Pod strzechę wjechało :
BAT VK-51SE
baa05593ac0d0b8a5d308baa75e733d4.jpg
Oraz największa petarda tj BAT VK-655SE
6c322b77f3f950d11e04074d1f0a535c.jpg
4b9d0481a3b3df20d90a960f3c11087a.jpg

Końcówka wygląda na nówkę. 🤑

Ciekawe, ciekawe. Gra inaczej od poprzednika?

Tak. Przy tej okazji chciałbym gorąco podziękować koledze @patefonik który miał spory wpływ na moje decyzję.

Dam znać jak się "oslucham" ale jest szybki

Zapewne odrobinę jaśniej, szczegółowiej, aksamitniej, z lepiej kontrolowanym dołem. 

No ... Jakbyś był u mnie na odsłuchu. Ten dół jest nie tylko kontrolowany ale też jakby z większą energią. I generalnie jak napisałem jest szybciej . Pewne elementy ciężko mi rozróżnić bo w zasadzie prawie jednocześnie zmieniłem PRE I jeszcze do tego w PRE zrobilem mix lamp. Dużo zmian jak na raz.
Poprawiła się scena. Już o tym wspomniałem i sądzę że to zasługa w dużej mierze PRE. Jest fajna synergia . Jest taki fun że słuchania że Hej. I dla mnie to już sufit nic nie zmieniam no może parę kondensatorow w PRE wymaga zmian bo stare . Główne olejaki BAT poprzednik wymienił na mundorfy olejowe więc na razie nie ruszam

Końcówka wygląda na nówkę. 

Oj ... Ja już potrzebuje 2 nerek a za nówkę musiałbym oddać. Oczywiście jest to model będący w sprzedaży za ciężka kasę 80k ale dają rabaty ale mój nie ukrywam że właśnie skończył gwarancje więc ma 5 wiosen.
Jeśli ktoś myśli czy warto wymieniać VK-600SE to .... Absolutnie nie za kasę sklepowa , również za 1/2 kasy też nie bo to jest nadal piękna gra BAT, jest i kaloryfer na zimę , zmiany nie są o charakterze "zmiana systemu" tylko lepiej po całości ale dla mnie takiej kasy to nie warte, chyba że kogoś stać lub upoluje okazje jak i ja. Można jeszcze robić upgrade BAT Pack na duelund w tym modelu ale nie wiem ile to kosztuje no albo na REX

Fajnie, że się udało.
To jest krok do przodu, trzeba tylko zadbać o peryferia.

Bardzo ci dziękuję i twoja ocena która mi podesłales była "w punkt" plus ta poprawa na scenie . Może coś tam i od siebie 2 lampy DR dodały ale w skali 8 to tylko ciut jeśli w ogóle.

Panowie uwaga fake

https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/zesilovace/balanced-audio-technology/balanced-audio-technology-bat-vk-655se/

Skąd wiem ? Bo to mój którego właśnie słucham i nigdy nie był tam wystawiany .

A po czym rozpoznałeś ? Bo nr seryjnego raczej nie widać. 

BAT VK 500BAT-PAK, BAT VK 55 + BATVK51SE + Lumin T2 + Sony CDP7X ESD+ Wilson Audio Sophia2, okablowanie FadelArt, Acoustic Zen.

A po czym rozpoznałeś ? Bo nr seryjnego raczej nie widać. 

Po zdjęciu kabelków które zamieścił gościu od którego kupiłem

Czyli kabelków napewno nie będzie w zestawie 😏

BAT VK 500BAT-PAK, BAT VK 55 + BATVK51SE + Lumin T2 + Sony CDP7X ESD+ Wilson Audio Sophia2, okablowanie FadelArt, Acoustic Zen.

• 3 tygodnie później...

Panowie w związku z nabyciem BAT VK-655SE co już wcześniej obwiescilem, jego poprzednik czyli BAT VK-600SE szuka nowego domu. Jeszcze nigdzie go nie ogłaszałem i w pierwszej kolejności kieruje informacje do was. Poniżej parę fotek które też daje porównanie czym jest ta bestia w stosunku do posiadanego wcześniej VK-200. Jest naprawdę duży -55kg, mocny i gra jak założył Wiktor KHOMENKO - czyli high-end . NIE boi się żadnej konkurencji czy to Krell, ML czy McIntosh. Warto sprawdzić. Nie będę tu piał bo wy BATowcy, więc wiecie z czym to się wiąże. Ciepło, dynamika, bez zająknięcia z każdymi kolumnami. Podwaja moc ze spadkiem impedancji i nie boi się 2ohm bo Wiktor dał mu dwa trafa po 1.5kW

Wiek - 13 lat więc nie jest to leciwa sztuka - końcówka produkcji tego modelu . Potwierdzone z Khomeko na podstawie numeru seryjnego. Przed nim wiele lat grania.

Cena - jaka była 13 lat temu to pewnie wiecie że 17.250 EUR minus rabat ? Pomyślcie jaki poziom jakości vk-600SE musi prezentować skoro tyle kosztował i był kupowany.

Dla Was cena będzie absolutnie konkurencja w stosunku do tego co jest na rynku obecnie dostępne. Zależy mi na sprzedaży

Jedna uwaga - jeden z nas jest zdecydowany ale gromadzi fundusze więc jeśli się sfinalizuje transakcja to dam znać, że "został w BAT rodzinie PL"

Obudowa nie posiada żadnych zadrapań bo dbam . Użytkowany jak na zdjęciu z dużą przestrzenią wentylacyjna od góry bo jak wiecie BAT grzeje. Jestem 2gi właścicielem. Polska dystrycja.

Odsłuch na miejscu z Vk-51se , JBL L300 i jako źródło Lumin T2. Jak ktoś chce przywieźć coś swojego do podłączenia to zapraszam. Kable - Acoustic Zen Martix II. Cały tor zbalansowany.

Jak ktoś zdecydowany to wyślę spedycją na palecie bo mam oryginalny karton .

Pytania ?

51a51a1d2c0096128cfc32dae105871b.jpg
38e5208259ba6b63ee23305ecca2b16e.jpg
10b707c3e472b11d599e285bddfdf31f.jpg
f110e8016e96e286ddf4e0d87d8ff259.jpg
351102da8805ea3aca571b535ab0c3f6.jpg

624b3587332507f9a83dbfd6218a5c08.jpg

Piękna sztuka. Sam bym brał od Marcina gdybym nie miał świeżutko po recapingu vk500. Nawet pasowała by do 51-nki. 

Piękna sztuka. Sam bym brał od Marcina gdybym nie miał świeżutko po recapingu vk500. Nawet pasowała by do 51-nki. 

No tak dual color
To u mnie jedyny zgrzyt z nowym vk-655se bo czarny jak smoła
Już nie robią dwukolorowych więc mój to "okazja" i dobry rocznik

• 4 tygodnie później...

Panowie nadeszła ta chwila kiedy sprzedaje - już anonsowalem - moją opisywaną w naszym klubie końcówkę mocy BAT VK-600SE.
Czemu skoro taka dobra zapytacie ? Bo nowa BAT VK-655SE jeszcze lepsza tylko bagatela 4x droższa.

https://www.olx.pl/886546848

Zapraszam na odsłuch z PRE BAT oraz jako źródło Lumin T2,kolumny JBL L300 lub zabierzcie swoje klocki.
Mój SET znacie i wiecie jakie przeszedł modernizacje. Wszystko wiecie

Dla Was inna cena, mocno inna.
Stan - zero zarysowań . Jak trzeba podeślę więcej zdjęć. Jak coś nie jasne pytajcie.

• 2 tygodnie później...

Sami wiecie który to kolega zasiał niepokój i cytował Viktora KHOMENKO że nie ma lepiej jak z DR. Jak się ułożą i będę miał warunki posłuchać to dam znać.

13 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

8 x DR

Kupiłeś już z tymi lampami? 

U mnie już przegrały kilkaset godzin DR, no piękny jest ten dzwięk 

Kupiłeś już z tymi lampami? 
U mnie już przegrały kilkaset godzin DR, no piękny jest ten dzwięk 

Nie Vk-51se oryginalnie mialem na SOVTEK. Później połowę wymieniłem na Electro Harmonix a teraz całość na DR.

Btw - mam trochę Sovtek na sprzedaż w związku z tym

A jakie miałeś przed wymianą na DR?

15 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

A jakie miałeś przed wymianą na DR?

Mam trzy pary Sovtek, śmiem twierdzić że każda para gra ciut inaczej, ale różnice słychać po zmianie na DR natychmiastowo, nie trzeba się wsłuchiwać, i ciężko byłoby się przestawić na Sovtek obecne. Ze względu na cenę mam nadzieję że pograją u mnie przynajmniej kilka lat, liczę na 10 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.