Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

PS, A co do spotkania NATO - Rosjanom o czym doskonale wiesz chodzi o artykuł 4 - Polska jasno mówi iż Rosja jej w tej chwili zagraża. (Z Polski do Krymu te parę kilometrów jest - ale ja się na mapach nie znam)

nie rozumiemy się, Polska ma prawo zwołąc z dowolnego powodu . Rosjanom nic do tego.

Ja nie bronię Putina (acz podzielam jego gust odnośnie kobiet) mam pełną świadomość iż Rosja nie będzie przyjacielem RP - tylko nie rozumiem jednego, skąd ta dziecinna wiara W USA ?

nie bronisz, jesteś przedstawicielem tzw "czeskiego" podejścia do państwowości. skulić pyszczek, nadstawić dupsko i czekać z nadzieją ,że może będą lekko bili .

Dla Rosji Polska istnieje w dwóch wariantach

wariant 1: Polska podporzadkowana to brak większego zagrożenia

wariant 2: Polska niezależna to stałę ryzyko zagrożenia

To co mówią polscy politycy do Rosji i o Rosji jest drugorzedne. Mżesz się starać niewychylać a jeśli nie jesteś zalezny to jesteś potencjalnie niebezpieczny. O tym się obecna ekipa przekonała

Coś przytkało Forumowiczów po wystąpieniu Putina jak je oceniacie?

chaos

"Niech pan sobie zobaczy, jak dobrze przygotowani byli ludzie, którzy atakowali w Kijowie. Jak wiadomo, byli oni szkoleni w bazach zagranicznych Litwy i Polski. Przygotowali ich instruktorzy, szkolili przez długi czas. Tam wszystko działa profesjonalnie, jak Specnaz."

Grunt do przeciwdzalania szkoleniu terrorystow na Litwie i w Polsce tez juz sobie przygotowal.

Ja bym się nie śmiał, bo jeszcze może się potwierdzić.

Kiedyś z Amerykańskich więzień w Polsce też się śmiano, teraz to fakty.

Czy ktoś zna liczbe ile na majdanie zginęło milicjantów ? Nigdzie nie mogę znaleźć.

( i tak polskiego majdaniu nie będzie, blisko 30 lat obróbki skundli prawie każdego)

już skundliło

Czyli niedźwiedź usłyszał kundelka - embargo mamy jak w banku.

Nie rozumiesz shrek sytacji. Za ok 20 lat, o ile nie wcześniej, zgredek do nas zapuka. I nie ma znaczenia co teraz powiemy. Taki jest plan. Jak to pisze justas brakuje nam pragmatyzmu. Brakowało go już przed II wojną. Jeszcze mamy nikłą szansę na uniknięcie czerwonej zarazy o ile zaczniemy mówić i działać wspólnie jako naród. Czas ucieka.

No paczpan... a ofiary milicyjnych snajperów są znane.

No właśnie, to pokazuje jak wybiórczo przekazywane są informacje.

To wie ktoś czy nie ? Jakaś tajemnicę się z tego robi.

Biedacy z Majdanu. Prawdopodobnie to tylko niewielka cześć ich majątków:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ROPA

jeśli cena ruskiej ropy spadnie o 10 dolców, Putin pada przed Europą na kolana a Rosja wpada w nędzę, podobnie jest z gazem, z tego razem mają 75% kasy

bacik jest, ale pokażcie choć jeden kraj w UE który zgodzi się na gazową zadyszkę i spadek w rankingach

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ciekawe ile będzie trwało drukowanie 1 miliarada dolców przez FED jak myślicie?

Swoją drogą to 1miliard dolców to chyba jakiś delikatnie mówiąc "Ochłap"

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Macierewicz: "Polska jest na granicy agresywnego imperium. Rosja jest państwem zbójeckim, stawia się poza dobrem i złem".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ROPA

jeśli cena ruskiej ropy spadnie o 10 dolców, Putin pada przed Europą na kolana a Rosja wpada w nędzę, podobnie jest z gazem, z tego razem mają 75% kasy

bacik jest, ale pokażcie choć jeden kraj w UE który zgodzi się na gazową zadyszkę i spadek w rankingach

Cena ropy raczej wzrośnie a jak się Putin z Kitańcami dogada że można rozliczać handel ropą płacą np. złotem , a Kitańce rzucą na rynek obligacje amerykańskie to Obama ma posprzątane.

W pył się obróci projekt Nowego Porządku świata!!!!!!!!

Komentatorzy podawali 10 zabitych milicjantów. 300 rannych w tym 70 z ranami postrzałowymi.

Dziękuję, słyszałem o rannych i zabitych milicjantach, ale jakoś nigdy nie mogłem liczb dosłyszeć.

U nas nie raz były ostre zadymy społeczne i jakoś milicja, a później policja nie ginęła.

Teraz czasami są walki z chuliganami stadionowymi, niektóre wyglądają jak regularna bitwa, w ruch idą sztachety, cegłówki, brukowce i co tam jeszcze uda się wyrwać.

Nigdy nie było nawet ułamka takich strat po stronie sił porządkowych.

Na Ukrainie milicja, jakby nie było służba przeszkolona, uzbrojona w broń palną, wspierana przez berkut i rzekomych snajperów i tylu rannych i zabitych. To jak wyglądały te pokojowe manifestacje ?

Czy niektórych nie zastanawiają te sprawy ?

nie bronisz, jesteś przedstawicielem tzw "czeskiego" podejścia do państwowości. skulić pyszczek, nadstawić dupsko i czekać z nadzieją ,że może będą lekko bili .

Nie napisze, że jesteś głupi, bo to byłoby niegrzeczne. Napiszę iż głupotki piszesz.

Primo Polska całując amerykanką dupcię nie dostanie nawet 1 dolara, nie dostanie też ani jedno euro z UE. (także zostaje tylko przyjemność - lol)

Nasz boski sojusznik mimo upływu tylu lat nie ma żadnego podkreślam żadnego planu dla NATO na wypadek ataku na Polskę.

W NATO jesteśmy członkiem ostatniej kategorii, nadajemy się tylko na dawcę mięsa armatniego. Bo amerykańscy obywatele nie lubią amerykańskich trumien wracających do kraju. A wystarczyło wejść na amerykańskie fora żeby zobaczyć z jaką pogardą piszą o polakach.

Dlatego powtarzam iż jestem za bycie w środku peletonu.

Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Szczególnie jak do niej trzeba tylko dołożyć.

Co do sankcji właśnie Rosja przedłużyła embargo na amerykańską wołowinę, ops nie o takie sankcje chodziło - lol

Co do nas, Rosjanie to dumny naród, nie pójdą tam gdzie się ich nie chce. A politycy rosyjscy są mściwi jak zdradzona kobieta ;)

A te 300 mln jakie zostawiają u nas Rosjanie od Mazur do Gdańska sa nikomu nie potrzebne, A są jeszcze tatry,itd. Rozumiem, że jak będą padać jedna po drugiej polskie małe firmy żyjące z Rosjan - pójdziecie z kijami na Moskwę ??? A będą padać bo 60-80% kasy zostawiają tam Rosjanie.

10% polskiego eksportu idzie do Rosji - a lada moment może być zero - to oznacza upadek wielu firm i wzrost bezrobocia.

W dzisiejszym świecie jest 10 sprzedających na jednego kupującego. Na rosyjski rynek nie wrócimy, bo już nie będzie miejsca

Rozumiem watażkowie, że wymusicie na Rosji wznowienie importu do Rosji, jak teraz amerykanie swojej wieprzowiny - lol.

Rosji na kolanach - litości, Kaczyńskiego mamy na forum ? Rosja jest samowystarczalna jeśli chodzi o żywność. Ropę może sprzedawać np. do chin. A sama może np, zrezygnować z używania dolara w rozliczeniach.

Wkurzenie Rosji ekonomicznie to światowy kryzys, Rosjanie to wytrzymają - świat nie.

Rosjanie tak się przestarszyli iż planują ekspansję wojskową w Ameryce środkowej i Azji - lol.

nie na twoja glowe ochlap bo mozesz dostac rozstroju ustroju

Rozstroju ustroju to dostanę jak mi przyjdzie za Wakacje zapłacić 1000 zł więcej za benzynę, a w zimie rachunek za gaz wzrośnie mi również o 1000 zł

Rozstroju ustroju dostanę jak będę musiał kupować katarski gaz z Gazoportu o kilkadziesiąt złoty droższy niż ten rosyjski.

Rozstroju ustroju dostanę jak będę widział że Helmut kupuje gaz z "Rury" o kilkadziesiąt złoty taniej niż ja.

Rozstroju ustroju dostanę jak Donek wprowadzi wiek emerytalny 75 lat , w imię solidarności z narodem Ukraińskim.

Rozstroju ustroju dostanę jak mi się kolejka do Gastrologa wydłuży w związku "rozstrojem ustroju" z 3lat do 5 ciu w związku ztym że nasi bracia z Ukrainy mają równy dostęp do świadczeń NFZ.

Rozstroju ustroju dostanę jak Szkoły w Kijowie nosić będą imię Bandery a z naszego budżetu pójdzie kilka miliardów na "edukację europejską w Kijowie".

Rozstroju ustroju już dostałem dzisiaj jak się dowiedziałem że w związku z zagrożeniem dla naszego kraju budżet MON może liczyć na dodatkowe 100 mld złotych na zakup nowoczesnych rakiet Ziemia - Powietrze i innego uzbrojenia ? Zgadnijcie kto będzie producentem?

Pomijam już Fakt że jeśli do Tej Pory Rakiety Balistyczne Rosji nie były wycelowane na Polskę .

To w tej chwili chyba już nikt nie ma wątpliwości że są wycelowane!!!

Wcale bym się nie zdziwił jeśli to co mówi Putin o szkoleniu Bojówek w Polsce i Litwie to jest prawda.

Wystarczy że sobie przypomnę Tajne Bazy i Lądowanie Talibów w Klewkach.

Rozstroju ustroju to dostanę jak mi przyjdzie za Wakacje zapłacić 1000 zł więcej za benzynę, a w zimie rachunek za gaz wzrośnie mi również o 1000 zł

Rozstroju ustroju dostanę jak będę musiał kupować katarski gaz z Gazoportu o kilkadziesiąt złoty droższy niż ten rosyjski.

Rozstroju ustroju dostanę jak będę widział że Helmut kupuje gaz z "Rury" o kilkadziesiąt złoty taniej niż ja.

Rozstroju ustroju dostanę jak Donek wprowadzi wiek emerytalny 75 lat , w imię solidarności z narodem Ukraińskim.

Rozstroju

generalnie wszystko to cie powinno spotkac jako ze nadal nic nie rozumiesz.Zycie to nie benzyna a bezpieczenstwo to kaprys.Nie musisz dozywac 75 lat bo ja tez udczuje ulge. .
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Najchętniej by się zrobił chyba niewidzialny jeden z drugim. Bo może Putin spojrzy krzywym okiem :)

Ojej nie będziemy mogli świńskiego mięsa eksportować. Nic to, że za wschodnią granicą może być rzeź przez takich tchórzy, możemy utonać w fali uciekinierów politycznych. Nie patrza na poważniejsze konsekwencje spoleczne tylko sr**ą pod siebie o swoje interesiki, bo Putin zrobi embargo na polską szynkę, benzyna będzie droga. Tchórze!

Rosji na kolanach - litości, Kaczyńskiego mamy na forum ? Rosja jest samowystarczalna jeśli chodzi o żywność.

powaznie a skad sie to u ciebie wzielo.Ukraina przed rewolucja była spichlerzem europy po rewolucji miala dwa lata glodu.Ziemia z pastuchami w gumofilcach nie gwarantuje ziarna.

Cena ropy raczej wzrośnie a jak się Putin z Kitańcami dogada że można rozliczać handel ropą płacą np. złotem , a Kitańce rzucą na rynek obligacje amerykańskie to Obama ma posprzątane.

taka sobie spekulacja, bo jeśli kitajce wykonają podobny manewr i "pójdą po swoje" ...?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Nasze położenie geopolityczne nakłada na nas obowiązek niejako tłumaczenia reszcie konsumentów zachodnich ( oj szybko przejęliśmy ich wzorce- muszę policzyć czy mojej tłustej dupie się to opłaci), że to co się dzieje na Ukrainie to nie zabawa. Jeśli my będziemy siedzieć cicho, tym bardziej na sprawę siknie UK, Francja itp.

E, Polacy liczą koszty benzyny, straty na handlu mięsem to co się szarpać o jakiś step z Putinem gdy my robimy o wiele większe biznesy i mamy tyle do stracenia.

generalnie jak my nie wtluczemy niemcom anglikom francuzom do łbów O CO chodzi to nadal beda zajmowac jedyne sluszne stanowisko.

oni pojecia tak samo jak ta para konsumentow w gumofilcach nie maja co to jest KGB rosja i putin.

Putin juz rakiety odpala!!

Ukryta Zawartość

a mowilem, mowilem zeby Rosjan na sile nie zmuszac do homoseksualizmu , a zachod specjalnie wysylal homo politykow zeby protestowali na placu czerownym !! idioci

Ruski nie chca naszych norm moralnych rodem z Sodomy Gomory!! teraz sie Wladimir wkurzyl i bedzie guziku naciskac !!

:))))

Ukryta Zawartość

generalnie wszystko to cie powinno spotkac jako ze nadal nic nie rozumiesz.Zycie to nie benzyna a bezpieczenstwo to kaprys.Nie musisz dozywac 75 lat bo ja tez udczuje ulge.

Tak się właśnie składa że życie to benzyna!!!

A ja nie mam zamiaru płacić za Debilną politykę która uprawia polski rząd i kretyńskie media.

Polska jednak straciła swoją szansę żeby siedzieć Cicho !!!!!!

Nie napisze, że jesteś głupi, bo to byłoby niegrzeczne.

widzisz kolego forumowy, osoba grzeczna nie napisałaby tego zdania. Myślę nawet ,że osób twojego podejścia do walki o kraj pełne były zamtuzy frontowe każdej wojny.

Dlatego powtarzam iż jestem za bycie w środku peletonu.

w przypadku tego przeciwnika się nie da być w środku peletonu. są takie uwarunkowania ,których nie przeskoczysz chciejstwem.

Polska w środku peletonu będzie tylko i wyłącznie łatwiejszym kąskiem .

Tak się właśnie składa że życie to benzyna!!!

A ja nie mam zamiaru płacić za Debilną politykę która uprawia polski rząd i kretyńskie media.

Polska jednak straciła swoją szansę żeby siedzieć Cicho !!!!!!

wyjedź do Iranu , tam tania benzyna

i pomyśleć ,że godność człowieka warta jest 300 pln więcej na miesiąc na benzynę . a rodzinę za ile sprzedaż ?

E, Polacy liczą koszty benzyny, straty na handlu mięsem to co się szarpać o jakiś step z Putinem gdy my robimy o wiele większe biznesy i mamy tyle do stracenia.

No nareszcie mówisz z sensem.

My nie mogliśmy przekonać Amerykanów, że w Europie potrzebna tarcza antyrakietowa. Putin to jest jednak fajny gość.

Ja się cieszę, że nie ma u nas żadnej tarczy i innych rakiet. Takie obiekty są pierwszymi celami podczas ataku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.