Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Jak, to się odbywa na czas wojny, dobrze mieć gotówkę,.... czy spieniężyć co nie co, puki czas?...

zakop złoto pod jabłonią

nawet największy barbarzyńca jabłoni nie zetnie :)

Tak porównanie z 45 rokiem SUPER!!!

Wklej coś najlepiej jak Sowiecki żołnierz gwałci babcie 90 letnią.

,,W sumie to rzecz wiadoma, że wszędzie, gdzie postawi swą stopę żołnierz rosyjski lub sowiecki, to właśnie kobiety najbardziej odczuwają ich obecność. Dwa miliony zgwałconych Niemek i sto tysięcy Polek pod koniec wojny to jedna z cech „wyzwolenia”, jakie przyszło do Europy ze Wschodu. Dla porównania skali żołnierze USA dopuścili się w zdobytych Niemczech ok. 500 zgwałceń.

Sowieci zachowywali się jak starożytni barbarzyńcy. Gwałcili zarówno 9-letnie dziewczynki, jak i 80-letnie staruszki. Często na oczach ojców, braci i mężów…,,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

A Twoje komentarze świadczą że traktujesz Rosjan jak Sowietów z 45 roku.

To nie moja wina, ze Ruscy wybrali sobie na Prezydenta Sowieckiego podpulkownika KGB - czyli Czekiste.

Uderzeniem czego?

Uderzeniem uprzedzajacym.

Frederick Forsyth

Gloryfikowanie Izraelskiego i Amerykańskiego wywiadu w jego powieściach nie czyni z tego Pana obiektywnej osoby w komentarzu dotyczącym obecnej sytuacji.

Pełni rolę "pożytecznego głupka jak większość gości cytowanych w mediach w PL , Europie i USA".

Jutro wszystkie jego książki z mojej półki w garażu lądują w koszu.

80-letnie staruszki. Często na oczach ojców, braci i mężów…,

80 letnie staruszki gwałcone na oczach ich ojców.

Mocne.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

No nic mi innego się nie wkleja jak baran. To chyba nie będę wklejał?

A chciałem mapę Krymu, Miga, pojazd opancerzony Tigr...

Forum strasznie szwankuje.

Manipulujesz.

Proszę tylko żeby zmienić proporcje i narzędzia na bardziej obiektywne i takie które pasują do wątku.

"Zohydzenie" Rosjan i Putina w połączeniu z wklejkami do propagandowych artykułów do niczego nie doprowadzi.

Putin już doprowadził. Ktoś miał jeszcze złudzenia co do demokratycznej Rosji ?

Nie dogadamy się.

Różnica jest w sposobie spostrzegania rzeczywistości.

I nie chodzi mi wcale o rzeczywistość medialną .

I wcale nie wydaje mi się że To Putin do czegoś doprowadził.

A do Rosji Ten zachodni model demokracji pasuje jak Pięść do NOSA.

Podobnie miałoby to wyglądać w Chinach,Indiach i Afryce?

Różnica jest w sposobie spostrzegania rzeczywistości.

I nie chodzi mi wcale o rzeczywistość medialną .

ale przyznać trzeba Tommiashi ,że byłbyś doskonałym oficerem politycznym.

oddany sprawie, aktywny, bez trudu odnajdujący wrogów ideologicznych

Nie chce mi się czytać całego wątku, ale czy jest jakaś etyczna róznica w polityca USA, Rosji i Chin? Ja żadnej nie widzę, każde z tych mocarstw bierze, co chce.

A zakłamanie polega na tym, że USA pomagamy, a Rosję i Chiny potempiamy. Bo rzekomo USA szerzą wolność i demokrację. Spytajcie się Palestyńczyków, Afgańczyków i Irakijczyków o tę wolność i demokrację made in USA, a dowiecie się prawdy.

Na to całe zakłamanie obrzydzenie mnie bierze, etyczne obrzydzenie.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

To akurat wszyscy wiemy. Sęk w tym, że jeden z nich jest tuż za miedzą.

Sęk w tym że jeden z nich ma wydzierżawioną naszą miedzę.

Wydzierżawił ją sobie na 100 lat i nie musi za tę dzierżawę płacić podatków.

Powiem więcej to my musimy mu płacić podatek za to że za free wydzierżawiliśmy mu tę miedzę .

Jutro wszystkie jego książki z mojej półki w garażu lądują w koszu.

A czym on Cię tak dotkliwie uraził - zrozumiałbym jeszcze, gdyby napisał Barany Wojny zamiast Psy Wojny... :)

A czym on Cię tak dotkliwie uraził - zrozumiałbym jeszcze, gdyby napisał Barany Wojny zamiast Psy Wojny... :)

HIPOKRYZJĄ.

A Książki właśnie widzę że zostały już wyciągnięte z Kosza Segregacyjnego.

Wyciągnął je jeden Pan , który zapewne nie jest beneficjentem "układu okrągłostołowego lub majdanu" ( jeden ch..)

Pocieszające jest to że może je sprzeda i z zarobionej kasy jakoś przeżyje kolejny dzień w "zachodnim modelu demokracji".

Tommiashi napisał jedną istotną rzecz. Nie jesteśmy żadnym wolnym narodem. Widzę, że ktoś ma tu jeszcze głowę na karku.

Unia narzuca nam kompletnie wszystko, co możemy produkować, a co nie oraz gdzie i kiedy możemy to sprzedawać, z kim się przyjaźnić, a z kim wojować.

Do MFW będziemy płacić po wieki.

Wprowadzono taki system polityczno-gospodarczy, że to mistrzostwo świata, mamy prawie 40mln niewolników w Polsce i nawet nie potrzeba nadzorcy. Tak skłócono społeczeństwo, że każdy pilnuje każdego, resztę dopełniają banki i pensje oraz emerytury na poziomie - za mało żeby żyć, za dużo żeby umrzeć, .

Ludzie zapierdzielają jak małe motorki tylko po to żeby jeść, spać, opłacić czynsz i kredyty.

Być może zachód naskakuje tak na Putina i Rosję bo nie chcą wejść w ich niewolniczy układ, podobnie jak Chiny. Nie pasują im do wymyślonego obrazu świata.

Wprowadzono taki system polityczno-gospodarczy, że to mistrzostwo świata, mamy prawie 40mln niewolników w Polsce i nawet nie potrzeba nadzorcy. Tak skłócono społeczeństwo, że każdy pilnuje każdego, resztę dopełniają banki i pensje oraz emerytury na poziomie - za mało żeby żyć, za dużo żeby umrzeć, .

Ludzie zapierdzielają jak małe motorki tylko po to żeby jeść, spać, opłacić czynsz i kredyty.

Być może zachód naskakuje tak na Putina i Rosję bo nie chcą wejść w ich niewolniczy układ, podobnie jak Chiny. Nie pasują im do wymyślonego obrazu świata.

Racja Racja Racja 100% Racji

Tommiashi to Ty Rusek jesteś jak nic...

Dla obecnego układu w PL "Jestem Jak nic :) "

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Omen, ale po co się tak męczysz. Widzę jak cierpisz z Tomi coś tam, ale chyba to lubicie skoro nie chcecie dołączyć do naprawdę wolnych plemion afrykańskich w celu wypasania kóz na słonecznych połaciach.

Omen, ale po co się tak męczysz. Widzę jak cierpisz z Tomi coś tam, ale chyba to lubicie skoro nie chcecie dołączyć do naprawdę wolnych plemion afrykańskich w celu wypasania kóz na słonecznych połaciach.

To nie jest męczenie, tylko przejmowanie się losem innych, obiektywne widzenie rzeczywistości. Większość podnieca się Putinem, którym ich nastraszono, jak się dzieci w przedszkolu straszy, a nie widzi co się w ich kraju dzieje.

Taka postawa jaką teraz przedstawiasz jest trochę ignoranctwem i egoizmem.

Ja sobie jeszcze daje radę, ale wiele osób już nie.

U mnie w bloku mieszka emerytka, już jakiś czas temu stuknęło jej 80 lat. Babcia żwawa i niezwykle lotna umysłowo jak na swój wiek, bardziej bystra niż wielu dzisiejszych dwudziestolatków.

Jest wdową, ma około 1100zł emerytury, opłaty za mieszkanie, media, prąd itp. 600zł. Nadmieniam, że mieszka w komunalnej kawalerce. Co miesiąc wydaje 400zł na prywatne leczenie + lekarstwa, bo ma problem z nogami, a na dostanie się państwowo do odpowiedniego specjalisty nie ma szans. Więc zostaje jej niecałe 200zł na życie. Gdyby nie pomoc dzieci mogłaby od razu położyć się i umrzeć.

Takich ludzi jest wiele, bardzo wiele.

Dla przeciwwagi proszę spojrzeć na Niemieckich emerytów, którzy wygrzewają kości w ciepłych krajach.

Drugi przykład.

U mnie na dzielnicy była kilka lat temu dzielnica środowiskowa dla dzieciaków. Kiedyś rozmawiałem z gościem, który tam za darmo pomagał. Powiedział mi, że obiady wydawane dla tych kilkudziesięciu dzieciaków były często jedynym, normalnym, wartościowym posiłkiem w ciągu dnia. Aż sam się zdziwiłem jaka bieda wokół nas, bo tego na ulicy nie widać, przecież nikt nie chodzi z transparentem "jestem głodny".

Po prostu tak mam, że przejmuje się losem innych, choć jak piszesz może niepotrzebnie.

Teraz taki 4m pisze, że w Polsce ludzie jeżdżą do pracy taksówkami i praktycznie jak by to był standard. Zastanawiam się jakim trzeba być zindoktrynowanym i nie myślącym, aby takie głupoty pisać.

Być może komuś wiedzie się trochę lepiej to już nie dostrzega innych.

No ale nie ma problemu, lada chwila wzejdą szczaw i mirabelki.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Martwisz się o ludzi więc, a Polska to uciśniony naród, bezwolny, wyzyskiwany jeszcze bardziej jak za PRL? Syf, kiła i mogiła, siedzisz tu bo się martwisz i chcesz to naprawić uświadomić nieświadomych i naprawić tę kichę.

To usiadź wygodnie:

https://www.google.pl/search?q=ofiary+syrii&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5wIbU4EBpYjsBsfngagJ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1405&bih=724

Gość cycus12

(Konto usunięte)

czym innym jest walka zbrojna i jej efekty (ofiary) a czym innym jest oddanie kraju bez jednego wystrzału, jak kolonia. Niestety tutaj ofiarami są ludzie którzy są zabijani przez system czyli drogi, szpitalne i inne. Pomijam już ogólną degeneracją, zadłużanie, likwidację systemu edukacyjnego etc.

Rosjanie są zaje... wiedzą czego chcą i konsekwentnie do tego dążą a innym, zwłaszcza europejczykom pokazali że są tylko pożytecznymi idiotami.

Jeśli się komuś fotki z Syrii podobają to może kiedyś, rosyjskie rakiety mają 100% pokrycia polski, my nie mamy nic a USA już jakiś czas temu nas "oddało". Miłym wstępem będzie lincz Ukraińców w rejonach które pozostaną we władaniu Rosji.

Trucht nie rozumiesz o czym piszę.

Dajmy już spokój Ukrainie, Syrii i innym. Na świecie jest wiele państw i rejonów gdzie dzieją się paskudne rzeczy, możemy tak przerzucać się fotkami cały dzień, to są przygnębiające sprawy, całego świata jednak nie naprawimy. Zajmijmy się najpierw swoim podwórkiem.

Jak u nas już będzie dobrze, będziemy pomagać innym.

U nas wielu ma tendencje do pomagania ludziom na drugim końcu świata, a sąsiadowi nie pomoże.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To baaaardzo krótkowzroczne. Baaaardzo.

Mało tego, znając polskie marudy, ten czas nigdy nie nastąpi.

Jakby nie było dobrze, zawsze będzie tutaj źle. Taka natura.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

To baaaardzo krótkowzroczne. Baaaardzo.

Mało tego, znając polskie marudy, ten czas nigdy nie nastąpi.

Jakby nie było dobrze, zawszezależyie tutaj źle. Taka natura.

To nie natura, to kwestia optyki, byc moze kata obserwacj swiata z miekkiego fotela. Rozumiem Omena i podzielam. Do tego dochodzi kwestia zrodla zasysania informacji... ale generalnie, punkt widzenia zależy od punktu widzenia. Syrie oglada sie na obrazkach i placze, naszej biedy sie nie widzi... no nie pokazyuja jej w ten sposob przecież... nie wolno ;)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Troszkę wam się skale pogubiły. Czym jest bieda Polaka wobec biedy dzisiejszego Syryjczyka?

A jak sięgniesz dalej niż swój nos okaże się, że to dzięki indolencji NATO, mataczeniu Putina mamy tam morze trupów, które ciągle rośnie! 150 tys trupów w trzy lata i 10 mln uchodźców. Zabawa w kotka i myszkę w utylizowanie broni chemicznej, którą poczęstował reżim Assada ludność cywilną. Ogarniasz różnicę między biedną Polską, a biedną Syrią?

Ta sama indolencja grozi nam potwornym konfliktem zaraz za granicą. Bo Putin weźmie tyle ile mu da NATO i Unia. W kolejce czekają Mołdawia, Gruzja i problem Obwodu Kaliningradzkiego, który ma utrudnioy kontakt z Mateczką Rosją.Jak ci się wtoczą miliony uchodźców, a nad głową zaczną latać MIG-i, nadal będziesz rozprawiał o swojej potencjalnej emeryturze? Wtedy spojrzysz dalej niż swój nos? Wtedy będzie za późno.

To nie natura, to kwestia optyki, byc moze kata obserwacj swiata z miekkiego fotela. Rozumiem Omena i podzielam. Do tego dochodzi kwestia zrodla zasysania informacji... ale generalnie, punkt widzenia zależy od punktu widzenia. Syrie oglada sie na obrazkach i placze, naszej biedy sie nie widzi... no nie pokazyuja jej w ten sposob przecież... nie wolno ;)

święte słowa :)

Ale do tego trzeba wyjść poza schemat który narzucają nam mainstreamowe media oraz aparat ucisku w postaci kilku filarów tak zwanej władzy ( marionetkowego rządu ).

Ale niestety jest grupa która tworzy ten aparat i jej się da zmusić do wyjścia poza ten schemat.

Troszkę wam się skale pogubiły. Czym jest bieda Polaka wobec biedy dzisiejszego Syryjczyka?

A jak sięgniesz dalej niż swój nos okaże się, że to dzięki indolencji NATO, mataczeniu Putina mamy tam morze trupów, które ciągnie rośnie!

Ta sama indolencja grozi nam potwornym konfliktem zaraz za granicą. Jak ci się wtoczą miliony uchodźców, a nad głową zaczną latać MIG-i nadal będziesz rozprawiał o swojej potencjalnej emeryturze? Wtedy spojrzysz dalej niż swój nos? Wtedy będzie za późno.

Gdyby nie Putin to miałbyś "ocean" a nie "morze" trupów.

Patrz Libia,Irak i Afganistan

Co do mojej emerytury to raczej ta z Kremla byłaby lepsza niż ta ze "wspaniałej zachodniej demokracji".

Dostałeś już info z ZUSU o jej wysokości??????????????

NATO ----- ZBROJNY WYDZIAŁ "KORPORACJI UMBRELLA"

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

A jak sięgniesz dalej niż swój nos okaże się, że to dzięki indolencji NATO, mataczeniu Putina mamy tam morze trupów, które ciągle rośnie! 150 tys trupów w trzy lata i 10 mln uchodźców. Ogarniasz róznicę miedzy biedną Polską, a biedną Syrią?

Ta sama indolencja grozi nam potwornym konfliktem zaraz za granicą. Bo Putin weźmie tyle ile mu da NATO i Unia. W kolejce czekają Mołdawia, Gruzja i problem Obwodu Kaliningradzkiego, który ma utrudnioy kontakt z Mateczką Rosją.Jak ci się wtoczą miliony uchodźców, a nad głową zaczną latać MIG-i, nadal będziesz rozprawiał o swojej potencjalnej emeryturze? Wtedy spojrzysz dalej niż swój nos? Wtedy będzie za późno.

Masz racje ale przez to wszystko bagatelizuje sie nasze wlasne sprawy, ktore powinny byc priorytetem.

Co Putin zrobi? Ano zrobi wszystko by Krymu nie puscic. Pytanie co USA zrobi by nadzieji na Krym i Ukrainę nie stracic? USA to wisi, nie ich region, nie ma bezposredniego zagrożenia dla wlasnych obywateli. Putin... myślę, ze liczy sie z konsekwencjami, przynajmniej zdaje sobie o nich sprawę...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.