Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy sklep we Wrocławiu - czy to prawda?

vorpane

Rekomendowane odpowiedzi

W ofercie Krell, Triangle,Rotel, Marantz, Vienna Acoustics, B&W, Primare, Jolida, Musical Fidelity - klocki do ca 1,2 kzł, modeli nie za dużo, ale jak ne Wrocław - rewolucja (w cenach też ceny jak za rewolucji niestety: Primere D20, srebrny 5,5, VA Bach 4,5, Jolida CD 100 chyba ponad 6 :((((()

Nowy sklep we Wrocku ? Rewelacja, po prostu spadł mi teraz z nieba :-))) Nie będę musiał fatygować się do Warszawki ponad 400 km by kupić kolumny. Są Triangle i Vienna, świetnie :-) A są też może Paradigmy serii Studio, JM Laby Cobalt lub może coś z JBL ? Ma już ktoś numer telefonu do tego nowego sklepu ?

Pozdrawiam,

Michał

I love the sound of crashing guitars

Ale jak będziecie chcieli zobaczyć lub posłuchać sprzęt Manley Labs to musicie się pofatygować do dawnego Combitu (zmienia nazwę na Moje Audio) albo do mnie :). Sklep się rozwija i będzi się rozwijał dalej i rzeczywiście jest tam nowy człowiek ze Stalowej: pan Krzysztof - prawdziwy weteran w temacie hi-endu. Wiem tyle, że ludzie w Combicie znają się na rzeczy a to podstawa wszystkiego w tym temacie. Tym którzy nie znali Combitu wcześniej wyjaśniam, że sklep chociaż niepozorny od ulicy, ma pokaźny salon odsłuchowy z tyłu. I częstują ciasteczkami i kawą.

Oprócz Combitu we Wrocławiu jest już też dystrybutor sprzętu hi-fi (czyli Solid Audio: wspomniany wyżej Manley Labs i Nirvana Audio, a jak dobrze pójdzie to będą i inne marki). I nasze ceny są Wrocławskie a nie Warszawskie, jeśli wiecie co mam na myśli. Grzechem byłoby nie skorzystać :)

No tak, może po zmianie nazwy, stary Combit troszke też zmieni swoją niezbyt dobrą renome :]

Pod kierwonictwem pana Romana wiele osób niestety nie zostało zbytnio miło potraktowanych, a ja osobiście byłem tam kilka razy i zgroza totalna. Gdy wchodziło sie w garniturku to wszystko pięknie, ale gdy wchodziłes ubrany jak na codzień, to byłeś dnem totalnym :]

Po drugie troszke przekrętów też tam robiono i pare osób oszukanych zostało, a tego sie nie robi :((

Ale miejmy nadzieje, ze pod nowym kierownictwem i nową nazwą bedzie lepiej ;)

Solid Audio

za ok. 3 tygodnie odwiedze Wroclaw i okolice,jesli starczy czasu chetnie zajrze,interesuje mnie oferta lepszych wzmacniaczy tranzystorowych,czy juz wtedy opisywane na ww beda dostepne ? jakie macie zrodla i monitory do odsluchow? i ... dobra herbate ?

Od połowy sierpnia działa we Wrocławiu salon audio-video sieci Top Hi-Fi. Znajdziemy tu firmowy sprzęt znanych firm, a oferta skierowana jest zarówno dla szerokiego grona odbiorców, jak i dla zapalonych audiofilów

Salon przy ul. Widok jest pierwszym w naszym mieście, a ósmym w kraju punktem pod tym szyldem. W odnowionym wnętrzu wybierać można wśród wielu światowych marek wzmacniaczy, odtwarzaczy CD i DVD, a także projektorów czy telewizorów, także plazmowych. Są tu modele głośników B&W (Bowers&Wilkins), audiofilskie Triangle czy Eltax, telewizory Marantz i Metz, jak i sprzęt Yamahy czy Musical Fidelity. Do tego dobrać można okablowanie oraz wszelkie dodatki, takie jak np. słuchawki (do użytku domowego i studyjnego), mikrofony, podstawki pod głośniki. Salon proponuje też komponowanie zestawów kina domowego, w skład których wchodzi np. amplituner i odtwarzacz Yamahy oraz kolumny głośnikowe Eltax Universe. Dzięki temu za całość zapłacimy mniejszą cenę. Wspomniany zestaw w promocji kosztuje 2,799 zł, ale jak się dowiedzieliśmy w salonie, okazje cenowe są tu niemal regułą. W dodatku skorzystać można również z nieoprocentowanego systemu ratalnego.

W salonie przygotowano dwa studia odsłuchowe: jedno wybitnie stereofoniczne, drugie pod kątem kina domowego. Trzeba jedynie wcześniej zarezerwować studio na dany dzień i godzinę. Klienci mogą również przynosić także swoje komponenty, jeżeli chcieliby sprawdzić, jak będą współgrać z nowym sprzętem. A jeśli już ktoś będzie poważnie zdecydowani na zakup danego modelu, obsługa nie wyklucza również prezentacji w domu klienta, by ten mógł ostatecznie przekonać się o jego walorach we własnym mieszkaniu.

Elastyczność cechuje też godziny otwarcia sklepu - choć teoretycznie czynny jest od poniedziałku do piątku w godz. 10-19 i w soboty do 14, ale dla osób spoza Wrocławia i tych wszystkich, którzy potrzebują więcej czasu obsługa - na prośbę - może zostać dłużej.

Salon Top Hi-Fi, ul. Widok 2/4 (róg Kazimierza Wielkiego); tel. 343 08 42; czynny pon.-pt. 10-19, soboty 10-14; strona internetowa www.tophifi.pl

tyle znalazłem na stronach Gazety, herbatę i kawę na pewno proponują przy odsłuchach

zildjian: Solid Audio jest dystrybutorem Manley Labs (wzmacniacze lampowe USA). Na miejscu w firmie można je obejrzeć (w tej chwili preamp Shrimp i monobloki Snapper, za jakiś czas pojawi się również wzmacniacz słuchawkowy/przedwzmacniacz Manley Neo 300B). Odsłuch u mnie będzie możliwy w jakiejś przyszłości jak wzbogacę ofertę o głośniki (pomieszczenie przeznaczone do tego celu jest). Na razie nie posiadam głośników które byłyby na odpowiednim poziomie do sprzętu (chociaż wzmacniacz słuchawkowy będzie można spokojnie odsłuchać na HD650). Solid Audio współpracuje jednak z salonem Combit który jak już wspomniałem ma przyzwoitą salę odsłuchową. Obecnie jest u nich na stanie wzmacniacz zintegrowany Manley Stingray. Ich własne źródło przeznaczone do odsłuchów to Krell. Jakieś głośniki też się znajdą. Na przykład takie jak widać na zdjęciu w temacie FULL RANGE (11025), chociaż moim faworytem byłyby Aerial Acoustics 7B (duże kolumny podłogowe, odsłuchiwaliśmy je podłączone do Stingraya 50W, ziemia po prostu się trzęsła - 50W w lampie to nie to samo co 50W w tranzystorze). Mają również moje kable Nirvana Audio (klasa referencyjna). Tak że dałoby się zestawić system na poziomie hi-end od A do Z. Jeżeli interesowałby Pana odsłuch monobloków Snapper w czasie wizyty we Wrocławiu, to proszę o wcześniejszy telefon.

Co do wzmacniaczy tranzystorowych... no nie wiem o jakie Panu chodzi i jakie ma Pan głośniki ale jeśli ma Pan do wydania odpowiednią kwotę pieniedzy to wydanie ich na odpowiednią lampę da większą satysfakcję. Manley Labs to był najlepszy dźwięk wystawy Stereophila w 2003 i w 2002 roku (w głosowaniu uczestników wystawy!) a na tych wystawach jest wszystko co jest do kupienia na naszej planecie i to za pieniądze niewyobrażalne w warunkach polskich. Manley Labs to w tej chwili najściszlejsza czołówka światowa. A co do wzmacniaczy tranzystorowych to w takich głosowaniach przepadają bez śladu... Może dlatego w 2004 organizatorzy zrezygnowali z takiego głosowania? Może Pan również rzucić okiem na sprawozdanie z wystawy Hi-End w Monachium w lipcowym numerze Audio. Najlepszy dźwięk z wystawy zdaniem autora artykułu był napędzany monoblokami Manleya ... (niestety zapomniał podać jaki to był model). Zdaniem pana Krzysztofa z Combitu Manley Stingray to jeden z najlepszych wzmacniaczy zintegrowanych z jakimi się zetknął w swojej 20 letniej działalności w branży audio. Egzemplarz Stingraya jaki mają w Combicie jest ich własny a nie wypożyczony. Fakt że go ode mnie zakupili świadczy sam w sobie o klasie tego urządzenia. Moja strona to www.solid-audio.com, telefon (071)-357-1887.

Solid Audio

Dziękuję bardzo. Jeśli tylko starczy czasu - wyjazd ma charakter służbowy a i tak skontaktuję się. Tranzystor,o którym myśłę to Portal Panache z Pańskiej strony.

• 2 tygodnie później...

Witam ponownie w tym watku.

Byłem dzisiaj w sklepie TOP HI-FI i jestem pozytywnie zaskoczony obsługą, oraz tym co zobaczyłem na półkach, pełny wypas :-) Pomimo tego, ze jestem nowicjuszem w temacie audio, potraktowano mnie z pełnym profesjonalizmem. Byłem tam przez chwilę i każdego klienta czy tylko obserwatora traktowano tam tak jak powinno się go traktować. Na początku miesiąca napewno tam wpadnę w celu zakupu interkonektu.

Byłem tez w sklepie VISATEX (na dole) i szczerze mowiąć miałem poczucie intruza, który nie wiadomo po co tam przyszedł. Sprzedawca totalnie zmeczony i znudzony. Tam więcej nie będę chodzić.

z moich doświadczeń wynika, że w Visatexie nie lubią ludzi, którzy przychodzą i naciągają na doradztwo i opinie oraz prezentację, a tak naprawdę chcą się tylko przekonać o tym i o owym, natomiast zakupy robią gdzie indziej (czego oczywiście nie można negować), nie można natomiast odmówić pracownikom profecjonalnje wiedzy - forma przekazu to zupełnie coś innego. Natomiast co do tophifi się zgadzam, pełna kultura i profesjonalizm w obsłudze klienta, natomiast marketingowe zagrywki w stosunku do mniej "wyrobionych" klientów to osobliwy urok obsługi. Na tym m.in. polega ich praca. Dodam, że zamierzałem wydać nie więcej niż 3500 zł a KD, pojechałem m.in. tam (po wizycie w innych sklepach, choz nie za dużo ich w e Wrocławiu), po przedstawionej ofercie zdecydowałem się na zaproponowany zestaw (z moimi modyfikacjami) i na w miarę korzystnych ratach nabyłem komplet za prawie 6000 zł. Nie żałuję! Moja rekomendacja.

Aha - odsłuch umówiony odpowiednio wcześniej na konkretną godzinę, studio w porządku, czas niemal nieograniczony, obsługa wspomagana kontaktem telefonicznym. Jedyny minus jaki znalazłem - to brak oferowania transportu, co przy cięższych klockach może się okazać kłopotliwe. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.