Skocz do zawartości
IGNORED

Caly problem kapitalizmu ktory nierozwiazany moze doprowadzic do III wojny.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

A Nicolae Ceaușescu spłacił wszystkie długie swego kraju i został rozstrzelany.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

A Nicolae Ceaușescu spłacił wszystkie długie swego kraju i został rozstrzelany.

To było inspirowane przez odwetowców ze światowego lobby bankowego.

1. Nie chcesz pieniędzy - nie bierz kredytu. Z tego co się znam na polskim prawie to branie kredytu nie jest przymusem. Przymusem jest natomiast jego spłacanie. A to się wielu nie podoba ...

2. Biblia nie wspomina też nic o samolotach, telefonach, internecie ani sprzęcie stereo. Tylko co z tego wynika ?

3. Wszyscy lubią narzekać na amerykę. Ale jak rosja tupnęla nogą na Krymie to się zaraz wszyscy posrali i zastanawiają co zrobi ameryka aby nas obronić. Albo NATO. Albo Unia. Ktokolwiek, byle nas obronił, bo wiadomo że jesteśmy słabeuszami że aż przykro. Ale jak tylko niebezpieczeństwo się oddali - to zestrachany słabeusz zaczyna jazgotać : zła ameryka, zła unia, złe NATO

4. Kapitalizm to ustrój gospodarczy. Cechuje go efektywność gospodarcza. Nie wiem dlaczego ma rozwiązywać wszystkie nie-gospodarcze problemy całego świata. Nie tym się charakteryzuje, nie po to istnieje. Bo jest to tylko ustrój gospodarczy !!!

5. Ile można narzekać ??? W Polsce - całe życie ... Biedny, zestrachany naród.

Nie każdy się urodził w bogatej rodzinie jak Ty Justas , albo nie każdy jest na tyle odważny i zaradny żeby wypracować taki zysk żeby nie być beneficjentem banksterów.

Wszyscy się zgodzimy że odsetki od Kredytu w PL są kosmiczne , rynek pracy i koszty pracy w PL to dno , Obciążenia fiskalne jedne z największych na świecie w stosunku do dochodów, korupcja , przerost administracji etc....

Nie ma co bronić kapitalizmu w takim wydaniu , bo sprzyja on tylko ludziom uprzywilejowanym , kastom oraz przestępcom w w białych kołnierzykach.

To co mamy w PL to skrajny przykład jak można spier...lić kapitalizm i go wypaczyć . Weź Sobie pierwszy lepszy przykład np z Asseco i ZUS.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Wszyscy się zgodzimy że odsetki od Kredytu w PL są kosmiczne , rynek pracy i koszty pracy w PL to dno , Obciążenia fiskalne jedne z największych na świecie w stosunku do dochodów, korupcja , przerost administracji etc..

Oprocentowanie kredytów jest teraz jedno z najniższych w historii. Pozostałe argumenty - to typowo polskie złośliwe kłamstwa wypowiadane w celu samo umęczania i samo udręczania się.

P.S. O rodzinie w której się urodziłem można powiedzieć różne rzeczy ale na pewno nie to że była bogata. Jest tu oczywiście ukryte kolejne parszywe założenie - że w Polsce trzeba się urodzić bogatym żeby być bogatym. Albo inaczej - że samemu "bez układów" na pewno się do niczego nie dojdzie. Oba to ewidentne kłamstwa opowiadane przez nieudaczników którzy w ten sposób próbują usprawiedliwić swoje nieudacznictwo w swoich oczach - lub w oczach innych ludzi.

P.S. O rodzinie w której się urodziłem można powiedzieć różne rzeczy ale na pewno nie to że była bogata. Jest tu oczywiście ukryte kolejne parszywe założenie - że w Polsce trzeba się urodzić bogatym żeby być bogatym. Albo inaczej - że samemu "bez układów" na pewno się do niczego nie dojdzie. Oba to ewidentne kłamstwa opowiadane przez nieudaczników którzy w ten sposób próbują usprawiedliwić swoje nieudacznictwo w swoich oczach - lub w oczach innych ludzi.

No Proszę Cię ogarnij się żyjesz w PL czy Norwegii ?

Kumoterstwo, Korupcja , Rodziny na Urzędach , i w Polityce , w Lożach , klanach , w biznesie , w układach okrągłostołowych, gabinetowych, kominowych i innych to rzeczywistość w PL.

Uczciwą pracą w PL można co najwyżej narobić dzieci i długów.

Oprocentowanie kredytów REALNE ok 100 %

Pożyczasz 500 000 oddajesz 1000 000 ( milion ).

A Tekstem o nieudacznictwie zazwyczaj posługują się Ci którzy w ten sposób "zagłuszają głos sumienia".

Nie tędy droga do dobrobytu w tych czasach. Uczciwość nie popłaca i każdy się o tym przekonuje w ciągu pierwszych 15sekund od włączenia TV.

Co się stało w Niemczech Dziś ?

Prezes Bayernu za malwersacje podatkowe do Pierdla na 4 lata mimo swojej pozycji i popularności .

Rozprawa trwała 4 dni.

Weź zimny prysznic i teraz pomyśl jak byłoby w PL.

Kapitalizm jest fajny!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kapitalizm - to wolność i dobrobyt

Kapitalizm - to szczęście i dostatek

Kapitalizm - to pokój i współpraca

Kapitalizm jest fajny i zawsze się opłaca!

Ukryta Zawartość

Dobre:)

Napiszę więcej - kapitalizm jest super :)

Och Ci Beneficjenci....................................................

Krótki wykład profesora Kelthuza na temat zalet kapitalizmu :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak zlikwidują 90% urzędów wraz z tymi darmozjadami a ZUS w szczególności oraz wyjdziemy z Unii , wtedy zagłosuję na JKM.

Mylisz przyczynę ze skutkiem.

:)

Dlatego nie zagłosuję

Oprocentowanie kredytów jest teraz jedno z najniższych w historii. Pozostałe argumenty - to typowo polskie złośliwe kłamstwa wypowiadane w celu samo umęczania i samo udręczania się.

justas to ze polska jest krajem ukladow i kolesiow to zadne klamstwo, gdyby tak nie bylo to bylibysmy najbogatszym krajem na swiecie a przynajmniej w europejskiej czolowce,w polsce nie brakuje mlodych zdolnych ludzi,nie mysl sobie ze u nas to sami nieudacznicy, problem polega na tym ze tu nic sie nie oplaca,a nawet jak sie oplaca to zaraz znajda sie odpowiedni ludzie i srodki zeby przestalo sie oplacac,nie rozsmieszaj mnie z tymi najtanszymi kredytami,albo jestes j**niety albo zyjesz na ksiezycu,w glupiej uk masz trzy razy tansze kredyty na wszystko,nie mowie ze u nas nikt sie nie wybije,owszem sa tacy ktorym sie udaje ale nie kazdy moze zostac komornikiem :)

w polsce

nie oplaca sie uczciwie pracowac bo nie zarobisz

nie oplaca sie prowadzic uczciwie firmy bo to strata pieniedzy a jak bedziesz uczciwy to zaraz puszcza cie z torbami

jedyne co sie oplaca to pracowac za granica a wydawac tu

dlatego jeszcze to panstwo istnieje i nie zbankrutowalo

10zl na godzine to stawka dla mas,kolesie partyjni maja 100 razy tyle i wcale nie przesadzam

pamietaj jak nie bedziesz kradl to ciebie okradna

Kapitalizm jest fajny!

Ukryta Zawartość

A do kogo naleza te ladne domki?

pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

justas to ze polska jest krajem ukladow i kolesiow to zadne klamstwo

Niesamowite ile kłamstw można napisać w jednym poście.

A może należy zacząć analizę od początku ? Jak dobrze ktoś się uczył w szkole ? Jak dobre studia ukończył ? Ile zna języków które były uczone w szkole i jak biegła jest to znajomość ? Ile czasu swojego życia poświęcił na stworzenie własnej firmy ? Ile czasu poświęcił na angażowanie się w pracę i podnoszenie swoich kwalifikacji ? Czy umiał zarządzać ludźmi, projektami, albo przynajmniej własną pracą ?

Bo najłatwiej jest oczekiwać że ktoś mi coś da bo się urodziłem - więc mi się należy. Tacy ludzie z góry skazani są na rozczarowanie i porażkę. No, chyba że zostaną związkowcami ...

to ze polska jest krajem ukladow i kolesiow to zadne klamstwo,

Przecież to przejaw polityki prorodzinnej. Obiecywali w wyborach i spełnili obietnice.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A może należy zacząć analizę od początku ? Jak dobrze ktoś się uczył w szkole ? Jak dobre studia ukończył ? Ile zna języków które były uczone w szkole i jak biegła jest to znajomość ? Ile czasu swojego życia poświęcił na stworzenie własnej firmy ? Ile czasu poświęcił na angażowanie się w pracę i podnoszenie swoich kwalifikacji ? Czy umiał zarządzać ludźmi, projektami, albo przynajmniej własną pracą ?

Ja pier**le, ale leming pustogłowy. Gdzie tacy się rodzą??

Weź przeczytaj tye linki które zamieściłem. Niektórych fajansów z tych list miałem okazje poznać. Zera do kwadratu z rodzin towarzyszy szmaciaków którzy się doskonale trzymają. Zarządzać niewątpliwie umieją tak zwanymi relacjami rodzinnymi i towarzyskimi.

Ci którzy się uczą ale nie zajmują polityką odnoszą sukcesy... ale nie w POlsce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli jeżeli ktoś działał politycznie to nie powinien już nigdy pracować w państwowej firmie. Dlaczego ? Bo nienawidzimy jego partii. Ubeckie podejście.

Mi tam wszystko jedno - można by nawet wprowadzić takie prawo i w ogóle zabronić im pracy gdziekolwiek. Bo zatrudnianie ludzi "nie po umiejętnościach a po rodzinie i znajomości" jest przekleństwem tego kraju już od kilkuset lat.

A wiesz co jest prawdziwym nieszczęściem tego kraju ? To że narzekacze tacy piętnujący publicznie nepotyzm jak ty jak dylko dorwą się do "możliwości" - to natychmiast załatwiają miejsce pracy dla syna, córki, żony, szwagra, kumpla i szwagierki kumpla na którą ma ochotę. To jest prawdziwy problem w Polsce.

Ciekawe czy te osoby "umiejące zarządzać relacjami rodzinnymi i towarzyskimi" wiedzą że uważasz je za zera ? Mówiłeś im o tym ? Zarzuciłeś im coś prosto w twarz ? Czy może uśmiechałeś się, gawędziłeś a ich umiejętności społeczne sprawiły że ich po cichu znienawidziłeś ?

Ciekawe jakie jest zdanie tych ludzi o tobie ? Jak myślisz ? Geniusz ?

Nie, lemingu. Ja załatwię dla kochanki.

Z rodziną, to się sfotografować mogę. Ale twoja projekcja wyraźnie ujawnia kim jesteś i jak myślisz.

Czyli ZEREM

Niesamowite ile kłamstw można napisać w jednym poście.

Bo najłatwiej jest oczekiwać że ktoś mi coś da bo się urodziłem - więc mi się należy. Tacy ludzie z góry skazani są na rozczarowanie i porażkę. No, chyba że zostaną związkowcami ..

Bełkot świeżo upieczonego pracownika po zarządzaniu.

Proponuję:

Załóż własną firmę w PL zatrudnij 10 osób legalnie, daj im zarobić godne pieniądze to pogadamy o zarządzaniu.

Czy ty kiedyś pracowałeś na swoim czy tylko dla KORPORACJI???

Bo czuję że jesteś "Korporacyjnym szczurkiem" który zarządza projektem lub pracuje w HR i nigdy nic w życiu nie wyprodukował oprócz bąków przed kompem.

Napisz proszę ile wydałeś na te swoje szkolenia , kursy , studia???

Skąd miałeś na to kasę ? Ile miesięcznie płacisz VAT i PIT ZUS za siebie i pracowników??? - jeśli jesteś przedsiębiorcą!!!

Płacisz coś czy tylko przeżerasz naszą kasę ? i pierdzisz w korporacyjny lub administracyjny stołek?

Możecie sobie śpiewać w melodię popularnej niegdyś piosenki :

Jak dobrze być luzerem

Jak dobrze być luzerem

On błotem cię obrzuci

I powie żeś zerem

Za życie swe kiepawe

Opluje cię na forum

Dla niego to jest cnota

Bo wszak - patriota ...

Za życie swe kiepawe

Opluje cię na forum

Dla niego to jest cnota

Bo wszak - patriota ...

Tak bo tylko w KORPO można mieć Super życie.

Człowieku ogarnij się są jeszcze na tym świecie inne wartości niż "pieniądze"

Rozumiesz to ???czy już Cię przeprogramowali "newsletterem"!!

Dla justysi praca w korporacji to zawsze trudne wyzwania :)

Przyjmowali do pracy młoda i ładna sekretarkę prezesa, która miała wszelkie wymagane kwalifikacje - na górze i na dole także. Na pytanie ile chce zarabiać odpowiedziała że 10tysięcy.

- Ależ proszę Pani w naszej korporacji tyle to zarabia dopiero główny informatyk - rzekł jeden z przepytujących kandydatkę.

- No to ruchajcie sobie informatyka - odpowiedziała kandydatka na sekretarkę.

.

Śmieszy mnie już samo słowo "korporacja", a co dopiero zachwyt nad nimi. Głównie dlatego, że je poznałem.

Wiem o czy piszesz też już to mam z głowy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.