Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze aukcje na allegro i ebay

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety. Nawet przez chwilę nie pomyślałem że ktoś taki jak Ty może mieć dystans do samego siebie. Rzekomo "inżynierskie" podejście, zerowe doświadczenie i dywagacje czysto teoretyczne. To wszystko na co Cię stać. Rekordem świata w głupocie była ocena brzmienia po budowie wewnętrznej.

A co do Twojego wpisu powyżej: nigdy nie kreowałem się na eksperta - w przeciwieństwie do Ciebie.

Jak to nie? To dlaczego rozstawiasz wszystkich po kątach, nazywając ich lamerami lub jeszcze gorzej? Wpisz sobie w przeglądarkę swój nick, zobaczysz jak to wygląda!

"Rekordem świata w głupocie była ocena brzmienia po budowie wewnętrznej." - tym stwierdzeniem przeczysz sam sobie, bo przecież wielokrotnie pisałeś, że brzmienie zależy od aplikacji - chyba, że nie rozumiesz co to znaczy.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jak to nie? To dlaczego rozstawiasz wszystkich po kątach, nazywając ich lamerami lub jeszcze gorzej? Wpisz sobie w przeglądarkę swój nick, zobaczysz jak to wygląda!

"Rekordem świata w głupocie była ocena brzmienia po budowie wewnętrznej." - tym stwierdzeniem przeczysz sam sobie, bo przecież wielokrotnie pisałeś, że brzmienie zależy od aplikacji - chyba, że nie rozumiesz co to znaczy.

Jeśli chcesz zrozumieć tę subtelną różnicę pomiędzy nami to wyobraź sobie taką sytuację... Jest pomieszczenie odsłuchowe, dobrze zaadoptowane i zestaw którego brzmienie należy ocenić. Ty zaczynasz rozkręcać obudowę i snujesz dywagacje na temat zastosowanych komponentów (zakładam że rzeczywiście się na tym znasz) - ja biorę cały zestaw i zaczynam słuchać sobie znanych płyt. Do tego dwa inne zestawy które bardzo dobrze znam żeby mieć porównanie. Który z nas będzie rzetelnie potrafił ocenić brzmienie w/w zestawu?

Odpowiadając na pytanie: aplikację ocenia się (tak jak wszystko inne) na słuch. Dywagować można godzinami tyle że nic konkretnego (poza teorią) z tego nie ma.

discomaniac71

Program ochrony kupujących Allegro działa tylko i wyłącznie jak się zgłosi sprawę na Policję (4 godz przesłuchanie), ta złoży do prokuratury i tam jaśnie pan, czy pani pozwoli poprowadzić dochodzenie. Zazwyczaj jest tak, że prokuratorzy piszą notkę - nie znaleziono znamion przestępstwa. I to już koniec, Allegro zamyka sprawę bez żadnej rekompensaty. Taki to pic na wodę. Chcesz to idź do sądu i się procesuj 10 lat, aż zostaniesz goły i wesoły.

Co do zdjęć to większość sprzedających to olewa. Ja pisałem kilkanaście razy, nawet e-bay prosiłem o interwencje i odezwał się, ale nie na temat. Po otrzymaniu grata odmówił zwrotu kosztów odesłania i miałem wybór, albo próbować reperacji, albo wrzucić w błoto 800 zł. Nie gadaj więc głupot o odesłaniu, bo to kpina z kupującego. Nie mieć nic i jeszcze do interesu dopłacić.

W 12.2012 rąbnęli mnie na Allegro na laptopie złomie - 400 zł. Na moje domaganie się oddania kasy sprzedający stwierdził, że się nie znam na laptopach i urwał kontakt.

W 02.2013 wtopiłem 700 zł na Sony. Policja założyła sprawę, ale prokurator odmówił wszczęcia dochodzenia zamykając mi program ochrony Allegro.

W 04.2013 wtopiłem 1500 zł kupując składaka, a miał być w pięknym stanie, mało używany przez starszego Holendra. Okazał się zrobionym z części z blachą od ślusarza zamiast górnej pokrywy.Rozwalony naped, inne trafo, brak elementów w środku.

W 05.2013 mając dość polskiego Allegro kupiłem na e-bay UK Marantza w stanie wprost idealnym, świetnie pracującym. Z wierzchu nawet do przyjęcia za to w środku ruina, przeróbki amatorskie i skakanie lasera.Nic nie pomaga, ani nowy laser, ani czyszczenia. Po prostu złom.

I weź mi tu gościu nie wyjeżdżaj o wiedzy, bo g....wno ci ona da jak oglądasz obrazek i czytasz opisy. A o osobistym odbiorze w Anglii to nawet nie pisz, bo jest to śmieszne.

Moje klocki akurat były droższe, ale już widzę jak jedziesz 600 km po odtwarzacz zakupiony za 100 zł. Litości i więcej powagi.

Handlarzyny wiedzą, że Policja z prokuraturą mogą im naskoczyć i wstawiają coraz więcej złomowych sprzętów. Na forach napędzają koniunkturę na vintage i koszą frajerów i kasę. Prawo nie ściga, Allegro nie obejmuje programem i ludzie zostają zostawieni na pastwę serwisów i dobrych ludzi reperujących te złomy. Czasami się udaje, tylko koszta wynoszą tyle co nowe z gwarancją ze sklepu..

Ja już więcej nie kupię żadnego vintage na Allegro, czy e-bay. Koniec.

Z tego co piszesz wynika jasno że sam się g... znasz (używając Twojej retoryki). Dziesiątki razy kupowałem na Allegro elektronikę, sprzęt foto i inne rzeczy i NIGDY nie zostałem oszukany. Może dlatego że umiem rozmawiać z ludźmi, wiem o co zapytać i potrafię wyczuć z kim mam do czynienia. Może dlatego że z reguły kupuję coś co znam. Może dlatego że nie gadam z pajacem który nie pokazuje zdjęć, nie umożliwia odbioru osobistego i nie daje gwarancji. Kilka prostych zabiegów które weryfikują sprzedających. Owszem, ograniczają wybór ale dają pewność otrzymania sprawnego urządzenia. To co Ty uprawiasz przypomina mi lament wiejskiej baby która zabiera się za coś o czym nie ma pojęcia i dziwi się że g... z tego wychodzi.

Program ochrony kupujących Allegro działa tylko i wyłącznie jak się zgłosi sprawę na Policję (4 godz przesłuchanie), ta złoży do prokuratury i tam jaśnie pan, czy pani pozwoli poprowadzić dochodzenie.

Ani policja, ani prokurator nie są kompetentni aby oceniać stan techniczny urządzeń i ich zgodność z opisem aukcji. Od tego jest sąd i na drodze sądowej możesz domagać się zadośćuczynienia i odszkodowania.

Program ochrony kupujących działa tylko wtedy gdy nie dostaniesz towaru, lub otrzymasz towar bezdyskusyjnie inny niż ten zakupiony - kupiłeś wzmacniacz a dostałeś stertę cegieł - czyli towar dostałeś (cegła to też towar - jak budujesz dom to cegły też musisz kupić) ale nie ten co zamówiłeś - no i oczywiście musisz mieć protokół sporządzony przy odbiorze przesyłki kurierskiej, jeśli nie odbierałeś osobiście.

Proces sądowy jest równie upierdliwy dla handlarza co dla Ciebie - gdyby więcej naciągniętych (oszukanych) osób występowało na drogę sądową domagając się swoich praw, oszustw byłoby mniej. Mając siostrę prawnika już trzykrotnie skierowałem sprawę do sądu i w cudowny sposób w każdym przypadku sprzedawca nagle zmienił zdanie i zdecydował się pójść na ugodę i sprawa nawet nie miała swojego finału w sądzie.

Rozśmiesza mnie gość, który ciągle chce udowodnić jak można po fotkach rozpoznać działanie sprzętu. Ja mówię o zakupach odtwarzaczy CD i proszę mi wskazać w którym to miejscu na fotce ma widać, że CD przeskakuje na otworach? Ciągle też nie kuma, że jechanie 600km po klocek za 100 zł jest jedną wielka głupotą, kiedy to koszt podróży wyniesie cenę kilku takich klocków. A te rozmowy ze sprzedającym i wyczucie, czy kłamie, czy nie to już zakrawa o jakieś wróżbiarstwo, czy jasnowidztwo. Już widzę jak totalny złodziej i kombinator mówi nam prawdę o stanie klocka.

Wiesz co gościu jak czytam twoje wpisy, to lepiej by było, jakby ciebie tu nie było.

Potwierdzam i niech ludzie chcący się czegoś z tego forum nauczyć - nie kupujcie starych klocków na Allegro i e-bay, bo w większości są to miny lepiej, lub gorzej podpicowane. Małe wyjątki, to ludzie znani na forum z uczciwości.

A to że jest tak mało wpisów na temat trefnych zakupów jest zrozumiałe, jak się chce ten złom odsprzedać dalej bez strat, albo z małą stratą. Wtedy nawet powstają opisy nirwany dźwiękowej starego modelu, aby tylko ktoś go kupił zauroczony opisem. Potem już z górki, zgania się na kuriera, albo na samego klienta, że podmienił, że popsuł, itp.

A nawet jak zwróci to na swój koszt i oszust nic, a nic nie traci, dalej wystawia z innego konta. Podstawionym kolesiem podprowadza cenę, bo zazwyczaj startuje od 1 zł, aby nałapać nieświadomych uczciwych ludzi.

Każde przyznanie się i podanie modelu byłoby zatamowaniem możliwości pozbycia się grata i złoma.

Pamiętajcie jeszcze jedno nikt nie sprzedaje starego sprzętu, który u niego gra 15-20 lat, bo jest dobry. Zazwyczaj pozbywa się go przy pierwszych oznakach padania, albo po podpicowaniu u znajomego elektronika po padnieciu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Snujesz jakieś chore dywagacje wszystkich pakując do jednego worka obrażając przy tym uczciwych ludzi. Wiadomo że na Allegro są naciągacze i zawsze będą. Taki baskers czy bartek_usa kupują pod innymi nickami (ivette18 jeśli dobrze pamiętam) i sprzedają złom po paskarskich cenach. Dawno temu zadałem pytanie o Pioneer'a PD-77 po tuningu Skorpiona. Zaproponowano mi cenę 600 PLN plus wysyłka bo szuflada nie chciała się domknąć. Nie byłem jakoś specjalnie chętny bo PD-77 nie był modelem udanym ale cena była okazyjna bo usterka w zasadzie żadna a części są w zasięgu mojej ręki. Kupił baskers albo bartek_usa (jeden z dwóch) i wystawił za 2400 PLN. W podobny sposób funkcjonuje wiele osób na Allegro. Jednak oprócz nich jest kilka uczciwych osób - prawdziwych pasjonatów. Nie masz prawa żeby ich obrażać. A to że Tobie się zdarzyło nie znaczy że zdarza się każdemu. Raczej jest to efektem nieudolności niż złej passy.

Kupując odtwarzacz powinieneś wiedzieć wszystko na temat jego wykonania, ceny i dostępności lasera. Przede wszystkim szuka się sprzedawcy z okolicy a jeśli dostępne są tylko zdjęcia i opis to warto pokusić się o PISEMNĄ gwarancję. Takie gwarancje dają komisy a tych na Allegro jest kilka. Wtedy masz pewność że nawet w razie usterki to sprzedający weźmie całą odpowiedzialność na siebie.

Jesteś jeszcze kompletnie zielony i wcale mnie to nie dziwi że wpadasz raz za razem. Tak jak to że wolałbyś mnie wywalić z forum. Ale nie martw się: na pewno kiedyś wyjdziesz z etapu audio-leszcza. Wiek metrykalny nie ma z tym nic wspólnego.

Kolego discomaniac71 proszę sobie to przyswoić, że większość społeczeństwa nie zna się i nie musi się znać na elektronice i rozróżnianiu z fotek działania sprzętów. Oni tak, jak ja są użytkownikami audio i miłośnikami muzyki, a klocki służą im nie do modlitw do nich, tylko do codziennego użytku.

Kupując w dobrej wierze kierują się opisem aukcji i zdjęciem. Samo kupowanie nie powinno polegać na tym, abyśmy się stawali ekspertami w dziedzinie elektroniki, która nam zwisa i powiewa, tylko na wejście w posiadanie według opisu sprawnego sprzętu.

Ty nie oskarżaj uczciwych ludzi o lamerstwo, ciemnotę i brak kompetencji, tylko napiętnuj tych co na tym żerują. Kosztem oszustwa bogacą się na ludzkim nieszczęściu.

Bronienie złodziej i cwaniaków z Allegro zakrawa wprost na przynależność do sympatyków takich działań. Ja jestem normalny i uczciwy i nie mam zamiaru tolerować nabijania ludzi w butelkę. Co mi się przydarzyło i o czym zdążyłem się dowiedzieć i zbadać częściowo proceder, będę pisał i ostrzegał nieświadomych chętnych do zakupów.

Powiem też krótko zakupione przeze mnie w salonach z gwarancją odtwarzacze Rotel 6 SE i Onkyo DX-7555 grają ładnie i bezawaryjnie. Spytasz ile, ano tyle na ile je firma skonstruowała. Mam też 20 letniego Technicsa SL-PS 900, który był zakupiony w salonie Panasonica i nigdy nie zawiódł. Teraz na starość zaczyna stawać co 2 płytę, ale do głowy mi nawet nie przyszło wystawić go jako "stan gabinetowy, ekstra niezawodność działania".

Kocham muzykę i szanuję podobnym mi pasjonatów.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moje klocki również od zawsze służyły do słuchania muzyki. W tym momencie jest ona zapisana na około 6000 płyt. Nie bronię nikogo wręcz podałem dwa konkretne nicki z Allegro osób które są już znane na forum ze swojej działalności. Posądzenie mnie o sympatyzowanie ze złodziejami i handlarzami to nieusprawiedliwione nadużycie (nijak nie wynika to z tego co piszę). Nadal będę uważał że orientacja w temacie jest konieczna do tego aby nie zaliczyć wtopy. Jej brak może źle się skończyć dlatego na początku drogi lepiej kupować urządzenia nowe. Cieszę się że zadowala Cię dźwięk posiadanych urządzeń. Dobrze że piszesz o złych rzeczach jakie dzieją się na aukcjach i dziać się będą ale nie powinieneś przeceniać tego zjawiska i opisywać je jedynie z jednej strony. Obrażasz w ten sposób ludzi którzy są pasjonatami - tak jak Ty i ja.

discomaniac71 jak chcesz, to stajesz się nawet człowiekiem do polemiki. Jednak nie wnerwiaj ludzi, aby musieli się z tobą trochę popstrykać.

Audio jest dla wszystkich. Ci co się znają to dadzą sobie radę doskonale, ale forum ma służyć do pomocy wszystkim miłośnikom muzyki. Należy piętnować takich handlarzy, którzy robią sobie z nas kpiny, oszukując nas, a to podpicowanymi sprzętami, a to podrobionymi kabelkami.

Potem są recenzje i mądrości jak to coś tam słabo gra, jak jakiś kabel do kitu. No słabo gra i do kitu, bo zamiast miedzi jest drut aluminiowy pomiedziowany, lub inne badziewie, a w klocku połowa części to chinole powstawiane, aby pograło na gwarancji rozruchowej. Popodkręcane lasery padające po miesiacu na amen.

Na czym mają być oparte te opinie o sprzęcie, na łatanych złomach, czy na tym co zaprojektowali inżynierowie i technolodzy? Nie mówię tu o tuningowanych sprzętach i tak sprzedawanych.

Takie fora powinny być ochroną i pomocą właśnie dla początkujących, albo tych co słuchają muzyki, a nie klocków, czy kabli. Ja też mam ponad 13.000 pozycji z lat 1967-1974 i to jest moja pasja, a nie to jak wygląda laser, kondensator, czy płytka. Jestem użytkownikiem, ma mi to ładnie i sprawnie grać.

discomaniac71

... wczoraj 14:48

Pakowanie się w nowy budżetowy (tutaj nawet najtańszy) sprzęt to duży błąd który popełnia wielu początkujących. Żeby było lepiej od DCD 510 wystarczy kupić Philipsa z Allegro poniżej 100 PLN.

... dziś 13:32

Nadal będę uważał że orientacja w temacie jest konieczna do tego aby nie zaliczyć wtopy. Jej brak może źle się skończyć dlatego na początku drogi lepiej kupować urządzenia nowe.

...?????

- wtopa,drogi, tani, nowy, Allegro, lepiej, początkujący, używany, błąd..... - głowa boli...

i bądź tu "początkujący" mądry... :-((

pozdro

Niższa cena Roksan Caspian M-1 ng , gratis naprawdę warto.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sprawa jest bardzo prosta i w zasadzie sam powinieneś się tego domyśleć. Kluczowym słowem są tutaj KRYTERIA. Jeśli mówimy o jakości dźwięku to tania sklepowa budżetówka odpada. Zawsze jednak można się o tym przekonać samemu. Po co czytać jakiegoś przemądrzałego discomaniaca? I to jeszcze takiego co z disco ma obecnie niewiele wspólnego ;-) Jeśli zaś ktoś się boi i nie chce poprosić o pomoc kolegów z forum to zawsze może zwłaszcza na początku drogi dokąd nie przyswoi sobie odpowiedniej wiedzy wybrać nowe. Nie ma jakości ale ma pewność że mu się nie zepsuje. Wspomnianego 510 przebija jakością Philips poniżej stówki z Allegro. Ale fakt ma te prawie 30 lat i coś może mu się stać w każdej chwili.

Na pewno mu się coś stanie w drodze. Jak kupujący zapomni sprawdzić działania przy kurierze, ot tak z 2 godzinki słuchania z kurierem. Pewnie się zgodzi. Nie ma protokołu, nie ma reklamacji. A jak nawet sprawdzi to zostanie pewnie oskarżony, że sam zepsuł, albo popodmieniał części i też reklamacji nie przyjmą. Zostanie ze złomem i będzie się pewnie starał napisac parę podobnych zachwytów nad brzmieniem tego vintage modelu, a potem wystawi na Allegro w stanie gabinetowym.

To są właśnie zakupy tych starych lepszych klocków i takie to porady.

Ludzie zastanówcie się, czy wy chcecie mieć w domu składowisko złomu, często nazywane muzeum, czy radować się graniem bez awarii, bez skoków, itp. niuansów.

Allegro,komisy,ebay,wszystko jest dla ludzi trzeba mieć świadomość tego że ryzyko występuje zawsze,kupując rzeczy używane,ale co nie którzy to chyba sami przyciągają oszustów,albo są pechowcami strasznymi,przez okres 7 lat kupiłem na różnych portalach ,w komisach,na giełdach,kilkaset różnych klocków,dwa razy trafiłem na miny,raz oddałem drugi raz coś tam straciłem,ale to jest wliczone w ryzyko,tak wiec uważam że nie jest tak zle,Kupując nowe klocki tez miałem problemy,wysyłanie odsyłanie do serwisów,przetrzymywanie sprzetu przez serwis do granic ludzkiej cierpliwości,dziekuje bardzo,stwierdzam że kupując nowe Chińskie gówna w sklepach nic nie zyskuje,bo jak sie nie popsuje na gwarancji ,to zrobi to na 100 procent po jej zakończeniu,Kupno tanich klocków nie wchodzi w gre bo to badziew straszny,a w miarę dobre cd,wzmacniacze to wydatek znaczny,tak wiec zamiast kupować nowego Marantza za 8 tyś wole kupić go 4 letniego za 2,5tyś.Dla mnie matematycznie zysk murowany.Najlepiej jednak upolować coś starszego co kosztowało fortunę,a to że może wymagać konserwacji potencjometrów,czy wymiany lasera to mały pikuś,potem to pięknie wygląda,i jeszcze lepiej gra.To jest jak polowanie,ale o tym mogą rozmawiać myśliwi,a nie zwierzyna.

czy to naprawdę tak trudno zawęzić poszukiwania do sprzętu który można osobiście odebrać i przetestować ?

ja jeszcze nigdy nie odmówiłem nikomu przetestowania czy przesłuchania sprzętu który sprzedaję, wręcz odwrotnie - zawsze preferuje odbiór osobisty i testy u mnie w domu, aby nie było rozczarowań

proszę nie szukać - w tej chwili nic nie sprzedaję ...

no i nikt nie powiedział, że łatwo jest kupić dobry, używany sprzęt na allegro - jest dokładnie tak samo jak z kupnem używanego samochodu - ile to czasem trzeba się najeździć bo na zdjęciu i w opisie wszystko super, a już na pierwszy rzut oka w realu widać że tylko straciliśmy czas

jeśli chodzi o używany CD to po prostu TRZEBA założyć że laser wymaga wymiany - czyli kupujemy tylko taki CD do którego wiemy że możemy dokupić nowy laser w akceptowalnej dla nas kwocie pieniędzy, wbrew pozorom nie jest to niemożliwe, a odnoszę wrażenie że ktoś tu generalizuje że każdy używany CD z allegro to kupa ...

sam mam starego Denona DCD-1460 którego kupiłem używanego na allegro - mam go kilka lat i do dziś laser czyta wszystko, włącznie z porysowanymi CD-RW ... no i nowy laser do niego leży w szufladzie, też już od kilku lat bo kupiłem go na wszelki wypadek, ale nie wymieniam bo nie ma potrzeby ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Na pewno mu się coś stanie w drodze. Jak kupujący zapomni sprawdzić działania przy kurierze, ot tak z 2 godzinki słuchania z kurierem. Pewnie się zgodzi. Nie ma protokołu, nie ma reklamacji. A jak nawet sprawdzi to zostanie pewnie oskarżony, że sam zepsuł, albo popodmieniał części i też reklamacji nie przyjmą. Zostanie ze złomem i będzie się pewnie starał napisac parę podobnych zachwytów nad brzmieniem tego vintage modelu, a potem wystawi na Allegro w stanie gabinetowym.

To są właśnie zakupy tych starych lepszych klocków i takie to porady.

Ludzie zastanówcie się, czy wy chcecie mieć w domu składowisko złomu, często nazywane muzeum, czy radować się graniem bez awarii, bez skoków, itp. niuansów.

Myślę że bardzo mocno myliłem się w ocenie Twojej postawy. To nie jest lamerstwo. To jest świadome działanie. Tylko kto Cię opłaca? Salon? Producent? Zostawiam innym do refleksji.

Myślę że bardzo mocno myliłem się w ocenie Twojej postawy. To nie jest lamerstwo. To jest świadome działanie. Tylko kto Cię opłaca? Salon? Producent? Zostawiam innym do refleksji.

Ty to jesteś naprawdę chory, albo pieniacz jakiś. Niesamowite. Lekarze nazywają to schozofremią chyba.

Wszędzie jacyś agenci, zakamuflowani producenci.

Och jakże ja bym chciał być np. producentem Marantza. Może mi to załatwisz, bo jakoś moi rodzice byli zwykłymi robolami i nie mam pleców.

Na marginesie - w jakim kontekście używa się zwykle słowa lamer? Czy nie lepiej powiedzieć początkujący?

Można odnieść wrażenie, że mamy tu samych lamerów za wyjątkiem Disco i paru jego kolegów, których nie uznaje z lamerów (czytaj członków tzw. grupy krakowskiej).

W związku z taką samonobilitacją może on swobodnie i bezkarnie obrażać innych, a moderacja, jak zwykle w jego wypadku, śpi!

Dorzucę swoich pięć groszy, jako że kupuję sporo używanych klocków. Warto spojrzeć czy kupuje się od osoby prywatnej czy handlarza zwożącego złom paletami. To tak jak z zakupem auta od handlarza (swoją drogą ostatnio czytałem bardzo ciekawy artykuł nt. handlarzy aut - wniosek był jeden, 95% z nich oszukuje, cofa liczniki itp.). Handlarze w 90% klepią na "sztuki", i sprzedają to w świat. Osoby prywatne zdecydowanie rzadziej. Ja dla przykładu, jeśli sprzedaję coś od siebie (a przypominam, że kupuję dla siebie sprzęt używany i taki po pewnym czasie sprzedaję - zazwyczaj z niewielką stratą, ale takie hobby), to zawsze, ale to zawsze zachęcam do odbioru osobistego i odesłania nie uszkodzonego sprzętu w przypadku zakupu na odległość. Czytajcie więc komentarze sprzedawców i jeśli ktoś ma negatywy, to go po prostu omijajcie szerokim łukiem. Oszczędzicie czasu i pieniędzy.

A i na co jeszcze chciałbym zwrócić uwagę: ludzie potrafią oszukiwać w jedną i drugą stronę. Jakiś czas temu miałem nieprzyjemną sytuację z gościem, który handluje ekspresami do kawy - zakupił ode mnie ekspres, który był w 100% sprawny i twierdził uparcie, że sprzedałem mu uszkodzone g*wno. A dałbym sobie ludzie rękę uciąć, że ekspres był sprawny, jako że najzwyczajniej w świecie piłem z niego kawę dzień w dzień przez prawie dwa lata. Po tym incydencie nawet sprzedając przedmiot handlarzy hurtowników sprzętu używanego unikam jak ognia. :)

I żeby nie był taki absolutny offtop:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) budżetowy zestaw kina 4.1. (bez centralki, która zaliczyła bardzo bolesny upadek).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - kupione jakiś czas temu na miejscu, od gościa który przytargał je z Niemiec (stąd bardzo przeciętny stan wizualny, technicznie bez zastrzeżeń). Nie mniej kolumny godne uwagi. Dla forumowiczów cena wysyłki -50%.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

bany na tydzień za awantury w kolejnych watkach

wątek sluzy jedynie do info o wlasnych aukacjach na portalach giełdowych

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Yaqin mc-10l z niższą niż poprzednio ceną:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak kolega chce sprzedać zanim osiągnie 2 lata to jeszcze minimum ze 200zł trzeba opuścić, z płytką ;)

- mówisz i masz :-))

Ceny na lato "spadają" w dół - więc i zestaw mój już nie 1400 tylko 1200 zł. - zapraszam

Ukryta Zawartość

To nie złom od handlarza tylko sprzęt od pierwszego właściciela - w stanie idealnym i na gwarancji

ale mimo wszystko...

... polecam odbiór osobisty ze sprawdzeniem sprzętu...

Odbiór osobisty = cena jeszcze na "oblanie" transakcji odleci... :-)

Osoba prywatna

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

tuner radiowy Nad 4225

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Primare SPA 20 za 2,5k PLN - full komplet

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.