Skocz do zawartości
IGNORED

Serwisowanie creeka na Śląsku

jondro

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni, poszukuję skutecznego serwisu dla creeka evolution gdzieś na Śląsku - Katowice i okolice.

Mam problemy zarówno z CD jak i wzmacniaczem. Może znacie kogoś, kto by się lokalnie podjął pogrzebać.

Jakoś nie mam ochoty po raz kolejny wysyłać cd do Warszawy...

pozdr,

j.

Szanowni, poszukuję skutecznego serwisu dla creeka evolution gdzieś na Śląsku - Katowice i okolice.

Mam problemy zarówno z CD jak i wzmacniaczem. Może znacie kogoś, kto by się lokalnie podjął pogrzebać.

Jakoś nie mam ochoty po raz kolejny wysyłać cd do Warszawy...

pozdr,

j.

nie jestem ze slaska, ale.. Co się dzieje ze sprzętem?

1. zacinający sie napęd napędu - czyli wysunięcie szufladki wymaga kilkukrotnych prób. Efekt jest taki jakby otwór w przedniej ściance była za mały :), pomaganie poprzed posmarowanie brzegów tacki smarem silikonowym minimalnie łagodzi ten objaw.

2.jesli chodzi o wzmak - potencjomentr głośności (tam jest jakiś alps) działa jesli się go lekko dociśnie - poza tym "z pilota" jest OK.

Sprzęt ma 3 lata

takie drobiazgi - ale jednak wkurzające

j.

U mnie też mam problem z potencjometrem w Evo 2 , jak kręcę gałką to nieraz zamiast grać głośniej , creek się przycisza o 1 stopień co pokazuje także na wyświetlaczu muszę parę razy nieraz pokręcić żeby wskoczył o ten stopień wyżej a tak z pilota jest OK sprzęt mam ponad 4 lata już.

To mi kolego zagiąłeś klina bo zbieram kasę na CD Evo 2 ,,,, i tak się zastanawiam czy nie lepiej będzie jak kupię Xonara Essence One.

aha. potencjometr jest elektroniczny w scalaku. a za galka tam sa tylko styki. typowy problem. pomaga opsikanie pacjenta sprayem do nich. 3 lata i tak dlugo wytrzymalo, a problem znam w wszelakich wiez i radii samochodowych.

tacka - zapewne problem z paskiem. tez typowe. Pasek musi podniesc winde a potem wysunac tacke. Sprawę pogarsza zle spasowanie.

Ogólnie głupoty. ale upierdliwe. I będą się powtarzać.

Napedy sa wkladane takie jak wszedzie. Powinien sobie dowolny serwis z tym oradzic, i nie obedrzeć ze skóry. Może poszukaj seriwsu lokalnie, nie musi być creeka. 90% tego co w nich siedzi jest też gdzie indziej.

odnośnie śląskich serwisów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

to ja się dołączę

cd teac 300 zmieniony laser poprawiana płyta główna tzn ścieżki

efekt taki że płyty wykrywa momentalnie, jednak potem przerywa tzn. w trakcie odtwarzania przerwa

i mam wrażenie że zimny nie ma przerw podczas odtwarzania a potem coraz gorzej

wyrzucić, dawca części tzn lasera czy da to się naprawić

odnośnie śląskich serwisów:

Ukryta Zawartość

dzięki - spróbujemy :)

pozdr, j.

U mnie też mam problem z potencjometrem w Evo 2 , jak kręcę gałką to nieraz zamiast grać głośniej , creek się przycisza o 1 stopień co pokazuje także na wyświetlaczu muszę parę razy nieraz pokręcić żeby wskoczył o ten stopień wyżej a tak z pilota jest OK sprzęt mam ponad 4 lata już.

To mi kolego zagiąłeś klina bo zbieram kasę na CD Evo 2 ,,,, i tak się zastanawiam czy nie lepiej będzie jak kupię Xonara Essence One.

ten napęd to w cd evo /bez 2/ - może w "2" będzie lepiej;-) Poza tym oczywiście reszta bez zarzutów. Polecam. W audiosystemie mają dobrą cenę na cd evo 2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.